Νέα

Οι ANONYMOUS ισχυρίζονται ότι η ΝΑSA ανακάλυψε εξωγήινη ζωή

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Διαγραμμένο μέλος 136408
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 328
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)
Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Και οι δύο βεβαιότητες είναι προβληματικές.
τι λες ρε που είναι το ιδιο? η ασπιρινη με την προσευχη, τι αποτέλεσμα εχει η μια και τι η άλλη?
ως ποτε θα τρολλαρεις ρε?
τα οπλα κερδιζουν τους πολεμους ή οι προσευχες?
ή μονη αποτελεσματικοτητα της πιστης είναι ως πλασιμπο φαρμακο δια της αυθυποβολης πειθεις τον εαυτο σου ότι όλα πανε καλα, βελτιώνεται η ψυχολογια σου, βελτιώνονται οι ορμονες σου, βελτιωνεται η υγεια σου.
ιατρικα θαυματα επιδεικνυουν ολες οι θρησκείες οποτε καμμια θρησκεια δεν μπορει να στηριξει την αυθεντια της

Puchas Gracias

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2016
Like
198
Πόντοι
66
τι λες ρε που είναι το ιδιο? η ασπιρινη με την προσευχη, τι αποτέλεσμα εχει η μια και τι η άλλη?
ως ποτε θα τρολλαρεις ρε?
τα οπλα κερδιζουν τους πολεμους ή οι προσευχες?
ή μονη αποτελεσματικοτητα της πιστης είναι ως πλασιμπο φαρμακο δια της αυθυποβολης πειθεις τον εαυτο σου ότι όλα πανε καλα, βελτιώνεται η ψυχολογια σου, βελτιώνονται οι ορμονες σου, βελτιωνεται η υγεια σου.
ιατρικα θαυματα επιδεικνυουν ολες οι θρησκείες οποτε καμμια θρησκεια δεν μπορει να στηριξει την αυθεντια της
Οκ τύπε, είσαι βέβαιος για την ανυπαρξία Θεού, ψυχής κτλ.

Έχεις ζητήσει να σε κάψουν όταν έρθει η ώρα?

Όταν παντρευτείς και η γυναίκα σου ζητήσει να κάνετε και θρησκευτικό γάμο, θα αρνηθείς? Ξέρω πολλούς τέτοιους που στο τέλος πήγαν εκκλησία μια χαρά.

Σε γάμους φίλων σου ή συγγενών πας? Γιατί πας στον βρωμερό ναό της ψευτιάς και της υποκρισίας?

Η λέμε μαλακίες για να περνάει η ώρα?

Νικ Ο Ντικ

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2015
Κριτικές
2
Like
83
Πόντοι
6
Δηλώνω αιώνια κόντρα στους δήθεν επιστήμονες και στους φοιτητές που παίζουν τάβλι όλη μέρα στις καφετέριες.

Εκνευρίζομαι αφάνταστα να μου λέει ο άλλος "είμαι άθεος" διότι έτσι πιστεύει ότι κατατάσσεται στους έξυπνους.

Η αθεια είναι η μόδα πλέον, δεν λέτε κάτι διαφορετικό. Σας θέλω να διατηρήσετε την ίδια άποψη και όταν νιώσετε πως θα πεθάνετε. Γιατί τζάμπα μάγκες είμαστε όλοι μας.

Να ζητήσετε τώρα(!) να σας κάψουν μόλις πεθανετε επίσης. Τώρα να πάτε να το δηλώσετε αφού είστε τόσο σίγουροι! Τωρα! Σε δικηγόρο ή έστω στους δικούς σας! Γιατί δεν πάτε? Τι φοβάστε?

Μου το παίζετε άθεοι για να εντυπωσιάζετε τα γκομενάκια αλλά να ταφουμε με κηδεία?

Και όταν παντρευτείτε, να σας δω αν δεν πάτε στην εκκλησία όταν σας σέρνει η γυναίκα σας και τα σόγια. Αλλά εκεί θα καμετε τις όρνιθες!

Και να μην πατήσετε σε γάμους η βαφτίσια συγγενών και φίλων. Αφού είστε άθεοι τι πάτε και παρευρισκεστε σε ηλιθιότητες? Εσεις είστε επιστήμονες έξυπνοι, όχι γριουλες. Εσείς περάσατε πανεπιστήμιο. Βέβαια. Τα ξέρετε όλα τώρα.

Και αφού τα μάθατε ολα, είστε και σίγουροι ότι δεν υπάρχει θεός! 100% σίγουροι! Διότι εάν αμφιβάλλετε η είστε κατά 50%, δεν θα μπορείτε να εντυπωσιάζετε στις συζητήσεις και να ρίχνετε γκομενάκια με τα χιλιοειπωμενα επιχειρήματα σας.

Ουαί υμίν υποκριτές!!!

Επαναλαμβάνω και θα το επαναλαμβάνω μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία.

Εγώ δεν μπορώ να αποδείξω ότι υπάρχει Θεός. Εσύ μπορείς να μου αποδείξεις ότι δεν υπάρχει? Πως και είσαι 100% βέβαιος? Μήπως επειδή θες να μας το παίξεις έξυπνος και μορφωμένος?

Έλα εμπρός, μην ντρέπεσαι.

Το προβλημα με σενα ειναι οτι δεν μπορω να καταλαβω αν εχεις προβλημα με τους επιστημονες, την επιστημη, τους αθεους, τους φοιτητες ή σε ολες αυτες τη κατηγοριες μαζι. Τα χεις τσουβαλιασει ολα και με ασχημο εως και αδικο τροπο.

Παρολαυτα θα πω και γω την γνωμη μου καθοτι σου εχω ξαναπαντησει σε αυτο το θεμα.

Με αυτους που δηλωνουν αθεους και εχουν κανει μοδα την αθεϊα εχεις απολυτο δικιο. Ειναι τοσο αθεοι που καθε Πασχα τρεχουν στην εκκλησια ταχα μου για την φαση και να παρουν το Αγιο φως που δεν σημαινει τιποτα γιαυτους. ΠΑΠΑΡΙΑ. Εγω προσωπικα δηλωνω αθεος οχι γιατι καποιος με "διδαξε" να ειμαι απλα ασχολουμαι με το κλαδο της υγειας. Περα απο αυτο Εκκλησια παω αναγκαστηκα σε καποια τελετη στην οποια παω για αυτον που με καλεσε απο σεβασμο σε αυτον. Δεν μαρεσει αλλα υπαρχουν και καποιες υποχρεωσεις. Επισης δεν φοβαμαι το θανατο, σεβομαι τα πιστευω των αλλων Και φυσικα εχει το δικαιωμα ο καθενας να πιστευει οπου θελει. Θεωρω οτι ειμαι Original αθεος και οχι Γιαλαντζι  :P.

Ωστοσο κανεις ενα λαθος σχετικα με την επιστημη και αυτους που την εκπροσωπουν σε σχεση με τη θρησκεια. Η Επιστημη δεν παει κοντρα στη θρησκεια. Η επιστημη κανει ερευνες και αποδεικνυει καποια πραγματα. Αυτα που αποδεικνυει πανε κοντρα στην οποια θρησκεια. Και κανενας σοβαρος επιστημονας δεν θα βγει να πει μην πιστευετε στο Θεο, η επιστημη εχει για ολα λυση. Ασχετα αν δηλωσει Αθεος καποιος. Περα απο αυτο υπαρχουν καποιοι επιστημονες οι οποιοι παροτι ασχολουνται με το ολο θεμα παραμενουν πιστοι στο Θεο. Οποτε μην τα τσουβαλιαζουμε ολα.

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.099
Πόντοι
6.796
Οταν επιστημονες αναφέρονται σε εξωγήινη ζωή μη παει το μυαλο σας σε πράσινα ανθρωπάκια και ιπτάμενους δίσκους.. μπορει να αναφέρονται και σε μικροοργανισμούς ειτε σε οντα που υπολείπονται νοημοσύνης κτλ..

Puchas Gracias

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2016
Like
198
Πόντοι
66
Το προβλημα με σενα ειναι οτι δεν μπορω να καταλαβω αν εχεις προβλημα με τους επιστημονες, την επιστημη, τους αθεους, τους φοιτητες ή σε ολες αυτες τη κατηγοριες μαζι. Τα χεις τσουβαλιασει ολα και με ασχημο εως και αδικο τροπο.

Παρολαυτα θα πω και γω την γνωμη μου καθοτι σου εχω ξαναπαντησει σε αυτο το θεμα.

Με αυτους που δηλωνουν αθεους και εχουν κανει μοδα την αθεϊα εχεις απολυτο δικιο. Ειναι τοσο αθεοι που καθε Πασχα τρεχουν στην εκκλησια ταχα μου για την φαση και να παρουν το Αγιο φως που δεν σημαινει τιποτα γιαυτους. ΠΑΠΑΡΙΑ. Εγω προσωπικα δηλωνω αθεος οχι γιατι καποιος με "διδαξε" να ειμαι απλα ασχολουμαι με το κλαδο της υγειας. Περα απο αυτο Εκκλησια παω αναγκαστηκα σε καποια τελετη στην οποια παω για αυτον που με καλεσε απο σεβασμο σε αυτον. Δεν μαρεσει αλλα υπαρχουν και καποιες υποχρεωσεις. Επισης δεν φοβαμαι το θανατο, σεβομαι τα πιστευω των αλλων Και φυσικα εχει το δικαιωμα ο καθενας να πιστευει οπου θελει. Θεωρω οτι ειμαι Original αθεος και οχι Γιαλαντζι  :P.

Ωστοσο κανεις ενα λαθος σχετικα με την επιστημη και αυτους που την εκπροσωπουν σε σχεση με τη θρησκεια. Η Επιστημη δεν παει κοντρα στη θρησκεια. Η επιστημη κανει ερευνες και αποδεικνυει καποια πραγματα. Αυτα που αποδεικνυει πανε κοντρα στην οποια θρησκεια. Και κανενας σοβαρος επιστημονας δεν θα βγει να πει μην πιστευετε στο Θεο, η επιστημη εχει για ολα λυση. Ασχετα αν δηλωσει Αθεος καποιος. Περα απο αυτο υπαρχουν καποιοι επιστημονες οι οποιοι παροτι ασχολουνται με το ολο θεμα παραμενουν πιστοι στο Θεο. Οποτε μην τα τσουβαλιαζουμε ολα.
Μου αρκεί που έχεις διαπιστώσει ότι η αθεια είναι μόδα.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
είμαι 99% σιγουρος ότι θεος δεν υπαρχει.

πιθανο να ζητησω καψιμο, δεν μου καίγεται καρφι τι θα γινει αν πεθανω πιστευω ότι θα είμαι όπως πριν γεννηθώ=τιποτα νοητικα, δεν θα αισθάνομαι τιποτα, οποτε στις χημικες ουσιες του πτωματος μου στα αρχιδια μου τι θα κανουν.

εχω κανει θρησκευτικο γαμο, παω σε θρησκευτικούς γαμους, βαφτισεις με τις οποιες διαφωνω να γινανται σε ανηλικους χωρις να τους ρωτησουν. ΟΧΙ γιατι τα πιστευω , ουτε γιατι είμαι υποκριτης και θελω να ξεγελασω κανενα . στην γυναικα μου το ειχα πει πριν παντρευτω ότι είμαι αθεος και δεν πιστευω σε αυτά. αλλα δεν εχω πρόβλημα να συμμετεχω για να κανω το χατηρι της και του κοινωνικου περιγυρου και γιατι ως εθιμα με γλεντι κλπ δεν εχουν τιποτα το επιβλαβες.

πχ και στις αποκριες μασκαρεύομαι που είναι εθιμο αντιχριστιανικο των αρχαιων, δεν πιστευω στον διονυσο, απλα ακολουθω ένα εθιμο που με διασκεδαζει.

ουτε φανταζομαι θα λες υποκριτες ολους τους αθλητες των ολυμπιακων αγωνων που ψελνουν στον ολυμπιακο υμνο προσευχη στον δια, ενώ είναι μουσουλμάνοι, χριστιανοι, αθεοι, ινδουιστες κλπ ετσι? ή μηπως μεχρι εκει φτανει το τρολλαρισμα σου?

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.099
Πόντοι
6.796
Ρε αμπελαλε μην με απογοητεύεις άλλο..Τα είπαμε αυτά 10 σελίδες πριν!!!
Τι νομίζεις οτι μιλας με χαζούς;;; :uglystupid:

Α τα πατε.. οκ δε τα διαβασα.. εχω πιει και ενα καφασι μπυρες.. αραξον

Puchas Gracias

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2016
Like
198
Πόντοι
66
Νικ ο Ντικ, αυτά που αποδεικνύει η επιστήμη πάνε κόντρα στην θρησκεία όντως. Αλλά ποια θρησκεία? Των περασμένων αιώνων που πίστευαν ότι ο κεραυνός είναι σημάδι από το Θεό.

Στο φιλοσοφικό ερώτημα όμως εάν υπάρχει θεός ή ψυχή η μεταθανάτια ζωή, κανένας επιστήμονας δεν μπορεί να σου δώσει τεκμηριωμενη απάντηση.

Σου απαντάνε με την τσαγιέρα του Ράσελ και ξενοιαζουν. Και νομίζουν ότι απαντησαν.

Υπενθυμίζω ότι τα δύο μεγαλύτερα πνεύματα της ανθρωπότητας, ο Σωκράτης και ο Πλάτων, υποστηρίζαν την ύπαρξη Θεού και ψυχής. Και το αποδεικνύουν.

Οι αποδείξεις τους βέβαια δεν με πείθουν απόλυτα, αλλά ποιος είμαι εγώ μπροστά τους, εγώ που τελείωσα φερειπειν το Μαθηματικό στο Καρλόβασι (λέμε τώρα), ποιος είμαι εγώ ώστε να πετάξω στα σκουπίδια Σωκράτη και Πλάτωνα. Και να δηλώνω με στόμφο στα πηγαδακια της δουλειάς ότι δεν υπάρχει Θεός, είναι μαλακίες αυτά, εγώ ξέρω καλύτερα ρωτήστε με ότι θελετε.

Puchas Gracias

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2016
Like
198
Πόντοι
66
είμαι 99% σιγουρος ότι θεος δεν υπαρχει.

πιθανο να ζητησω καψιμο, δεν μου καίγεται καρφι τι θα γινει αν πεθανω πιστευω ότι θα είμαι όπως πριν γεννηθώ=τιποτα νοητικα, δεν θα αισθάνομαι τιποτα, οποτε στις χημικες ουσιες του πτωματος μου στα αρχιδια μου τι θα κανουν.

εχω κανει θρησκευτικο γαμο, παω σε θρησκευτικούς γαμους, βαφτισεις με τις οποιες διαφωνω να γινανται σε ανηλικους χωρις να τους ρωτησουν. ΟΧΙ γιατι τα πιστευω , ουτε γιατι είμαι υποκριτης και θελω να ξεγελασω κανενα . στην γυναικα μου το ειχα πει πριν παντρευτω ότι είμαι αθεος και δεν πιστευω σε αυτά. αλλα δεν εχω πρόβλημα να συμμετεχω για να κανω το χατηρι της και του κοινωνικου περιγυρου και γιατι ως εθιμα με γλεντι κλπ δεν εχουν τιποτα το επιβλαβες.

πχ και στις αποκριες μασκαρεύομαι που είναι εθιμο αντιχριστιανικο των αρχαιων, δεν πιστευω στον διονυσο, απλα ακολουθω ένα εθιμο που με διασκεδαζει.

ουτε φανταζομαι θα λες υποκριτες ολους τους αθλητες των ολυμπιακων αγωνων που ψελνουν στον ολυμπιακο υμνο προσευχη στον δια, ενώ είναι μουσουλμάνοι, χριστιανοι, αθεοι, ινδουιστες κλπ ετσι? ή μηπως μεχρι εκει φτανει το τρολλαρισμα σου?
Οκ μορφωμενε αθεε.

Παντρεύτηκες με θρησκευτικό γαμο!

Μήπως έκανες και τον σταυρό σου στα πλαίσια του εθίμου?

Μήπως τον φίλησες κιολας στα πλαίσια του ιδιου εθίμου? Φίλησες κάτι που σιχαίνεσαι στα πλαίσια ενός εθίμου?

Ωραίος άθεος είσαι. Σας ξέρω καλά εγώ εσάς, στο είπα.

Στα λόγια ειμαστε όλοι παληκαρια. Στις πράξεις γινόμαστε όρνιθες, αυτό είναι το πρόβλημα.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
οκ αν τα 2 μεγαλύτερα πνεύματα για σενα ηταν ο σωκρατης και ο πλατων και για αυτό εχουν αλαθητο τι συζητάμε τοση ωρα.
σαν να συζητάμε με καθολικο για το αλαθητο του πάπα. με ναζι για τις πολιτικες αποψεις του χιτλερ. με κομμουνιστη για τις αποψεις του μαρξ και παει λεγοντας.

στις επιστημες αμφισβητούνται τα παντα δεν υπαρχει αλαθητο σε κανεναν. για να είναι κατι επιστημη πρεπει να μπορει να αμφισβητηθεί μου ειχε πει ενας φυσικος, δεν επικαλούμαι αυθεντια, εχει δικιο σε μεγαλο βαθμο, η επικληση σε αυθεντια είναι κατι που κανεις κατά κορον γιατι κατά τα αλλα είναι αστηρικτα αυτά που λες. αστηρικτος ο θεος των χριστιανων αλλα... να ενας επιστήμονας αυθεντια της νασα(στην φυσικη βεβαια αυθεντια όχι στην θρησκεια) που ηταν πιστος χριστιανος. οι θρησκείες εχουν δογματα που δεν αμφισβητούνται πχ τριαδικος θεος που επίτηδες είναι μυστηρια για να σου προκαλουν θαυμασμο, εχουν αναγει την απατη σε... επιστημη οι θρησκείες.

δεν σου αρεσαν οι προσωπικες απαντησεις που πηρες για το αν είμαι υποκριτης που εκανα θρησκευτικο γαμο κλπ? όταν τρως γκολ ριχνεις την μπαλα στην κερκιδα χαχαχα

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
δεν είναι υποκρισια τρολλ να βγαλεις τα παπουτσια σου για να επισκεφτεις ναο της ινδιας, προσαρμοστηκοτητα στην κοινωνια λεγεται για να μην εχεις τζαμπα μπελαδες.
δεν εκριψα ποτε σε κανεναν ότι αν ηταν στο χερι μου καμποσα από τα θρησκευτικα εθιμα θα τα απαγορευα, αλλα δεν κυβερναω εγω, κυβερναει το 70% των πιστων στην ελλαδα.
υποκριτης είναι ο χριστιανος που δεν τηρει οσα η θρησκεια του επιτασει παρα μονο οσα τον συμφερουν ή αντεχει.
ο αθεος που συμμετεχει σε θρησκευτικες τελετες για κοινωνικούς λογους χωρις να το κρυβει σε καμμια συζητηση ότι το κανει εθιμοτυπικα και ας ξυνησουν τα μουτρα τους τα πεθερικα δεν είναι υποκριτης.

Puchas Gracias

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2016
Like
198
Πόντοι
66
οκ αν τα 2 μεγαλύτερα πνεύματα για σενα ηταν ο σωκρατης και ο πλατων και για αυτό εχουν αλαθητο τι συζητάμε τοση ωρα.
σαν να συζητάμε με καθολικο για το αλαθητο του πάπα. με ναζι για τις πολιτικες αποψεις του χιτλερ. με κομμουνιστη για τις αποψεις του μαρξ και παει λεγοντας.

στις επιστημες αμφισβητούνται τα παντα δεν υπαρχει αλαθητο σε κανεναν. για να είναι κατι επιστημη πρεπει να μπορει να αμφισβητηθεί μου ειχε πει ενας φυσικος, δεν επικαλούμαι αυθεντια, εχει δικιο σε μεγαλο βαθμο, η επικληση σε αυθεντια είναι κατι που κανεις κατά κορον γιατι κατά τα αλλα είναι στηρικτα αυτά που λες. αστηρικτος ο θεος των χριστιανων αλλα... να ενας επιστήμονας αυθεντια της νασα(στην φυσικη βεβαια αυθεντια όχι στην θρησκεια) που ηταν πιστος χριστιανος. οι θρησκείες εχουν δογματα που δεν αμφισβητούνται πχ τριαδικος θεος που επίτηδες είναι μυστηρια για να σου προκαλουν θαυμασμο, εχουν αναγει την απατη σε... επιστημη οι θρησκείες.

δεν σου αρεσαν οι προσωπικες απαντησεις που πηρες για το αν είμαι υποκριτης που εκανα θρησκευτικο γαμο κλπ? όταν τρως γκολ ριχνεις την μπαλα στην κερκιδα χαχαχα
Όταν σου λεω τη γνώμη μου, μού λες οτι λέω μαλακίες.

Όταν σου λέω τη γνώμη του Πλατωνα, μού μιλάς για αλάθητο πάπα.

Έχεις πρόβλημα. Είσαι σπουδαγμενος, θα έπρεπε να είσαι περισσότερο διαλλακτικος.

Νικ Ο Ντικ

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2015
Κριτικές
2
Like
83
Πόντοι
6
Στο φιλοσοφικό ερώτημα όμως εάν υπάρχει θεός ή ψυχή η μεταθανάτια ζωή, κανένας επιστήμονας δεν μπορεί να σου δώσει τεκμηριωμενη απάντηση.

Επιστημονες εχουν μπει στη διαδικασια να ζυγισουν ανθρωπο πριν και μετα το θανατο του και ειχαν ανακαλυψει μια διαφορα στα κιλα. Μην μπουμε σστη διαδικασια τωρα πως τον ζυγισαν. Σκοπος ηταν να ανακαλυψουν αν υπαρχει ψυχη πσο ζυγιζει. Γελοιο μεν αλλα γιατι οχι δε.  Πιστευω οτι και οι ιδιοι οι επιστημονες το ερευνουν το θεμα. Και δεν ειναι τυχαιο οτι υπαρχουν επιστημονες οι οποιοι ψαχνουν να βρουν την κιβωτο του Νωε (εφοσσον υπαρχει), βαση της επιστημης εχουν ανακαλυφθει καδρονια τα οποια ανηκαν σε σταυρους απο διαφορους αγιους. Προσπαθουν να εξετασουν την Ιερα σενδονη. Πολλες απο τις γνωσεις που εχεις πανω στη θρησκεια που πιστευεις ανηκουν σεναν κλαδο της επιστημης. Υπαρχει αλλος κλαδος οποιος ασχολειται με το κατα ποσο ειναι εφικτο να υπαρχει ζωη περα απο τη γη. Αλλος κλαδος της ιατρικης επιστημης και παει λεγοντας. Επιστημη δεν ειναι μονο αυτο που εχεις βαλει εσυ στο μυαλο σου και εχεις φορεσει παρωπιδες.

Εγω προσωπικα δεν προσπαθω να σε κανω να ασπαστεις τις θεωρειες της επιστημης ουτε να σε πεισω αν υπαρχει Θεος ή οχι. Αυτο που προσπαθω ειναι να σου πω να πατησεις φρενο σε αυτα που λες γιατι μειωνεις οτιδηποτε δεν σε βρισκει εσενα συμφωνο. Χανεται η αντικειμενικοτητα και δεν υπαρχει και καποιο παθος σε αυτα που λες.

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.770
Πόντοι
1.756
Φυσικα ο Θεος δεν ειναι η στερεοτυπικη εικονα του γενειοφορου παππουλη που καθεται με τα χερια ανοιχτα αναμεσα στα συννεφα.... Αυτα ειναι παραμυθακια...
Εγω οταν θελω να καταλαβω κατι το σμικρυνω σε κλιμακα για να το βλεπω καλυτερα... Οπως πχ το λαπτοπ μου... Αν το λαπτοπ μου ειναι ο κοσμος ολος,και το λαπτοπ μου χρειαζεται ενα λογισμικο να λειτουργησει(windows7),τοτε ο Θεος πρεπει να ειναι κατι σαν τον Μπιλ Γκειτς...
Το λαπτοπ βεβαια οσο τουμπανο και να ειναι,δεν προκειται ποτε να καταλαβει απο μονο του ποιος ειναι ο Μπιλ Γκειτς ή να καταλαβει πως ειναι ενας πραγματικος ανθρωπος...Ετσι και εμεις δεν μπορουμε να καταλαβουμε,ουτε εχουμε την δυνατοτητα να σχηματισουμε μια ιδεα για το τι ειναι Θεος,αλλα και τι εννοουμε με την λεξη Θεος...Σαν να συζητανε 2 κυτταρα του ανθρωπινου σωματος..."Ποιος ανθρωπος...ειμαστε κυτταρα και γυρω γυρω βλεπουμε αλλα κυτταρα...δεν υπαρχει ανθρωπος.."

Η επιστημη απο την αλλη οταν θελει να αποδειξει κατι,οσο εξωτικο και τραβηγμενο να ειναι,ξαναγυριζει παλι στην αρχη και απλα επιβεβαιωνει αυτα που λενε οι Βουδιστες μοναχοι εδω και 2.000 χρονια και αυτα που ελεγε ο Πλατωνας για την σπηλια του...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom