Νέα

Ογκώδης διαδήλωση κατά των ομοφυλόφιλων στο Παρίσι

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 103
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

vaglis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2008
Κριτικές
41
Like
22
Πόντοι
616
Το τι κανει ο καθενας σπιτι του, με ποιον παντρευεται, γαμιεται κλπ ειναι αποκλειστικα και μονο θεμα δικο του και κανενος αλλου.
Κανονικα τετοιοι 'νομοι' θα επρεπε να εχουν εφαρμοστει προ πολλου σε ολες τις δυτικες και καλα κοινωνιες. Δεν ενοχλει κανενα ο ομοφυλοφιλος που θελει να παντρευτει τον γκομενο του.
Δεν μας πεφτει λογος, ειναι δικαιωμα του.
Λαθος, διοτι ο γαμος ειναι κοινωνικο γεγονος και θα πρεπει να εχει την εγκριση της τοπικης αλλα και της ευρυτερης κοινωνιας και δεν θα πρεπει να συγκρουεται με τις εκαστοτε κοινωνικες δομες, εθιμα και τις επικρατουσες αντιληψεις. Αλλιως μπορει να παρει ο καθενας τον γκομενο του και να κανουν ενα ωραιοτατο συμφωνο ελευθερης συμβιωσης και να μην ενοχλουν κανενα. Ειναι αληλενδετα λοιπον γαμος και κοινωνια. Δεν πανε ξεχωριστα και απαιτουν την εγκριση και την αποδοχη του κοινωνικου συνολου για να συνυπαρξουν. Αλλιως μπορουν 2 ανθρωποι να ειναι μαζι και χωρις να παντρευτουν. Τι πιο απλο?

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
645
Πόντοι
376
Λαθος, διοτι ο γαμος ειναι κοινωνικο γεγονος και θα πρεπει να εχει την εγκριση της τοπικης αλλα και της ευρυτερης κοινωνιας και δεν θα πρεπει να συγκρουεται με τις εκαστοτε κοινωνικες δομες, εθιμα και τις επικρατουσες αντιληψεις. Αλλιως μπορει να παρει ο καθενας τον γκομενο του και να κανουν ενα ωραιοτατο συμφωνο ελευθερης συμβιωσης και να μην ενοχλουν κανενα. Ειναι αληλενδετα λοιπον γαμος και κοινωνια. Δεν πανε ξεχωριστα και απαιτουν την εγκριση και την αποδοχη του κοινωνικου συνολου για να συνυπαρξουν. Αλλιως μπορουν 2 ανθρωποι να ειναι μαζι και χωρις να παντρευτουν. Τι πιο απλο?

Δεν συμφωνω. Ο γαμος ειναι κοινωνικο γεγονος για οσους το βλεπουν ετσι. Αλλοι προτιμουν να παντρευονται μπροστα σε 300 ατομα, αλλοι μπροστα σε 10 και αλλοι μπροστα σε κανενα.
Και ο γαμος δεν ειναι αποκλειστικα θρησκευτικο θεμα. Δεν μπορουν πχ να παντρευτουν σε εκκλησια διατι ειναι αντιθετο αυτο σε αυτα που πρεσβευει η εκαστοτε θρησκεια. Αυτο ειναι κατανοητο.
Το να παντρευτουν ομως σε δημαρχειο πχ δεν ειναι αντιθετο σε τιποτα.
Ας εχουν το δικαιωμα που εχουν ολοι και ας αποφασιζουν μονοι τους αν θα παντρευονται σε δημαρχεια ή θα φτιαχνουν συμφωνητικα συμβιωσης ή οτιδηποτε. Αυτοι ειναι οι μονοι που πρεπει να επιλεγουν γιατι για τις δικες τους ζωες μιλαμε.

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
την ανάγκη πολιτικού γάμου (γιατί για θρησκευτικό το ξεχνάμε) από ομοφυλοφίλους δεν μπορώ να πω ότι την κατανοώ ιδιαίτερα, φοβούνται μήπως τους κακοχαρακτηρίσει η κοινωνία επειδή δεν παντρεύονται; :grin:

πάντως η λογική σε αυτά τα πράγματα είναι διεκδικώ τώρα τον γάμο και το δικαίωμα υιοθεσίας για να διεκδικήσω αργότερα το δικαίωμα ξέρω γω κυοφορήσεως με εξωσωματική κ.ο.κ.

εντιτ¨ τώρα που το σκέφτομαι έχουν έναν λόγο γιατί δεν καλύπτονται περιουσιακά σε περίπτωση "διαζυγίου" :think:

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
645
Πόντοι
376
την ανάγκη πολιτικού γάμου (γιατί για θρησκευτικό το ξεχνάμε) από ομοφυλοφίλους δεν μπορώ να πω ότι την κατανοώ ιδιαίτερα, φοβούνται μήπως τους κακοχαρακτηρίσει η κοινωνία επειδή δεν παντρεύονται; :grin:

:2funny: :2funny: :2funny:

vaglis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2008
Κριτικές
41
Like
22
Πόντοι
616
Δεν συμφωνω. Ο γαμος ειναι κοινωνικο γεγονος για οσους το βλεπουν ετσι. Αλλοι προτιμουν να παντρευονται μπροστα σε 300 ατομα, αλλοι μπροστα σε 10 και αλλοι μπροστα σε κανενα.
Και ο γαμος δεν ειναι αποκλειστικα θρησκευτικο θεμα. Δεν μπορουν πχ να παντρευτουν σε εκκλησια διατι ειναι αντιθετο αυτο σε αυτα που πρεσβευει η εκαστοτε θρησκεια. Αυτο ειναι κατανοητο.
Το να παντρευτουν ομως σε δημαρχειο πχ δεν ειναι αντιθετο σε τιποτα.
Ας εχουν το δικαιωμα που εχουν ολοι και ας αποφασιζουν μονοι τους αν θα παντρευονται σε δημαρχεια ή θα φτιαχνουν συμφωνητικα συμβιωσης ή οτιδηποτε. Αυτοι ειναι οι μονοι που πρεπει να επιλεγουν γιατι για τις δικες τους ζωες μιλαμε.
Μα αμα δεν τους ενδιαφερει η κοινωνια και θελουν να κανουν του κεφαλιου τους τοτε ποιος ο λογος να παντρευτουν? Αν υποθεσουμε οτι τους ενδιαφερει μονο το συνταξιοδοτικο, φορολογικο και κληρονομικο σκελος που μπορει να θελει να λυσει ενα ζευγαρι, τοτε αυτο λυνεται και με το συμφωνο ελευθερης συμβιωσης. Αυτοι ομως θελουν να παντρευτουν γιατι θελουν με το στανιο να εχουν την κοινωνικη αποδοχη. Κατι τετοιο κρινω πως πολυ δυσκολα θα το εισπραξουν, ισως μονο μια μελλοντικη "ανοχη" της κοινωνιας η την αποδοχη εκ μερους των ομοιδεατων τους. Γενικα κρινω το θεμα ως κατι που δεν εχει νοημα. Εσυ συμφωνεις με την υιοθεσια παιδιων απο ομοφυλοφυλα παντρεμενα ζευγαρια η μη? Θα εδινες ας πουμε το 5χρονο αγορακι σου να στο κρατησουν για το σαββατοκυριακο οι κατα τα αλλα χαρωποι gay αντρες γειτονες σου? Τι λες?

TAFTAAR

Ανώτερος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Κριτικές
13
Like
202
Πόντοι
6.125

πάντως η λογική σε αυτά τα πράγματα είναι διεκδικώ τώρα τον γάμο και το δικαίωμα υιοθεσίας για να διεκδικήσω αργότερα το δικαίωμα ξέρω γω κυοφορήσεως με εξωσωματική κ.ο.κ.

εντιτ¨ τώρα που το σκέφτομαι έχουν έναν λόγο γιατί δεν καλύπτονται περιουσιακά σε περίπτωση "διαζυγίου" :think:
  :)

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
645
Πόντοι
376
Γενικα κρινω το θεμα ως κατι που δεν εχει νοημα. Εσυ συμφωνεις με την υιοθεσια παιδιων απο ομοφυλοφυλα παντρεμενα ζευγαρια η μη? Θα εδινες ας πουμε το 5χρονο αγορακι σου να στο κρατησουν για το σαββατοκυριακο οι κατα τα αλλα χαρωποι gay αντρες γειτονες σου? Τι λες?

Ακριβως επειδη μπορει να μην εχει νοημα, δεν θα πρεπει και να αντιδραει καποιος στο δημοκρατικο δικαιωμα του αλλου.
Αν δεν το εγκρινεις, δεν το εγκρινεις και τελος.
Δεν σε νοιαζει αν ο αλλος ειναι παντρεμενος ή οχι, σε αφηνει αδιαφορο.
Εγω ετσι το βλεπω τουλαχιστον.

Οσο για την δευτερη ερωτηση σου, δεν εχω προβλημα ουτε με την υιοθεσια παιδιων απο gay/lesbian ζευγαρια. Γενικα σε αυτα δεν εχω θεμα.

vaglis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2008
Κριτικές
41
Like
22
Πόντοι
616
Ακριβως επειδη μπορει να μην εχει νοημα, δεν θα πρεπει και να αντιδραει καποιος στο δημοκρατικο δικαιωμα του αλλου.
Αν δεν το εγκρινεις, δεν το εγκρινεις και τελος.
Δεν σε νοιαζει αν ο αλλος ειναι παντρεμενος ή οχι, σε αφηνει αδιαφορο.
Εγω ετσι το βλεπω τουλαχιστον.

Οσο για την δευτερη ερωτηση σου, δεν εχω προβλημα ουτε με την υιοθεσια παιδιων απο gay/lesbian ζευγαρια. Γενικα σε αυτα δεν εχω θεμα.
Οκ. Με καλυψες. :)
Και εγω δεν εχω προβλημα με το τι κανει ο αλλος στην ζωη του αλλα με προβληματιζει ο συμβολισμος και ο τελικος σκοπος αυτης της πραξης, δηλαδη των gay γαμων. Τελος παντων ας κανει ο καθενας οτι καταλαβαινει. Και εγω στη τελικη αδιαφορω. Κουβεντα κανουμε.

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
10
Πόντοι
16
ο γαμος ειναι κοινωνικο γεγονος και θα πρεπει να εχει την εγκριση της τοπικης αλλα και της ευρυτερης κοινωνιας και δεν θα πρεπει να συγκρουεται με τις εκαστοτε κοινωνικες δομες, εθιμα και τις επικρατουσες αντιληψεις. Αλλιως μπορει να παρει ο καθενας τον γκομενο του και να κανουν ενα ωραιοτατο συμφωνο ελευθερης συμβιωσης και να μην ενοχλουν κανενα. Ειναι αληλενδετα λοιπον γαμος και κοινωνια. Δεν πανε ξεχωριστα και απαιτουν την εγκριση και την αποδοχη του κοινωνικου συνολου για να συνυπαρξουν. Αλλιως μπορουν 2 ανθρωποι να ειναι μαζι και χωρις να παντρευτουν. Τι πιο απλο?
Συμφωνώ.
Γάμος = κοινωνικό γεγονός.
Θρησκευτικός γάμος = κοινωνικό γεγονός με την πρόσθετη αποδοχή του ότι πιστεύεις "εις ένα θεό, πατέρα, παντοκράτορα", κλπ. Δεν μπορείς δηλαδή να πας να παντρευτείς και να δηλώσεις στον παπά (που του ΖΗΤΑΣ να σε παντρέψει): "Σε έχω χεσμένο και σένα και το θεό σου".
Πολιτικός γάμος = κοινωνικό γεγονός με την πρόσθετη αποδοχή των ΝΟΜΩΝ της κοινωνίας που τους θεσπίζει (με βάση ΝΟΜΟ έχει το δικαίωμα ο δήμαρχος να τελεί γάμους). Αν λοιπόν οι νόμοι λένε "Δεν παντρεύουμε ντιντήδες", οφείλει ο καθένας να τους σέβεται. Αν ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να τους σέβεται, δικαίωμα του, αλλά τότε ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να πηγαίνει να ζητάει γάμο από το δήμαρχο.
Η αλλαγή του σχετικού νόμου είναι άλλη υπόθεση, και αν η πλειοψηφία θέλει να τον αλλάξει (για να παντρεύονται και ντιντίδες μεταξύ τους) είναι μια άλλη κουβέντα, αλλά είναι θέμα ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ.

Η αποδοσχή της κοινωνίας μέσα στην οποία ζούμε είναι υποχρεωτική. Αλλιώς φεύγουμε από την κοινωνία και πάμε στο βουνό, μόνοι μας.
Π.χ. αν πάμε να φάμε σε ένα εστιατόριο, ο νόμος λέει (στο εστιατόριο) να έχει WC. Και σε μας να πηγαίνουμε στο WC όταν μας έρθει χέσιμο.
Δεν γίνεται να κάτσουμε να χέσουμε στο πάτωμα ανάμεσα στα τραπέζια, και ταυτόχρονα να απαιτούμε να μας σερβίρουν φαγητό. Δεν γινόμαστε δεκτοί από την κοινωνία του εστιατορίου, αν επιμένουμε να χέσουμε στο πάτωμα της αίθουσας.

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
10
Πόντοι
16
Θα επανέλθω.
Όχι τώρα όμως, γιατί δεν έχω χρόνο.
Μάλλον αύριο το πρωϊ.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
2.001
Πόντοι
3.475

Οι δυναμεις του σκοταδισμου πρεπει να αντιμετωπιζονται ριζικα, βιαια, κατασταλτικα
Δηλαδη, με πολυ ξυλο και δακρυγονα μεχρι να καλμαρουν

(Το ιδιο επρεπε να γινει πχ και στις λαοσυναξεις του Χουντοδουλου, απο την κυβερνηση Σημιτη. Προβοκατορες κουκουλοφορους και βρωμοξυλο μεχρι να σκορπισουν γρηγορα- και το ιδιο ξανα και ξανα και ξανα, μεχρι να ηρεμησουν εντελως)

Επισκέπτης
Οι δυναμεις του σκοταδισμου πρεπει να αντιμετωπιζονται ριζικα, βιαια, κατασταλτικα
Δηλαδη, με πολυ ξυλο και δακρυγονα μεχρι να καλμαρουν

(Το ιδιο επρεπε να γινει πχ και στις λαοσυναξεις του Χουντοδουλου, απο την κυβερνηση Σημιτη. Προβοκατορες κουκουλοφορους και βρωμοξυλο μεχρι να σκορπισουν γρηγορα- και το ιδιο ξανα και ξανα και ξανα, μεχρι να ηρεμησουν εντελως)
δημοκρατικες αποψης επιπεδου χρυσης αυγης
μονο που επιπεδου χρυσης αυγης αυτους που θα σαπιζουν στο ξυλο θα ειναι οι <προοδευτικοι>

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
2.001
Πόντοι
3.475
δημοκρατικες αποψης επιπεδου χρυσης αυγης
μονο που επιπεδου χρυσης αυγης αυτους που θα σαπιζουν στο ξυλο θα ειναι οι <προοδευτικοι>

Η "δημοκρατια" της Μ. Ανατολης δεν μου λεει τιποτα
Δηλαδη, απο το να εκλεγω Χομεϊνι, καλυτερα δυτικο κρατος χωρις εκλογες (και χωρις ανοχη στους φασιστες)

Εγγρ.
8 Μαρ 2013
Like
4
Πόντοι
6
Το τι κανει ο καθενας σπιτι του, με ποιον παντρευεται, γαμιεται κλπ ειναι αποκλειστικα και μονο θεμα δικο του και κανενος αλλου.
Κανονικα τετοιοι 'νομοι' θα επρεπε να εχουν εφαρμοστει προ πολλου σε ολες τις δυτικες και καλα κοινωνιες. Δεν ενοχλει κανενα ο ομοφυλοφιλος που θελει να παντρευτει τον γκομενο του.
Δεν μας πεφτει λογος, ειναι δικαιωμα του.

Να υιοθετει παιδια ειναι το ζητημα. Πρεπει η οχι?

Επισκέπτης
Η "δημοκρατια" της Μ. Ανατολης δεν μου λεει τιποτα
Δηλαδη, απο το να εκλεγω Χομεϊνι, καλυτερα δυτικο κρατος χωρις εκλογες (και χωρις ανοχη στους φασιστες)
με μπερδεψες
ή θα εισαι προοδευτικος , ή θα εισαι ακραιος
Δεν γινετε να εισαι και τα δυο οπως σε βολευουν
προοδος δεν ειναι ομοφυλοφιλια, ουτε προοδος ειναι τσακιστε τους αντιφρονουντες στο ξυλο

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
2.001
Πόντοι
3.475
με μπερδεψες
ή θα εισαι προοδευτικος , ή θα εισαι ακραιος
Δεν γινετε να εισαι και τα δυο οπως σε βολευουν
προοδος δεν ειναι ομοφυλοφιλια, ουτε προοδος ειναι τσακιστε τους αντιφρονουντες στο ξυλο

Ο Βενιζελος ηταν προοδευτικος (κατα κοινη ομολογια), αλλα εκανε χουντες, μανουρες, δολοπλοκιες κλπ προκειμενου να επικρατει
Ο Κεμαλ ηταν ακομα πιο προοδευτικος, αλλα εσφαξε μπολικους- κυριως Ελληνες και Αρμενιους

Γενικως, ειμαι υπερ της αποψης να "πιεζεται" καπως η προοδος (αυτο που ΕΓΩ εννοω προοδο)

Και ειμαι ανεκτικος σε ολους, εκτος απο αυτους που ενοχλουν, δηλαδη κηρυττουν τη μισαλλοδοξια, οπως φασιστες, παπαδες, χουλιγκαν κλπ κλπ
Πουστης δεν ειμαι, αλλα οι πουστηδες δεν δημιουργουν (αντικειμενικα) κανενα προβλημα, ουτε προτροπη σε διακρισεις/ μισος, οποτε δεν με ενοχλουν καθολου, και η οποιαδηποτε αντιδραση εναντιον τους ειναι, κατα τη γνωμη μου, επιθετικη ενεργεια (αρα χρειαζεται καταστολη)

Επισκέπτης
Ο Βενιζελος ηταν προοδευτικος (κατα κοινη ομολογια), αλλα εκανε χουντες, μανουρες, δολοπλοκιες κλπ προκειμενου να επικρατει
Ο Κεμαλ ηταν ακομα πιο προοδευτικος, αλλα εσφαξε μπολικους- κυριως Ελληνες και Αρμενιους

Γενικως, ειμαι υπερ της αποψης να "πιεζεται" καπως η προοδος (αυτο που ΕΓΩ εννοω προοδο)

Και ειμαι ανεκτικος σε ολους, εκτος απο αυτους που ενοχλουν, δηλαδη κηρυττουν τη μισαλλοδοξια, οπως φασιστες, παπαδες, χουλιγκαν κλπ κλπ
Πουστης δεν ειμαι, αλλα οι πουστηδες δεν δημιουργουν (αντικειμενικα) κανενα προβλημα, ουτε προτροπη σε διακρισεις/ μισος, οποτε δεν με ενοχλουν καθολου, και η οποιαδηποτε αντιδραση εναντιον τους ειναι, κατα τη γνωμη μου, επιθετικη ενεργεια (αρα χρειαζεται καταστολη)
θα διαφωνησω καθετα μαζι σου
ειμαι υπερ του σεβασμου ολων τον αποψεων και τις ελευθεριας του λογου
και ολα ειναι σεβαστα
ΕΚΤΟΣ
του προσυλιτισμου
οσο επικυνδινος ειναι ενας φονταμαλιστης κληρικος του ισλαμ ή του χριστιανισμου
αλλα τοσο ειναι ενας πουστης(οπως τους αποκαλεις) ο οποιος για να ικανοποιηση τα παθη του θα κανει το παν για να το πετυχει
ομοιως παιδοφιλοι και αλλων ειδων διεστραμενους

Ε και τι κακο ειναι καποιος (η πλειοψηφια) να ειναι κατα του γαμου των ομοφυλοφιλων (αλλωστε κανεις δεν τους απογορευει να συζησουν) οπως ομοιως να ειναι κατα της υιοθεσιας

Εγγρ.
8 Μαρ 2013
Like
4
Πόντοι
6

Ο παπας δηλαδη τι πειραζει? Οι πουστηδες παντως δεν ειναι και αγιοι. Το οτι μεροληπτουν και ενδιδουν στο παθος τους γιατι γενικα δε μπορουν να το ικανοποιησουν με αμεσο και ευθυ τροπο δεν ειναι κατι το αγνωστο .

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom