Νέα

Ο Μίκης καλεί σε «ανυπακοή»

• Μέλος που άνοιξε το νήμα helios747
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 37K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Όσο η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα θα είναι μπουρδέλο και θα κάνει τον κόσμο ολοένα και φτωχότερο, όλο και θα αυξάνουν τα φαινόμενα της ένοπλης βίας.
Δεν μπορείς, όσο και να θες, να τα αποφύγεις.
Θα σου πρότεινα να τα ...απολαύσεις τουλάχιστον.

Eμ δε θα τα απολάυσω ! Σε μια τέτοια διαδικασία ανοιχτής και δίχως κανόνες σύγκρουσης , για μάντεψε ποιους ευνοεί ο συσχετισμός δυνάμεων! Και ποιος ωφελείται στο τέλος!

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Eμ δε θα τα απολάυσω ! Σε μια τέτοια διαδικασία ανοιχτής και δίχως κανόνες σύγκρουσης , για μάντεψε ποιους ευνοεί ο συσχετισμός δυνάμεων! Και ποιος ωφελείται στο τέλος!

Γιατί, τώρα ποιος ωφελείται μήπως;

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Γιατί, τώρα ποιος ωφελείται μήπως;

E αυτό δε λέμε? Είναι μπουρδέλο τώρα, ζούγκλα. Ο έχων περισσότερο πρόσφορη και διαθέσιμη την ωμή βία και αυθαιρεσία ευνοείται αφάνταστα. Η δημοκρατία πάνω από όλα είναι "χαλινάρια" Τιθάσευση των ισχυρών. Άμα τα σπάσεις εσύ ο  ίδιος, τότε ανοίγεις τον ασκό του αιόλου. Η χαρά τους .

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Αν είναι όμως έτσι τότε θα πρέπει να καταδικάζουμε όλες τις ενέργειες της τρομοκρατίας.

Και μπορεί όλοι να λένε για τον Αξαρλιάν αλλά τι ουσιστική διαφορά υπάρχει με τον Αμερικανό στρατιώτη Ρόναλντ Στιούαρτ που δολοφονήθηκε στην Γλυφάδα;;; Με τον Βελούτσο;;;

Ή ακόμη και με τον Ρίτσαρντ Γουέλς;;;;

Φυσικά και καταδικάζουμε.. ΟΛΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ...

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
E αυτό δε λέμε? Είναι μπουρδέλο τώρα, ζούγκλα. Ο έχων περισσότερο πρόσφορη και διαθέσιμη την ωμή βία και αυθαιρεσία ευνοείται αφάνταστα. Η δημοκρατία πάνω από όλα είναι "χαλινάρια" Τιθάσευση των ισχυρών. Άμα τα σπάσεις εσύ ο  ίδιος, τότε ανοίγεις τον ασκό του αιόλου. Η χαρά τους .

Κάτσε λοιπόν εσύ και κάνε ....θεσμικό αγώνα λοιπόν.
Σεβαστό σαν άποψη.
Αλλά....

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Κάτσε λοιπόν εσύ και κάνε ....θεσμικό αγώνα λοιπόν.
Σεβαστό σαν άποψη.
Αλλά....

Μη μπερδεύεις το θεσμικό αγώνα με υποχωρητικότητα , ανοχή κλπ. Αλλά εχει την έννοια της συντεταγμένης δράσης, στηριζόμενης σε κοινά αποδεκτούς κανόνες εκ των προτέρων για όλους.
Νομίζω πως είναι μύθος ότι η οργάνωση και η τάξη βολεύει τους ισχυρούς. Ουσιαστικά η συντεταγμένη και ξεκάθαρη δράση τους ισχυρούς βολεύει καθώς αυτοί έχουν τα μέσα να υπερασπίσουν τα συμφέροντά τους ατομικά. Ενώ από την άλλη χάνεται κάθε δυνατότητα συλλογικής δράσης και ο καθένας ατομικά βρίσκεται αντιμέτωπος με μια άλλη μονάδα πολύ ισχυρότερη.  

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Μη μπερδεύεις το θεσμικό αγώνα με υποχωρητικότητα , ανοχή κλπ. Αλλά εχει την έννοια της συντεταγμένης δράσης, στηριζόμενης σε κοινά αποδεκτούς κανόνες εκ των προτέρων για όλους.
Νομίζω πως είναι μύθος ότι η οργάνωση και η τάξη βολεύει τους ισχυρούς. Ουσιαστικά η συντεταγμένη και ξεκάθαρη δράση τους ισχυρούς βολεύει καθώς αυτοί έχουν τα μέσα να υπερασπίσουν τα συμφέροντά τους ατομικά. Ενώ από την άλλη χάνεται κάθε δυνατότητα συλλογικής δράσης και ο καθένας ατομικά βρίσκεται αντιμέτωπος με μια άλλη μονάδα πολύ ισχυρότερη.  

Οκ.
Διαφωνούμε λοιπόν.    :)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Οι ρουφιάνοι καταδικάζουν την τρομοκρατία.
Ε ρε, και είχα μια φαγούρα!     :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

στο κωλαράκι σου? αντε στα πάκια να σου τον ξύσουν...

scripta manent

tramountana στις 16:13
βεβαίως χαρήκατε.. όπως χαρήκατε και με τον Αξαρλιάν...

fethry στις 16:18
Όλοι οι ρουφιάνοι έχουν το ίδιο τέλος είπαμε.
Και κανείς δεν λυπάται γι αυτούς.
Έχεις την εντύπωση πως θα λυπηθεί κανείς για σένα αν σε κόψει τρόλεϋ, ή πας απο AIDS ή καρκίνο;

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Φυσικά και καταδικάζουμε.. ΟΛΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ...

Ναι, αλλά με το σκεπτικό Κουφοντίνα για την Τουρκία που - φευ - τον οδήγησε να σηκώσει το 45άρι (αυτός δεν έφταιγε, το χέρι του το κρατούσε το Δίκηο του Έθνους) και να σκοτώσει τον Σιπαχίογλου συμφωνείς;

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
στο κωλαράκι σου? αντε στα πάκια να σου τον ξύσουν...

scripta manent

tramountana στις 16:13
βεβαίως χαρήκατε.. όπως χαρήκατε και με τον Αξαρλιάν...

fethry στις 16:18
Όλοι οι ρουφιάνοι έχουν το ίδιο τέλος είπαμε.
Και κανείς δεν λυπάται γι αυτούς.
Έχεις την εντύπωση πως θα λυπηθεί κανείς για σένα αν σε κόψει τρόλεϋ, ή πας απο AIDS ή καρκίνο;

Θα σε λυπηθεί λοιπόν κανένας ρε ρούφη;

Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Συνημμένα

• ΠΑΟ Ρουφ.jpg
    ΠΑΟ Ρουφ.jpg
    6,7 KB · Εμφανίσεις: 7

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Ναι, αλλά με το σκεπτικό Κουφοντίνα για την Τουρκία που - φευ - τον οδήγησε να σηκώσει το 45άρι (αυτός δεν έφταιγε, το χέρι του το κρατούσε το Δίκηο του Έθνους) και να σκοτώσει τον Σιπαχίογλου συμφωνείς;

μόνο σε αυτό

"Η ουσία του Κυπριακού είναι ότι αποτελεί πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Γενικότερα, η ουσία των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι η επιθετικότητα, με την ιστορική και πολιτική έννοια του όρου, ο επεκτατισμός της τουρκικής άρχουσας τάξης προς Καύκασο, Κεντρική Ασία, Μέση Ανατολή, Βαλκάνια, Κύπρο, Ελλάδα, από τη μια πλευρά, και η διαρκής υποχωρητικότητα από την άλλη, στο όνομα μιας δήθεν ρεαλιστικής πολιτικής, των αμερικανόδουλων, γραικύλων και ανιστόρητων Ελλήνων πολιτικών, έτσι που να μετατρέπεται η Ελλάδα σε χώρα με περιορισμένα κυριαρχικά δικαιώματα. "

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Θα ήταν ενδιαφέρον όμως να έλεγες τη θέση σου επί του ζητήματος.

Θες πάντα να κάνεις συζήτηση με τους όρους που εσύ νομίζεις σωστούς.
Δεν έχω θέση λοιπόν επί του ζητήματος, αν αυτό θες να αποδείξεις.
Πιστεύω στους μαζικούς αγώνες, που ανατρέπουν τους καπιταλισμούς κλπ.
Επειδή δεν βλέπω τέτοιους αγώνες στις μέρες μας (και δεν είμαι πια τόσο πιτσιρικάς ώστε να πιστεύω οτι θα ξεφυτρώσουν στα ξαφνικά), θέλω τουλάχιστον να πάρω κάποιες χαρές στη ζωή μου.
Και μια τέτοια χαρά θα είναι να μάθω οτι π.χ. ο Πάγκαλος πέθανε, αργά και βασανιστικά.
Μου είναι αδιάφορος ο τρόπος που θα συμβεί αυτό.
Δεν θα καταδικάσω πάντως τον Φούντα -ή τον κάθε Φούντα- αν το κάνει.
Η βία γεννάει βία.
Ας πρόσεχε το κήτος.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Δεκτόν.
Όλη η Ελλάδα ανακουφίστηκε που μας άδειασαν τη γωνιά αυτά τα δύο μουνόπανα της χούντας, πλην του ίσιου και του ρουφιανο- τράνυ.
Χατήρια δε χαλάμε.

Έκανες γκάλοπ και το ξέρεις ή νομίζεις ότι όλη η ελλάδα σκέφτεται σαν εσένα;
Και στην τελική, ο φόνος ενός ανθρώπου είναι ζήτημα ψηφοφορίας;
Μήπως να το κάναμε και ρηάλιτυ όπου ο λιγότερο δημοφιλής θα δολοφονούνταν;

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Θες πάντα να κάνεις συζήτηση με τους όρους που εσύ νομίζεις σωστούς.
Δεν έχω θέση λοιπόν επί του ζητήματος, αν αυτό θες να αποδείξεις.
Πιστεύω στους μαζικούς αγώνες, που ανατρέπουν τους καπιταλισμούς κλπ.
Επειδή δεν βλέπω τέτοιους αγώνες στις μέρες μας (και δεν είμαι πια τόσο πιτσιρικάς ώστε να πιστεύω οτι θα ξεφυτρώσουν στα ξαφνικά), θέλω τουλάχιστον να πάρω κάποιες χαρές στη ζωή μου.
Και μια τέτοια χαρά θα είναι να μάθω οτι π.χ. ο Πάγκαλος πέθανε, αργά και βασανιστικά.
Μου είναι αδιάφορος ο τρόπος που θα συμβεί αυτό.
Δεν θα καταδικάσω πάντως τον Φούντα -ή τον κάθε Φούντα- αν το κάνει.
Η βία γεννάει βία.
Ας πρόσεχε το κήτος.

Δεν έθεσα πουθενά όρους. Αλλά πέφτεις σε αντίφαση. Δεν πρόσεξες πως το επιχείρημά δεν δεν έχει να κάνει με τη βία  , αλλά με τον τρόπου που εκοπρεύεται. Αν γίνεται οργανωμένα και συντεταγμένα, βάση κανόνων ή αυθαίρετα και ατομικά.
Εσύ ο ίδιος είπες για μαζικούς αγώνες. Όμως ο χ μάλλιος ή χ μπαμπαλης ή ο ψ πάγκαλος τους τρώει κάποιος ατομικά, αυθαίρετα.
Εγώ λέω πως αν μπεις σε αυτή τη διαδικασία, δεν τίθεται όριο και φραγμός. Εύκολα μπορεί κάποιος λόγω παρανόησης λόγω κάτι άλλο να κρίνει τον οποιονδήποτε για εχθρό και να τον σκοτώνει. Και σύμφωνα με το ΔΙΚΟ του αξιακό σύστημα το οποίο δεν είναι κατανάγκη το δικό σου.

Εφόσον λοιπόν ΟΎΤΕ το αξιακό σου σύστημα είναι κατ ανάγκη το κυρίαρχο , ούτε εσύ ατομικά ( οποιοσδήποτε " Εσύ" ) έχεις στη διάθεσή σου τα ισχυρότερα μέσα σε ατομικό επίπεδο, τότε μια τέτοια διαδικασία ΔΕΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.
Εκτός αν διαθέτεις απεριόριστα μέσα.

Η 17 Ν εν προκειμένω δεν διαθέτει κάποιο χαρακτηριστικό μαζικού αγώνα. Μπορεί σε συναισθηματικό, θυμικό επίπεδο να είχε αρκετούς συμπαθούντες αλλά ως εκεί. Μη ξεχνάς πως υπάρχουν πολλές άλλες 17 Ν σε άλλα επίπεδα στην κοινωνία που είναι και κυρίαρχα δίχως καμιά νομιμοποίηση. Πχ δες την αυθαιρεσία των εργοδοτών.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Έκανες γκάλοπ και το ξέρεις ή νομίζεις ότι όλη η ελλάδα σκέφτεται σαν εσένα;
Και στην τελική, ο φόνος ενός ανθρώπου είναι ζήτημα ψηφοφορίας;
Μήπως να το κάναμε και ρηάλιτυ όπου ο λιγότερο δημοφιλής θα δολοφονούνταν;

Δεν σου απαντώ.
Εσύ ακόμα πενθείς το Μάλλιο και το Μπάμπαλη.
Έβαλες και βέλο, ε;

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom