Επισκέπτης
ειναι το πως απαντας, η απαντηση με ερωτηση και η προσπαθεια για υπεροχηΜα ...δεν είμαι δημοσιογράφος.
ειναι το πως απαντας, η απαντηση με ερωτηση και η προσπαθεια για υπεροχηΜα ...δεν είμαι δημοσιογράφος.
Μή φοβού Μαρία...Απειλείς, στοχοποιείς κάποιον και του την πέφτεις συνεχώς (εχθές str81977, σήμερα tramountana, αύριο ΠΟΙΟΣ;), απαντάς απότομα και μαλακωδώς ακόμη κι όταν ο άλλος κάνει μια καλοπροαίρετη ερώτηση που ως πιο μεγάλος σε ηλικία μπορείς να απαντήσεις, και πολλά άλλα.
Ο Μεταξάς αυτά δεν τα είχε στο σύστημα δηλαδή;;;
πολλες λεξεις για το ιδιο πραγμα (φασισμος, ναζισμος, δικτατορια, κομμουνισμος)= στερηση της ελευθεριας=καταπιεση τωρα πως το εκφραζει ο καθενας ειναι αλλο θεμαΕμένα εξακολουθεί να μου φαίνεται το ίδιο ακριβώς πράγμα πάντως... :S
Και ο Στάλιν τον εθνικισμό καλλιέργησε κ ο Χίτλερ/Μουσολίνι/Μεταξάς...
Τώρα την διάκριση κατά την γνώμη μου την είπα αλλά κ πάλι δεν ευσταθεί πιθανόν:
Φασισμός(ναζισμός)=αρεία φυλή κ ιμπεριαλισμός,δικτατορία όχι απαραίτητα ίσως.
Εμένα εξακολουθεί να μου φαίνεται το ίδιο ακριβώς πράγμα πάντως... :S
Μα αυτό υποστηρίζω τόση ώρα... όλες οι δικτατορίες είναι φασιμός.Μπα; Διαχωρίζουμε τη δικτατορία Μεταξά από τις άλλες τωρα; Δεν είναι ΌΛΕΣ οι δικτατορίες Φασισμός; Δεν τα έχουν ΌΛΕΣ στο σύστημα αυτά;
Η αλήθεια είναι ότι η δική του δικτατορία είχε κοντινά χαρακτηριστικά. Αλλά ΚΙΝΗΜΑ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ στην Ελλάδα.
Απειλείς, στοχοποιείς κάποιον και του την πέφτεις συνεχώς (εχθές str81977, σήμερα tramountana, αύριο ΠΟΙΟΣ;), απαντάς απότομα και μαλακωδώς ακόμη κι όταν ο άλλος κάνει μια καλοπροαίρετη ερώτηση που ως πιο μεγάλος σε ηλικία μπορείς να απαντήσεις, και πολλά άλλα.
Κατάλαβα αλλά είναι πολύ δύσκολη η διάκριση πάντως κ λογικότατη η ταύτιση των όρων...Και όμως: η κάθε δικτατορία ΔΕΝ είναι απαραίτητα φασισμός.
Ο φασισμός έχει ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ χαρακτηριστικά, τα ανέφερε εν περιλήψει ο Φυλήσυχος παραπάνω.
Υπάρχουν λοιπόν δικτατορίες που είναι κοντινές στο πνεύμα (και κυρίως στην εποχή) του original φασισμού, μία απ αυτές ήταν και η δικτατορία Μεταξά.
Που όμως, παρά τα εξωτερικά μορφικά χαρακτηριστικά της που έμοιαζαν με αυτά του φασιστικού καθεστώτος του Μουσολίνι, δεν δίστασε (εφόσον πολιτικά ήταν προσδεδεμένη στο άρμα του αγγλικού ιμπεριαλισμού και όχι στο ιταλικό) ακόμα και να πολεμήσει με το φασισμό.
1)Αλλά πέρα απ' αυτό, θα έλεγες ποτέ τη δικτατορία του Φιντέλ Κάστρο στην Κούβα π.χ. "φασιστική"; Ή το καθεστώς των Ερυθρών Χμερ στην Καμπότζη;
2)Επίσης: γιατί έχουμε συνηθίσει να λέμε "φασισμό" και όχι "ναζισμό" την κάθε δικτατορία;
1) και πολυ καλα κανειςΚατάλαβα αλλά είναι πολύ δύσκολη η διάκριση πάντως κ λογικότατη η ταύτιση των όρων...
1)Προσωπικά ναι,ίσως επιπόλαια βέβαια...
2)Δεν έχω ιδέα...
1).-1) και πολυ καλα κανεις
2) γιατι ετσι μας μαθανε και ειναι και πιο πιασαρικο στις καμερες αν πεις καποιον ναζι εχει να σου απαντισει αν τον πεις φασιστα μενει το δεξιος και ετσι μειωνεις την αξια του συνομιλητη σου ;)
οτι δεν θελει αρια φυλη, δεν θελει παγκοσμια κυριαρχεια και αλλα1).-
2)Αν τον πεις ναζί τί ακριβώς ''έχει'' να σου απαντήσει δηλαδή;;;
ρε συ παρτο πιο χαλαρα δεν εχουμε να χωρισουμε τιποτα. Ο καθενας εχει τη γνωμη του οπως εχει και την κωλοτριπιδα τουΦέρομαι άσχημα όταν ο άλλος πρώτος μου φέρεται άσχημα.
Με σένα π.χ., δεν είχα ποτέ πρόβλημα, όσο και αν διαφωνούμε σε κάποια πράγματα.
Εσένα πάντως, αν κάποιος χλεύαζε την οικογένειά σου (όπως έκανε σε μένα ο ίσιος) ή σε ρουφιάνευε (βλέπε tramountana), θα αντιδρούσες σαν να μην τρέχει τίποτα;
Επίσης: γιατί έχουμε συνηθίσει να λέμε "φασισμό" και όχι "ναζισμό" την κάθε δικτατορία;
Τα εισαγωγικά στην ελληνική μου άρεσαν...
Σε λίγο θα μας πεις ότι και οι ριμινίτες/ ιερολοχίτες ήταν... δωσίλογοι...
γιατί ναζισμός είναι μία έκφραση του φασισμού?
δηλαδή είναι ακόμα πιο συγκεκριμένο από το φασισμό?
το μίσος κατά των εβραίων πχ είναι στοιχείο του ναζισμού αλλά όχι του φασισμού απαραίτητα
ξαναλέω, λέω, δεν ξέρω :S
η καθε δικτατορια εχει κατι... Αουσβιτς? σιβηρια? εξορια? παντως κατι εχει. διαφορετικα δεν ειναι δικτατοριαΚάπως έτσι, μπούμπα.
Η κάθε δικτατορία π.χ. δεν διαθέτει Άουσβιτς και Νταχάου, με όσα καταπληκτικά συνέβαιναν εκεί.
η καθε δικτατορια εχει κατι... Αουσβιτς? σιβηρια? εξορια? παντως κατι εχει. διαφορετικα δεν ειναι δικτατορια
οκ. Μου ζητας να διαλεξω απο τα σκατα τα αποσκατα? ενταξι δεν ειχε θαλαμους αεριων οι ντοπιοι υποφερανε λιγοτερο???Σύμφωνοι, αλλά δεν θυμάμαι πάντως να κάνανε αμπαζούρ απο ανθρώπινα κρανία στη Σιβηρία, ούτε είχανε θαλάμους αερίων.
Να το θέσω ότι υποφέρανε πιο ''ανθρώπινα'';;;οκ. Μου ζητας να διαλεξω απο τα σκατα τα αποσκατα? ενταξι δεν ειχε θαλαμους αεριων οι ντοπιοι υποφερανε λιγοτερο???
Τα εισαγωγικά στην ελληνική μου άρεσαν...
Σε λίγο θα μας πεις ότι και οι ριμινίτες/ ιερολοχίτες ήταν... δωσίλογοι...