Νέα

Νηστεία: θρησκευτικό πιστεύω ή απλά έθιμο;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pirokavlos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 162
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

pirokavlos

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιαν 2010
Κριτικές
3
Like
34
Πόντοι
16
Τη γνώμη σας περι αυτού.

Παίρνω το έναυσμα απο κάτι γειτόνους που τους βλέπω στις βεράντες να χουν παραγείλει μακαρονάδες και νηστίσιμες πίτσες και να περιδρομιάζουν(νηστεύοντα πάντα)

Εγώ προσωπικά δε πιστεύω στη νηστεία αυτή καθεαυτή. Πιστεύω πως όλο το χρόνο πρέπει να σαι εγκρατής και να να βοηθάς το πλησίον σου όσο μπορείς. Το πρωί πήγα να πάρω ένα φρεντοκαπουτσίνο και η πίσω μου θείτσες μόλις άκουσαν τη παραγγελία μου άρχισαν να με σχολιάζουν που δε νηστεύω.

Luka Bazuka

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Δεκ 2018
Κριτικές
1
Like
6.348
Πόντοι
2.356
Οι αρχαιοι ελληνες καθιερωσαν τη νηστεια για λογους υγειας,για αποτοξινωση απο την κρεατοφαγια,μετα την αντεγραψαν οι παπαδες κι οπως βλεπεις την τηρουν αυστηρα,δεν υπαρχει παπας πανω απο 65 κιλα :tooth: :tooth: :tooth: :tooth:!Τες πα εγω δεν εχω νηστεψει ποτε μου,αλλα οποιος το κανει για οποιοδηποτε λογο εχει τον σεβασμο μου ,αρκει να το τηρει αυστηρα κι οχι του τυπου δε νηστευω το γαλα ή δεν πειραζει να ριξω και κανα πουτσακι και τετοια.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
Τη γνώμη σας περι αυτού.

Παίρνω το έναυσμα απο κάτι γειτόνους που τους βλέπω στις βεράντες να χουν παραγείλει μακαρονάδες και νηστίσιμες πίτσες και να περιδρομιάζουν(νηστεύοντα πάντα)

Εγώ προσωπικά δε πιστεύω στη νηστεία αυτή καθεαυτή. Πιστεύω πως όλο το χρόνο πρέπει να σαι εγκρατής και να να βοηθάς το πλησίον σου όσο μπορείς. Το πρωί πήγα να πάρω ένα φρεντοκαπουτσίνο και η πίσω μου θείτσες μόλις άκουσαν τη παραγγελία μου άρχισαν να με σχολιάζουν που δε νηστεύω.
Η ορθόδοξη εκκλησία έχει τις εξής νηστείες: 40 μέρες πριν το Πάσχα, 40 μέρες πριν τα Χριστούγεννα, τον 15Αύγουστο (15 μέρες) και των Αγίων Αποστόλων. Ακόμα κάθε Τετάρτη και κάθε Παρασκευή. Το σεξ απαγορεύεται κατά τη νηστεία, 3 μέρες πριν κοινωνήσεις και τη μέρα που κοινωνάς. Δηλαδή: όχι την Τετάρτη (νηστεία), όχι την Πέμπτη ( 3 μέρες πριν κοινωνήσεις), όχι την Παρασκευή (νηστεία), όχι το Σάββατο (1 μέρα πριν κοινωνήσεις), όχι την Κυριακή (κοινωνάς). Επιτρέπεται Δευτέρα και Τρίτη ΑΝ 1.δεν πέφτεις σε νηστεία 2. ΑΝ η γυναίκα σου δεν έχει περίοδο ή δεν είναι έγκυος ή αν δεν έχει ακόμα σαραντήσει και απογαλακτήσει. Ο Πιστός έχει με τον τρόπο αυτό ανεπαρκή ύπνο (αγρύπνιες προς τιμή Αγίων), του λείπουν θρεπτικά συστατικά (νηστείες) και δεν έχει ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Αν όμως υποθέσεις ότι όλα αυτά τα έχει σκαρφιστεί μια ελίτ για να σε έχει υπόδουλο, τότε όλα αυτά παίρνουν νόημα. Η μόνη λογική εξήγηση για τις νηστείες είναι ότι σε θέλουν δυστυχισμένο, πεινασμένο, ανίκανο να αντιδράσεις, πειθήνιο δούλο (βαπτίζεται ο δούλος του Θεού). Για φαντάσου στο Ραμαζάνι, με 45 βαθμούς κελσίου υπό σκιά να μην πρέπει να πιείς νερό, οι Μουσουλμάνοι παίκτες του Ολυμπιακού σταμάτησαν να πιούν νερό και να βάλουν κάτι στο στόμα τους, όταν έδυσε ο ήλιος, στο μάτς του κυπέλου. Δεν είχαν φάει ή πιει τίποτα όλη τη μέρα

troubaman

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
28
Like
10.415
Πόντοι
3.296
Νηστεία ίσον εγκράτεια.
Τί νόημα έχει?
Κάθαρση από πάσης φύσεως πειρασμό.
Αν κάποιος το πιστεύει και το υποστηρίζει να το πράξει μαζί του.
Δεν είναι κατακριτέο.
Κάνει και πιο νόστιμο το μεζέ η αποχή.
Ακόμη θυμάμαι μερικά Πάσχα που νήστευα και μετά Κυριακή πήγαινα πρωί πρωί να γαμήσω με το σπέρμα να ξεχειλίζει από τα μάτια.
Μετά το ξαλάφρωμα των σπερματαποθηκών μου πήγαινα να πλακωθω στο σουβλιστο αρνι και τα κοκορετσια μεχρι να μη μπορω να ανασανω
:rockon: :rockon: :rockon: :smitten:

troubaman

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
28
Like
10.415
Πόντοι
3.296
δεν κανεις κανα νεο θεμα να περασει η μερα ?
τον ακιμ τον ειδες ?
εγινε μελος :tooth:
Ναι η κουφαλα...θελησε να μελετησει τις τεχνικες μου και να αναζητησει τους δασκαλους μου εδω μεσα...
Του ειπα ειμαι αυτοδιδακτος αυτος επεμενε
Μου ειπε ''ασε μηπως βρω και καμμια πουτανιτσα να προπονηθω''

papaphilips

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιουλ 2018
Κριτικές
126
Like
51.452
Πόντοι
27.261
Ναι η κουφαλα...θελησε να μελετησει τις τεχνικες μου και να αναζητησει τους δασκαλους μου εδω μεσα...
Του ειπα ειμαι αυτοδιδακτος αυτος επεμενε
Μου ειπε ''ασε μηπως βρω και καμμια πουτανιτσα να προπονηθω''
δεν τον βλεπω ενεργο ομως.
κινειται υποχθονια μαλλον

Tremere

Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2020
Like
279
Πόντοι
21
Διορθώνω το πρότερο λάθος μου.

Προς Τιμόθεον Α (και όχι Β τελικά) επιστολή Παύλου.

Στο 4 είναι η απάντηση. Χωρία 4,1 με 4,7 αλλά όλο σύσσωμο, καλύτερα. Είναι γροθιά στο στομάχι, αληθινό ξεβράκωμα. Χώρια που ο Απόστολος υπαινίσσεται τη σημασία της ίσης φροντίδας τόσο του σώματος όσο και της ψυχή παρακάτω, αμέσως μετά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επίθεση στην αγαμία σε συνδυασμό με την παρότρυνση για τεκνοποιΐα, κυρίως προς τους Επισκόπους (ανώτερους κληρικούς).

Προσέχετε, τύποι. Οι κίνδυνοι καραδοκούν. Ασεβείς μας παρουσιάζονται σαν ενάρετοι και λύκοι ενδύονται προβιά προβάτου...

Τελευταία τροποποίηση:

Δημητρηςς

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Φεβ 2010
Κριτικές
10
Like
1.505
Πόντοι
2.357
Η νηστεια της ψυχης ειναι το δυσκολο. Ξερω πολλους που νηστευουν απο τις τροφες αλλα μονο καλοι ανθρωποι δεν ειναι.

Εγγρ.
13 Μαΐ 2020
Like
2.009
Πόντοι
216
Μαλακίες. Πούστηδες τραγόπαπες που ρουφάνε καβλιά Πακιστανών κάνουν τους ενάρετους με τη νηστεία.
Θείες που τρώνε κρέας στον κώλο από αράπια και ρουφάνε πουτσίσιο γαλατάκι μετά θάβουν αυτούς που τρώνε κρέας και γάλα.

Εγώ ζω για να τρώω, να γαμάω και να καπνίζω.
Είμαι πολύ πιο ταπεινός και ενάρετος από όλους αυτούς τους υποκριτές και δεν είμαι και διπρόσωπος.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.987
Πόντοι
9.297
Η ορθόδοξη εκκλησία έχει τις εξής νηστείες: 40 μέρες πριν το Πάσχα, 40 μέρες πριν τα Χριστούγεννα, τον 15Αύγουστο (15 μέρες) και των Αγίων Αποστόλων. Ακόμα κάθε Τετάρτη και κάθε Παρασκευή. Το σεξ απαγορεύεται κατά τη νηστεία, 3 μέρες πριν κοινωνήσεις και τη μέρα που κοινωνάς. Δηλαδή: όχι την Τετάρτη (νηστεία), όχι την Πέμπτη ( 3 μέρες πριν κοινωνήσεις), όχι την Παρασκευή (νηστεία), όχι το Σάββατο (1 μέρα πριν κοινωνήσεις), όχι την Κυριακή (κοινωνάς). Επιτρέπεται Δευτέρα και Τρίτη ΑΝ 1.δεν πέφτεις σε νηστεία 2. ΑΝ η γυναίκα σου δεν έχει περίοδο ή δεν είναι έγκυος ή αν δεν έχει ακόμα σαραντήσει και απογαλακτήσει. Ο Πιστός έχει με τον τρόπο αυτό ανεπαρκή ύπνο (αγρύπνιες προς τιμή Αγίων), του λείπουν θρεπτικά συστατικά (νηστείες) και δεν έχει ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Αν όμως υποθέσεις ότι όλα αυτά τα έχει σκαρφιστεί μια ελίτ για να σε έχει υπόδουλο, τότε όλα αυτά παίρνουν νόημα. Η μόνη λογική εξήγηση για τις νηστείες είναι ότι σε θέλουν δυστυχισμένο, πεινασμένο, ανίκανο να αντιδράσεις, πειθήνιο δούλο (βαπτίζεται ο δούλος του Θεού). Για φαντάσου στο Ραμαζάνι, με 45 βαθμούς κελσίου υπό σκιά να μην πρέπει να πιείς νερό, οι Μουσουλμάνοι παίκτες του Ολυμπιακού σταμάτησαν να πιούν νερό και να βάλουν κάτι στο στόμα τους, όταν έδυσε ο ήλιος, στο μάτς του κυπέλου. Δεν είχαν φάει ή πιει τίποτα όλη τη μέρα
Ενω αν σε μια ομαδα της Σαουδικης Αραβιας επαιζαν Ελληνες θα τους εφερναν μαγειριτσα και κοκκινα αυγα με C-130 κατευθειαν απο την μαμα πατριδα...φτου σας ξεφτιλες .Τζαμι τους κανατε, τα'ι'μ αουτ για εναρμονισμο με τα θρησκευτικα τους "πιστευω" κανατε, στηστε τους και ενα χαλακι στη σεντρα να κανουν την προσευχη τους.
"Φωτια και τσεκουρι στους προσκυνημενους".

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
6.177
Πόντοι
2.356
Τη γνώμη σας περι αυτού.

λοιπον η νηστεια εχει το σκοπο της στερησης απο "πολυτελειες" καποτε αυτη ηταν το κρεας και το λαδι. οποτε το κρεας αφαιρεθηκε ως αμαρτια να φας κατι που ειχε "ζωη¨

πλεον υπαρχουν ενα καρο συνταγες και διατροφες...

λες νηστισιμος γυρος, νηστισιμο μπιφτεκι, νηστισιμο κασερι. ενω ολα αυτα ειναι σογια εσυ βαζεις στο μυαλο σου οτι τρως ΓΥΡΟ, οτι τρως ΚΑΣΕΡΙ.... κλεβεις με το νου σου δηλαδη την στερηση με το "υποκαταστατο" που βαφτισες ως κρεας στη θεση του κρεατος... οποτε χανεις και το νοημα της νηστειας...

λιτοτητα και εγκρατεια στις απολαυσεις θελει... οποτε ακομη και τη ζαχαρη να κοψεις απο τον καφε σου αν τον επινες γλυκο νηστεια ειναι...

celebre

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2019
Like
21.098
Πόντοι
6.056
Eκεινος ο Domi μας καταστρεψε :undecided-old::confused::confused::confused:
Κι οπως εγραψε κι ο Βαρναλης"Κι ο παπας με την κοιλια του ολο μου λεε κουνιστος,σε καβαλησε ο Θεος":confused::confused::confused:

kostis76

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Like
374
Πόντοι
26
Τη γνώμη σας περι αυτού.

Δεν υπάρχει χειρότερο από τους δήθεν πιστούς που σχολιάζουν κι επικρίνουν μες στην κακία.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
Ενω αν σε μια ομαδα της Σαουδικης Αραβιας επαιζαν Ελληνες θα τους εφερναν μαγειριτσα και κοκκινα αυγα με C-130 κατευθειαν απο την μαμα πατριδα...φτου σας ξεφτιλες .Τζαμι τους κανατε, τα'ι'μ αουτ για εναρμονισμο με τα θρησκευτικα τους "πιστευω" κανατε, στηστε τους και ενα χαλακι στη σεντρα να κανουν την προσευχη τους.
"Φωτια και τσεκουρι στους προσκυνημενους".
αυτό κατάλαβες, ή προσπαθείς να διαστρέψεις το νόημα αυτών που έγραψα; Οι Αβραμικές θρησκείες, προσπαθούν να δουλοποιήσουν τους πιστούς, για να μην σηκώνουν κεφάλι. Τα εργαλεία είναι η στέρηση τροφής με τις νηστείες, στέρηση σεξ, με αιτιολογία δήθεν νηστείες / γιορτές και αγρύπνιες. Τα ίδια σκατά από διαφορετικές τουαλέτες είναι, δεν καμία σημασία το τι έκαναν οι Ελληνικές Ομάδες, σε σύγκριση με το τι θα έκαναν οι Σαουδάραβες. Και δεν είδα να στέκεσαι στο γεγονός πως στην Ορθοδοξία τις μισές μέρες του χρόνου νηστεύεις και κάνεις σεξ ελάχιστες μέρες το χρόνο, έπαθες ελαφριά αμνησία

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom