Νέα

οδός Στουρνάρη: Home Micros - Vintage Retro Computers

• Μέλος που άνοιξε το νήμα germaon
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 67
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

6509

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
0
Ειμαι φαν των HOME COMPUTERS της δεκαετιας του 1980.

BROTHER !! Εδω να δεις (in my home) τι γίνεται!!

BTW τα ακουπάω ακόμη για commy peripherals..

λοιπον ΠΑΡ΄ΟΤΙ ειμαι πορωμένος commodorian σας παραπέμπω σε ενα ΓΑΜΑΤΟ speccy emulator

www.webcids.com/SpectrumAnyWhere/Defaulte.aspx]http://www.webcids.com/SpectrumAnyWhere/Defaulte.aspx[/url]

ΛΕΙ ΠΟΛΛΑ!!!

6509

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
0
Από τότε, το Larry είχε εκπαιδευτικά μηνύματα: Αν γαμούσες την πουτάνα χωρίς να βάλεις καπότα πρώτα, μετά από κάνα τέταρτο ψώφαγες!!!

και αν θυμάμαι καλά έλεγε "Larry didn't use  a protection, Larry got an infection" ή κάτι τέτοιο..  και ακολουθούσε με
".. don't be silly wear a condom on your Willy"..

6509

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
0
...COMMODORE 64 με Disk Drive 5 1/4" (σπάνιο περιφερειακ ό,...

μπα.. βράζει ο κόσμος με το 1541.. και που να δεις τώρα.. Cartridge με MMC/SD που διαβάζει DISK images... ( σε 1GB SD έχω βάλει ολόκληρα collection - μιλάμε το ΧΑΟΣ ... )

Διευκρινίζω ότι ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ !!!

+1 εγκρίνω και επαυξάνω... ΟΧΙ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ made in China ! που τα κακαρώνουν έπειτα απο μερικούς μήνες!!

Εγγρ.
24 Ιαν 2006
Κριτικές
6
Like
7
Πόντοι
1
Ξεκίνησα με Amstrad CPS 464 με κασσέτα, CPC 6128, Amiga 500, 2000 και τέλος PC. Πέρυσι πήρα ένα mac έτσι για να να μη τους άφηνα κι αυτούς παραπονεμένους. Όλα τα παλιά έκανα το λάθος και τα πούλησα μαζί με τα προγράμματα και τα παιχνίδια. Τόσο το μετάνοιωσα, που έχω για desktop theme το workbench 1.3 / 3.1 για να μου τα θυμίζει!!  :'( :cheesy: :grin: Τιμής ένεκεν τα πιο κάτω links:

mpotofilos

Ανώτερος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
13
Like
200
Πόντοι
6.055
αρε παιδια τι μου θυμισατε τωρα! γαματο θεμα εγω ξεκινησα με το γνωστα atari της τηλεορασης και αναβαθμηστiκα με schneider europc, παντως η amiga 500 μου εχει μεινει απωθημενο λογω των γαματων γραφικων κ παιχνιδιων για τα τοτε δεδομενα της εποχης!

Vanzel

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
1
Like
64
Πόντοι
6
Ο πρώτος που έπιασα στα χέρια μου πρέπει να ήταν ο spectrum +3

Εγγρ.
24 Ιαν 2006
Κριτικές
6
Like
7
Πόντοι
1
Εποχές αθωότητας και ρομαντισμού. Τα γραφικά μπορεί να ήταν άθλια σε σχέση με τα σημερινά όμως οι ώρες που πέρασα με τα παιχνίδια και τα προγράμματα και οι βόλτες στη Στουρνάρη μού έχουν μείνει αξέχαστες. Ίσως στέρεψαν οι ιδέες, ίσως φταίει το μονοπώλιο των pc και των windows, μπορεί να φταίω κι εγώ που μεγάλωσα πολύ... Ποιος ξέρει...

imperialdemon1821

Μέλος
Εγγρ.
13 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
1
εμενα ο πρωτος υπολογιστης που αγορασα ηταν ενας 386 το 1992 νομιζω amd τοτε 8 χρονων ημουν,τον ειχα κανει με τους πειραματισμους μπουρδελο αλλα το μικροβιο το ειχα κολησει απο εναν ξαδερφο που ειχε εναν 286 οποιος ως πιο μεγαλος μου τον εφτιαχνε τοτε θα ηταν 13 14 βαρια καθε μερα σπιτι του ημουνα, ειχα πρηξει τον πατερα μου να μου παρει υπολογιστη δωστου δωστου μου πηρε,και η πρωτη μου παιχνιδομηχανη ηταν ενα αταρι που ειχα κερδισει απο κατι αυτοκολητα με ομαδες της α β γ εθνικες ποδοσφαιρου απο εκει ειχα κερδισει και ενα τουρμποτραξ τηλεκατευθυνομενο.θυμαμαι κατι κυριακες που επαιζα το monkey island 1, αχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ ωραια χρονια χωρις αγχος εγω ημουν στα αρχιδια μου επαιζα κετσες,μπαλα,με τον υπολογιστη εβλεπα και  στη τηλεοραση τουτι φρουτι με τον ξαδερφο τον αλλο καμια βυζαρου και κατι παθαινα

falcon

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Κριτικές
2
Like
12
Πόντοι
0
Εγώ άρχισα ως εξής:  Colecovision, Atari CX2600, ZX Spectrum, Amstrad CPC6128, Atari 520 STFM, Amiga 500+, Atari STE, Atari Falcon030, Amiga 1200. Να μη πω για τα game consoles: Sega MasterSystem, Atari Jaguar, Playstation I, Nintendo64, Xbox. Τα κρατάω ακόμα για να θυμάμαι τις απίστευτα μαγευτικές εποχές και τις ατέλειωτες βόλτες στην Στουρνάρη... Γ@@ώ την Microsoft....

Madman17

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
6
Εγω απο Atari 2600 ξεκινησα! Εχασα ομως τα καλα...
Περασα σε GameBoy, Game Gear και Master System2. Μετα σε Mega Drive2
με 32X και η επαφη με τα Commodore και την Amiga εγινε με το CD32!
Μετα Atari Jaguar, Pc 486DX4/100 και Dreamcast.

Παντως ασχετα με τα γραφικα εβγαιναν απιστευτα παιχνιδια! Τα platform της sega, τα adventures για pc.

Λιωναμε με Wolfenstain3D και Phantasmagoria, Earthworm Jim, Mortal Combat, Sonic the Headgehog...

iwcg

Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2006
Like
17
Πόντοι
6
Μεγάλες, ιστορικές, ρομαντικές εποχές...

6509

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
0
anyway,
έχουμε και λέμε  my computing past... commodore Plus/4,μετά Commodore 64, Commodore 128D,Commodore 64C,Amiga 500, Amiga 1200
ZX81, Spectrum+, Spectrum 128
Atari 520 ST, Atari 1024 STFM
Acorn A3000, Acorn A5000, Acorn RISCPC
Mac SE30, Mac PowerBook 210, Mac PowerBook 1400, Mac Quicksilver G4, ibook G4
και το κερασάκι SUN SPARCStation LX (αυτό μου πήδηξε το budget 2 ετων..αφήστε που με έσκισαν κανονικά απο το τελωνείο- άλλο μπουρδέλο κι αυτό!..)

ΒΤW, έχει δει κανείς το GP2X μιλάμε αποθέωση.. γαμάτο haldheld.
είναι open source παίζει τα πάντα , τι παπαριές PSP και τα συναφή..
www.gp2x.com/]http://www.gp2x.com/[/url]

SpermBob

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
28
Πόντοι
16
Πραγματικά τυχεροί όσοι προλάβαμε την εποχή των ZX Spectrum, Amstrad 464 & 6128, Amiga 500 & 1000... ʼλλες εποχές, άλλη μαγεία, άλλες συγκινήσεις... Ακόμα και η Στουρνάρη είχε μια άλλη αύρα  :'( Θυμάμαι τα περιοδικά που αγόραζα σαν τρελός: Pixel, Computer για όλους...

Είμαι περίεργος σε καμιά 20αριά χρόνια απο σήμερα, τα δικά μας παιδιά θα θυμούνται με την ίδια συγκίνηση τα συστήματα που υπάρχουν τώρα ? Θα λέει ο τυπάς το 2030, θυμάμαι κάτι καβουρντιστήρια Intel Dual Core και κάτι παιχνιδομηχανές μπακατέλες Xbox 360 και PS3...
Δεν νομίζω  :sunglasses:

6509

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
0
.... θυμάστε όλοι το kick-off ε??????????  :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Madman17

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
6
Στουρναρη καθε Παρασκευη με τα παιδια!!! Να δουμε την νεα καρτα γραφικων! Αχ τι μου θυμισες! Μετα παπασωτηριου για τα νεα παιχνιδια! "Εγκεφαλος"...

tkinaliss

Ανώτατος
Εγγρ.
26 Μαΐ 2006
Κριτικές
44
Like
9.311
Πόντοι
10.413
Βρηκα καλο emulator για ATARI ST , τον winSTοn... Τωρα ψαχνω για παιχνιδια. Το link αυτο για τον Amstrad το ειδατε? Εχει τα παντα...σε emulators και παιχνιδια. Ο,τι ειχε βγει για τον 6128 ειναι ελευθερο για downloading!!! :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Βρηκα πώς θα περναω τις ελευθερες ωρες μου :grin: :grin:

φίλε germaon,

ποιο ακριβώς είναι το Link για τον Amstrad 6128? (ο μόνος που μου έχει απομείνει αλλά που "πάει σφαίρα"...:::)))

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
ΒΤW, έχει δει κανείς το GP2X μιλάμε αποθέωση.. γαμάτο haldheld.
Eίναι open source παίζει τα πάντα , τι παπαριές PSP και τα συναφή..
www.gp2x.com/]http://www.gp2x.com/[/url]

Αγαπητέ Συνάδελφε, τα είχα ΟΛΑ όσα αναφέρεις (δες προηγούμενα σχετικά post μου σε αυτό αλλά και το παλιό Forum)...
Οσον αφορά την κονσόλα GP2X είναι ΓΑΜΑΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ!
Την έχω εδώ δίπλα μου (η φωτό τραβήχτηκε ΤΩΡΑ) και το καταπληκτικό είναι η πλακέτα επέκτασης που την μετατρέπει σε κανονικό Linux PC (εχω συνδέσει επάνω περιφερειακά USB και I/O Controllers) !!!

Συνημμένα

• GP2X.jpg
    GP2X.jpg
    72 KB · Εμφανίσεις: 22

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom