diomides
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 17 Μαΐ 2009
- Κριτικές
- 1
- Like
- 155
- Πόντοι
- 166
το είχα βαλει χθες και στο θρεντ του παναθηναικουO Ν.Γκάλης κάνει το τζάμπολ του αγώνα Άρη - ΠΑΟ 11/10/15
νικος γκαλης
το είχα βαλει χθες και στο θρεντ του παναθηναικουO Ν.Γκάλης κάνει το τζάμπολ του αγώνα Άρη - ΠΑΟ 11/10/15
Πολλές φορές γινεται συζήτηση για το ποιος είναι ο μεγαλύτερος ελληνας μπασκετμπολίστας, ή για να το πω καλλίτερα αν μπορούμε να πούμε ότι κάποιος ελληνας μπσκετμπολίστας είναι πάνω από τον γκάλη. κάποιοι λένε για διαμαντίδη κάποιοι για σπανούλη κτλ
Ο μεγαλύτερος έλληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών είναι ο νίκος γκάλης. Ο λόγος είναι απλός. Αν δεν υπήρχε το 1987 και το 1989 το ελληνικό μπάσκετ δεν θα ήταν εδω που είναι σήμερα. Και δεν θα υπήρχε το 1987 και το 1989 αν δεν υπήρχε ο νίκος γκάλης.
Και πιθανον αν δεν υπηρχε Νικος Γκαλης να μην υπηρχαν ουτε Σπανουλης ουτε Διαμαντιδης.Πολλές φορές γινεται συζήτηση για το ποιος είναι ο μεγαλύτερος ελληνας μπασκετμπολίστας, ή για να το πω καλλίτερα αν μπορούμε να πούμε ότι κάποιος ελληνας μπσκετμπολίστας είναι πάνω από τον γκάλη. κάποιοι λένε για διαμαντίδη κάποιοι για σπανούλη κτλ
Ο μεγαλύτερος έλληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών είναι ο νίκος γκάλης. Ο λόγος είναι απλός. Αν δεν υπήρχε το 1987 και το 1989 το ελληνικό μπάσκετ δεν θα ήταν εδω που είναι σήμερα. Και δεν θα υπήρχε το 1987 και το 1989 αν δεν υπήρχε ο νίκος γκάλης.
εσυ μπαίνεις σε τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία είναι όπως τα λες. αμα μπούμε στα τεχνικά θα χαθούμε, γιατι και ο διαμαντίδης πχ ειναι παγκόσμιας κλάσης. εγω λεω κατι άλλο, αυτός ο ανθρωπος ήρθε στην ελλάδα και αλλάξε τον ρου της ιστορίας, αυτό τα λέει όλα, δε χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο...Πέραν αυτού τύπε ο Γκάλης είναι ο μοναδικός Έλληνας παίχτης με ποιότητα παγκοσμίου κλάσης. Αν ήθελε να βάλει το καλάθι το βαζε ότι και αν έκανες. Είχε τεράστιο χάρισμα.
Δεν είναι παγκόσμιας κλάσης ο Διαμαντίδης τύπε.εσυ μπαίνεις σε τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία είναι όπως τα λες. αμα μπούμε στα τεχνικά θα χαθούμε, γιατι και ο διαμαντίδης πχ ειναι παγκόσμιας κλάσης. εγω λεω κατι άλλο, αυτός ο ανθρωπος ήρθε στην ελλάδα και αλλάξε τον ρου της ιστορίας, αυτό τα λέει όλα, δε χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο...
σεβομαι γνώμη σου αλλά διαφωνώ. Αλλωστε το ποιος είναι παγκόσμιας κλάσης ή όχι θα το δείξει η ιστορία. Σε αυτά τα θέματα ας αφήσουμε την ιστορία να μιλήσει...Δεν είναι παγκόσμιας κλάσης ο Διαμαντίδης τύπε.
Ο Σπανούλης δεν ανέπτυξε ποτέ το σουτ μετά από τρίπλα από μέση απόσταση. Από μόνο του αυτό τον ρίχνει 2 επίπεδα από εκεί που θα μπορούσε να φτάσει που θα μπορούσε να αγωνίζεται σε ομάδα NBA με σχετικά αξιόλογη παρουσία!Mπορουμε πολυ απλα να παρουμε ως μετρο συγκρισης τον Σπανουλη που τα τελευταια τεσσερα χρονια ειναι συνολικα ο καλυτερος ευρωπαιος μπασκετμπολιστας
Το ποσοστο ευστοχιας του σε προσπαθειες δεν εχει καμια σχεση με το ποσοστο ευστοχιας του Γκαλη που αγγιζε την τελειοτητα
Ο Γκαλης ειναι εκτος Συναγωνισμου
Είναι πως το βλέπει ο καθένας. Εγώ προσωπικά θεωρώ παγκόσμιας κλάσης Ευρωπαίους τώρα μόνο τους Νοβίτσκι,Γκασόλ(αδέρφια),Πάρκερ,Γκόραν Ντράγκιτς,Γκαλινάρι ίσως και Μπελινέλι.σεβομαι γνώμη σου αλλά διαφωνώ. Αλλωστε το ποιος είναι παγκόσμιας κλάσης ή όχι θα το δείξει η ιστορία. Σε αυτά τα θέματα ας αφήσουμε την ιστορία να μιλήσει...
φίλε μου έτυχε να κατσω και να δώ πρόσφατα όλη τη σειρά των τελικών Lakres-Pistons, το 1991 αν θυμαμε καλά. Καλά τους Lakers τους ξέρουμε. Τρελάθηκα με τον Thomas και τον Dumars, μιλάμε για διαπλανητικούς παίχτες, έχασα τη μπάλα, τι να λέμε τωρα...απώς να ενυσχήσω αυτό που έιπες ήθελα μιας και ετυχε και γω να δω παιχνίδια της περιόδου αυτής...Ειδα προσφατα στο youtube παιχνδια απο τους τελικους του ΝΒΑ 1989-1991 την εποχη που ο Γααλης ηταν συο peak της καριερας του και καταλαβα γοατι ποτε δεν τολμησε να περασει τον Ατλαντικο.
Αλλοι ρυθμοι τυποι δεν ειχε καμια ελπιδα, καμια σχεση με το basket που παιζονταν τοτε στην Ευρωπη.
φίλε μου ξέρεις ποια είναι η διαφορά των παλιών παιχτών με τους καινούργιους;Είναι πως το βλέπει ο καθένας. Εγώ προσωπικά θεωρώ παγκόσμιας κλάσης Ευρωπαίους τώρα μόνο τους Νοβίτσκι,Γκασόλ(αδέρφια),Πάρκερ,Γκόραν Ντράγκιτς,Γκαλινάρι ίσως και Μπελινέλι.
φίλε μου ξέρεις ποια είναι η διαφορά των παλιών παιχτών με τους καινούργιους;
οι παλιοι παίχτες είχαν πολύ μεγαλύτερη τεχνική κατάρτηση, παίζαν πολύ με το μυαλό και πλαστικότητα στις κινήσεις τους. οι καινούργιοι είναι περισσότερο αθλητές και υστερούν στα άλλα που προανέφερα σε σχέση με τους παλιούς. αφού λοιπόν θεωρείς ολούς αυτούς παγκόσμιας κλάσης δεν καταλαβαίνω γιατί δεν είναι και ο μητσάρας στη λίστα σου; Ειναι δυνατον να μου μιλάς για μπελινελι, ντράγκιτσ...και να μην είναι μέσα ο διαμαντίδης που είναι και πολύ καλλίτερος απο αυτούς τους δύο;
φίλε μου έτυχε να κατσω και να δώ πρόσφατα όλη τη σειρά των τελικών Lakres-Pistons, το 1991 αν θυμαμε καλά. Καλά τους Lakers τους ξέρουμε. Τρελάθηκα με τον Thomas και τον Dumars, μιλάμε για διαπλανητικούς παίχτες, έχασα τη μπάλα, τι να λέμε τωρα...απώς να ενυσχήσω αυτό που έιπες ήθελα μιας και ετυχε και γω να δω παιχνίδια της περιόδου αυτής...
bad boys, μιλάμε για ομαδάρα, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!Οι Pistons εκεινης της εποχης, εκτος απο μεγαλα κωλοπαιδα και ξυλο που εριχναν, ηταν εκπληκτικη ομαδα, θα τολμησω να πω οτι εστω για 2 σαιζον ειχαν κατι απο τη μετεπειτα λαμψη των Bulls.
Ο Διαμαντιδης ηταν μακραν ο καλυτερος ευρωπαιος μπασκετμπολιστας για μια πενταετια τουλαχιστονΟ Διαμαντιδης ειναι ενας παικτης "παλαιας" κοπης, χωρις δουλεμενο κορμι, απιστευτα φυσικα προσοντα, φαινεται οτι εχει δουλεψει στην καριερα του πολυ το σουτ και παιζει τελειως εγκεφαλικα, αυτο τον ξεχωριζει νομιζω, σε μια εποχη που ολοι παιζουν μηχανικα πανω σε συστηματα και "προκατ" μπασκετ αυτος βγαζει στο παιχνιδι ολη την εφυια του.
Ο Διαμαντιδης ηταν μακραν ο καλυτερος ευρωπαιος μπασκετμπολιστας για μια πενταετια τουλαχιστον