Νέα

Ντονατς ... ωραια και καθαρη μπιζνα!!!!

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα majestic69
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 406
  • Εμφανίσεις 41K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Matt LeBlanc

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιουλ 2007
Μηνύματα
4.505
Κριτικές
21
Like
6.900
Πόντοι
8.345
το θεμα ηταν τα ντονατς..τωρα πως εγινε της..πατατας...για να ειμαι και εγω  :offtopic: να πω οτι γνωστη μου πηγαινε part-time στην γνωστοτερη ελληνικη εταιρεια αλλαντικων -τυριων,με αντικειμενο εργασιας,να ξεκολλαει τις ληγμενες ημερομηνιες τυριων και να βαζει πιο..φρεσκες...βλεπεις....δεν ειναι παντα καλο... :s&m_3:
 

akis0502

Μέλος
Εγγρ.
1 Φεβ 2006
Μηνύματα
31
Like
2
Πόντοι
0
Η μόνη λογική που βρίσκω είναι οτι τα λαχανικά έχουν κόστος αποθήκευσης και λίγες μέρες ζωής... αλλά και πάλι δεν γίνεται κάτι που κοστίζει το πολύ 1 ευρώ σε υλικά να πωλείται απο 4,5 και πάνω.

Έχουμε και λέμε. 4,50 ευρώ - 23% ΦΠΑ μας κάνει 3,66 καθαρή τιμή πώλησης. 1 ευρώ κόστος /1,13 (αυτό με την διαφορά του ΦΠΑ είναι άνω ποταμών, αναρωτιέμαι πόσες ώρες το σκεφτόταν ο μαλάκας που το αποφάσισε) μας κάνει 0,88 καθαρή αξία κόστους. 0,88/3,66= 24% food cost. Μέχρι 30% το food cost κι ανάλογα με το είδος της επιχείρησης είμαστε καλά.

Πάμε τώρα και στο είδος το συγκεκριμένο. Οτιδήποτε σε λαχανικό έχει πολύ εργατικό (πλύσιμο, κόψιμο, παρασκευή) και πολύ φύρα λόγω μικρής διάρκειας αποθήκευσης. Στα σάντουιτς δεν υπάρχουν τα παραπάνω λόγω μεγάλης διάρκειας των α' υλών. Όταν μιλάμε δε για σάντουιτς τύπου Everest που βάζεις ότι θες τότε μιλάμε για θεική κλοπή. Υπερχρεώνουν κάθε έξτρα υλικό, το ψωμί δεν τους νοιάζει αν μπαγιατεύει γιατί πολύ απλά ψήνεται κι έχουν ελάχιστο εργατικό κόστος κι ελάχιστή φύρα. Αν πάμε από την άλλη σε έτοιμες σαλάτες κι έτοιμα σάντουιτς, τότε έχουμε κι εκεί μεγάλη διαφορά. Γιατί πολύ απλά, αλλιώς μπορούμε να διαχειριστούμε τις φύρες στις σαλάτες και αλλιώς τις φύρες στα σάντουιτς. Δεν έχω το χρόνο να αναλύσω όλα τα πιθανά ενδεχόμενα σε έναν προγραμματισμό που κάνει στην παραγωγή του ένα μαγαζί που πουλάει τα παραπάνω αλλά για να καταλάβετε πάνω κάτω θα δώσω ένα πολύ απλό παράδειγμα.

Έστω ότι έχω μινι μάρκετ και πουλάω ζάχαρη στην συσκευασία του κιλού. Αγοράζω 0,91 και βάζω έναν μικρό δείκτη κέρδους και πουλάω 1,20. Δεν μπλέκω τους ΦΠΑδες τώρα για χάριν του παραδείγματος. Αν εκεί που τις τοποθετώ στο ράφι μου πέσει μια και ανοίξει, πόσες πρέπει να πουλήσω για να καλύψω την φύρα; 3! Άρα για να ξεκινήσω να έχω κέρδος, θα πρέπει να πουλήσω πρώτα 3 ζάχαρες και μετά να βγάζω 0,29 ευρώ για κάθε μια. Ε, σκεφτείτε τώρα πόσες σαλάτες μπορεί να μένουν απούλητες σε ένα μαγαζί που πρέπει να τις έχει πάντα διαθέσιμες για τους πελάτες του και αναλογιστείτε.
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
το θεμα ηταν τα ντονατς..τωρα πως εγινε της..πατατας...για να ειμαι και εγω  :offtopic: να πω οτι γνωστη μου πηγαινε part-time στην γνωστοτερη ελληνικη εταιρεια αλλαντικων -τυριων,με αντικειμενο εργασιας,να ξεκολλαει τις ληγμενες ημερομηνιες τυριων και να βαζει πιο..φρεσκες...βλεπεις....δεν ειναι παντα καλο... :s&m_3:


λίγο χλωμό το βλέπω διότι τα τρόφιμα αυτού του είδους φέρουν την ένδειξη της ημερομηνίας λήξεως ΕΝΤΥΠΗ πάνω στην συσκευασία... δεν έχω δεί ποτέ αλλαντικό ή τυρί που να έχει σε αυτοκόλλητη ετικέτα την ημερομηνία λήξης..πάντα την έχουν έντυπη πάνω στην συσκευασία και μάλιστα εκτυπωμένοι από εκείνους τους εκτυπωτές που είναι πάνω στην γραμμή συσκευασίας...

αυτό βέβαια δεν ιχύει για μικροσυσκευαστήρια που αγοράζουν πχ ζαμπόν ένα ολόκληρο μπαστούνι το κόβουν σε φέτες και το ξανασυσκευάζουν σε άλλη συσκευασία για πώληση σε ράφι συνήθως μικρού μίνι μάρκετ... αυτές οι ετικέτες συνήθως γράφουν επάνω και το βάρος του περιεχομένου...

ιδού μερικά παραδείγματα

http://[URL unfurl="true"]www.apm-angidis.gr/filestiny/w450h320_FLA_0664_site_size.jpg[/img[/URL]]
[img]http://4.bp.blogspot.com/_-AEc53NfCwg/SOPGTyt3EnI/AAAAAAAAGa8/8OFQwgMNP7M/s400/100_3139.JPG

δείγμα εκτύπωσης

https://[URL unfurl="true"]www.google.gr/search?q=%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%85%CF%80%CF%89%CF%83%CE%B7+%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82+%CE%BB%CE%AE%CE%BE%CE%B7%CF%82&hl=en&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=81xxUYadE-aM7AbtgoGwAQ&ved=0CAcQ_AUoATgK&biw=1280&bih=637#imgrc=MdxMESD1a3Y3TM%3A%3BDnrMKuc5NTMRWM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.agronews.gr%252Ffiles%252Ftemp%252FECA5D63307BD8226C423C6DCE59551F7.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.agronews.gr%252Fnews%252Fkoinonia%252Farthro%252F87023%252Fse-hamiloteres-times-tha-poloudai-ta-ligmena-trofima%252F%3B300%3B190[/img[/URL]]

[img]http://2.bp.blogspot.com/_iqTvaU6Irr4/S78SYGZMkWI/AAAAAAAAAho/3b9frsBUq8U/s1600/olympos+katsikisio+giaourtii.jpg

13350229411331326785.jpg


advertorial.jpg
 

lalabros

Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2007
Μηνύματα
8
Like
0
Πόντοι
0
O τρόπος γραφής πάνω στη συσκευασία σε γραμμή παραγωγής είναι πολύ εύκολο να αλάξει.
χρειάζεται λίγο διαλυτικό και λίγο χαρτί κουζίνας (πολλά μελάνια σβήνουν και μα οινόπνευμα)
Το βάζεις ξανά πάνω στην ταινία και εκτυπώνεις τη νέα ημερομηνία. Γίνεται παντού.
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
O τρόπος γραφής πάνω στη συσκευασία σε γραμμή παραγωγής είναι πολύ εύκολο να αλάξει.
χρειάζεται λίγο διαλυτικό και λίγο χαρτί κουζίνας (πολλά μελάνια σβήνουν και μα οινόπνευμα)
Το βάζεις ξανά πάνω στην ταινία και εκτυπώνεις τη νέα ημερομηνία. Γίνεται παντού.

με το διαλυτικό χαλάει το πλαστικό (αν η συσκευασία είναι πλαστικό, η συσκευασία τύπου tetrapak επίσης)... με οινόπνευμα δύσκολα βγαίνει...

με διαλυτικό μπορείς να το κάνεις σε κονσέρβες και υπό την προυπόθεση να είναι γραμμένο στο καπάκι σε σημείο δηλαδή που δεν έχει άλλα χρώματα...

δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολο.. ευκολώτερη είναι η ανασυσκευασία σε φέτες ή μικρά κομμάτια (πχ φέτες τυρί τόστ, φέτες ζαμπόν κλπ)... αλλά σπάνια θα το κάνει μεγάλη εταιρεία και συνήθως γίνεται από κάποια μικορσυκευαστήρια που παράγουν τέτοια πράγματα με ιδιωτικές συνήθως ετικέτες ή no name...

και η δουλειά γίνεται ως ακολούθως .. τα σούπερ μάρκετ επιστρέφουν ολόκληρα μπαστούνια πχ αλλαντικών ή τυρίων δύο-τρείς βδομάδες πρίν την ημερομηνία λήξης ... τα μικροσυσκευαστήρια καραδοκούν (όπως επίσης και πιτσαρίες, σαντουιτσάδικα κλπ) και αγοράζουν τα μη ληγμένα προιόντα.. τα κόβουν, τα πακεταρουν βάζουν νέα ημερομηνία λήξης και τα ξανασπρώχνουν στην αγορά..
 

lavios

Σεβαστός
Εγγρ.
11 Αυγ 2012
Μηνύματα
2.567
Κριτικές
31
Like
554
Πόντοι
1.226
Στη βιομηχανία τροφίμων το ποσοστό υγιών επιστροφών (προϊόντων που ΔΕΝ έχουν χαλάσει αλλά έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξεως) είναι 1-2%. Ανάλογα με το είδος αυτά τα προϊόντα αξιολογούνται και είτε καταστρέφονται είτε επαναχρησιμοποιούνται. Καμία από τις επώνυμες εταιρίες δε θα ξανακυκλοφορούσε στο κοινό ληγμένα προϊόντα με αλλαγμένες ημερομηνίες γιατί δεν το ρισκάρει κι επειδή θα κοστίσει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ να σβήσει τις ημερομηνίες και να βάλει καινούριες απ' ότι να τα ανακυκλώσει στην παραγωγή. Όταν μιλάω για ανακύκλωση εννοώ να χρησιμοποιηθεί το υγιές προϊόν ως πρώτη ύλη για μία καινούρια παραγωγή του προϊόντος, γεγονός που εφόσον το προϊόν είναι υγιές ΔΕΝ υποβαθμίζει ούτε την ασφάλεια ούτε την ποιότητα του νέου προϊόντος.
Για το φίλο που έγραψε για αλλαγή ετικετών σε τυριά να του πω ότι κατά πάσα πιθανότητα είχε γίνει λάθος σήμανση των προϊόντων και χρειάστηκε η αλλαγή της ΠΡΙΝ αυτά πάνε στον πελάτη.
Κανείς δεν παίζει με τη φήμη της εταιρείας του και την υγεία του καταναλωτή για να κερδίσει 1-2%, νομίζω πως ο καθένας μπορεί να το καταλάβει αυτό. Τα εστιατόρια και γενικώς τα μέρη όπου τα περιθώρια κέρδους είναι μεγάλα είναι τα πιο επικίνδυνα για νοθεία ή χρήση επικίνδυνων για την υγεία υλικών.
 

pantremenos(1)

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Μηνύματα
6.478
Like
12
Πόντοι
66
Ε βέβαια!!! Τα λεγε τότε η αλέκα για αυτά τα κινήματα της πουτσας

αλλά την κοροϊδευανε....
Πες τα μεγαλε γιατι οταν τα είπα εγω πέρισυ ενας μαλακοπίτουρας απο δω μέσα μου έκοψε την καλημέρα!!!
Και δεν εχω καμμια σχέση με το ΚΚΕ!
 

Matt LeBlanc

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιουλ 2007
Μηνύματα
4.505
Κριτικές
21
Like
6.900
Πόντοι
8.345
Στη βιομηχανία τροφίμων το ποσοστό υγιών επιστροφών (προϊόντων που ΔΕΝ έχουν χαλάσει αλλά έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξεως) είναι 1-2%. Ανάλογα με το είδος αυτά τα προϊόντα αξιολογούνται και είτε καταστρέφονται είτε επαναχρησιμοποιούνται. Καμία από τις επώνυμες εταιρίες δε θα ξανακυκλοφορούσε στο κοινό ληγμένα προϊόντα με αλλαγμένες ημερομηνίες γιατί δεν το ρισκάρει κι επειδή θα κοστίσει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ να σβήσει τις ημερομηνίες και να βάλει καινούριες απ' ότι να τα ανακυκλώσει στην παραγωγή. Όταν μιλάω για ανακύκλωση εννοώ να χρησιμοποιηθεί το υγιές προϊόν ως πρώτη ύλη για μία καινούρια παραγωγή του προϊόντος, γεγονός που εφόσον το προϊόν είναι υγιές ΔΕΝ υποβαθμίζει ούτε την ασφάλεια ούτε την ποιότητα του νέου προϊόντος.
Για το φίλο που έγραψε για αλλαγή ετικετών σε τυριά να του πω ότι κατά πάσα πιθανότητα είχε γίνει λάθος σήμανση των προϊόντων και χρειάστηκε η αλλαγή της ΠΡΙΝ αυτά πάνε στον πελάτη.
Κανείς δεν παίζει με τη φήμη της εταιρείας του και την υγεία του καταναλωτή για να κερδίσει 1-2%, νομίζω πως ο καθένας μπορεί να το καταλάβει αυτό. Τα εστιατόρια και γενικώς τα μέρη όπου τα περιθώρια κέρδους είναι μεγάλα είναι τα πιο επικίνδυνα για νοθεία ή χρήση επικίνδυνων για την υγεία υλικών.
ετσι ακριβως..δεν το διακινδυνευουν :cheesy: οι ελεγχοι τεραστιοι,οπως και τα προστιμα :cheesy:...και τα περι αλογισιου κρεατος στις 2 μεγαλυτερες βιομηχανιες του ειδους,απλα φημες :s&m_3:
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
ετσι ακριβως..δεν το διακινδυνευουν :cheesy: οι ελεγχοι τεραστιοι,οπως και τα προστιμα :cheesy:...και τα περι αλογισιου κρεατος στις 2 μεγαλυτερες βιομηχανιες του ειδους,απλα φημες :s&m_3:

βρε παπάρα ποιός ευθύνεται για το αλογίσιο κρέας ??

η βιομηχανία αλλαντικών ή ο προμηθευτής της (γιατί το κρέας ΟΛΟ είναι εισαγόμενο) ???
 

Matt LeBlanc

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιουλ 2007
Μηνύματα
4.505
Κριτικές
21
Like
6.900
Πόντοι
8.345
κυριε Τραμη,δεν σε εχω πει παπαρα,παρολα τα μπαζα που ποσταρεις :2funny:
μια σοβαρη βιομηχανια τροφιμων,οπουδηποτε αλλου,θα εκανε ελεγχο για τις πρωτες υλες που χρησιμοποιει...δηλαδη αν το κρεας ηταν απο-λεμε τωρα-ανθρωπινα  πτωματα και ειχες φαει,θα ελεγες οκ δεν φταινε αυτοι,αλλα οι προμηθευτες τους (ακραιο το παραδειγμα)..
μην τρελλαθουμε κιολας :idiot:
 

lavios

Σεβαστός
Εγγρ.
11 Αυγ 2012
Μηνύματα
2.567
Κριτικές
31
Like
554
Πόντοι
1.226
κυριε Τραμη,δεν σε εχω πει παπαρα,παρολα τα μπαζα που ποσταρεις :2funny:
μια σοβαρη βιομηχανια τροφιμων,οπουδηποτε αλλου,θα εκανε ελεγχο για τις πρωτες υλες που χρησιμοποιει...δηλαδη αν το κρεας ηταν απο-λεμε τωρα-ανθρωπινα  πτωματα και ειχες φαει,θα ελεγες οκ δεν φταινε αυτοι,αλλα οι προμηθευτες τους (ακραιο το παραδειγμα)..
μην τρελλαθουμε κιολας :idiot:
Κι ανθρώπινο να ήταν θα έφταιγαν όντως οι προμηθευτές. Σε όλες τις βιομηχανίες η πρόοδος έρχεται και μέσω των "καταστροφών". Στα αεροπλάνα για παράδειγμα μετά από κάποιο ατύχημα αναβαθμίζεται συνήθως η ασφάλεια γιατί γνωρίζουν πλέον έναν καινούριο συνδυασμό πραγμάτων που μπορεί να πάνε στραβά και παίρνουν τα μέτρα για να το αποφύγουν.
Έτσι και στα τρόφιμα, οι έλεγχοι την τελευταία εικοσαετία έχουν ενταθεί πάρα πολύ και με κάθε διατροφική κρίση (τρελές αγελάδες, διοξίνες κ.α.) η βιομηχανία αναβάθμιζε τους ελέγχους της. Όσον αφορά τώρα το κρέας αλόγου πρέπει να καταλάβεις πως μιλάμε για ένα τεράστιο πανευρωπαϊκό σκάνδαλο που κανείς δεν ξέρει ακόμη από που ξεκίνησε και την έκτασή του. Εγώ ειλικρινά απορώ που βρέθηκε τόσο κρέας αλόγου για να γίνει τόση νοθεία. Όμως πρέπει να σου ειδικά για τις εταιρίες αλλαντικών, επειδή γνωρίζω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, και τις εταιρίες και τη διαδικασία παραγωγής πως είναι ο τελευταίος κρίκος της προμηθευτικής αλυσίδας. Ειδικά δε το συγκεκριμένο είδος, το μοσχαρίσιο κρέας δηλαδή, το οποίο νοθεύτηκε με κρέας αλόγου, δεν είναι η βασική πρώτη ύλη αλλά χρησιμοποιείται για περιορισμένο αριθμό προϊόντων. Κατά συνέπεια οι περισσότερες εταιρίες, αν όχι όλες το προμηθεύονται από τους εγχώριους προμηθευτές και δεν το εισάγουν από το εξωτερικό. Σε κάθε περίπτωση εννοώ πως προμηθεύονται από ελεγμένους κι αξιόπιστους προμηθευτές και σίγουρα δε μπορεί να γνωρίζουν ή να περιμένουν αυτό που συνέβη. Αφού συνέβη όμως βλέπεις πως η βιομηχανία αντέδρασε και πως τώρα περιλαμβάνουν ΚΑΙ τον έλεγχο DNA στις εξετάσεις που κάνουν. Αυτή είναι μια υγιής αντίδραση αντίθετα με τη μόνιμη καχυποψία του Έλληνα καταναλωτή που πιστεύει πως οι βιομηχανίες θυσιάζουν τα πάντα για το κέρδος. Όσον αφορά τα αλλαντικά να φοβάσαι φίλε μου εκείνο το φοβερό λουκάνικο που τρως στο χωριό ή που σου σερβίρουν στο ταβερνάκι στην άκρη του θεού. Αυτά έχουν φτιαχτεί υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ενώ οι εταιρίες ελέγχονται 2-3 φορές το χρόνο.

EDIT: Είδα τώρα ότι λες επίσης "οπουδήποτε αλλού", μα δεν έχεις δει ότι συνέβη αυτό σε όλη την Ευρώπη; Ας σταματήσουμε πια την κακομοιριά του "μόνο στην Ελλάδα το έχω δει αυτό".
 

zatoichi3

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2013
Μηνύματα
603
Like
0
Πόντοι
6
Lavio μιας και είσαι ειδικός, ποιά λουκάνικα είναι πιο υγιεινά;
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
κυριε Τραμη,δεν σε εχω πει παπαρα,παρολα τα μπαζα που ποσταρεις :2funny:
μια σοβαρη βιομηχανια τροφιμων,οπουδηποτε αλλου,θα εκανε ελεγχο για τις πρωτες υλες που χρησιμοποιει...δηλαδη αν το κρεας ηταν απο-λεμε τωρα-ανθρωπινα  πτωματα και ειχες φαει,θα ελεγες οκ δεν φταινε αυτοι,αλλα οι προμηθευτες τους (ακραιο το παραδειγμα)..
μην τρελλαθουμε κιολας :idiot:

ρε φιλαράκο (το παπάρα ήταν αβροφροσύνη  :2funny: :2funny: :2funny:)...

στην ΕΕ έχει καθιερωθεί σύστημα διαπίστευσης των παραγωγών προιόντων κρέατος .. το σύστημα αυτό προβλέπει ότι ο παραγωγός αυτός που προμηθεύει με την σειρά του αλλους κατασκευαστές, έχει σύστημα πιστοποίησης και εγγυάται ότι αυτό που παρήγαγε πληροί τους κανόνες... δηλαδή μια επιχείρηση αλλαντοποιίας που αγοράζει κρέας από μια εταιρεία στην Ρουμανία η οποία έχει διαπιστευθεί στο σύστημα της ΕΕ θεωρητικά είναι σίγουρη ότι αγοράζει προιόν που πληροί όλες τις προδιαγραφές και δεν έχει υποχρέωση επανελέγχου προδιαγραφών...

για τον σκοπό αυτό φτιάχτηκε το σύστημα ιχνηλάτησης μέσω παρτίδων... δηλαδη πχ ο Υφαντής φτιάχνει ένα σαλάμι παρτιδα 327 .. πρέπει να καταγράψει ότι μέσα έβαλε κρέας από τον παραγωγό ΕΕ ΧΧ παρτίδα ΖΖΖΖΖ και από τον παραγωγό ΕΕ ΒΒ παρτίδα ΥΥΥΥΥ...

οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να τηρούν δείγματα των παρτίδων...

αρα να σε ένα σαλάμι βρεθεί κρέας αλόγου τότε αυτόματα μπορεί να βρεθεί ποιός παραγωγός έκανε την πουστιά...
 

Matt LeBlanc

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιουλ 2007
Μηνύματα
4.505
Κριτικές
21
Like
6.900
Πόντοι
8.345
Κι ανθρώπινο να ήταν θα έφταιγαν όντως οι προμηθευτές. Σε όλες τις βιομηχανίες η πρόοδος έρχεται και μέσω των "καταστροφών". Στα αεροπλάνα για παράδειγμα μετά από κάποιο ατύχημα αναβαθμίζεται συνήθως η ασφάλεια γιατί γνωρίζουν πλέον έναν καινούριο συνδυασμό πραγμάτων που μπορεί να πάνε στραβά και παίρνουν τα μέτρα για να το αποφύγουν.
Έτσι και στα τρόφιμα, οι έλεγχοι την τελευταία εικοσαετία έχουν ενταθεί πάρα πολύ και με κάθε διατροφική κρίση (τρελές αγελάδες, διοξίνες κ.α.) η βιομηχανία αναβάθμιζε τους ελέγχους της. Όσον αφορά τώρα το κρέας αλόγου πρέπει να καταλάβεις πως μιλάμε για ένα τεράστιο πανευρωπαϊκό σκάνδαλο που κανείς δεν ξέρει ακόμη από που ξεκίνησε και την έκτασή του. Εγώ ειλικρινά απορώ που βρέθηκε τόσο κρέας αλόγου για να γίνει τόση νοθεία. Όμως πρέπει να σου ειδικά για τις εταιρίες αλλαντικών, επειδή γνωρίζω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, και τις εταιρίες και τη διαδικασία παραγωγής πως είναι ο τελευταίος κρίκος της προμηθευτικής αλυσίδας. Ειδικά δε το συγκεκριμένο είδος, το μοσχαρίσιο κρέας δηλαδή, το οποίο νοθεύτηκε με κρέας αλόγου, δεν είναι η βασική πρώτη ύλη αλλά χρησιμοποιείται για περιορισμένο αριθμό προϊόντων. Κατά συνέπεια οι περισσότερες εταιρίες, αν όχι όλες το προμηθεύονται από τους εγχώριους προμηθευτές και δεν το εισάγουν από το εξωτερικό. Σε κάθε περίπτωση εννοώ πως προμηθεύονται από ελεγμένους κι αξιόπιστους προμηθευτές και σίγουρα δε μπορεί να γνωρίζουν ή να περιμένουν αυτό που συνέβη. Αφού συνέβη όμως βλέπεις πως η βιομηχανία αντέδρασε και πως τώρα περιλαμβάνουν ΚΑΙ τον έλεγχο DNA στις εξετάσεις που κάνουν. Αυτή είναι μια υγιής αντίδραση αντίθετα με τη μόνιμη καχυποψία του Έλληνα καταναλωτή που πιστεύει πως οι βιομηχανίες θυσιάζουν τα πάντα για το κέρδος. Όσον αφορά τα αλλαντικά να φοβάσαι φίλε μου εκείνο το φοβερό λουκάνικο που τρως στο χωριό ή που σου σερβίρουν στο ταβερνάκι στην άκρη του θεού. Αυτά έχουν φτιαχτεί υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ενώ οι εταιρίες ελέγχονται 2-3 φορές το χρόνο.

EDIT: Είδα τώρα ότι λες επίσης "οπουδήποτε αλλού", μα δεν έχεις δει ότι συνέβη αυτό σε όλη την Ευρώπη; Ας σταματήσουμε πια την κακομοιριά του "μόνο στην Ελλάδα το έχω δει αυτό".
ναι οκ απλα παρεξηγηση..ζουμε σε μια χωρα στο..μεσο ορο της ευρωπης,που το συστημα εστω και μετριως ,δουλευει,που οι πολιτικοι δεν λαδωνονται,που οι γιατροι σε εξυπηρετουν μεσα απο ενα μετριο συστημα χωρις φακελακι,που οι πολεοδομιες σε εξυπηρετουν αμεσα,οι μπατσοι δεν μιζαρονται απο τα στουντιο,οι εφοριακοι ειναι κατα βαση αμεμπτοι,το ΣΔΟΕ κανει την δουλεια του,που φροντιζουμε για τις ακριτικες περιοχες,για το περιβαλλον την παιδεια και οσοι ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ...τετοιες καταστασεις δεν υπαρχουν εδω,μονο σε καμια..μπανανια...
A ναι...και ο Τραμυ ποσταρει μονο μουναρες :grin:
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Κι ανθρώπινο να ήταν θα έφταιγαν όντως οι προμηθευτές. Σε όλες τις βιομηχανίες η πρόοδος έρχεται και μέσω των "καταστροφών". Στα αεροπλάνα για παράδειγμα μετά από κάποιο ατύχημα αναβαθμίζεται συνήθως η ασφάλεια γιατί γνωρίζουν πλέον έναν καινούριο συνδυασμό πραγμάτων που μπορεί να πάνε στραβά και παίρνουν τα μέτρα για να το αποφύγουν.
Έτσι και στα τρόφιμα, οι έλεγχοι την τελευταία εικοσαετία έχουν ενταθεί πάρα πολύ και με κάθε διατροφική κρίση (τρελές αγελάδες, διοξίνες κ.α.) η βιομηχανία αναβάθμιζε τους ελέγχους της. Όσον αφορά τώρα το κρέας αλόγου πρέπει να καταλάβεις πως μιλάμε για ένα τεράστιο πανευρωπαϊκό σκάνδαλο που κανείς δεν ξέρει ακόμη από που ξεκίνησε και την έκτασή του. Εγώ ειλικρινά απορώ που βρέθηκε τόσο κρέας αλόγου για να γίνει τόση νοθεία. Όμως πρέπει να σου ειδικά για τις εταιρίες αλλαντικών, επειδή γνωρίζω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, και τις εταιρίες και τη διαδικασία παραγωγής πως είναι ο τελευταίος κρίκος της προμηθευτικής αλυσίδας. Ειδικά δε το συγκεκριμένο είδος, το μοσχαρίσιο κρέας δηλαδή, το οποίο νοθεύτηκε με κρέας αλόγου, δεν είναι η βασική πρώτη ύλη αλλά χρησιμοποιείται για περιορισμένο αριθμό προϊόντων. Κατά συνέπεια οι περισσότερες εταιρίες, αν όχι όλες το προμηθεύονται από τους εγχώριους προμηθευτές και δεν το εισάγουν από το εξωτερικό. Σε κάθε περίπτωση εννοώ πως προμηθεύονται από ελεγμένους κι αξιόπιστους προμηθευτές και σίγουρα δε μπορεί να γνωρίζουν ή να περιμένουν αυτό που συνέβη. Αφού συνέβη όμως βλέπεις πως η βιομηχανία αντέδρασε και πως τώρα περιλαμβάνουν ΚΑΙ τον έλεγχο DNA στις εξετάσεις που κάνουν. Αυτή είναι μια υγιής αντίδραση αντίθετα με τη μόνιμη καχυποψία του Έλληνα καταναλωτή που πιστεύει πως οι βιομηχανίες θυσιάζουν τα πάντα για το κέρδος. Όσον αφορά τα αλλαντικά να φοβάσαι φίλε μου εκείνο το φοβερό λουκάνικο που τρως στο χωριό ή που σου σερβίρουν στο ταβερνάκι στην άκρη του θεού. Αυτά έχουν φτιαχτεί υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ενώ οι εταιρίες ελέγχονται 2-3 φορές το χρόνο.

EDIT: Είδα τώρα ότι λες επίσης "οπουδήποτε αλλού", μα δεν έχεις δει ότι συνέβη αυτό σε όλη την Ευρώπη; Ας σταματήσουμε πια την κακομοιριά του "μόνο στην Ελλάδα το έχω δει αυτό".

ή κάτι προβατίνες που σφάζουν και πουλάνε που τις περισσότερες φορές εχουν γεννήσει ένα στρατό αρνιά και πιθανόν να ήταν άρρωστες και ετοιμοθάνατες... (για να μην πω είχαν μόλις ψοφήσει)...
 

lavios

Σεβαστός
Εγγρ.
11 Αυγ 2012
Μηνύματα
2.567
Κριτικές
31
Like
554
Πόντοι
1.226
Lavio μιας και είσαι ειδικός, ποιά λουκάνικα είναι πιο υγιεινά;
Αν ρωτάς σοβαρά φίλε, όλα τα λουκάνικα που θα βρεις σε σούπερ-μάρκετ είναι καλά από άποψη υγιεινής. Αν εννοείς από θέμα διατροφής εννοείται πως ειδικά τα λιπαρά λουκάνικα (χωριάτικα) πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο όπως κάθε τροφή που περιέχει αυξημένα λιπαρά. Τα λουκάνικα από γαλοπούλα ή κοτόπουλο έχουν χαμηλά λιπαρά και μπορείς να βρεις σίγουρα κάποιο που θα σ' αρέσει γευστικά (ειδικά τα καπνιστά). Εγώ θα σου πρότεινα μια ενδιάμεση λύση ένα καλό μπρατ-βουρστ (σαν φρανκφούρτης αλλά πιο χοντρό και καλύτερο ποιοτικά) από χοιρινό που μπορείς να βρεις στα Σ/Μ που έχουν μεγάλη επιλογή (το LIDL έχει κάποιες καλές επιλογές) ή σ' ένα ντελικατέσεν.
 

zatoichi3

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2013
Μηνύματα
603
Like
0
Πόντοι
6
Αν ρωτάς σοβαρά φίλε, όλα τα λουκάνικα που θα βρεις σε σούπερ-μάρκετ είναι καλά από άποψη υγιεινής. Αν εννοείς από θέμα διατροφής εννοείται πως ειδικά τα λιπαρά λουκάνικα (χωριάτικα) πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο όπως κάθε τροφή που περιέχει αυξημένα λιπαρά. Τα λουκάνικα από γαλοπούλα ή κοτόπουλο έχουν χαμηλά λιπαρά και μπορείς να βρεις σίγουρα κάποιο που θα σ' αρέσει γευστικά (ειδικά τα καπνιστά). Εγώ θα σου πρότεινα μια ενδιάμεση λύση ένα καλό μπρατ-βουρστ (σαν φρανκφούρτης αλλά πιο χοντρό και καλύτερο ποιοτικά) από χοιρινό που μπορείς να βρεις στα Σ/Μ που έχουν μεγάλη επιλογή (το LIDL έχει κάποιες καλές επιλογές) ή σ' ένα ντελικατέσεν.

Δεν το ήξερα το μπρατ-βουρστ. Θα το ψάξω. Περισσότερο φοβάμαι το αλάτι και συντηρητικά πρόσθετα που περιέχουν τα λουκάνικα γιατί πειράζουν τα νεφρά.
 

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Μηνύματα
15.106
Like
28
Πόντοι
166
ή κάτι προβατίνες που σφάζουν και πουλάνε που τις περισσότερες φορές εχουν γεννήσει ένα στρατό αρνιά και πιθανόν να ήταν άρρωστες και ετοιμοθάνατες... (για να μην πω είχαν μόλις ψοφήσει)...
όταν πιάνεις τα αγροτοκτηνοτροφικά παίρνω παπαδέλες και σε διαβάζω :grin:
 

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Μηνύματα
15.106
Like
28
Πόντοι
166
Αν ρωτάς σοβαρά φίλε, όλα τα λουκάνικα που θα βρεις σε σούπερ-μάρκετ είναι καλά από άποψη υγιεινής. Αν εννοείς από θέμα διατροφής εννοείται πως ειδικά τα λιπαρά λουκάνικα (χωριάτικα) πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο όπως κάθε τροφή που περιέχει αυξημένα λιπαρά. Τα λουκάνικα από γαλοπούλα ή κοτόπουλο έχουν χαμηλά λιπαρά και μπορείς να βρεις σίγουρα κάποιο που θα σ' αρέσει γευστικά (ειδικά τα καπνιστά). Εγώ θα σου πρότεινα μια ενδιάμεση λύση ένα καλό μπρατ-βουρστ (σαν φρανκφούρτης αλλά πιο χοντρό και καλύτερο ποιοτικά) από χοιρινό που μπορείς να βρεις στα Σ/Μ που έχουν μεγάλη επιλογή (το LIDL έχει κάποιες καλές επιλογές) ή σ' ένα ντελικατέσεν.
το πέτυχες.
θα γλιτώσει τα "λιπαρά" αλλά θα φάει στη μάπα όλες τις ορμόνες και τα φυράματα που δίνουν στα πουλερικά.
καλύτερα να πάει στα lidl ή σε αντίστοιχο σουπερμάρκετ και να πάρει τέτοιο προιόν γιατί ως γνωστόν όλα τα εγκλήματα που γίνονται σε κτηνοτροφικές μονάδες προέρχονται από το εξωτερικό, έτσι ώστε όταν εξαπλωθεί το συμβάν να έχει τα αντισώματα από νωρίς.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom