Νέα

Νηστεία: θρησκευτικό πιστεύω ή απλά έθιμο;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pirokavlos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 162
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
Δεν υπάρχει χειρότερο από τους δήθεν πιστούς που σχολιάζουν κι επικρίνουν μες στην κακία.
όσα άτομα έχω γνωρίσεις να κρατάνε ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ νηστείες, ήταν οι χειρότεροι υποκριτές και κακόβουλοι άνθρωποι, κι υπάρχει εξήγηση. Επειδή ξέρανε μέσα στους τι κουμάσια ήτανε, προσπαθούσαν να λαδώσουν το θεό με τον τρόπο αυτό

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Η νηστία είναι έθιμο για να παρτάρει ο ''χριστιανός'' καλύτερα το πάσχα...να τρώει καλαμαράκια και μπακαλιάρο και σκορδαλια και να βρίσκει δικαιολογία να πάει στο εξοχικό αφού κολλήσει καμιά άδεια στην δημόσια υπηρεσία που δουλευει για να το κάνει τετραήμερο.

αν υπήρχε θεός θα τους κατούραγε όλους αυτούς που νηστεύουν μια βδομάδα δίνουν 150 ευρώ για το πασχαλινό πάρτυ και τραμπουκίζουν τον πακιστανό στο φανάρι που πάει να τους καθαρίσει τα τζάμια.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.993
Πόντοι
9.297
αυτό κατάλαβες, ή προσπαθείς να διαστρέψεις το νόημα αυτών που έγραψα; Οι Αβραμικές θρησκείες, προσπαθούν να δουλοποιήσουν τους πιστούς, για να μην σηκώνουν κεφάλι. Τα εργαλεία είναι η στέρηση τροφής με τις νηστείες, στέρηση σεξ, με αιτιολογία δήθεν νηστείες / γιορτές και αγρύπνιες. Τα ίδια σκατά από διαφορετικές τουαλέτες είναι, δεν καμία σημασία το τι έκαναν οι Ελληνικές Ομάδες, σε σύγκριση με το τι θα έκαναν οι Σαουδάραβες. Και δεν είδα να στέκεσαι στο γεγονός πως στην Ορθοδοξία τις μισές μέρες του χρόνου νηστεύεις και κάνεις σεξ ελάχιστες μέρες το χρόνο, έπαθες ελαφριά αμνησία
Εσυ ξεκινα μια νεα θρησκεια οπου ολοι θα τρωνε ο,τι θελουν ολον τον χρονο και δεν θα χαλιναγωγουν τις αναγκες τους για να μην ψυχοπλακωνονται...

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.993
Πόντοι
9.297
Η νηστία είναι έθιμο για να παρτάρει ο ''χριστιανός'' καλύτερα το πάσχα...να τρώει καλαμαράκια και μπακαλιάρο και σκορδαλια και να βρίσκει δικαιολογία να πάει στο εξοχικό αφού κολλήσει καμιά άδεια στην δημόσια υπηρεσία που δουλευει για να το κάνει τετραήμερο.

αν υπήρχε θεός θα τους κατούραγε όλους αυτούς που νηστεύουν μια βδομάδα δίνουν 150 ευρώ για το πασχαλινό πάρτυ και τραμπουκίζουν τον πακιστανό στο φανάρι που πάει να τους καθαρίσει τα τζάμια.
Αν πας να κανεις τον σταυρο σου στο Πακισταν θα δειξει ανοχη ο Πακης η μετα απο λιγη ωρα θα εισαι στην μπουζου;

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
28.956
Πόντοι
5.506
δεν υπαρχει ενα νημα με τα κοψιδια της αγ.παρασκευης?

EvilPlasma

Ανώτατος
Εγγρ.
21 Δεκ 2007
Κριτικές
97
Like
11.523
Πόντοι
17.885
η κάθε θρησκεία είναι ένα ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ με επίκεντρο το Θείο (το Θεούλη όχι κανά θείο) το οποίο ως σύστημα ελέγχει την ανθρώπινη συμπεριφορά άναλογα πάντα την κουλτούρα, το βιωτικό και εκπαιδευτικό επίπεδο της γεωγραφικής περιοχής που η εκάστοτε θρησκεία εφαρμόζεται! Η ΝΗΣΤΕΙΑ είναι μια προσπάθεια απαλαγής από της τοξίνες της κρεατοφαγίας/συσσωρευμένων τοξινών στον οργανισμό από την προηγούμενη περίοδο. Αυτό που πχ συμβαίνει στο Ραμαζάνι έγινε γιατί: Μέρα μεσημέρι στην ΖΕΣΤΑ οι Αραβες με φαι κτλ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ δεν έπρεπε να ναι "βαριοί"/μες την ντάγλα γιατί σε συνδιασμό με τη ζέστη, απλά αποτελούσαν εύκολα θύματα γιαα τους αντιπάλους! Επίσης εν τω μέσω εκστρατειών επικρατούσε και θρησκευτική κατάνοιξη! Οκ πείτε μου να κόψω το κρέας 3-4μέρες και άντε καλά! Το γάλα ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΙΑ! Το σεξ? Καλέ κόβεται το σεξ? Μέχρι και η Θεοπούλα το λέει! :)

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
Εσυ ξεκινα μια νεα θρησκεια οπου ολοι θα τρωνε ο,τι θελουν ολον τον χρονο και δεν θα χαλιναγωγουν τις αναγκες τους για να μην ψυχοπλακωνονται...
Είμαι Άθεος. Αν όμως ήθελα να εκμεταλλευτώ τα τετράποδα που μπουσουλάνε στα 4 στην Τήνο (δείχνοντας έτσι την πραγματική τους φύση) θα μου ήταν πολύ εύκολο. Θα πήγαινα Άγιο όρος, και την άλλη μέρα θα δήλωνα πως είδα όραμα τον Άγιο Παταπούφιο, ο οποίος μου είπε πως για να εξιλεωθώ πρέπει να μαζέψω χρήματα και αν του κτίσω μια Εκκλησία. Θα άφηνα μούσι κλπ παπαριές, και θα θησαύριζα. Αμέτρητοι ηλίθιοι και ηλίθιες θα με πίστευαν, όμως δεν το κάνω

• Like
Αντιδράσεις: obi1

The Keeper

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2019
Κριτικές
21
Like
5.749
Πόντοι
1.436
Τη γνώμη σας περι αυτού.

Παίρνω το έναυσμα απο κάτι γειτόνους που τους βλέπω στις βεράντες να χουν παραγείλει μακαρονάδες και νηστίσιμες πίτσες και να περιδρομιάζουν(νηστεύοντα πάντα)

Εγώ προσωπικά δε πιστεύω στη νηστεία αυτή καθεαυτή. Πιστεύω πως όλο το χρόνο πρέπει να σαι εγκρατής και να να βοηθάς το πλησίον σου όσο μπορείς. Το πρωί πήγα να πάρω ένα φρεντοκαπουτσίνο και η πίσω μου θείτσες μόλις άκουσαν τη παραγγελία μου άρχισαν να με σχολιάζουν που δε νηστεύω.

1)Θα αρχίσω από το ζήτημα του τίτλου:
"Θρησκευτικό πιστεύω ή απλό έθιμο;"

Οι περισσότεροι το κάνουν από συνήθεια. Είναι μια κληρονομημένη συνήθεια, η οποία στην πλειοψηφία της είναι υϊοθετημένη και επιφανειακά εξετασμένη. Μία από πολλές έξεις που αποκτώνται από την παιδική ηλικία. "Έτσι κανω γιατί έτσι μου έμαθαν να κάνω, έτσι πιστεύω γιατί έτσι μου έμαθαν να πιστεύω.". Οι περισσότεροι απλά ανακυκλώνουν/αναπαράγουν το έθιμο.
Το έθιμο ανάγεται στις εποχές όπου οι άνθρωποι κατέφευγαν σε πράξεις ή κυρίως τις επαναλάμβαναν για να νιώσουν ανακούφιση από το άγχος της αβέβαιης ζωής/καθημερινότητας. Αν το δει κανείς, το έθιμο, δηλαδή μια συλλογικά επαναλαμβανόμενη πρακτική, δεν έχει κανένα εξωτερικό νόημα, παρά μόνο να επαναληφθεί. Σκοπός του είναι να επαναλαμβάνεται χωρίς γιατί και χωρίς επειδή. Από την ψυχαναλυτική προσέγγιση επομένως είναι ένας συλλογικός ψυχαναγκασμός. Η ικανοποίησή του θα μας φέρει απλά μια προσωρινή αγαλίαση. Ταυτόχρονα βέβαια,η ανακούφιση που νιωθει κανείς με την πραγματοποίηση του εθίμου είναι και επειδή θα γίνει αποδεκτός από τους άλλους. Ας φανταστούμε να τηρουμε τη νηστεία μας. Τι σχόλια θα εισπράτταμε; Ενώ τι σχόλια εισέπραξε ο φίλος λόγω του καφέ που παρηγγειλε; Άλλος κάνει νηστεια για να απαλλαγεί από τις ενοχές για κάτι άλλο. Για παράδειγμα, οι τύποι που αναφέρει ο νηματοθέτης ότι τρώνε τον αγλέορα έχουν ως αντιστάθμισμα και ως απενοχοποιήση ότι νηστεύουν μόνο και μόνο για να εξαγοράζουν μια ήσυχη συνείδηση.
Η νηστεία είναι ενα ασκητικό ιδεώδες και τα ασκητικά ιδεώδη οφείλονται στην ενοχή. (Βλ.: Σίγκμουντ Φρόυντ-Η δυσφορία μέσα στον πολιτισμό και Φρίντριχ Νίτσε- Η γενεαλογία της Ηθικής).

2.Μια μερίδα της κοινωνίας ωστόσο το κάνει και λόγω πίστης.
Εδώ ο ασκητισμός είναι σκληρότερος και φυσικά προέρχεται από την ενοχή. Η ενοχή,βέβαια, είναι ένα από τα λάβαρα του χριστιανισμού. Ωστόσο, επιστρέφω στο θεμα:
αυτός που νηστεύει για λόγους πίστης έχει μία βιωματική σχέση με το θείο. Για τον ορθόδοξο η αλήθεια που βιώνει δεν μπορεί να διατυπωθεί σε λέξεις. Το βίωμα της νηστείας και η αίσθησή του πως μετέχει ατα μυστήρια του Χριστού δεν σε μερικές λέξεις. Δεν μπορεί να το δικαιολογήσει. Βιώνει την ίδια την αλήθεια. (Βλ. Χρήστος Γιανναράς - Heidegger και Αρεοπαγίτης).

3)Προσωπική άποψη:

Κάποτε νήστευα γιατί ήμουν θρήσκος. Αυτό το "νηστεύω γιατί έτσι πρέπει" δεν το καταλαβα ποτέ. Αν δε συνειδητοποιεί κανείς ποια είναι τα κίνητρα των πράξεών του και δε δικαιολογεί τα πιστεύω του είναι χειραγωγούμενος. Δηλώνει μια δουλική ετερονομία και μια εχθρότητα στην κρίνουσα προσωπικοτητα. Καλό θα ήταν λοιπόν ο καθένας να αναλογιστεί "Τι θα γίνει αν ΔΕΝ νηστέψω;" Να αναλύσει το ποιες οι συνέπειες. Τότε ισως καταλάβει και τι τον ωθεί να νηστεύει.

4)Και κάτι άλλο:
Λέει ο νηματοθέτης:
Το θέμα είναι να είσαι εγκρατής. Μια εύλογη ερώτηση θα ήταν "Γιατί; Τι εξυπηρετεί;", όπως επίσης και τι σε υποχρεώνει να βοηθάς τον πλησίον.
Αυτά δεν τα λέω για να εναντιωθώ αλλά για να δείξω ότι τα πράγματα δεν είναι θέσφατα. Ο Σωκράτης πχ που ήταν ηδονιστής (όπως και πολλοί άλλοι) έλεγε ότι οφείλουμε να κάνουμε μια ζωή μέσα στις ηδονές. Φαΐ, καλοπέραση,όργια κλπ. Γιατί όμως; Για να απομακρυνομαστε απο αυτές όποτε θέλουμε. Να αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε ερμαια των ηδονων. Αυτό είναι υπόδειγμα πνεύματος, έλεγε.
Επομένως μπορεί κανείς να δείχνει την πνευματική του ισχύ ζώντας μεσα στις ηδονές, χωρίς να αποτελεί μειονέκτημα.

The Keeper

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2019
Κριτικές
21
Like
5.749
Πόντοι
1.436
Καλά, φίλε νηματοθέτη, όσο για τις γιαγιάδες... Αν βρισκονταν στο πνεύμα αυτών που υποτίθεται ότι πρεσβεύουν δε θα κουτσομπόλευαν. Ή νηστεύεις από τις αμαρτίες ή όχι.
Εκείνες θα έλεγα ότι ανήκουν στην κατηγορία όπου χρησιμοποιουν τη νηστεία ως άλλοθι για να εξαγοράζουν ήσυχη συνείδηση.
Δηλαδή λένε όχι στην απόλαυση του φαγητού και ριχνονται με τα μουτρα στην αμαρτία και την απόλαυση του κουτσομπολιου και της μικροπρεπειας.
Συνέχισε οπως νομίζεις. Εμένα μου φανηκες πολυ πιο αληθινός. Μια χαρά μου φάνηκαν οσα έγραψες.
:hi:

• Like
Αντιδράσεις: Nubic

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
13.227
Πόντοι
3.846
Αν ο στόχος σου είναι να είσαι ηθικός ,τότε πρέπει να είσαι ηθικός συνέχεια. Για μένα όμως η ηθική είναι προσωπικό ζήτημα, εγώ δεν πιστεύω ότι το προγαμιαίιο σεξ είναι κάτι το ανήθικο ας πούμε, αλλά ο παπάς που ψήνει το γέρο να τα γράψει όλα στην εκκλησία και αυτός ηθικό θεωρεί τον εαυτό του. Αν τώρα θες να νηστέψεις σκέψου γιατί το κάνεις:
Για να αποτοξινωθεί το σώμα σου; Θα μπορούσες να αλλάξεις διατροφικές συνήθειες και πάλι όλο το χρόνο.
Γιατί σε ενοχλεί η ανισότητα; Περιόρισε τη διατροφή σου, πάλι όλο το χρόνο.
Γιατί έτσι νιώθεις τη συνείδησή σου καλύτερα; Ε τότε κάντο, ουδέν σχόλιο.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.993
Πόντοι
9.297
Είμαι Άθεος. Αν όμως ήθελα να εκμεταλλευτώ τα τετράποδα που μπουσουλάνε στα 4 στην Τήνο (δείχνοντας έτσι την πραγματική τους φύση) θα μου ήταν πολύ εύκολο. Θα πήγαινα Άγιο όρος, και την άλλη μέρα θα δήλωνα πως είδα όραμα τον Άγιο Παταπούφιο, ο οποίος μου είπε πως για να εξιλεωθώ πρέπει να μαζέψω χρήματα και αν του κτίσω μια Εκκλησία. Θα άφηνα μούσι κλπ παπαριές, και θα θησαύριζα. Αμέτρητοι ηλίθιοι και ηλίθιες θα με πίστευαν, όμως δεν το κάνω
Μεινε στο αθε'ι'στικο σου σκοταδι .Εκει ανηκεις...να πας στην Β.Κορεα και αν σε εκτελεσουν γιατι δεν προσκυνησες τον Κιμ να λες οτι βρηκες τον προορισμο σου.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Αν πας να κανεις τον σταυρο σου στο Πακισταν θα δειξει ανοχη ο Πακης η μετα απο λιγη ωρα θα εισαι στην μπουζου;
Άρα ερμηνεύεις τον Χριστιανισμό κατά πως σε συμφέρει ή έστω κατά πως τον αποδέχεσαι καλύτερα? Χριστιανός είναι όποιος δεν τρώει κρέας ή όποιος πιστεύει σε αυτά που πρεσβεύει η θρησκεία η συγκεκριμένη? Γιατί δε νομίζω να αναφέρεται κάπου στους ανθρώπους ως ''πάκιδες''

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.993
Πόντοι
9.297
Άρα ερμηνεύεις τον Χριστιανισμό κατά πως σε συμφέρει ή έστω κατά πως τον αποδέχεσαι καλύτερα? Χριστιανός είναι όποιος δεν τρώει κρέας ή όποιος πιστεύει σε αυτά που πρεσβεύει η θρησκεία η συγκεκριμένη? Γιατί δε νομίζω να αναφέρεται κάπου στους ανθρώπους ως ''πάκιδες''
Ο Χριστιανος που δεν τρωει κρεας την Μεγαλη Εβδομαδα αλλα τον χωνει εστω στην γυναικα του ΔΕΝ ειναι Χριστιανος.Οι ανθρωποι αυτοσυγκρατουνται, τα ζωα οχι.Ερμηνευσε αυτο...
Επισης αν πας σε Μουσουλμανικη χωρα ιδιως σε αυτες που δεν ειναι μετριοπαθεις θα μπορεις να κανεις τον σταυρο σου;Δεν ειναι ολοι "δικαιωματολαγνοι "οπως ειναι εδω...κατεβειτε ολοι εσεις οι υπερμαχοι της "ισοτητας" απο το ροζ συννεφακι σας και καντε μια βολτα στην Πλ.Βικτωριας.Αν σας αρεσει αυτο που βλεπετε περαστικα και ρωτηστε τους ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ για το αν τους αρεσει αυτο.Ο τουριστας μπορει να τα βλεπει ολα καλα...ομως η γνωμη του ΔΕΝ μετραει οπως των κατοικων της περιοχης.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
Μεινε στο αθε'ι'στικο σου σκοταδι .Εκει ανηκεις...να πας στην Β.Κορεα και αν σε εκτελεσουν γιατι δεν προσκυνησες τον Κιμ να λες οτι βρηκες τον προορισμο σου.
Ο Φανατισμός και η κακία του χριστιανού στο απόγειο. Όποιος προσπαθήσει να εφαρμόσει την Παλαιά Διαθήκη θα καταλήξει φυλακή. Όποιος προσπαθήσει να εφαρμόσει την Καινή Διαθήκη θα καταλήξει τρελοκομείο. Γι αυτό και οι χριστιανοί είναι υποκριτές, αλλιώς θα καταλήξουν με ζουρλομανδύα αν ακολουθήσουν τις Γραφές

• Like
Αντιδράσεις: obi1

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Ο Χριστιανος που δεν τρωει κρεας την Μεγαλη Εβδομαδα αλλα τον χωνει εστω στην γυναικα του ΔΕΝ ειναι Χριστιανος.Οι ανθρωποι αυτοσυγκρατουνται, τα ζωα οχι.Ερμηνευσε αυτο...
Επισης αν πας σε Μουσουλμανικη χωρα ιδιως σε αυτες που δεν ειναι μετριοπαθεις θα μπορεις να κανεις τον σταυρο σου;Δεν ειναι ολοι "δικαιωματολαγνοι "οπως ειναι εδω...κατεβειτε ολοι εσεις οι υπερμαχοι της "ισοτητας" απο το ροζ συννεφακι σας και καντε μια βολτα στην Πλ.Βικτωριας.Αν σας αρεσει αυτο που βλεπετε περαστικα και ρωτηστε τους ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ για το αν τους αρεσει αυτο.Ο τουριστας μπορει να τα βλεπει ολα καλα...ομως η γνωμη του ΔΕΝ μετραει οπως των κατοικων της περιοχης.
Τύπε όταν δηλώνεις Χριστιανός δεν αφορά κανέναν αν αυτά που πρεσβεύει η θρησκεία που δηλώνεις είναι σωστά ή όχι..αν είναι λογικά ή όχι και το κυριώτερο δεν αφορά κανέναν τι κάνουν οι μουσουλμάνοι. Μπορείς να εισαι βίγκαν αλλά κάθε κυριακή να τρως και χειρινή πανσέτα?

Επίσης μπλέκεις θέματα άσχετα μεταξύ τους. Το αντίθετο του ''δικαιωματολάγνος'' τι είναι? απολυταρχικολάγνος?

Υ.Γ....όλοι οι ''Χριστιανοί'' επιλέγετε να εφαρμόσετε και να λάβετε υπόψιν σας μόνο ότι σας συμφέρει από την Θρησκεία..δηλαδή ο Χριστιανισμός περιορίζεται στην νηστία και την οικογέννεια (εδώ γελάμε)...αλλά για παράδειγμα το να είσαι απλός και να μην προσπαθείς να πλουτίσεις και να μην κάνεις φυλετικές, σεξουαλικές και λοιπές διακρίσεις το ξεχνάτε τελείως.

Τελευταία τροποποίηση:
Δ

Διαγραμμένο μέλος 199414

Επισκέπτης
Μαλακίες. Πούστηδες τραγόπαπες που ρουφάνε καβλιά Πακιστανών κάνουν τους ενάρετους με τη νηστεία.
Θείες που τρώνε κρέας στον κώλο από αράπια και ρουφάνε πουτσίσιο γαλατάκι μετά θάβουν αυτούς που τρώνε κρέας και γάλα.

Εγώ ζω για να τρώω, να γαμάω και να καπνίζω.
Είμαι πολύ πιο ταπεινός και ενάρετος από όλους αυτούς τους υποκριτές και δεν είμαι και διπρόσωπος.
Kαλα το πηγαινες στην αρχη,αλλα στο " εγω ζω για να τρωω...... " μας το χαλασες...

ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ 2 ΠΡΩΤΕΣ ΣΕΙΡΕΣ

ΥΓ : Ποσα τρις ευρω ειναι η περιουσια της Εκκλησιας? Θα τα παρουν μαζι τους στον Παραδεισο μηπως?

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.993
Πόντοι
9.297
Τύπε όταν δηλώνεις Χριστιανός δεν αφορά κανέναν αν αυτά που πρεσβεύει η θρησκεία που δηλώνεις είναι σωστά ή όχι..αν είναι λογικά ή όχι και το κυριώτερο δεν αφορά κανέναν τι κάνουν οι μουσουλμάνοι. Μπορείς να εισαι βίγκαν αλλά κάθε κυριακή να τρως και χειρινή πανσέτα?

Επίσης μπλέκεις θέματα άσχετα μεταξύ τους. Το αντίθετο του ''δικαιωματολάγνος'' τι είναι? απολυταρχικολάγνος?
Καθολου ασχετα ...απαντησα σε κατι δικο σου που ελεγες για αυτους που τραμπουκιζουν τον Πακσταανο στα φαναρια.Με την ευκαιρια εσυ κατσε να τον χα'ι'δευεις τον Πακιστανο και να βλεπεις"αφ υψηλου" τον θρησκευομενο Ελληνα που νιωθει οτι αυτες οι μερες ειναι διαφορετικες.Οταν θα βλεπεις Πακιστανους πιολοτους στα τουρκικα F-16 να λες" ανθρωποι ειναι κι αυτοι, αν δεν πιλοταρουν τα αεροπλανα που κανουν βολτες πανω απο τα νησια μας θα σταματανε κι αυτοι στα φαναρια".
Το κακο με εσας που ειστε Ελληνες μονο στα χαρτια και οχι στην συνειδηση ειναι οτι μισειτε καθετι Ορθοδοξο και Ελληνικο ενω δεν τραβατε το ιδιο ζορι με ξενους που προσβαλουν τα ιερα και τα οσια μας λειτουργωντας ως Δουρειος Ιππος των εχθρων.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 199414

Επισκέπτης
Ο Φανατισμός και η κακία του χριστιανού στο απόγειο. Όποιος προσπαθήσει να εφαρμόσει την Παλαιά Διαθήκη θα καταλήξει φυλακή. Όποιος προσπαθήσει να εφαρμόσει την Καινή Διαθήκη θα καταλήξει τρελοκομείο. Γι αυτό και οι χριστιανοί είναι υποκριτές, αλλιώς θα καταλήξουν με ζουρλομανδύα αν ακολουθήσουν τις Γραφές
Μιας κι αναφερθηκες στην Καινη Διαθηκη,ακουστηκε το εξης σημερα σε εκκλησια της Κορινθου

" Η πιο μεγαλη νηστεια ειναι του μεγαλου Σαββατου ",το ειπε ο ιερεας οταν τελειωσε η λειτουργια
( παρεπιπτοντως,ηταν προγραμματισμενη η περιφορα του Επιταφιου γυρω απο τον ναο,αλλα επειδη υπηρχε περιπολικο της ΕΛΑΣ, οι ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΤΡΑΓΟΠΑΠΕΣ,ουτε αυτην δεν κανανε.... )

ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ,ΟΤΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΗΣΤΕΙΑ ΗΤΑΝ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
28.956
Πόντοι
5.506
παπαρια νηστειες....στεναζανε τα ουζερι μετα το επιταφειο

Stories

Νέο!

Stories