Νέα

οδός Στουρνάρη: Home Micros - Vintage Retro Computers

• Μέλος που άνοιξε το νήμα germaon
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 67
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Ειμαι φαν των HOME COMPUTERS της δεκαετιας του 1980. Αμστραντ, Αταρι, Αμιγκα, COMMODORE . Ενδιαφερομαι για links  με emulators και παιχνιδια...
Για Αμστραντ το απολυτο link  ειναι το
tacgr.emuunlim.com
Όποιος γνωριζει και για αλλους υπολογιστες ας ενημερωσει... Θενκς :cheesy:

Επισκέπτης
Tι μου θυμίσατε τώρα!!! Κι εγώ ξεκίνησα με το Atari 2600! Μετά, το 1985 πήρα τον πρώτο ηλεκτρονικό υπολογιστή ο οποίος ήταν ένα Spectrum ZX (αυτός με τα λαστιχένια κουμπιά αν θυμάστε!!!).

Για emulators δεν ξέρω όμως. Δεν το έχω ψάξει.

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Tι μου θυμίσατε τώρα!!! Κι εγώ ξεκίνησα με το Atari 2600! Μετά, το 1985 πήρα τον πρώτο ηλεκτρονικό υπολογιστή ο οποίος ήταν ένα Spectrum ZX (αυτός με τα λαστιχένια κουμπιά αν θυμάστε!!!)

Αχχχ ωραίες εποχές... εγώ ξεκίνησα με ΖΧ81 και μάλιστα σε μορφή ΚΙΤ, τον συναρμολόγησα κομματάκι-κομματάκι !!!

Τώρα τον έχω σε μια άκρη του γραφείου μου για να μου θυμίζει εκείνα τα ΥΠΕΡΟΧΑ χρόνια στην Στουρνάρη...

Συνημμένα

• ZX81.jpg
    ZX81.jpg
    148,3 KB · Εμφανίσεις: 20

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
476
Πόντοι
36
Κατι πιο τρελό. Το " Adventure" σε ΙΒΜ4341 έπαιζα ...προπολεμικά. Υπάρχει πουθενά?  (Περιγραφικό παιχνίδι, γαμώ τα γέλια: είσαι εκεί, δεξιά είναι έτσι, ένας νάνος σου πατάει μαχαίρι...Πληκτρολογείς: DUCK (σκύψε) και σώζεσαι... ʼλλη εποχή)

vasm

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2006
Κριτικές
5
Like
5
Πόντοι
1
τι μου θυμίσατε τώρα τρομερές εποχές, εγώ άρχισα με ένα atari 2600 σαν το φίλο liomas και συνέχισα με ένα amstrad 6128 με πράσινη οθόνη, μέχρι να ρθει η πρώτη amiga 500. τρομερές εποχές double dragon, turrican κτλπ.

sorry αλλα για emulators δεν ξερω, ψαξε στο google και θα βρεις σιγουρα πολλα.

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Aπό τον ΖΧ81 λοιπόν κόλλησα το μικρόβιο με τους Η/Υ... και για να θυμηθούν οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι, παραθέτω μια φωτογραφία από το ράφι στο σπίτι μου που φαίνονται κάποια από τα πλέον αντιπροσωπευτικά Micros της εποχής (έχω κι άλλα, σε άλλα σημεία του σπιτιού που δεν φαίνονται στην φωτο λόγω του όγκου τους, πχ AMSTRAD με οθόνη, APPLE II, BBC, LYNX, Newbrain κα).
Από αριστερά προς τα δεξιά λοιπόν...
AMIGA - ATARI - TI994A (και πάνω του, QL, ZX-SPECTURM, ORIC ATMOS), COMMODORE 64 με Disk Drive 5 1/4" (σπάνιο περιφερειακό, αν σκεφτείτε ότι τότε χρησιμοποιούσαμε ως αποθηκευτικό μέσο... κασέττες και φυσικά για Σκληρό Δίσκο ούτε λόγος, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΚΟΜΑ !!!) και τέλος δεξιά ο πρώτος "φορητός" ή καλύτερα μεταφερόμενος υπολογιστής από την AMSTRAD !!!

Διευκρινίζω ότι ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ !!!

Συνημμένα

• MicroComputers.jpg
    MicroComputers.jpg
    211,8 KB · Εμφανίσεις: 26

Madman17

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
6
κοιταξα το link του liosiomenos και εχει το
Leisure Suit Larry 1: In the Land of the Lounge Lizards
Text Adventure.
Το ειχα σε δισκετα 5 1/4 και το ετρεχα σε DOS 6.22...

Madman17

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
6
Εγω παλι εχω ενα 486 Dx4X100, Game Gear, Game boy, Master System2, Mega Drive2 και dreamcast!

Orsalia

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
0
Solomon's Key και τα μυαλα στα καγκελα :)

Επισκέπτης
κοιταξα το link του liosiomenos και εχει το
Leisure Suit Larry 1: In the Land of the Lounge Lizards
Text Adventure.
Το ειχα σε δισκετα 5 1/4 και το ετρεχα σε DOS 6.22...

Από τότε, το Larry είχε εκπαιδευτικά μηνύματα: Αν γαμούσες την πουτάνα χωρίς να βάλεις καπότα πρώτα, μετά από κάνα τέταρτο ψώφαγες!!!

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Ξεκίνησα από Commodore 64 με κασσετόφωνο. Οι τότε ανταγωνιστές ήταν οι ZX Spectrum, ο BBC, κάτι σε ATMOS και άλλα εξωτικά ονόματα που δυστυχώς δε θυμάμαι πια. Η ηλικία βλέπετε.

Ο Commodore αντικαταστάθηκε από Amstrad 6128, πάλι με κασσέτα.

Το χαϊλίκι ξεκίνησε με τον πρώτο μου IBM compatible (PC) 8088 που είχε 1 drive 5 1/4 και έτρεχε έχοντας σα λειτουργικό το εξωτικό DOS. Ή μήπως μπήκα στη δεκαετία του 90;

Οι τότε μνήμες τώρα φαίνονται αστείες αλλά ήταν πολύ αγαπημένα μηχανήματα. Έχω ακόμα τον Commodore με το κασσετοφωνάκι του, για να θυμάμαι.

OP
OP
G

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Βρηκα καλο emulator για ATARI ST , τον winSTοn... Τωρα ψαχνω για παιχνιδια. Το link αυτο για τον Amstrad το ειδατε? Εχει τα παντα...σε emulators και παιχνιδια. Ο,τι ειχε βγει για τον 6128 ειναι ελευθερο για downloading!!! :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Βρηκα πώς θα περναω τις ελευθερες ωρες μου :grin: :grin:

SpermBob

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
28
Πόντοι
16

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι ! Έχει ταξινομινένους τους υπολογιστές ανά χρονολογία ή επωνυμία, τεχνικά χαρακτηριστικά, φωτογραφίες, emulators για κάθε υπολογιστή ξεχωριστά.
Το πιο άπαιχτο του σημείο είναι οι κουφές διαφημίσεις της εποχής εκείνης (δείτε τα Stupid Scans στο Fun)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom