αντε να το πεις αυτό σε Γερμανό... αντε να το πείς αυτό σε Τούρκο.. αντε να το πείς αυτό σε Γάλλο..
Γιατί, ο Γερμανός πιστεύει πως ...ανέκαθεν υπήρχε γερμανικό έθνος, όπως μας έλεγε προχτές για τους .....Βαρνταρσκαίους ο "πόσο πάει";
αντε να το πεις αυτό σε Γερμανό... αντε να το πείς αυτό σε Τούρκο.. αντε να το πείς αυτό σε Γάλλο..
τι έγινε ρε μεγάλε σήμερα? :oαντε να το πεις αυτό σε Γερμανό... αντε να το πείς αυτό σε Τούρκο.. αντε να το πείς αυτό σε Γάλλο..
φάσκεις και αντιφάσκεις.όλα τα έθνη είναι κατασκευές....
μόνο το μακεδονικό είναι κατασκευή;
από κει και πέρα σενάρια υπάρχουν χιλιάδες
και για την ελλάδα και για την τουρκία και για το σείριο.
όχι!Γιατί, ο Γερμανός πιστεύει πως ...ανέκαθεν υπήρχε γερμανικό έθνος, όπως μας έλεγε προχτές για τους .....Βαρνταρσκαίους ο "πόσο πάει";
φάσκεις και αντιφάσκεις.
εσύ υποστηρίζεις μεν μερικά έθνη, διαρρηγνύεις τα ιμάτιά σου για κάποια από αυτά και έρχεσαι μετά και μας λες ότι είναι κατασκευές.
ή πιστεύεις στα έθνη και τάσσεσαι υπέρ κάποιων
είτε πιστεύει ότι είναι κατασκευές και τάσσεσαι εναντίων όλων
εσύ επιλέγεις βέβαια κάτι που ούτε εσύ ο ίδιος δεν δείχνεις να συμφωνείς.
όλα τα έθνη είναι κατασκευές....
μόνο το μακεδονικό είναι κατασκευή;
και για την ελλάδα και για την τουρκία και για το σείριο.
όχι!
ο γερμανός πιστεύει ότι το έθνος του δημιουργήθηκε τα τελευταία 50-100 χρόνια ή....καλύτερα, ότι,
υπήρχαν άλλοι πριν απ αυτούς και τους αντέγραψαν!!!!!
ειρωνικό ήταν το ποστ μου φέθρυ.....Άρα, δεν ισχύει αυτό που μας έλεγε ο ρουφιανο- τράνυ τότε.
No problem.
άλλαξε η βάρδια;
ειρωνικό ήταν το ποστ μου φέθρυ.....
δεν πίστευα αγαπητέ μου ότι θα υπάρξει άνθρωπος που θα πιστέψει ότι οι γερμανοί είναι πεπεισμένοι πως υπάρχουν τα τελευταία 100 χρόνια!!!!!!!!!!!Τότε έχεις πρόβλημα στη διατύπωση, καλέ μου.
Τότε έχεις πρόβλημα στη διατύπωση, καλέ μου.
για την ΜΚΟ λέμε ε?στουντιο ειναι...
ακριβως...για την ΜΚΟ λέμε ε?
δεν πίστευα αγαπητέ μου ότι θα υπάρξει άνθρωπος που θα πιστέψει ότι οι γερμανοί είναι πεπεισμένοι πως υπάρχουν τα τελευταία 100 χρόνια!!!!!!!!!!!
δηλ ελάχιστα χρόνια μετά τη δημιουργία τους πίστεψαν ότι είναι η άρια φυλή και έκαναν και 2 παγκόσμιους πολέμους????
σύνελθε λιγάκι αγαπητέ μου!
μια χαρά ήταν η διατύπωσή μου.
ελπίζω να έγινα σαφής τώρα.
Τα έθνη δεν είναι έτσι απλά κατασκευές... Πάνω τους στηρίχθηκε και στηρίζεται η διεθνής και ευρωπαϊκή πολιτική από την Βεστφαλία και μετά.
Έχουν συγκεκριμένο υπόβαθρο, χαρακτηριστικά και επιστημολογική προσέγγιση.
Το "μακεδονικό έθνος" πάλι, ναι είναι κατασκευή. Αφενός γιατί είναι νεότατο φρούτο, και συνεπώς τα εθνολογικά χαρακτηριστικά - αν υπάρχουν - είναι εξαιρετικά αμυδρά, αφετέρου γιατί αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα της μετάβασης από έθνος σε κράτος.
Είναι δεδομένο ότι οι σκοπιανοί δεν κατάγονται από τους αρχαίους μακεδόνες, αλλά οι προσπάθειες τους θα πρέπει να εξεταστούν υπό το πρίσμα της "αρχαιολατρείας" της περιοχής (πχ. οι αλβανοί διατείνονται ότι κατάγονται από τους ιλλυριούς, οι τούρκοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι κατάγονται από τους χετταίους, προς τιμήν τους οι βούλγαροι επιμένουν ότι είναι σλάβοι και όχι σκύθες - οι οποίοι μεταξύ μας είναι και κάπως μπανάλ για να στηρίξεις προέλευση...).
Μία είναι η άποψη:Έχω ακούσει χειρότερα επιχειρήματα απο ανθρωπους της αποψης σας, αγαπητε.
φάσκεις και αντιφάσκεις.
εσύ υποστηρίζεις μεν μερικά έθνη, διαρρηγνύεις τα ιμάτιά σου για κάποια από αυτά και έρχεσαι μετά και μας λες ότι είναι κατασκευές.
ή πιστεύεις στα έθνη και τάσσεσαι υπέρ κάποιων
είτε πιστεύει ότι είναι κατασκευές και τάσσεσαι εναντίων όλων
εσύ επιλέγεις βέβαια κάτι που ούτε εσύ ο ίδιος δεν δείχνεις να συμφωνείς.