sarouman
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 22 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 69
- Like
- 535
- Πόντοι
- 7.125
Συνήθως σε κάποια ταινία ταυτιζόμαστε με το κεντρικό ήρωα… τον καλό..που στο τέλος νικάει και όλα happy end…
Βαρετό έως ηλίθιο…
Σε αρκετές ταινίες όμως είναι τέτοια η ερμηνεία του ηθοποιού που υποδύεται τον «κακό» που (έστω και λιγάκι ενοχικά) μας θέλγει, μας εντυπωσιάζει, μας κάνει να το συμπαθούμε λιγάκι… (αρκεί να μην ταυτιζόμαστε κιόλας ε!)
Λοιπόν…
Μια καινούργια ψηφοφορία!
Ψηφίζουμε τον αγαπημένο μας κακό σε ταινίες σταθμού ή σε ταινίες εμπορικές. Παραθέτω τους πιο διάσημους κακούς σε ταινίες των τελευταίων δεκαετιών. Μπορείτε και εσείς να παραθέσετε το δικό σας αγαπημένο κακό ήρωα!
Άλλωστε και εγώ ….. ως sarouman…είμαι ένας κακός χαρακτήρας…
Evil guys…. Take your revenge now!!!
1. Hannibal Lecter - Anthony Hopkins (Silence of the Lambs)
Ποιος δε θυμάται την φοβερή ερμηνεία του Anthony Hopkins στο κανίβαλο της Σιωπής των Αμνών…και την τρομερή έκφραση του προσώπου του όταν έλεγε στη Jodie Foster… "Hello, Clarice".
2. Darth Vader (Star Wars)
Τον χαρακτήρα αυτόν υποδύθηκαν διαφορετικοί ηθοποιοί σε κάθε ταινία ή δάνεισαν τη χαρακτηριστική φωνή του…(όπως πχ o James Earl Jones)
"You don't know the power of the dark side!"
3. The Joker – Heath Ledger (The Dark Knight)
Θα με συγχωρήσει ο Jack Nickolson αλλά τον έχω βάλει παρακάτω. Ο χαρακτήρας ανήκει πια στον Heath Ledger και στη φοβερή ερμηνεία του που του έδωσε και το οσκαρ..
“Why so serious?” “Let’s put a smile on that face!”
4. Jigsaw - Tobin Bell (Saw)
O απόλυτος κακός που έστηνε παιχνίδια για να σκοτώνει άτομα πιστεύοντας ότι τα τιμωρεί για τις αμαρτίες τους..
“Hello, I want to play a game”
5. Freddy Krueger – Robert Englund (A nightmare on Elm street)
O ανατριχιαστικός Freddy ..όταν τον πρωτο είχα δει την δεκαετία του 80 μου έμεινε αποτυπωμένο το καμένο του πρόσωπο..τα μαχαίρια στα χέρια του..και η φωνή του..
«What's wrong, Lori? Miss your wake-up call? «
6. John Doe – Kevin Spacey (Seven)
Από τους πιο επιτυχημένους κακούς…σε μια φοβερή ταινία με το καλύτερο φινάλε ever!
“Detective. DETECTIVE! You're looking for me”
7. Anton Chigurh - Javier Bardem (No Country For Old Men)
Πολύ ταλαντούχος και από τους αγαπημενους ηθοποιούς του Almodóvar, νομίζω είναι ο πιο καταξιωμένος Ισπανός ηθοποιός..
“What's the most you ever lost on a coin toss.”
8. Johnny - Jack Nicκolson (The shining)
Εντάξει τι να πούμε τώρα για την ηθοποιάρα τώρα..θα μπορούσα να βάλω 10 ταινίες που κάνει επιτυχημένα τον κακό… Σαυτή είναι απίστευτος!
“Here comes Johnny!!!”
9. Golum – Lord of the rings
My Precious….
10. Norman - Anthony Perkins (Psycho)
Κλασικό φιλμ..ότι και να γράψω είναι λίγο.
11. Magneto - Ian McKellen (Χ-Men)
Από τους εκφραστικότερους ηθοποιούς γνωστός και ως Gandalf …
You "homo sapiens" and your guns!
12. Agent Smith – Hugo Weaving (Matrix)
Goodbye, Mr. Anderson..
13. The Predator… o εξωγήινος
Μέχρι να μας δέιξει το πρόσωπό του..μας είχε βγάλει τη ψυχή!
14. Tommy DeVito - Joe Pesci in "GoodFellas
Από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιους ο Pesci…καθιερώθηκε στον τύπο του μαφιοζου..σε διάφορες ταινίες..
15. Bill "The Butcher" - Daniel Day (Gangs of New York)
Νομίζω ήταν ο καλύτερος ηθοποιός σε αυτή την ταινία και ένας από τους καλύτερους της γενιάς του..
Ποιος δε θυμάται πως γυάλιζε το μάτι του…
16. Little Bill Daggett - Gene Hackman (Unforgiven)
Πολύ καλός ως κακός ήταν και ως Lex Luthor στο Superman…
17. Det. Alonzo Harris - Denzel Washington (Training Day)
Από τους καλύτερους μαύρους ηθοποιούς… για να μην πω ο καλύτερος… φοβερός ως διεφθαρμένος αστυνομικός….
18. Hans Gruber - Alan Rickman (Die Hard)
Η ταινία είναι χαζο-αμερικανιά που βλέπεται ευχάριστα… αλλά ο ρόλος του είναι πολύ επιτυχημένος και ως ηθοποιός έχει παίξει φυσικά σε ταινίες ανάλογες του μεγάλου ταλέντου του…
19. Amon Goeth - Ralph Fiennes (Schindler's Lisτ)
Είναι από τις καλύτερες ταινίες των 90s και ο συγκεκριμένος έχει παίξει και τον απόλυτο κακό ως Lord Voldemort στο Harry Potter!!!
20. Devil - Al Pacino (The Devil's Advocate)
Έπρεπε να βάλω και τον Πατσίνο…τιμής ένεκεν…
21. Jules Winnfield & Vincent Vega - Samuel Jackson and John Travolta (Pulp Fiction)
Νομίζω οι εναλλακτικότεροι κακοί ever!
22. Aaron - Edward Norton (Primal Fear)
Σου έρχεται να του χώσεις ένα μπουκέτο σε μια στιγμή… αλλά συγκρατείσαι…
23. Alex - Malcom mac Dowel (Α clockwork orange)
Αυτή την ταινία πρέπει να τη δείτε οπωσδήποτε…για πολλούς η καλύτερη του Κιουμπρικ…
Lets get 'em boys!
24. Hans Landa - Christoph Waltz (Inglorious Bastarrds)
Σχετικά πρόσφατη ταινία… και αξίζει η ερμηνεία του συγκεκριμένου Αυστριακού ηθοποιού
25. Cyborg - Arnold Swarchemneger (Terminator 1)
Άλλη χαζοαμερικανιά…αλλα η πρώτη ταινία είναι πρωτοποριακή για την εποχή της και σεναριακά και στα εφε…
Νομίζω η καλύτερη στιγμή του κυβερνήτη ως ηθοποιού…
Your clothes... give them to me, now.
Βαρετό έως ηλίθιο…
Σε αρκετές ταινίες όμως είναι τέτοια η ερμηνεία του ηθοποιού που υποδύεται τον «κακό» που (έστω και λιγάκι ενοχικά) μας θέλγει, μας εντυπωσιάζει, μας κάνει να το συμπαθούμε λιγάκι… (αρκεί να μην ταυτιζόμαστε κιόλας ε!)
Λοιπόν…
Μια καινούργια ψηφοφορία!
Ψηφίζουμε τον αγαπημένο μας κακό σε ταινίες σταθμού ή σε ταινίες εμπορικές. Παραθέτω τους πιο διάσημους κακούς σε ταινίες των τελευταίων δεκαετιών. Μπορείτε και εσείς να παραθέσετε το δικό σας αγαπημένο κακό ήρωα!
Άλλωστε και εγώ ….. ως sarouman…είμαι ένας κακός χαρακτήρας…
Evil guys…. Take your revenge now!!!
1. Hannibal Lecter - Anthony Hopkins (Silence of the Lambs)
Ποιος δε θυμάται την φοβερή ερμηνεία του Anthony Hopkins στο κανίβαλο της Σιωπής των Αμνών…και την τρομερή έκφραση του προσώπου του όταν έλεγε στη Jodie Foster… "Hello, Clarice".
2. Darth Vader (Star Wars)
Τον χαρακτήρα αυτόν υποδύθηκαν διαφορετικοί ηθοποιοί σε κάθε ταινία ή δάνεισαν τη χαρακτηριστική φωνή του…(όπως πχ o James Earl Jones)
"You don't know the power of the dark side!"
3. The Joker – Heath Ledger (The Dark Knight)
Θα με συγχωρήσει ο Jack Nickolson αλλά τον έχω βάλει παρακάτω. Ο χαρακτήρας ανήκει πια στον Heath Ledger και στη φοβερή ερμηνεία του που του έδωσε και το οσκαρ..
“Why so serious?” “Let’s put a smile on that face!”
4. Jigsaw - Tobin Bell (Saw)
O απόλυτος κακός που έστηνε παιχνίδια για να σκοτώνει άτομα πιστεύοντας ότι τα τιμωρεί για τις αμαρτίες τους..
“Hello, I want to play a game”
5. Freddy Krueger – Robert Englund (A nightmare on Elm street)
O ανατριχιαστικός Freddy ..όταν τον πρωτο είχα δει την δεκαετία του 80 μου έμεινε αποτυπωμένο το καμένο του πρόσωπο..τα μαχαίρια στα χέρια του..και η φωνή του..
«What's wrong, Lori? Miss your wake-up call? «
6. John Doe – Kevin Spacey (Seven)
Από τους πιο επιτυχημένους κακούς…σε μια φοβερή ταινία με το καλύτερο φινάλε ever!
“Detective. DETECTIVE! You're looking for me”
7. Anton Chigurh - Javier Bardem (No Country For Old Men)
Πολύ ταλαντούχος και από τους αγαπημενους ηθοποιούς του Almodóvar, νομίζω είναι ο πιο καταξιωμένος Ισπανός ηθοποιός..
“What's the most you ever lost on a coin toss.”
8. Johnny - Jack Nicκolson (The shining)
Εντάξει τι να πούμε τώρα για την ηθοποιάρα τώρα..θα μπορούσα να βάλω 10 ταινίες που κάνει επιτυχημένα τον κακό… Σαυτή είναι απίστευτος!
“Here comes Johnny!!!”
9. Golum – Lord of the rings
My Precious….
10. Norman - Anthony Perkins (Psycho)
Κλασικό φιλμ..ότι και να γράψω είναι λίγο.
11. Magneto - Ian McKellen (Χ-Men)
Από τους εκφραστικότερους ηθοποιούς γνωστός και ως Gandalf …
You "homo sapiens" and your guns!
12. Agent Smith – Hugo Weaving (Matrix)
Goodbye, Mr. Anderson..
13. The Predator… o εξωγήινος
Μέχρι να μας δέιξει το πρόσωπό του..μας είχε βγάλει τη ψυχή!
14. Tommy DeVito - Joe Pesci in "GoodFellas
Από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιους ο Pesci…καθιερώθηκε στον τύπο του μαφιοζου..σε διάφορες ταινίες..
15. Bill "The Butcher" - Daniel Day (Gangs of New York)
Νομίζω ήταν ο καλύτερος ηθοποιός σε αυτή την ταινία και ένας από τους καλύτερους της γενιάς του..
Ποιος δε θυμάται πως γυάλιζε το μάτι του…
16. Little Bill Daggett - Gene Hackman (Unforgiven)
Πολύ καλός ως κακός ήταν και ως Lex Luthor στο Superman…
17. Det. Alonzo Harris - Denzel Washington (Training Day)
Από τους καλύτερους μαύρους ηθοποιούς… για να μην πω ο καλύτερος… φοβερός ως διεφθαρμένος αστυνομικός….
18. Hans Gruber - Alan Rickman (Die Hard)
Η ταινία είναι χαζο-αμερικανιά που βλέπεται ευχάριστα… αλλά ο ρόλος του είναι πολύ επιτυχημένος και ως ηθοποιός έχει παίξει φυσικά σε ταινίες ανάλογες του μεγάλου ταλέντου του…
19. Amon Goeth - Ralph Fiennes (Schindler's Lisτ)
Είναι από τις καλύτερες ταινίες των 90s και ο συγκεκριμένος έχει παίξει και τον απόλυτο κακό ως Lord Voldemort στο Harry Potter!!!
20. Devil - Al Pacino (The Devil's Advocate)
Έπρεπε να βάλω και τον Πατσίνο…τιμής ένεκεν…
21. Jules Winnfield & Vincent Vega - Samuel Jackson and John Travolta (Pulp Fiction)
Νομίζω οι εναλλακτικότεροι κακοί ever!
22. Aaron - Edward Norton (Primal Fear)
Σου έρχεται να του χώσεις ένα μπουκέτο σε μια στιγμή… αλλά συγκρατείσαι…
23. Alex - Malcom mac Dowel (Α clockwork orange)
Αυτή την ταινία πρέπει να τη δείτε οπωσδήποτε…για πολλούς η καλύτερη του Κιουμπρικ…
Lets get 'em boys!
24. Hans Landa - Christoph Waltz (Inglorious Bastarrds)
Σχετικά πρόσφατη ταινία… και αξίζει η ερμηνεία του συγκεκριμένου Αυστριακού ηθοποιού
25. Cyborg - Arnold Swarchemneger (Terminator 1)
Άλλη χαζοαμερικανιά…αλλα η πρώτη ταινία είναι πρωτοποριακή για την εποχή της και σεναριακά και στα εφε…
Νομίζω η καλύτερη στιγμή του κυβερνήτη ως ηθοποιού…
Your clothes... give them to me, now.