Όντως.
Θυμάμαι, δεκαετία 1990, εκδρομή 25 Μαρτίου (τριήμερο έπεφτε) με μοτοσυκλέττες στα Χανιά, παίξαμε χιονόμπαλες στον Ομαλό το πρωΊ, και το μεσημέρι την ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ κάναμε μπάνιο στην παραλία του Αιγαίου.
Δεν το βρίσκεις σε πολλά μέρη αυτό.
το κακο με την κρητη ειναι οτι δεν εχει δρομους, αεροδρομια, λιμανια, συγκοινωνια της προκοπης... παρολο που εχουν σπαταληθει παρα μα παρα πολλα λεφτα.
Ειναι ενα αναρχο μερος, με αυτοκινητο 'η χωρις ειναι επικινδυνο να κυκλοφορησεις,
η αναλογια καλων ανθρωπων με "παλικαρους", τσαμπουκαδες, κ.ο.κ. ειναι μικρη.
Οι πολεις που εχω ζησει χερσονησος, ηρακλειο,μοχο(αν το γραφω σωστα)/σταλιδα, αγιος νικολαος και λιγο στην ιεραπετρα παρεχουν παρα πολυ κακη ποιοτητα ζωης... σε σχεση με αλλες πολεις που εχω επισκεφτει/ζησει εκτος της κρητης. Επισης πρεπει λαβεις υποψιν σου οτι καποιες απο αυτες τις πολεις ειναι και κακασχημες, βρωμικες και παρατημενες.
για τις παραλιες και τα βουνα και γενικως τις φυσικες ομορφιες ειναι υποκειμενικο περισσοτερο το θεμα, αν και πιστευω οτι η ορεινη κρητη ειναι το διαμαντι του νησιου και οχι οι παραλιες(και κυριως οχι αυτες στο βορειο-ανατολικο κομματι, οι οποιες ειναι βραχωδεις και φυτευουν την αμμο καθε χρονο για τουριστικους λογους). Οι παραλιες παντως στο βορειοανατολικο κομματι του νησιου ειναι ασχημες, πετρωδεις με φυτεμενη αμμο οι περισσοτερες.
Τωρα γι' αυτο που περιγραφεις πιο πανω, μερικα μερη που μου ερχονται που μπορεις να κανεις το ιδιο ειναι ζηρεια, καλαβρυτα, γεροντοβραχος-παρνασσος, πηλιο, ριτηνι, απ´ αυτα που εχω επισκεφτει.
Εμενα προσωπικα δε μου αρεσει το Ηρακλειο, παρολο που μενω σχεδον 9 χρονια.
Τα λεω σε εσενα που ξερω οτι εισαι κρητικος.
υ.γ. το ρεθυμνο ειναι μακραν πιο ωραιο απο το ηραθλειο και εχω ακουσει και καλα λογια για την περιβαλλουσα περιοχη των χανιων, οτι ειναι πιο πρασινη κ.ο.κ.