gianevan
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 15 Φεβ 2009
- Like
- 5.780
- Πόντοι
- 1.206
Ώστε τα Δεκεμβριανά του 44 κράτησαν "καμμιά δεκαπενταριά μέρες", ε;
Και μετά θες να σε παίρνουμε και στα σοβαρά.
Λοιπόν επειδή κρατηθήκατε από τη λάθος διατύπωσή μου θα το επαναδιατυπώσω, όπως αρχικά το είχα στο μυαλό μου.
Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κράτησαν 15 μέρες, μέχρι τα Χριστούγεννα περίπου. ΜΕΤΑ ήρθαν οι ενισχύσεις των Άγγλων (ευτυχώς!) και η πούτσα έπεσε βαριά! Η κατάσταση ξεκαθάρισε εντελώς, όντως τις αρχές του επόμενου Γενάρη.
Στο άλλο θα μου απαντήσετε. Αφού ο ΕΛΑΣ είχε δεχθεί να τεθεί υπό την διοίκηση του Σκόμπυ στην Καζέρτα πως βρέθηκε να τον πολεμάει; Πότε άρχισε ας πούμε η υπαγωγή του ΕΛΑΣ στην Αγγλική διοίκηση, για να διακοπεί από κάποιο γεγονός. Οι Άγγλοι ήταν εδώ από τα μέσα του Οκτώβρη, τα Δεκεμβριανά έγιναν αρχές (9;) Δεκέμβρη. Μέχρι τότε τι σκατά γινόταν.
Μήπως λοιπόν και ο Λίβανος και η Καζέρτα ήταν επιλογές του ΚΚΕ για να ρίξει στάχτη στα μάτια των Άγγλων; Είχε ποτέ πραγματικά ο ΕΛΑΣ την διάθεση να υπαχθεί σε Αγγλική διοίκηση.
ΑΥΤΟ να μου πείτε! Διότι αν ΔΕΝ είχε (όπως λέω εγώ και μαρτυρούν τα γεγονότα) τότε ΔΟΛΙΩΣ υπέγραφε στις συνθήκες του Λιβάνου και της Καζέρτας και άρα κάτι άλλο ετοίμαζε!!
Ο.ε.δ.!!!