Νέα

Οι παππούληδες και οι «μικροτσούτσουνοι» του μπου!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα blizardeye
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 483K
  • Εμφανίσεις 6M
  • Ετικέτες
    bou classics
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 42 άτομα (0 μέλη και 42 επισκέπτες)

Φευ ή 7ακις φευ; (Έως 4 ψήφους )

• Φευ.

• 7ακις φευ.

• Φευ + 7ακις φευ = 14.

• Where the Gypsy angels go...

• You won't sleep alone tonight.

• Γ.Ο.Κ. + @amjik=Sugar αρμεγουσα!

• Το τετράγωνο της υποτείνουσας ισούται με φευ!

• Ο κ. @κωλογερος και ο κ. @ιζνογκουντ.

• Μια μελαχρινή!

Τα αποτελέσματα είναι ορατά μόνο αφού ψηφίσεις.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.385
Πόντοι
25.467
Πιστεύω ότι η Έρη έχει δίκιο στο συγκεκριμένο. Ο ορισμός του διαβάλλω όπως τον θέτει πρέπει να υπάρχει στην χρήση του διαβάλλω στην αρχαία ελληνική. Δυστυχώς δε μπορώ να το κοιτάξω τωρα, θα επανέλθω, πιστεύω πως έχει δίκιο πάντως για την έννοια του διαβάλλω ως διασχίζω.

Πιθανόν.

Πιστεύω όμως ότι δεν συνδέεται με το Βελζεβούλ-Διάβολος, διότι αυτό είναι μεταγενεστερη οντότητα που εισήλθε με τον χριστιανισμό, και ώς εκ τούτου έχει αποκτήσει μια και μόνην σημασία που δεν πρέπει να συγχέεται με την αρχαία ελληνική.

deuka75

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2011
Κριτικές
16
Like
123
Πόντοι
356
Διαβολος. Βελζεβουλ. Εωσφορος.
Παρομοιες ονομασιες αλλα ειδοποιοι διαφορες σε καθε ενα απο αυτα!
Ο νηματοθετης φρονει οτι το χαρακτηριστικο της διαβολης δεν ειναι αυτο που την διακρινει.
Περισσοτερο  της ταιριαζει ο ρολος του βελζεβουλη που ανακατευει στα καζανια της Κολασης τους απιστους.
Και αυτο δεν ειναι γενικο χαρακτηριστικο των θηλεων - χειραφετημενων η εργαζομενων.

Δε μπορω παρά να συμφωνήσω.

OP
OP
blizardeye

blizardeye

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Δεκ 2013
Κριτικές
40
Like
26.526
Πόντοι
26.316
Πιθανόν.

Πιστεύω όμως ότι δεν συνδέεται με το Βελζεβούλ-Διάβολος, διότι αυτό είναι μεταγενεστερη οντότητα που εισήλθε με τον χριστιανισμό, και ώς εκ τούτου έχει αποκτήσει μια και μόνην σημασία που δεν πρέπει να συγχέεται με την αρχαία ελληνική.

Συμφωνω σ αυτο!

deuka75

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2011
Κριτικές
16
Like
123
Πόντοι
356
Πιθανόν.

Η Έρη έκανε αναφορά στην αρχαία ελληνική έννοια του διαβάλλω εξαρχής.  Κατά τα λοιπά έχετε φυσικά δίκιο, η έννοια του διαβάλλω στην νέα ελληνική είναι πολύ συγκεκριμένη.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.385
Πόντοι
25.467
Παραθέτω το λήμμα από το λεξικό της αρχαίας ελληνικής των  Henry G. Liddell, Robert Scott.

Ευχαριστώ. Ομολογώ ότι δεν το ήξερα. Πολύ ενδιαφέρον!!!

Πολύ ενδιαφέρον επίσης το ότι χαρακτήρισε αυτοβούλως τον εαυτό της, διάβολο = συκοφάντη αρχαϊστί, και ουχί διαβάλλοντα.  :)

OP
OP
blizardeye

blizardeye

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Δεκ 2013
Κριτικές
40
Like
26.526
Πόντοι
26.316
OP
OP
blizardeye

blizardeye

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Δεκ 2013
Κριτικές
40
Like
26.526
Πόντοι
26.316
Ευχαριστώ. Ομολογώ ότι δεν το ήξερα. Πολύ ενδιαφέρον!!!

Πολύ ενδιαφέρον επίσης το ότι χαρακτήρισε αυτοβούλως τον εαυτό της, διάβολο = συκοφάντη αρχαϊστί, και ουχί διαβάλλοντα.  :)

Παντως συκοφαντης δεν ειναι!

OP
OP
blizardeye

blizardeye

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Δεκ 2013
Κριτικές
40
Like
26.526
Πόντοι
26.316
Summer in the city του Joe Cocker.
Αυτο ταιριαζει αποψε ...

OP
OP
blizardeye

blizardeye

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Δεκ 2013
Κριτικές
40
Like
26.526
Πόντοι
26.316
Που ειναι ο κ. House of Fun;

az64-rainbow

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2015
Like
0
Πόντοι
16
Και αυτο.
Αλλα εδω πλεον μπαινουμε στον λαικισμο της εμπορευματικης θρησκειας. Στην αιτιολογηση της αναγκης υπαρξης θρησκευτικου δογματος.

????? δεν σας καταλαβα
αυτο που εχω ακουσει ειναι οτι επειδη η επικληση των "ονοματων" ισοδυναμει με κληση της αντιστοιχης οντοτητας
χρησιμοποιειται το αποτρεπτικο " εξω απο εδω" για προφανεις λογους

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
93
Πόντοι
866
Έχω λιώσει από τη ζέστη

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.385
Πόντοι
25.467
Η Έρη έκανε αναφορά στην αρχαία ελληνική έννοια του διαβάλλω εξαρχής.  Κατά τα λοιπά έχετε φυσικά δίκιο, η έννοια του διαβάλλω στην νέα ελληνική είναι πολύ συγκεκριμένη.

Και για να τελειώνει το θέμα...

Καθ όλη την διάρκεια της στιχομυθίας (που την παραθέτω εδώ), συζητάμε για την σημασία του όρου "διάβολος", και ουχί για την σημασία του ομόριζυο ρήματος "διαβάλλω".

είμαι απλά ένας μικρός διάβολος... Εκρηκτικός.

Τοτε τι συζητάμε;

Οι διάβολοι, εξ΄ορισμού, διαβάλλουν.  :)

με την σημασία του διέρχομαι διαπερνάω .. Φυσικά

ξέρω αρχαία άγιε λιγουλάκι. Αν θες να αλλάξεις έννοια από αυτή που δέχομαι είναι απόδειξη ότι έρχεσαι σε αντιφάσεις και κρατάς κακίες.

Εγώ κρατώ κακίες για κάποιο χαρακτηριστικό που εσείς, και μάλιστα αυτοβούλως, αποδίδετε στον εαυτό σας;;;

Αυτό κι αν είναι αντίφαση!!!

ξεκαθαρισα την έννοια άγιε και το έχω αποδείξει ότι διέρχομαι και διαπερνάω η ούτε αυτό το παρατήρησες ?

Στην κάτωθι λοιπόν κρίσιμη ερώτησή μου που αφορά αποκλειστικά την σημασία του όρου [size=16pt]"διάβολος"[/size]

Μπορείτε να μου βρείτε αυτή την έννοια του "διάβολος" σε κάποιο λεξικό;

'Η επειδή την ορίσατε εσείς πρέπει να την εκλάβουμε ως θέσφατο;  :)

Η δίδα Ερινάλια κάνει ντρίπλα, και μου απαντά για την αρχαιοελληνική σημασία του ρήματος [size=16pt]"διαβάλλω"[/size]

είμαι σε κινητό έβαλα διαβαλλω μπες στο τρανσλατουμ τρανσλατουμ και προχωράς προς τα κάτω λέει την έννοια στα αρχαία ρίχνω μακριά κτλ κτλ και δεύτερη έννοια διέρχομαι Και τρίτη κτλ. Φυσικά αν είχες κάνει αρχαία δεν θα μου ζητούσες γκουγκλ που παίζει να μην το είχε κιόλας. Έτυχε και το βρήκα τεσπα

:)

OP
OP
blizardeye

blizardeye

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Δεκ 2013
Κριτικές
40
Like
26.526
Πόντοι
26.316
????? δεν σας καταλαβα
αυτο που εχω ακουσει ειναι οτι επειδη η επικληση των "ονοματων" ισοδυναμει με κληση της αντιστοιχης οντοτητας
χρησιμοποιειται το αποτρεπτικο " εξω απο εδω" για προφανεις λογους

Εν ολιγοις.
Οταν οι λεξεις του ειρηνοφιλου ακτιβιστη, Ιησου, επρεπε να μετατραπουν σε δογμα κ δηλ σε μεσο ελεγχου πολυπληθων μαζων, επρεπε να εφευρεθει ο εχθρος που θα κρατα συσπειρωμενες τις μαζες. Οι αλλες ονομασιες εχουν συγκεκριμενο περιεχομενο.
Με το εξαποδω βολευονται πολλοι χωρις να ψαχνουν παρακατω.
Πιστευε και μη ερευνα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom