Kala_na_pername
Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Δεκ 2016
- Κριτικές
- 1
- Like
- 91
- Πόντοι
- 6
Γεια σας!
Γεια σας!
Καλησπέρα! Δεν θέλω να σας στεναχωρήσω αλλά παραθέτω την ερμηνεία...ετυμολογία της λέξεως...Η επιθυμία σας ευχή μου
Γαύρος τηγανιτός
Εμένα μου αρέσει τηγανιτός πάντωςΚαλησπέρα! Δεν θέλω να σας στεναχωρήσω αλλά παραθέτω την ερμηνεία...ετυμολογία της λέξεως...
[size=10pt][size=10pt]Γαύρος[/size][/size]
Όσον αφορά το ψευδώνυμο των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων, αν το εξετάσουμε ετυμολογικά, διαπιστώνουμε ότι δεν προέρχεται από το ψάρι «γαύρος», αλλά από το «γαυριάς ή γαύρος» που ονομάζεται αφενός το άλογο που είναι έτοιμο για αγώνα και αφετέρου τα πρόσωπα που υπερηφανεύονται και κορδώνονται ιδιαίτερα για μαγκιά και ερωτοτροπίες. Ο Καρυωτάκης, σε έργο του αναφέρει: «Γίνονται κι οι γέροι γαύροι» . Στα αρχαία ελληνικά [size=10pt]το επίθετο ο/η γαύρος, το γαύρον σημαίνει ο επαιρόμενος, ο ανδρείος, ο αγέρωχος.
[/size]
Ετσι εξηγείται το ότι ο Jimis έβαλε πολλά γκολάκια...
Πάντως εγώ ξέρω ότι το μεγαλύτερο τηγάνι είναι το Καραϊσκάκη.Τωρα αν τηγανίζουν και άλογα δεν το ξέρω..Και είμαι γέννημα θρέμμα ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ..Εμένα μου αρέσει τηγανιτός πάντως
Για το jimmy χαίρομαι ιδιαίτερα
ετσι αγαπαει ο πειραιαςΠάντως εγώ ξέρω ότι το μεγαλύτερο τηγάνι είναι το Καραϊσκάκη.Τωρα αν τηγανίζουν και άλογα δεν το ξέρω..Και είμαι γέννημα θρέμμα ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ..
ετσι αγαπαει ο πειραιας
βια,νοθεια,αλητεια θειο....τι έγιναν τα ποιοτικά νήματα που άνοιξαν χθες?
βια,νοθεια,αλητεια θειο....
ευτυχως ανοιξε μετα τον χυνει η γυναικα απο τον κωλο το ποσο χυνουμε μετα απο ποσο καιρο....
Αχαχ.Η "αγάπη"σαν σύνθημα μη μας μείνει..Στην πράξη τιιι.???κάνουμε?ετσι αγαπαει ο πειραιας
Καλησπέρα! Δεν θέλω να σας στεναχωρήσω αλλά παραθέτω την ερμηνεία...ετυμολογία της λέξεως...
[size=10pt][size=10pt]Γαύρος[/size][/size]
Όσον αφορά το ψευδώνυμο των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων, αν το εξετάσουμε ετυμολογικά, διαπιστώνουμε ότι δεν προέρχεται από το ψάρι «γαύρος», αλλά από το «γαυριάς ή γαύρος» που ονομάζεται αφενός το άλογο που είναι έτοιμο για αγώνα και αφετέρου τα πρόσωπα που υπερηφανεύονται και κορδώνονται ιδιαίτερα για μαγκιά και ερωτοτροπίες. Ο Καρυωτάκης, σε έργο του αναφέρει: «Γίνονται κι οι γέροι γαύροι» . Στα αρχαία ελληνικά [size=10pt]το επίθετο ο/η γαύρος, το γαύρον σημαίνει ο επαιρόμενος, ο ανδρείος, ο αγέρωχος.
[/size]
Ετσι εξηγείται το ότι ο Jimis έβαλε πολλά γκολάκια...
Εμένα μου αρέσει τηγανιτός πάντως
Για το jimmy χαίρομαι ιδιαίτερα
Σου βγήκε ευτυχώςΑρχοντα
Ήταν μια καταδρομική
Δεν πειραζει. Έχει ψωμί ακόμη...Μπράβο borbi
Πολύ ωραία η ενημέρωση και πλήρως διαφωτιστική
ας έριχνα 2 λιγότερα και ας τα έβαζε ο Θρυλος
Σου βγήκε ευτυχώς
Μπράβο borbi
Πολύ ωραία η ενημέρωση και πλήρως διαφωτιστική
ας έριχνα 2 λιγότερα και ας τα έβαζε ο Θρυλος
δεν πειράζει Jim... αν και δεν είμαι Ολυμπιακός "Ο Ολυμπιακός και τα μουνιά ποτέ δεν πεθαίνουν " και τα 2 θα σκοράρουν πολλές φορές...