Όχι τύπε μου, έτσι όπως το έθεσες στην αρχική σου πρόταση πιστεύω ότι δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα ή τουλάχιστον είναι πολύ σπάνιο. Εδώ το θέμα είναι να κάνεις "όνομα" και αυτό είναι κάτι που πετυχαίνεται με ένα σωρό τρόπους. Άλλος το κάνει γιατί είναι ωραίος, άλλος γιατί έχει φράγκα, άλλος γιατί έχει μεγάλο κύκλο, άλλος γιατί είναι κοινωνικός και ένα σωρό άλλα διαφορετικά στυλ. Αυτά που παίζουν στο εξωτερικό ή σε ταινίες που πάει ο τύπος στη γκόμενα, λέει κάτι έξυπνο, η άλλη τσιμπάει αμέσως και μετά γαμιούνται δεν ανήκουν στον ελληνικό κανόνα (άντε με τουρίστριες σε νησιά). Παρ'όλα αυτά διαφωνώ και με το άλλο άκρο, ότι "δεν αξίζει να ασχολείσαι", "είναι χαμένος χρόνος" κλπ. Όλα θέλουν τον τρόπο τους και το χρόνο τους αλλά όπως έχουμε καταλάβει από τα άπειρα threads του forum μας, ο καθένας έχει διαφορετικά standards σε αυτά.
Αυτό για το Χρυσό Κουφέτο που είπες ήταν πολύ πετυχημένο και όντως κάπως έτσι είναι τα αρχικά στάδια. Οι περισσότεροι για να βρουν γκόμενα ακολουθούν πάνω-κάτω το πρόγραμμα 1.κάνω τις παρέες μου για εξόδους, 2.γνωρίζω σιγά-σιγά τις παρέες των παρεών μου, 3.την πέφτω στις γκόμενες που γνώρισα και μου αρέσουν. Το στυλ στο εξωτερικό (αυτό που αναφέρεται συνήθως ως αντεπιχείρημα στα των ελλεεινίδων) περιλαμβάνει μόνο το 3ο στάδιο και ο κάθε παίχτης κερδίζει σε χρόνο, χρήμα & διάθεση σε πρώτη φάση. Παρ'όλα αυτά πιστεύω ότι όποιος ασχοληθεί με το φαινόμενο "παρέα" και γενικά "φτιαχτεί", από ένα σημείο και μετά θα είναι σε θέση να γνωρίζει πολλές γκόμενες χωρίς καν να το επιδιώκει και θα έχει όλα τα φόντα να το προχωράει όπως γουστάρει. Δηλαδή μπορεί το καμάκι του εξωτερικού να είναι πιο εύκολο και καθόλου απαιτητικό σε σχέση με το ελληνικό, αλλά στην "παρέα" από ένα σημείο και μετά, αρχίζεις με "handicap" και γίνεται καλύτερο από το ξένο. Με λίγα λόγια, όσο δύσκολο είναι στην αρχή τόσο εύκολο γίνεται στην πορεία.
Κάπως έτσι νομίζω πως είναι τα πράγματα (χωρίς να τα θεωρώ απαραίτητα καλά ή κακά) και από 'κει και πέρα είναι στο στυλ του καθενός το αν θα παίξει αυτό παιχνίδι ή όχι. Διαφορετικές προτεραιότητες έχει ο καθένας, διαφορετικές ιδεολογίες περί καμακιού, διαφορετικό χρόνο/χρήμα/όρεξη διαθέσιμο οπότε περί ορέξεως.