Νέα

O Roberto Begigni και οι απαίδευτοι Έλληνες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα lollipop(1)
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 86
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16

εδω  σε παει εδω που αναφερεται στην παρασταση της πατρας τ0 2006

η ουσια απο οτι καταλαβα ειναι οτι οσο αυτοσχεδιαζε ηταν αδυνατον να μεταφραζει καποιος (??)  και ο αυτοσχεδιασμος  κρατησε πολύ!!!

Δυστυχως για να παρακολουθησεις κωμωδια πρεπει και να εισαι γνωστης της γλωσσας αλλα ΚΑΙ γνωστης της ιστοριας  και των σθνυθειων της χωρας προελευσης του αστειου!!!!

ΥΓ Θεατρο με υπότιτλους  :S ??  Ειναι σαν να γαμας αλλοδαπη και μετα απο ωρ να ζητας  να σου μεταφραζει τα βρωμολογα !!!!

OP
OP
L

lollipop(1)

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2009
Like
1
Πόντοι
1
Είναι σίγουρο ότι γνωρίζει άλλη γλώσσα εκτός από Ιταλικά?

Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των Ιταλών δε γνωρίζει καμία άλλη γλώσσα εκτός από τη δική τους.
Και ποιος είναι ο Μπενίνι? Σιγά την προσωπικότητα! Ο Πινόκιο :2funny:
Και όσον αφορά την Ιταλική κουλτούρα μη χέσω!

Καλά έχασες το νόημα της κουβέντας....
Ούτε και εγώ είμαι φανατική του benigni αλλά άλλο είναι το ζητούμενο.....
Πάντως αν διάβασες τα άρθρα, μίλησε μετά και Αγγλικά και Γαλλικά και Γερμανικά.
Ολοι οι καλλιτέχνες έχουν και ταινίες που δεν μας αρέσουνν ίσως. Η πορεία όμως ενός καλλιτένχη φαίνεται συνολικά και όχι με μία μόνο ταινία....

Όσο για το τελευταίο πετυχημένο που είπες για την κουλτούρα.....
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Οι λέξεις Αναγέννηση και Διαφωτισμός σου λένε κάτι;
Το κίνημα της Αναγέννησης απο πού ξεκίνησε καλέ;

OP
OP
L

lollipop(1)

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2009
Like
1
Πόντοι
1
    Δυστυχως για να παρακολουθησεις κωμωδια πρεπει και να εισαι γνωστης της γλωσσας αλλα ΚΑΙ γνωστης της ιστοριας  και των σθνυθειων της χωρας προελευσης του αστειου!!!!

ΥΓ Θεατρο με υπότιτλους  :S ??  Ειναι σαν να γαμας αλλοδαπη και μετα απο ωρ να ζητας  να σου μεταφραζει τα βρωμολογα !!!!

Καλά τα λες...

Επισκέπτης
Οι λέξεις Αναγέννηση και Διαφωτισμός σου λένε κάτι;
Το κίνημα της Αναγέννησης απο πού ξεκίνησε καλέ;
Θα εννοείς αυτό το παπικό κατασκεύασμα που ουσιαστικά ήταν ο μεσαίωνας Νο 2 φαντάζομαι.
Ε ναι λοιπόν από το Βατικανό ξεκίνησε και είχε αυστηρά δημαγωγικό στόχο. Να συγκρατήσει την πελατεία του Βατικανού που λόγω του μεσαίωνα (Ιεράς Εξέτασης,Πυράς και άλλων νόστιμων της εποχής) είχαν αρχίσει να την κάνουν για άλλα μαγαζιά.
Κάτι μου λένε αυτές οι λέξεις αλλά προφανώς κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που σου λένε εσένα!

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Θα εννοείς αυτό το παπικό κατασκεύασμα που ουσιαστικά ήταν ο μεσαίωνας Νο 2 φαντάζομαι.
Ε ναι λοιπόν από το Βατικανό ξεκίνησε και είχε αυστηρά δημαγωγικό στόχο. Να συγκρατήσει την πελατεία του Βατικανού που λόγω του μεσαίωνα (Ιεράς Εξέτασης,Πυράς και άλλων νόστιμων της εποχής) είχαν αρχίσει να την κάνουν για άλλα μαγαζιά.
Κάτι μου λένε αυτές οι λέξεις αλλά προφανώς κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που σου λένε εσένα!

Γνωρίζω ότι το φαινόμενο απλά συνέβη και όχι ότι ήταν κατευθυνόμενο. Οι άνθρωποι που ζούσαν τότε είχαν την ιδέα (όπως φαίνεται από τα γραπτά τους) ότι ζουν σε διαφορετική εποχή από το άμεσο παρελθόν τους. Και έργα που γράφτηκαν τότε είναι μνημειώδη για τον τρόπο που κατακρίνουν την εκκλησία. Το "Μωρίας Εγκώμιον" του Εράσμου και το "Γαργαντούας και Πανταγκρυέλ" του Ραμπελαί είναι πολύ καλά παραδείγματα. Γενικότερα όλα αυτά έγιναν διότι η εκκλησία έχασε δύναμη και είχε με άλλα, σημαντικότερα να ασχοληθεί τότε (βλέπε Δυτικό Σχίσμα). Εάν θέλεις όμως πες λίγο περισσότερα για το τί σημαίνει η Αναγέννηση και ο Ουμανισμός για εσένα.

ΥΓ: Μεγάλη συμβολή είχαν και οι δικοί μας λόγιοι που κατέφυγαν μετά την Άλωση στη Δύση.

bixlas

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιουν 2007
Like
4
Πόντοι
1
Πάντως αν πήγαινε π.χ. στην Ιταλία ο Λαζόπουλος και δεν μίλαγε Ιταλικά στην παράσταση, στα 3 λεπτά θα είχε δεχτεί καταιγίδα από λεμονόκουπες.
Στην Ιταλια που ειναι η πατριδα της "satira", ο Λαζοπουλος και ΙΤΑΛΙΚΑ να μιλουσε ΠΑΛΙ θα τρωγε λεμονοκουπες!

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Το μπάχαλο δημιουργήθηκε γιατί οι διοργανωτές δεν κατέστησαν σαφές το αυτονόητο...ότι ο Benigni θα χρησμοποιήσει την γλώσσα του...και επειδή οι βλαχονεοΈλληνες έχουν μεγαλώσει με την πεποίθηση ότι τα πάντα σε αυτό τον πλανήτη πρέπει να γίνονται και να λέγονται στα Αγγλικά!Αυτή είναι μια λογική εξέλιξη όταν φθάνει στο σημείο η υποψήφια για πρόεδρος στο Πασόκ Άννα Διαμαντοπούλου να προτείνει ως επίσημη γλώσσα της χώρας μας την Αγγλική!Και είναι μαγκιά για χώρες όπως η Ιταλία , η Γαλλία και πολλές άλλες που δεν έχουνε μπει σε τέτοια τριπάκια και διατηρούν τα στοιχεία του Έθνους τους!

Επισκέπτης
Γνωρίζω ότι το φαινόμενο απλά συνέβη και όχι ότι ήταν κατευθυνόμενο. Οι άνθρωποι που ζούσαν τότε είχαν την ιδέα (όπως φαίνεται από τα γραπτά τους) ότι ζουν σε διαφορετική εποχή από το άμεσο παρελθόν τους. Και έργα που γράφτηκαν τότε είναι μνημειώδη για τον τρόπο που κατακρίνουν την εκκλησία. Το "Μωρίας Εγκώμιον" του Εράσμου και το "Γαργαντούας και Πανταγκρυέλ" του Ραμπελαί είναι πολύ καλά παραδείγματα. Γενικότερα όλα αυτά έγιναν διότι η εκκλησία έχασε δύναμη και είχε με άλλα, σημαντικότερα να ασχοληθεί τότε (βλέπε Δυτικό Σχίσμα). Εάν θέλεις όμως πες λίγο περισσότερα για το τί σημαίνει η Αναγέννηση και ο Ουμανισμός για εσένα.

ΥΓ: Μεγάλη συμβολή είχαν και οι δικοί μας λόγιοι που κατέφυγαν μετά την Άλωση στη Δύση.

Θα εννοείς φαντάζομαι τους εισαγόμενους από το Μακιαβέλι όπως οι Λάσκαρις Αργυρόπουλος και Κάλλιστος, οι ποίοι ουσιαστικά ευλογούσαν τα γένια της Φλωρεντίας δικαιολογώντας την επεκτατική πολιτική της την "περίοδο" της Αναγέννησης απέναντι στην Τοσκάνη.
Παραθέτω σε εισαγωγικά τη λέξη περίοδο διότι δεν υπήρξε περίοδος τέτοια παρά μόνο ένα επίπλαστο κίνημα ουμανισμού.
Και λέω επίπλαστο γιατί αυτή την περίοδο άνθησαν η Αριστοκρατία η Τυραννία η Οικογενειοκρατία το 2ο (και πιο ισχυρό) κύμα Θεοκρατίας και φυσικά ο Ιμπεριαλισμός της Φλωρεντίας και της Βενετίας όπως επίσης και η Αγιοποίηση της Ρώμης η οποία απλά βρισκόταν γύρω από το Βατικανό όπου φυλάσσονται τα σημαντικότερα έγγραφα της Αναγέννησης(που τελικά μάλλον ήταν φυλαγμένα από τον 11ο αιώνα και βγήκαν στο φως τον 14ο-15ο αιώνα σα "χρυσή εφεδρεία".
Τα κατάλοιπα της Αναγέννησης τα βλέπουμε και στη σημερινή Ιταλία με τη Μακιαβελική συμπεριφορά του Βορρά απέναντι στο Νότο.
-η Ρώμη είναι σε κάλύτερη μοίρα απ'τον υπόλοιπο Νότο μόνο και μόνο επειδή βρίσκεται γύρω από το Βατικανό-

Ελπίζω να σε κάλυψα.

Palios pounai alios

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Like
8
Πόντοι
16
Στην Ιταλια που ειναι η πατριδα της "satira", ο Λαζοπουλος και ΙΤΑΛΙΚΑ να μιλουσε ΠΑΛΙ θα τρωγε λεμονοκουπες!

Αν ο Λαζόπουλος μιλούσε καλά Ιταλικά και με ένα κατάλληλο marketing (του στυλ "σύγχρονος Έλληνας σατυρικός, απόγονος του Αριστοφάνη")σαφώς όχι μόνο λεμονόκουπες δεν θα έτρωγε αλλά θα τον άκουγαν με δέος!

Επισκέπτης
Εγώ θέλω ναρωτήσω κάτι άλλο.
Αν ερχόταν για διάλεξη ο Ίμρε Κέρτες (Νόμπελ λογοτεχνίας το 2002),και μιλούσε Μαγυάρικα όλοι εσείς που δείξατε τέτοια ευαισθησία για τον αγαπημένο του παγκόσμιου star system Μπενίνι.

α) Θα τον χειροκροτούσατε?
β) Θα τον κράζατε?
γ) Μήπως δεν τον γνωρίζετε καν?

Μήπως η Ουγγαρία έχει να επιδείξει υποδεέστερο πολιτισμό από την Ιταλία?
Απλά η Ελλάδα που σε συντριπτικό ποσοστό αποτελείται από δήθεν που πάνε να δουν το Μπενίνι κι από ακόμα πιο δήθεν που "εξοργίζονται" όταν αυτός φάει κράξιμο είναι φυσικό η δουλοπρέπειά τους να τους επιβάλει μεγαλύτερη εκτίμηση στην Ιταλία μόνο και μόνο επειδή είναι μια χώρα με μεγαλύτερο Α.Ε.Π. από της Ελλάδας και τα εξαγώγιμα προϊόντα της (π.χ. Μπενίνι) τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρησης-προώθησης.

Βέβαια μην τα ρίξουμε όλα στον κατά τη γνώμη μου εντελώς ατάλαντο "κωμικό" γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση ευθύνονται οι υπεύθυνοι του Μεγάρου.
Αλλά τι περιμένεις από αυτούς που είχαν την απαίτηση στη συναυλία του Φ.Πλιάτσικα στο συγκεκριμένο χώρο να φορέσουμε γραβάτα? :jerking:

Palios pounai alios

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Like
8
Πόντοι
16
Αν ερχόταν για διάλεξη ο Ίμρε Κέρτες (Νόμπελ λογοτεχνίας το 2002),και μιλούσε Μαγυάρικα όλοι εσείς που δείξατε τέτοια ευαισθησία για τον αγαπημένο του παγκόσμιου star system Μπενίνι.

β) Θα τον κράζατε?

Απλά η Ελλάδα που σε συντριπτικό ποσοστό αποτελείται από δήθεν που πάνε να δουν το Μπενίνι κι από ακόμα πιο δήθεν που "εξοργίζονται" όταν αυτός φάει κράξιμο είναι φυσικό η δουλοπρέπειά τους να τους επιβάλει μεγαλύτερη εκτίμηση στην Ιταλία μόνο και μόνο επειδή είναι μια χώρα με μεγαλύτερο Α.Ε.Π. από της Ελλάδας και τα εξαγώγιμα προϊόντα της (π.χ. Μπενίνι) τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρησης-προώθησης.

Βέβαια μην τα ρίξουμε όλα στον κατά τη γνώμη μου εντελώς ατάλαντο "κωμικό" γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση ευθύνονται οι υπεύθυνοι του Μεγάρου.
Αλλά τι περιμένεις από αυτούς που είχαν την απαίτηση στη συναυλία του Φ.Πλιάτσικα στο συγκεκριμένο χώρο να φορέσουμε γραβάτα? :jerking:

+1000

Και επειδή έλκω τη μισή μου καταγωγή από την Ιταλία και έχω ζήσει αρκετά εκεί, το τι γυφτιά και τυροβλαχιά υπάρχει στην Ιταλία δεν λέγεται...

Απλά, η Ιταλία σαν "Ευρώπη" λειτουργούσε πάντα σα μία επίφαση και σα μοχλός "εξευρωπαισμού" των δικών μας Ελλήνων τυρόβλαχων...

Υ.Γ. Επιπλέον οι Ιταλοί (εκτός από Σικελία και Καλαβρία ίσως και από τους πολύ μορφωμένους, εκτός από μία μικρή μειοψηφία Ιταλών δηλαδή) τρέφουν μία μία γενικά απαξιωτική αντίληψη για τους σημερινούς Έλληνες (και όχι άδικα ίσως, αφού δεν ξέρουν σχεδόν τίποτα για τη σύγχρονη Ελλάδα, δεν βλέπουν πουθενά τον πολιτισμό της, τα προιόντα της κ.λ.π.. Πολλοί Ιταλοί μάλιστα δεν ξέρουν καν που πέφτει η Ελλάδα. Γενικά η σύγχρονη Ελλάδα δεν έχει "αντίκτυπο" στην Ιταλία)!

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366

β) Θα τον κράζατε?

Δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο!Εσύ μιλάς για μια απλή διάλεξη στην οποία είναι λογικό να υπάρχει μετάφραση!Πάντως αν βρισκόντουσαν πάλι τίποτα παράξενοι και γιουχάρανε...πάλι θα τους κράζαμε!Που είναι το παράξενο?
Το πρόβλημα σου είναι ο Benigni?Ούτε εμένα με ενθουσιάζει αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την συγκεκριμένη κουβέντα που κάνουμε...
Και οι ACDC θα παίξουν στο τέλος του μήνα στα Αγγλικά!Μήπως θέλετε να περνάει τρέιλερ με μετάφραση στα Ελληνικά? :tooth:

Palios pounai alios

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Like
8
Πόντοι
16
Δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο!Εσύ μιλάς για μια απλή διάλεξη στην οποία είναι λογικό να υπάρχει μετάφραση!Πάντως αν βρισκόντουσαν πάλι τίποτα παράξενοι και γιουχάρανε...πάλι θα τους κράζαμε!Που είναι το παράξενο?
Το πρόβλημα σου είναι ο Benigni?Ούτε εμένα με ενθουσιάζει αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την συγκεκριμένη κουβέντα που κάνουμε...
Και οι ACDC θα παίξουν στο τέλος του μήνα στα Αγγλικά!Μήπως θέλετε να περνάει τρέιλερ με μετάφραση στα Ελληνικά? :tooth:

Άτοπος τελείως ρε gatto! Άλλο Heavy Metal άλλο θεατρική παρλάτα...

Palios pounai alios

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Like
8
Πόντοι
16
Γιατί στην θεατρική παρλάτα μπορεί να γίνεται ταυτόχρονα μετάφραση?Θα μας τρελάνετε? :huh:

Αν είχες κάνει τον κόπο να διαβάσεις από την αρχή αυτή την ενότητα θα είχες δει ότι το πιο απλό πράγμα στη θεατρική παρλάτα είναι να τυπώσεις ένα εγχειρίδιο στα Ελληνικά που τουλάχιστον να "κρατάει σε επαφή" το θεατή με τον ξένο καλλιτέχνη. Επίσης, θα μπορούσαν ανά διαστήματα να περιγράφονται συνοπτικά στα Ελληνικά τα "δρώμενα". Προφανώς όμως οι ¨Ελληνες διοργανωτές έκαναν "ξεπέτα" και νοιάστηκαν περισσότερο για το πώς να τα τσεπώσουν χωρίς να πολυξοδευτούν, μη δείχνοντας τον οφειλόμενο σεβασμό στο κοινό που τους πλήρωσε αδρά με το χρήμα του.

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
9
Πόντοι
66
Επειδή βλέπω ότι σκοτώνεστε, η αλήθεια ως συνήθως είναι κάπου στη μέση. Η οργάνωση όντως θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερη και ο πολιτισμός του Έλληνα είναι για κλάματα.

Σας εκπλήσσει το γεγονός ότι μπορεί να γίναμε ρόμπες? Πρώτη φορά είναι? :rolleyes:

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Αν είχες κάνει τον κόπο να διαβάσεις από την αρχή αυτή την ενότητα θα είχες δει ότι το πιο απλό πράγμα στη θεατρική παρλάτα είναι να τυπώσεις ένα εγχειρίδιο στα Ελληνικά που τουλάχιστον να "κρατάει σε επαφή" το θεατή με τον ξένο καλλιτέχνη. Επίσης, θα μπορούσαν ανά διαστήματα να περιγράφονται συνοπτικά στα Ελληνικά τα "δρώμενα". Προφανώς όμως οι ¨Ελληνες διοργανωτές έκαναν "ξεπέτα" και νοιάστηκαν περισσότερο για το πώς να τα τσεπώσουν χωρίς να πολυξοδευτούν, μη δείχνοντας τον οφειλόμενο σεβασμό στο κοινό που τους πλήρωσε αδρά με το χρήμα του.
Το έχω διαβάσει φίλε κι έχω δώσει την απάντηση μου πιο πριν!Αν έκανες τον κόπο και διάβαζες την προηγούμενη σελίδα... ;)

Επισκέπτης

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Κο Μπενίνι.(Έχουμε ήδη αρκετά αυτό το διάστημα με το Λάμπρο)
Απλώς θέλω να τονίσω ότι δεν είναι λιγότερο δήθεν αυτοί που ωρύονται για τη συμπεριφορά απέναντι στο Μπενίνι από αυτούς τους μυρωδιάδες που πήγαν να τον παρακολουθήσουν (και που οι περισότεροι μπορεί και να παρήγγειλαν από την ταξιθέτρια Dewars με ξηροκάρπια).

Κατάλαβες τώρα υπήκοε του Ντούσαν? :-*  

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom