Νέα

Ο αποφθεγματικός λόγος

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα imbosch4
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1
  • Εμφανίσεις 828
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

imbosch4

Μέλος
Εγγρ.
2 Απρ 2010
Μηνύματα
1.144
Like
2
Πόντοι
16
Κύριο χαρακτηριστικό του αποφθεγματικού λόγου είναι η ελλειπτικότητα, δηλαδή μια διαδικασία, κατά την οποία επιστρατεύονται λίγες επιλεγμένες και καλοζυγισμένες λέξεις στο γραπτό λόγο ή στην προκειμένη περίπτωση σκηνές για να σηκώσουν αντιστρόφως ανάλογο σε βάρος σημασιολογικό φορτίο.


Παρακάλω για τα σχόλιά σας,βεβαίως όπως τα αντιλαμβάνεται καθένας.
 

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Μηνύματα
12.355
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
[size=15pt]ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ HECKSCHER-OHLIN[/size]

Tο υπόδειγμα των Heckser-Ohlin συνδυάζει τη σχετική αφθονία με την οποία διαθέτει μια χώρα έναν παραγωγικό συντελεστή (παραγωγικές δυνατότητες), με την σχετική ένταση στην οποία χρησιμοποιείται ο παραγωγικός συντελεστής στην παραγωγή ενός προϊόντος (τεχνολογία παραγωγής). Οι υποθέσεις του υποδείγματος είναι η ύπαρξη δυο χωρών (Α και Β), δυο παραγωγικών συντελεστών (εργασία-L και γη-Τ) και δύο προϊόντων (Χ και Ψ). Η χώρα Α διαθέτει σε σχετική αφθονία (παράδειγμα) τον παραγωγικό συντελεστή εργασία και η Β τον παραγωγικό συντελεστή κεφάλαιο. Η παραγωγή του αγαθού Χ είναι σχετικής έντασης εργασίας και του Ψ σχετικής έντασης γης.

Τότε, σύμφωνα με το υπόδειγμα Heckser-Ohlin, η χώρα Α θα πρέπει να εξειδικευτεί στην παραγωγή του Χ και η χώρα Β στην παραγωγή του Ψ και στη συνέχεια να διεξάγουν μεταξύ τους εμπόριο. Δηλαδή, μια χώρα Α μπορεί να παράγει πιο αποτελεσματικά ένα αγαθό του οποίου η παραγωγή είναι έντασης ενός συντελεστή Χ, όταν διαθέτει, βέβαια, σε σχετική αφθονία αυτόν τον συντελεστή.

Ως προς τα αποτελέσματα εμπορίου, σύμφωνα με το Υπόδειγμα Heckser-Ohlin προβλέπεται σύγκλιση των τιμών των προϊόντων μεταξύ των δύο χωρών και αύξηση των καταναλωτικών (και έμμεσα παραγωγικών) δυνατοτήτων τους.

:)
 

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom