Καλησπέρα σε όλες και όλους:
Μπαίνω σε διαδικασία διαλόγου μαζί σου και με άλλους ομοϊδεάτες σου ή τέλος πάντων αυτούς που αντιλαμβάνομαι ότι απέχουν από τις δικές μου θέσεις
και μπορούν να κάνουν διάλογο που δεν είναι σε επίπεδο: "ΟΥΓΚΑ-ΜΠΟΥΓΚΑ ΒΑΖΙΣΤΕΣ και ΟΥΓΚΑ-ΜΠΟΥΓΚΑ ΓΚΟΥΜΜΟΥΝΙΑ" για εποικοδομητικούς λόγους.
Φυσικά εδώ δεν είναι έδρανα της Βουλής που κάθε ένας ΠΡΕΠΕΙ να υποστηρίξει την ιδεολογία του αλλά site για την πορνεία. Άρα ο κάθε ένας μπορεί να μπαίνει μέσα και να μην έχει τη δική μου όρεξη αλλά να θέλει απλώς να σπάει πλάκα, να τσιτώνει τον άλλον, να μαθαίνει για το βασικό θέμα του site κτλ.
Για τους παραπάνω λόγους ευχαριστώ που μπαίνεις κι εσύ στη διαδικασία διαλογου όποιοι κι αν είναι οι λόγοι που το κάνεις.
Κατ'αρχην αυτα τα περι ερωτος με τον κοινοβουλευτισμο και την Δημοκρατια τα γραφω εκει που δεν πιανει μελανι...
Για να εξηγούμεθα και να μην παρεξηγούμεθα. Η πληρέστερη λύση θα ήταν η απλή αναλογική όπου η
κοινοβουλευτική εκπροσώπηση αντικατοπτρίζει τη
λαϊκή εκπροσώπηση των κομμάτων, ιδεολογιών κτλ με τον καλλίτερο και πιστότερο τρόπο.
Με το να προικοδοτείς τον πρώτο με 40 ή 50 έδρες ώστε να μπορέσει να έχει απόλυτη πλειοψηφία των εδρών μή έχοντας απόλυτη πλειοψηφία των ψήφων ήδη αλλοιώνεις τη λαϊκή βούληση και δίνεις στο 40% τη δύναμη του 50% + 1 ψήφο και κατ' επέκταση του 100% σε κάποιες περιπτώσεις που δεν χρειάζεται συναίνεση και 3/5 ή 2/3 του όλου αριθμού των βουλευτών. Άρα αλλοιώνεις το πολίτευμα από ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε ΒΟΥΛΕΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.
Έτσι, ήδη όπως είναι το σύστημα μπορεί να μην πάσχει από αποτελεσματικότητα διαδικασιών, πάσχει από έκφραση της λαϊκής βούλησης και θα μπορούσε κάποιος όντως να το αποκαλέσει ΧΟΥΝΤΑ με κοινοβουλευτικό μανδύα εάν κάποιος εκλεγεί διότι πήρε 50% + 1 βουλευτή τουλάχιστον και για την επόμενη τετραετία κάνει ό, τι να ’ναι και μάλιστα τα αντίθετα από αυτά για τα οποία εξελέγη. Αυτό είναι και το πρόβλημα εάν υπάρχουν δύο κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία και έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις
Πάμε στη δική μας πραγματικότητα. Την τελευταία φορά που εξελέγη ο Παπανδρέου τα πράγματα άλλαξαν. Τότε σταματήσαμε να έχουμε διχογνωμία (τα δύο μεγάλα κόμματα που εκπροσωπούν τα 4/5 του λαού) στα μεγάλα θέματα που απασχολούσαν τον τόπο και είπαμε ΝΑΙ στην Ευρώπη ΝΑΙ στις ιδιωτικοποιήσεις, ΝΑΙ στην κατάργηση των μονοπωλίων κτλ.
Έχοντας τα παραπάνω ως δεδομένα (δεν πιστεύω να διαφωνείς πουθενά) σημαίνει ότι ακόμη και απλή αναλογική να είχαμε, το πιθανότερο σενάριο θα ήταν η συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων που συμφωνούν στα ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ βασικά, οπότε έτσι κι αλλιώς αυτά που έγιναν θα γίνονταν ή στο περίπου.
Για να δουμε ομως,αφου οπως λες δεν τα πιανω καλα,τι ακριβως ειπες.
ΞΑΝΑ.Και ΑΜΕΣΩΣ μετα: Τωρα μπορεις να μου εξηγησεις ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ?
Ειναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ οτι εχεις ως ΕΠΙΛΟΓΗ μεταξυ αλλων(κατα το παραδειγμα του Τελογλου)μια ΧΟΥΝΤΑ ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ.
Βλέπω δυαδική λογική, δηλαδή 1/0, Μαύρο/Κόκκινο. Δηλαδή έκανες συνειρμό όταν είπα για κάποιον που θα εμπνεύσει το λαό και θα τον παρασύρει σε σωστές λύσεις εάν αυτός πάει στραβά Ή (διαζευκτικό) θα περιορίσει τα δικαιώματα του λαού για να τον σώσει Ή (πάλι διαζευκτικό) θα του πει ψέμματα και θα εκμεταλλευτεί αυτό που είπα παραπάνω για τετραετία ΆΛΛΑ ΛΕΩ – ΆΛΛΑ ΚΑΝΩ ώστε να πάει σε σωστές λύσεις.
Όταν εγώ αναφέρω αυτά κι εσύ μου λες περί Γ. Παπαδόπουλου, κάπου μπερδεύομαι και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί πάει συνεχώς ο νους σου εκεί. Δεν είναι όλα 1/0 και Παπαδόπουλος/Πηγάδα. Η συζήτηση πάει για τα προβλήματα του τόπου και για τις λύσεις που χρειάζονται ώστε να βγούμε από αδιέξοδα που η ίδια η αδιαφορία μας και η διαπλοκή του λαού με το σύστημα έχει φέρει.
Η χαρισματική προσωπικότητα θα μπορέσει να κατευνάσει τις αντιδράσεις που θα φέρουν τα μέτρα. Ο Παπανδρέου μόνο τέτοια δεν είναι αλλά φέρει πού-πολύ βαρύ επώνυμο. Του πατέρα και του παππού του. Δεν ξέρω εάν από μόνο του είναι ικανό να φέρει ισορροπίες αλλά σίγουρα βαστάει γερά ακόμη στο θυμικό του λαού.
Και πάμε σε απτό παράδειγμα:
Από ΜΑΛΑΚΙΑ μας ετών και από αδιαφορία έχουμε φθάσει να υπάρχει πιθανότητα μην μπορούμε να δώσουμε συντάξεις μακροπρόθεσμα. Αντιλαμβάνεσαι το πόσο σοβαρό είναι αυτό; Εάν όντως κάποιος ενδιαφέρεται για τη μακροπρόθεσμη εξασφάλιση της καταβολής συντάξεων ΠΡΕΠΕΙ ή ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να περιορίσει τις ελευθερίες των ασφαλισμένων με κάποιον τρόπο; Πρέπει ή δεν πρέπει να περιορίσει το δικαίωμα/ελευθερία κάποιου να παίρνει σύνταξη από τα 55 ή τα 60 εάν το ταμείο του δεν αντέχει για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα μέχρι να δούμε τι θα γίνει, να διορθωθούν λίγο τα πράγματα;
Πού τον είδες τον Παπαδόπουλο, τα ξερονήσια και τις εξορίες; Supermouse ΚΑΙ ΕΣΥ να ήσουν αυτό που πρέπει θα έκανες για να σώσεις την κατάσταση και να μην βρεθούμε να μην μπορούμε να δώσουμε μισθούς και συντάξεις αργότερα.
Τώρα όσον αφορά τη δαιμονοποίηση του κέρδους εδώ είμαστε να τα πούμε και άλλη φορά. Νομίζω είναι αρκετά μακροσκελές το ποστάρισμα και θα κουράσει.