Νέα

Ο Μποτρίνι κατηγορείται από μαθητευόμενο για απαράδεκτη συμπεριφορά...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα 6Y44
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 172
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

whois

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2007
Μηνύματα
4.415
Like
471
Πόντοι
36
Με την λογική πως αν κάποιος απευθύνεται σε καλά πορτοφόλια δεν διαφοροποιεί τις υπηρεσίες που προσφέρει ανάλογα με το πλήθος των ατόμων που κάθονται στο τραπέζι. Εν πάσει περιπτώσει για εμένα αποτελεί και αυτό κριτήριο για ένα ακριβό εστιατόριο.
αρα κατ εσε παρα τον διαφορετικο χρονο παρασκευης που απαιτειται κατ εδεσμα,το σερβιρισμα του κυριως πιατου πρεπει να γινεται κατ ατομο κ οχι ταυτοχρονα σε ολους τους συνδαιτημονες..
Εγω που τρωω το στεκι ωμο σερβιρομαι στο 5 λεπτο κ η νιτσα που το τρωει μετζασολα στο 20λεπτο κ ουτω καθ εξης?
 

Chef69

Μέλος
Εγγρ.
25 Δεκ 2010
Μηνύματα
159
Κριτικές
4
Like
27
Πόντοι
1
Τα κυρίως σερβίρονται όλα μαζι σε ένα τραπέζι εκτός αν απαιτήσει πελάτης κάτι διαφορετικο.Η κουζίνα εχει μισοπροετοιμάσει τα πιάτα και τα κάνει πάσο κατ εντολήν του σερβιτόρου, ο οποίος σε συνεννόηση με τον πελάτη θα έχει μαζέψει ήδη τα προηγούμενα πιάτα του.
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.212
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Στα πολύ καλά εστιατόρια κάποιος παρακολουθεί την παραγγελία από την πρώτη στιγμή. Σε αυτά τα εστιατόρια δε νοείται να περιμένει ένα έτοιμο πιάτο στο πάσο ή να σερβίρονται σε διαφορετικές στιγμές τα κύρια μίας παραγγελίας.
Αν ένα τραπέζι αργεί υπερβολικά με τα πρώτα ο σερβιτόρος θα πρέπει να ενημερώσει την κουζίνα για το πότε πρέπει να αρχίσει την παραγγελία.

Από εκεί και πέρα υπάρχει εξειδίκευση και ο ψήστης ξέρει για παράδειγμα πότε θα αρχίσει την κάθε κοπή για να είναι όλες μαζί την ίδια στιγμή έτοιμες, άλλος πότε πρέπει να αρχίσει το ριζότο, άλλος είναι υπεύθυνος μόνον για τα ψάρια κλπ.

Βέβαια μιλάμε πάντα για μεγάλα αστεράτα εστιατόρια όπου αυτό τον συγχρονισμό τον πληρώνεις πέρα από την δημιουργικότητα του σεφ, τις πρώτες ύλες, την παρουσίαση, την ευγένεια και την μη φορτικότητα του σερβιτόρου, τις πολλές επιλογές της κάβας, το διάκοσμο, το περιβάλλον, την ποιότητα των κουταλοπίρουνων και των ποτηριών.

Από την άλλη υπάρχει και η γκρικ ταβέρνα που φέρνουν όλη την παραγγελία μαζί εκτός και αν έχει πλακώσει κόσμος οπότε τα πιάτα έρχονται άμα λάχει και όπως λάχει.
 

Chef69

Μέλος
Εγγρ.
25 Δεκ 2010
Μηνύματα
159
Κριτικές
4
Like
27
Πόντοι
1
το  να βγαίνουν πάσο τα επόμενα πιάτα όποτε τα ζητάει ο πελάτης είναι ''θάνατος'' και για τους μαγειρες και για τους σερβιτορους και θέλει πολύ καλή οργάνωση, υποδομή, και επαρκές προσωπικό γι'αυτο το συναντάμε σε αρκετά καλά εστιατόρια. Σε άλλα απλά υπάρχει μια τεχνητή νοητή καθυστέρηση πριν πάνε τα κυρίως και τα στείλει μονη της η κουζίνα 15-20' μετά τα πρώτα και σε ταβέρνες κτλ πάνε όλα όποτε βγουν κάτι που τους πιο πολλους δεν τα ενοχλούν που τα θέλουν όλα στη 'μέση'
 

Beast4peace

Μέλος
Εγγρ.
25 Απρ 2019
Μηνύματα
16
Like
30
Πόντοι
0
Το καλύτερο είναι να σκάει ο σερβιτόρος με τα ορεκτικά στο  Δίσκο και να διαλέγεις...έτσι παραδοσιακά
 

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
28.037
Κριτικές
16
Like
15.080
Πόντοι
6.515
δεν φοβηθηκε το χρυσοχοιδη ο ρουβικωνας τυποι?  :undecided: :heavymetalbig:
 
Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Μηνύματα
9.502
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Κι εγώ την ίδια απορία έχω τύπε. Να κτυπήσει τόσο καλά φυλασσόμενο στόχο όπως το εστιατόριο του Μποτρίνι; Έχει αναβαθμισθεί επιχειρησιακά ο Ρουβικωνας....
 

8/2/1981

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2018
Μηνύματα
1.164
Κριτικές
3
Like
4.802
Πόντοι
736
Κι εγώ την ίδια απορία έχω τύπε. Να κτυπήσει τόσο καλά φυλασσόμενο στόχο όπως το εστιατόριο του Μποτρίνι; Έχει αναβαθμισθεί επιχειρησιακά ο Ρουβικωνας....
Σιγα τον φυλασσομενο χωρο,εδω ειχαν μπει στο υπουργειο Εθνικης Αμυνας.
 

DimitrisOOO(1)

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2018
Μηνύματα
709
Like
99
Πόντοι
6


Περιμενω σχολιο του κατεστραμενου αναρχοφασιστα τεμπελχανιου νετσαμ - γκεισαμ :gay: του παλιου που εχει και αποψη για τους καινουριους αναλογα με τα μηνυματα τους και θα του συνυστουσα να μην εχει την πουτσα στο στομα γραφοντας και βγαζοντας συμπερασμα  :vomit: :jerking:
 

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Μηνύματα
40.745
Like
22.265
Πόντοι
5.006


Περιμενω σχολιο του κατεστραμενου αναρχοφασιστα τεμπελχανιου νετσαμ - γκεισαμ :gay: του παλιου που εχει και αποψη για τους καινουριους αναλογα με τα μηνυματα τους και θα του συνυστουσα να μην εχει την πουτσα στο στομα γραφοντας και βγαζοντας συμπερασμα  :vomit: :jerking:

Ρε μεγαλε γι αυτο τους πληρωνουμε τους τεχνικους συμβουλους...για να βγαζουν πορισματα υπερ μας..σε ολες τις δικες το ιδιο γινεται...δηλαδη τι περιμενες, να πληρωσει ο τυπος εναν τεχνικο συμβουλο και να εβγαζε πορισμα οτι καηκε μονος του???  :2funny:
 

DimitrisOOO(1)

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2018
Μηνύματα
709
Like
99
Πόντοι
6
:uglystupid:
Ρε μεγαλε γι αυτο τους πληρωνουμε τους τεχνικους συμβουλους...για να βγαζουν πορισματα υπερ μας..σε ολες τις δικες το ιδιο γινεται...δηλαδη τι περιμενες, να πληρωσει ο τυπος εναν τεχνικο συμβουλο και να εβγαζε πορισμα οτι καηκε μονος του???  :2funny:
Μα ο - οι τεχνικος συμβουλος που πληρωσε αναφερει οτι αποκλειει το "ενδεχομενο διαπληκτισμου" :uglystupid: μα που ειναι αυτος ο παλιος εδω μεσα ο γκεισαμ να μας διαφωτισει  :helpplea: :2funny:
 

sakisvallas

Μέλος
Εγγρ.
26 Σεπ 2019
Μηνύματα
35
Like
12
Πόντοι
0
Ναι αλλά γιατι δεν εχει μαζι του κανεναν απο το υπολοιπο προσωπικο ο πιτσιρικας???? Κάτι δεν πάει καλα
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom