γιατι στο αμστερνταμ και σκατα να πουλας βγαζεις λεφτα.....
h kaliteri ataka!!
γιατι στο αμστερνταμ και σκατα να πουλας βγαζεις λεφτα.....
και μια που μου ηρθε επιθυμια για την αγαπημενη μου λιχουδια δηλαδη ψαρομεζεδες κτλ
να πω πως στην ολλανδια παρολο που ειναι χωρα με θαλασσα και πιστευα πως θα εχει ποικιλια στα ψαρικα,θαλλασινα,οστρακοειδη κτλ αντι αυτου εχει ελαχιστη ποικιλια ελαχιστα ψαροεστιατορια και πανακριβες τιμες,απλα
ΜΗΝ ΦΑΤΕ ΨΑΡΙ ΕΔΩ
αλλα
Στις βρυξελλες,στην κεντρικη πλατεια υπαρχει ενας παραδρομος,στενος ,θυμιζει δρομακι ελληνικου νησιου και ειναι φουλ στις ψαροταβερνες η μια διπλα στην αλλη με πολυ μεγαλη ποικιλια και πολυ καλες τιμες
ααα τα harringen (καπως ετσι) και τα kippelingen εννοεις ....ναι αυτα τα πουλανε κυριως σε παζαρια ,στο χερι αμα τα παρεις ζεστα και φρεσκοψημενα ειναι γαματα.lekkerjes τα λενε,δηλαδη νοστιμιες η καπως ετσι.Χελι δεν εχω φαει ,ο σολωμος πολυ καλος αλλα ο ελληνας τουριστας θα παει στο παζαρι???? οχι ,και στο ρεστοραν θα τα πληρωσει για χρυσαφι.....πες μου οτι δε σου αρεσει το herring?....ωραιο ειναι το καπνιστο χελι με τη παραδοσιακη συνταγη,,,γλωσσες,σολωμοι,τονος..ειναι καποια απο τα φρεσκα αξιολογα ψαρια που μπορει κανεις να φαει στην ολλανδια.Τα αχνιστα μυδια(βελγικη συνταγη),,μαγειρεμενα σε ανιθο και φρεσκο κρεμμυδι ειναι πολυ γευστικα.
Στη κεντρικη αγορα του αμστερντα στην albert kyp θα βρειτε ολων των ειδων ψαρια και ψαρικα....φρεσκα ως επι το πλειστον κυριως απο τη περιοχη του μαροκου..και του ατλαντικου....
Παντως τη νοστιμια που εχουν τα ελληνικα ψαρια δε τη βρισκεις πουθενα...
δεν σχολιαζω αλλο..........................
Δεν χρειάζεται σχόλιο.....! Έδωσες ιδέα για κάποιο από τα επόμενα ταξίδια. ;)
τα πραματα ειναι απλα και η ζωη ομορφη αρκει να ξερεις πως να το κανειςΙούνιο θα βρίσκομαι Φρανκφούρτη για συγκεκριμένο σκοπό. Το Mettmann είναι μόλις 225 χλμ από εκεί που θα είμαι (και το ένα πάρτυ θα λάβει χώρα τον καιρό που θα είμαι στη Γερμανία..... ) Τάσο, βάζεις ιδέες!!!