Νέα

Νηστεία: θρησκευτικό πιστεύω ή απλά έθιμο;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pirokavlos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 162
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.961
Πόντοι
9.297
Ο Φανατισμός και η κακία του χριστιανού στο απόγειο. Όποιος προσπαθήσει να εφαρμόσει την Παλαιά Διαθήκη θα καταλήξει φυλακή. Όποιος προσπαθήσει να εφαρμόσει την Καινή Διαθήκη θα καταλήξει τρελοκομείο. Γι αυτό και οι χριστιανοί είναι υποκριτές, αλλιώς θα καταλήξουν με ζουρλομανδύα αν ακολουθήσουν τις Γραφές
Ενω εσεις που εχετε αφισα τον Τσε αναρωτηθειτε καθε ποσο ετρωγε ψητα εκει στις ζουγκλες που ηταν...ενω εσεις τα τρωτε καθε μερα...επαναστατες της πλακας!

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
30.191
Πόντοι
5.506
φαρισαιοι υποκριται...α να χαθητε

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
30.191
Πόντοι
5.506
χλαπακιαζεται οτι βρειτε μπροστα σας ρε μαλακες νεοελληνες υποκριτες και μετα λετε πουτσες...συνελθετε λιγο

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.972
Πόντοι
3.656
Καθολου ασχετα ...απαντησα σε κατι δικο σου που ελεγες για αυτους που τραμπουκιζουν τον Πακσταανο στα φαναρια.Με την ευκαιρια εσυ κατσε να τον χα'ι'δευεις τον Πακιστανο και να βλεπεις"αφ υψηλου" τον θρησκευομενο Ελληνα που νιωθει οτι αυτες οι μερες ειναι διαφορετικες.Οταν θα βλεπεις Πακιστανους πιολοτους στα τουρκικα F-16 να λες" ανθρωποι ειναι κι αυτοι, αν δεν πιλοταρουν τα αεροπλανα που κανουν βολτες πανω απο τα νησια μας θα σταματανε κι αυτοι στα φαναρια".
Το κακο με εσας που ειστε Ελληνες μονο στα χαρτια και οχι στην συνειδηση ειναι οτι μισειτε καθετι Ορθοδοξο και Ελληνικο ενω δεν τραβατε το ιδιο ζορι με ξενους που προσβαλουν τα ιερα και τα οσια μας λειτουργωντας ως Δουρειος Ιππος των εχθρων.
Τύπε πρώτων...εγώ εννοούσα ότι οι καλοί Χριστιαννοί έχουν 150 ευρώ για τη μασαμπούκα αλλά όχι 0,50 ευρώ για τον ζητιάνο.

Δεύτερον...εσείς οι Έλληνες που είστε περισσότερο πατριώτες από εμάς γιατί δεν είστε εθελοντές στην συνοριοφυλακή? Και πως πολεμάτε την επέλαση των ξένων στην Ελλάδα? Με το να γράφετε στο μπου? Οι ξένοι είναι κακοί εκτός από τις ξένες κοπέλες που πηδάτε στα μπουρδέλα? Ή όταν ζητάς ελεύθερο στοματικό από μια κοπέλα που μπορεί να είναι και θύμα trafficking αισθάνεσαι ότι αυτές οι μέρες είναι διαφορετικές?

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
30.191
Πόντοι
5.506
Τύπε πρώτων...εγώ εννοούσα ότι οι καλοί Χριστιαννοί έχουν 150 ευρώ για τη μασαμπούκα αλλά όχι 0,50 ευρώ για τον ζητιάνο.

Δεύτερον...εσείς οι Έλληνες που είστε περισσότερο πατριώτες από εμάς γιατί δεν είστε εθελοντές στην συνοριοφυλακή? Και πως πολεμάτε την επέλαση των ξένων στην Ελλάδα? Με το να γράφετε στο μπου? Οι ξένοι είναι κακοί εκτός από τις ξένες κοπέλες που πηδάτε στα μπουρδέλα? Ή όταν ζητάς ελεύθερο στοματικό από μια κοπέλα που μπορεί να είναι και θύμα trafficking αισθάνεσαι ότι αυτές οι μέρες είναι διαφορετικές?
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
πετσοκομα στον μεσο ελλινα χρηστιανω

Δ

Διαγραμμένο μέλος 199414

Επισκέπτης
Είμαι Άθεος. Αν όμως ήθελα να εκμεταλλευτώ τα τετράποδα που μπουσουλάνε στα 4 στην Τήνο (δείχνοντας έτσι την πραγματική τους φύση) θα μου ήταν πολύ εύκολο. Θα πήγαινα Άγιο όρος, και την άλλη μέρα θα δήλωνα πως είδα όραμα τον Άγιο Παταπούφιο, ο οποίος μου είπε πως για να εξιλεωθώ πρέπει να μαζέψω χρήματα και αν του κτίσω μια Εκκλησία. Θα άφηνα μούσι κλπ παπαριές, και θα θησαύριζα. Αμέτρητοι ηλίθιοι και ηλίθιες θα με πίστευαν, όμως δεν το κάνω
Ποια η γνωμη σου για την στρατευση των αθεων,οπως ισχυει και με εμας τους χριστιανους?

Εγγρ.
13 Μαΐ 2020
Like
2.009
Πόντοι
216
Kαλα το πηγαινες στην αρχη,αλλα στο " εγω ζω για να τρωω...... " μας το χαλασες...

ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ 2 ΠΡΩΤΕΣ ΣΕΙΡΕΣ

ΥΓ : Ποσα τρις ευρω ειναι η περιουσια της Εκκλησιας? Θα τα παρουν μαζι τους στον Παραδεισο μηπως?
Γιατί στα χάλασα ρε φίλε;
Ποιές είναι οι απολαύσεις τις ζωής;
Το φαγητό, το σεξ και ότι άλλο γουστάρει ο καθένας.
Εγώ γουστάρω το τσιγάρο και τα βιντεογκέημς.
Γιαυτά ζω.

Ο Θεός έφτιαξε το σύμπαν για να περνάμε καλά και να κάνει ο καθένας αυτά που γουστάρει.
Είναι στην ουσία μια τεράστια παιδική χαρά κι εμείς τα παιδάκια που παίζει ο καθένας όπως θέλει.

Το να φτύνουμε το δώρο της ζωής και να βάζουμε περιορισμούς που δεν υπάρχουν είναι βλασφημία.
Δηλαδή η νηστεία είναι βλασφημία προς το Θεό στην ουσία.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 199414

Επισκέπτης
Γιαυτά ζω.

Ο Θεός έφτιαξε το σύμπαν για να περνάμε καλά και να κάνει ο καθένας αυτά που γουστάρει.
Είναι στην ουσία μια τεράστια παιδική χαρά κι εμείς τα παιδάκια που παίζει ο καθένας όπως θέλει.

Το να φτύνουμε το δώρο της ζωής και να βάζουμε περιορισμούς που δεν υπάρχουν είναι βλασφημία.
Οχι,η νηστεια δεν ειναι βλασφημια...

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.961
Πόντοι
9.297

Με τις κοπελες δεν ασχολουμαι Μ.Εβδομαδα , δεν ειμαι σεξομανες αθε'ι'στικο ανθρωποειδες για να ασχολουμαι τετοιες μερες.
Εισαι τοσο ασχετος με τα θεματα αυτα που απορω αν επιασες οπλο(που μπορει να δηλωσες και αντιρρησιας συνειδησης για να γλυτωσεις την στρατιωτικη θητεια).
Στα μπουρδελα οπως ξερεις δεν εχει σημασια απο που ειναι τα κοριτσια αρκει να κανουν καλα την δουλεια τους.Ακριβως οπως σε καθε δουλεια η σε καθε αθλητικη ομαδα.
Δεν θελω η χωρα μας να ειναι γεματη λαθραιους.Οποιος διαφωνει ας τους παρει σπιτι του.Αλλα ουτε αυτο κανετε...επαναστατες της πλακας...γιατι ακομα και εσεις εχετε λιγο ενστικτο αυτοσυντηρησης.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 199414

Επισκέπτης
Γιαυτά ζω.

Βλασφημια ειναι οταν βριζεις χυδαια τον Ιησου και την Παναγια

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.972
Πόντοι
3.656
Με τις κοπελες δεν ασχολουμαι Μ.Εβδομαδα , δεν ειμαι σεξομανες αθε'ι'στικο ανθρωποειδες για να ασχολουμαι τετοιες μερες.
Εισαι τοσο ασχετος με τα θεματα αυτα που απορω αν επιασες οπλο(που μπορει να δηλωσες και αντιρρησιας συνειδησης για να γλυτωσεις την στρατιωτικη θητεια).
Στα μπουρδελα οπως ξερεις δεν εχει σημασια απο που ειναι τα κοριτσια αρκει να κανουν καλα την δουλεια τους.Ακριβως οπως σε καθε δουλεια η σε καθε αθλητικη ομαδα.
Δεν θελω η χωρα μας να ειναι γεματη λαθραιους.Οποιος διαφωνει ας τους παρει σπιτι του.Αλλα ουτε αυτο κανετε...επαναστατες της πλακας...γιατι ακομα και εσεις εχετε λιγο ενστικτο αυτοσυντηρησης.
Άρα τύπε ο καλός ο χριστιανός δεν κάνει αμαρτίες μόνο τέτοιες μέρες? Είσαι σίγουρος ότι έχεις ενημερωθεί για την θρησκεία αυτή?

Γιατί είμαι άσχετος με αυτά τα θέματα? Ρωτάω απλά...γιατί είσαι πιο πατριώτης από εμένα που δε τραμπουκίζω ''πάκιδες''? Συμμετέχεις στα συσήτια του Δήμου (με βοήθεια όχι οικονομικά)? είσαι εθελοντής πυροσβέστης? παρέχεις κάποιου είδους υπηρεσία στο Έθνος εκτός από το ότι πληρώνεις φόρους? Το ίδιο κάνω και εγώ.

Είσαι πιο πατριώτης επειδή γράφεις στο μπου ότι γεμίσαμε ''λαθραίους''?

Και ξαναρωτάω...η λαθρομετανάστευση είναι κακή εκτός αν τα άτομα που έρχονται λαθραία δουλεύουν στις οικοδομές και στα μπουρδέλα μας?

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.972
Πόντοι
3.656
γιατί τόση μελάνη?
η νηστεία (αναφέρομαι αποκλειστικά για τη σίτιση κι όχι με την ευρύτερη έννοια) είναι θρησκευτικό πιστεύω. για όσους πιστεύουν...
(το αν την ίδια στιγμή κάνουν άλλα αμαρτήματα ενδιαφέρει το θεό, όχι εμάς. σε όλες τις θρησκείες συμβαίνει)
η νηστεία είναι και έθιμο. έχει πλέον "περάσει" στις συνήθειές μας. κι αυτό ισχύει.
παίζει κανένα ρόλο γιατί την κάνεις ή δεν την κάνεις?
ή πόσο σωστά την κάνεις?
(προσωπικά αν με ρωτήσεις νηστεία σημαίνει να σηκώνεσαι από το τραπέζι και να πεινάς)

λοιπόν είτε ως πίστη είτε ως έθιμο μου φαίνεται μια χαρά
α. σε βάζει σε mood εορτών
β. αποτοξινώνεσαι από το κρέας κρέας κρέας που τρώμε μέρα νύχτα όλο το χρόνο
γ. ευχαριστιέσαι σαφώς πολύ καλύτερα το αρνάκι και το κοκορέτσι το πάσχα (άντε και τα φρυγαδέλια για κάποιους)
δ. καθαρίζεις κανα καταψύκτη επιτέλους
ε. έχεις δικαιολογία να πεις σε γυναίκα/σχέση/γκόμενα - εφόσον γκρινιάξει πως πεινάει - ότι μπορείς να της παρέχεις νηστίσιμο κρέας καθημερινά...
Ναι ρε μαν αλλά η συζήτηση έχει φύγει από τη νηστία...εδώ μιλάγαμε για την θρησκεία και τον πατριωτισμό..δεν καταλαβαίνω βέβαια εγώ πως συνδέονται αυτά αλλά οκ...

ο καθένας μπορεί να το κάνει...αλλά και δικαίωμα μου ή του καθενώς να κρίνει μια τέτοια συμπεριφορά ως υποκριτική αν πας να συνδυάσεις την νηστία με την θρησκεία. Αλλιώς μη το λες νηστία..πες το δίαιτα...αποτοξίνωση....όπως θες.

Αλλά ο μέσος Έλληνας κάθε άλλο παρά Χριστιανός είναι και σε πολλές περιπτώσεις κάθε άλλο παρά πατριώτης. Μη μπλέκουμε το τι κάνει ο καθένας για να αισθάνεται καλά ο ίδιος.

Εγώ δεν μπόρεσα ποτέ μου να καταλάβω πως γίνεται να είναι κάποιος Χριστιανός και εθνικιστής ταυτόχρονα...εκ φύσεως είναι αντίθετα πράγματα

Yatoputso

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Αυγ 2019
Κριτικές
39
Like
3.938
Πόντοι
5.396
Η νηστεία είναι μια πρόφαση.
Ξεκίνησε ως επιβαλλόμενο θρησκευτικό διαιτολόγιο για να μην ξεσηκώνονται οι μη έχοντες, άλλωστε περισσότερο από τους άρχοντες τα θεία φοβόντουσαν.
Νηστεία για Πάσχα, Δεκαπεντάυγουστο και Χριστούγεννα.
Το ότι έχει τα θετικά της, διατροφικά, τη σημερινή εποχή με την τόση παχυσαρκία είναι άλλο θέμα.

υγ. υπάρχει και το "ιερό πηδάλιο" για τον έλεγχο του σεξ, μπορείτε να φανταστείτε τι επικρατούσε τότε...

Gatekeeper

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2015
Like
1.786
Πόντοι
216
Ούτε πιστεύω, ούτε έθιμο. "Νηστεία" κάντε για τη πάρτη σας όποτε νιωθετε πως κάτι σας έχει προκαλέσει κορεσμό-είτε κρέας, είτε γκόμενες, είτε ίντερνετ.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.961
Πόντοι
9.297
Άρα τύπε ο καλός ο χριστιανός δεν κάνει αμαρτίες μόνο τέτοιες μέρες? Είσαι σίγουρος ότι έχεις ενημερωθεί για την θρησκεία αυτή?

Γιατί είμαι άσχετος με αυτά τα θέματα? Ρωτάω απλά...γιατί είσαι πιο πατριώτης από εμένα που δε τραμπουκίζω ''πάκιδες''? Συμμετέχεις στα συσήτια του Δήμου (με βοήθεια όχι οικονομικά)? είσαι εθελοντής πυροσβέστης? παρέχεις κάποιου είδους υπηρεσία στο Έθνος εκτός από το ότι πληρώνεις φόρους? Το ίδιο κάνω και εγώ.

Είσαι πιο πατριώτης επειδή γράφεις στο μπου ότι γεμίσαμε ''λαθραίους''?

Και ξαναρωτάω...η λαθρομετανάστευση είναι κακή εκτός αν τα άτομα που έρχονται λαθραία δουλεύουν στις οικοδομές και στα μπουρδέλα μας?
Η λαθρομετανασταευση ΠΑΝΤΑ ειναι κακη.Εσυ αν πας οπουδηποτε αλλου χωρις χαρτια θα σε στειλουν πισω αφου γνωρισεις τα κρατητηρια της περιοχης.Εδω καταληγουν να σπιτωνονται τζαμπα ενω εσυ πληρωνεις για αυτο ( η εστω οι γονεις σου...το θεμα ειναι οτι στον Ελληνα ΤΙΠΟΤΑ δεν ερχεται τζαμπα).

• Like
Αντιδράσεις: ave.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.961
Πόντοι
9.297
Η λαθρομετανασταευση ΠΑΝΤΑ ειναι κακη.Εσυ αν πας οπουδηποτε αλλου χωρις χαρτια θα σε στειλουν πισω αφου γνωρισεις τα κρατητηρια της περιοχης.Εδω καταληγουν να σπιτωνονται τζαμπα ενω εσυ πληρωνεις για αυτο ( η εστω οι γονεις σου...το θεμα ειναι οτι στον Ελληνα ΤΙΠΟΤΑ δεν ερχεται τζαμπα).
Εισαι ΠΑΝΑΣΧΕΤΟΣ(δεν ξερεις Χριστο και κυριολεκτικα οπως λεει το συγκροτημα Χατζηφραγκετα) γιατι η Συνοριοφυλακη ειναι κλαδος της Αστυνομιας.Δυστυχως δεν μου εκατσε προκυρηξη οσο ειχα το οριο ηλικιας.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.990
Πόντοι
3.656
Ενω εσεις που εχετε αφισα τον Τσε αναρωτηθειτε καθε ποσο ετρωγε ψητα εκει στις ζουγκλες που ηταν...ενω εσεις τα τρωτε καθε μερα...επαναστατες της πλακας!
1ον. Τι σε κάνει να ισχυρίζεσαι πως έχω αφίσα τον Τσε;
2ον. Ο Τσε υπήρξε, ο Ιησούς ήταν ένα μύθος που κατασκεύασαν οι Ρωμαίοι για να ενώσουν την Αυτοκρατορία τους, κι έβαλαν το φίδι στον κόρφο τους
3ον. Υπάρχουν πολλοί λογικοί άνθρωποι οι οποίοι βλέπουν πως δεν υπάρχουν στοιχεία για την ύπαρξη του Ιησού, χωρίς να είναι Επαναστάτες, όπως τουλάχιστον τους καταλαβαίνεις εσύ
4ον, και πολύ σπουδαιότερον. Ναι, η λέξεις χριστιανισμός και υποκρισία ταυτίζονται. Οι Ιερείς του χριστιανισμού κηρύττουν νηστεία, και είναι υπέρβαροι, λένε να δίνουμε στους φτωχούς και οι ίδιοι είναι πάμπλουτοι, μιλάνε για τη θεραπευτική δύναμη της προσευχής και οι ίδιοι μπαίνουν στις ΜΕΘ

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.961
Πόντοι
9.297
Ο Ιησους Χριστος ειναι ιστορικο προσωπο ...θα το ηθελε το φρενοβλαβες συνολο που εκπροσωπεις να μην ειναι ...αλλα ειναι...περαστικα σας!

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.990
Πόντοι
3.656
Ποια η γνωμη σου για την στρατευση των αθεων,οπως ισχυει και με εμας τους χριστιανους?
Πως σου ήρθε να πετάξεις αυτή την παπαριά για τη στράτευση των Αθέων; Και βέβαια πάμε στρατό, ίσως μας μπέρδεψες με κάποιους Αντιρρησίες συνείδησης, ή με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, που ζητάνε εξαίρεση για θρησκευτικούς λόγους. Εκτός αυτού, εσύ δηλώνεις μπουρδελιάρης χριστιανός;

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.990
Πόντοι
3.656
Ο Ιησους Χριστος ειναι ιστορικο προσωπο ...θα το ηθελε το φρενοβλαβες συνολο που εκπροσωπεις να μην ειναι ...αλλα ειναι...περαστικα σας!
Αν γνωρίζεις δύο ανεξάρτητους ιστορικούς του 1ου αιώνα οι οποίοι περιέγραφαν ότι υπήρξε ένας Ιουδαίος δάσκαλος τον οποίο ακολουθούσαν χιλιάδες, ο οποίος έθρεψε με 5 ψάρια χιλιάδες ανθρώπους, θεράπευσε κουφούς, τυφλούς, κουτσούς, ανάστησε νεκρό και όταν πέθανε έγινε ταυτόχρονα σεισμός, έκλειψη Ηλίου σε όλη τη Γη και οι νεκροί της Ιερουσαλήμ βγήκαν βόλτα στους δρόμους, πληροφόρησέ μας να το ελέγξουμε. Ή ότι ο Ηρώδης έσφαξε 14.000 νήπια, κι ότι κάποιο αστέρι φώτιζε ένα συγκεκριμένο σημείο της Γης.
Πλαστές εμβόλιμες παράγραφοι υπάρχουν σε ιστορικούς δεκαετίες μετά την εποχή που συνέβησαν τα γεγονότα που υποτίθεται ότι περιγράφει η Καινή Διαθήκη.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom