Το μισό δις είναι απλά ένας στόχος... όπως όταν ανοίγεις μια επιχείρηση και προσδοκείς να βγάλεις Χ ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να είναι Χ/2.
Και το 2050 είναι target date... μπορεί να μετατεθεί στο 2060 ή 2070 αν δουν ότι δεν βγαίνει το χρονοδιάγραμμα. Εδώ στην Ελλάδα μας λέγανε ότι θα έχουμε οπτικές ίνες (FTTH) το 2008 με το σχέδιο Χατζηδάκη και τελικά θα φτάσουμε στο 2027-2030 για ευρεία κάλυψη. Άργησε, αλλά θα γίνει (και αυτό). Οι οπτικές ίνες χρειάζονται για τις έξυπνες πόλεις. Μπορεί οι άμπαλοι πολιτικοί μας να το καθυστέρησαν, αλλά όταν η Ελίτ σου λέει θέλω οπτικές ίνες, θα κόψεις τον λαιμό σου σαν εντολοδόχος να προχωρήσεις το πλάνο, έστω και με καθυστέρηση.
Όπως και οι νέες ταυτότητες άργησαν (από το 2004 ακούω για αυτές). Η ελληνική αργοπορία έχει και τα καλά της και τα κακά της. ;)
Ακόμα και το θέμα με τα Τέμπη εικάζω ότι θα εργαλειοποιηθεί για ριζική αναβάθμιση του σιδηρόδρομου, ίσως και σε ευρωπαϊκό επίπεδο (με τις διαστάσεις που πήρε το όλο θέμα):
Αν υποθέσουμε ότι ο πληθυσμός μειωθεί στο 1 ή στα 2 δις, αυτό θα θεωρηθεί «αποτυχία» κατά την γνώμη σου; (το μισό δις αναγράφεται στις Georgia Guidestones και δεν νομίζω κάποιος να χρυσοπλήρωσε μαρμάρινες πλάκες απλά για να μας τρολάρει)
Θυμάμαι τον ιδρυτή του CNN (Ted Turner) να λέει σε βίντεο πριν πολλά χρόνια ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης δεν θα ήταν πρόβλημα αν ήμασταν μόνο 2 δις... συνεπώς ο στόχος μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο.
Όλοι όμως συμφωνούν αναφορικά με την μείωση... δεν έχω δει κανέναν να προτείνει αύξηση ή έστω διατήρηση στα σημερινά «μη-βιώσιμα» επίπεδα.
Ακόμα και στα εμβόλια μπορούν να θεωρήσουν «αποτυχία» το ότι μπολιάστηκαν «μόνο» 5,55 δις;
More than 5.55 billion people worldwide have received a Covid-19 vaccine, equal to about 72.3 percent of the world population.
www.nytimes.com
Ο μαξιμαλισμός (τα θέλω όλα) δεν είναι καλός σύμβουλος... ναι, ιδανικά μπορεί να ήθελαν να μπολιάσουν 8 δις.
Ακόμα κι αν έστηναν στρατόπεδα συγκέντρωσης, πάλι θα υπήρχε κόσμος που θα έφευγε στα βουνά (βλ. Παλαιοχριστιανός), ιθαγενείς στον Αμαζόνιο (άντε βρες τους, λολ) που δεν έχουν επαφή με τον έξω κόσμο.
Θέλω να πω το να θες να εμβολιάσεις το 100% είναι μάλλον wishful thinking, όμως και το 72,3% τελικά είναι "good enough" για τέτοιο μαζικό πείραμα. Δεν είναι;
Και το 2020-2021 ξέρεις τι άκουγα; Ότι σιγά μην καταφέρουν να εμβολιάσουν δις κόσμου για μια γριπούλα. Έλα που έγινε όμως!
Συνεπώς θα μου επιτρέψεις να διατηρήσω τις αμφιβολίες μου ότι δεν θα τα καταφέρουν (ξανά)... έστω και βάζοντας (λίγο, όχι πολύ) νερό στο κρασί τους.
Από τα 5,55 δις να αφαιρέσω αν θες ένα μικρό ποσοστό placebo δόσεων, ψευδών/μαϊμού πιστοποιητικών, αλλά και πάλι μένουν πολλοί με πραγματικές δόσεις.
Αυτό σημαίνει ότι θα πεθάνουν όλοι όσοι έλαβαν πραγματική δόση;
Όχι απαραίτητα:
The man's hyper-stimulated immune system reacted in a surprising way.
time.com
Θα ήθελες να είσαι ένα ζωντανό πειραματόζωο με 217 (!!!) δόσεις; Προφανώς και όχι και προφανώς δεν το έκανε από βίτσιο ο συγκεκριμένος, αλλά ήταν αχυράνθρωπος για έκδοση μαϊμού πιστοποιητικών.
Εδώ υπάρχει κόσμος που τρώει μέταλλα και δεν παθαίνει κάτι... ούτε αυτό όμως θα ήθελες να το δοκιμάσεις.
Ακόμα και ένας πυρηνικός πόλεμος δεν θα αφανίσει όλη την ανθρωπότητα:
Just the soot from a week-long nuclear war would cause a "global catastrophe," researchers said.
www.cbsnews.com
Το θέμα είναι ΤΙ μπορούν να πετύχουν συνδυαστικά με πολλά πράγματα... το εμβόλιο από μόνο του δεν λέει πολλά.
Το εμβόλιο σε συνδυασμό με άλλα πράγματα, ναι.
Εμβόλιο με έντομα, εμβόλιο με φυσική άσκηση, εμβόλιο με ψηφιακό ευρώ (πρόσεξες ότι ένας εξυπνίδης παραπάνω κοροϊδεύει για τις ταυτότητες?). Είναι πολλοί οι συνδυασμοί.
Πόσοι ξέρουν ότι η νέα ταυτότητα δεν είναι σκέτο ταυτότητα (έγγραφο πιστοποίησης), αλλά ΚΑΙ ψηφιακό πορτοφόλι/πάσο;
The EU is creating a personal digital wallet for every EU citizen to use for both online and offline public and private services across the EU. Find out more.
commission.europa.eu
Πώς το ξέρεις ότι στην επόμενη φάση δεν θα λυγίσουν ΚΑΙ ανεμβολίαστοι μόλις τους κόψουν το φαγητό, το νερό, το internet, τον μισθό, τα ένσημα, την σύνταξη, το επίδομα, το νοσοκομείο, το Πανεπιστήμιο, την Εφορία, το Κτηματολόγιο; Ειδικά αν ζουν σε πόλεις και δεν μπορούν να καλλιεργήσουν την τροφή τους;
Όσον αφορά τις πόλεις, αυτός είναι ο στόχος: όλοι μαντρωμένοι στις πόλεις των 15 λεπτών.
Δες το αν έχεις χρόνο:
Η επόμενη φάση/πίστα θα είναι αφάνταστα πιο δύσκολη για όλους...
Προσωπικά θεώρησα εύκολη την πρώτη πίστα, αλλά δεν εγγυώμαι για την επόμενη.
Όπως σε ένα video game... πόσοι φτάνουν μέχρι το final boss;