Διαφωνω. Μονο αν η κοινωνια σταθει απεναντι, θα σταματησουν αυτα. Αν οταν γινεται ενα "πεσιμο", βγουν απο τα σπιτια εκατο ανθρωποι και πλακωσουν στις σφαλιαρες τους τραμπουκους, την επομενη φορα θα το σκεφθουν διπλά. Η σιωπή και η αδιαφορια ειναι η δυναμη αυτων των τύπων. Τι θα κανουν, θα εκδικηθουν εκατο ανθρωπους τα θρασυδειλα αυτα ανθρωπακια? Σοβαρα μιλας? Αυτα που λες ειναι η αποδειξη οτι εχουμε πολυ δρομο ακομη για να βρουμε πραγματικες λυσεις. Καλυπτεστε πισω από "κυβερνησεις και αστυνομιες" και "αναστολες στις ποινες" και καθαρισατε. Εμ δεν ειναι ετσι. Η κοινωνια ειναι αυτη που καθαριζει τα σκατα. Δηλαδη αν καποιος ορμησει σε μια κοπελα στο δρομο και παει να την βιασει, πρεπει να περνανε διπλα ολοι αδιαφοροι, μπας και μετα αυτος παει και τους απειλησει? Ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα.
Tα λόγια είναι εύκολα. Θα βγεις εσύ να τους αντιμετωπίσεις; Ποιός θα βγει; Ο καθημερινός νοικοκύρης; Άμα σου βγάλει μαχαίρι, πτυσσόμενο, αλυσίδα ακόμα και ζώνη θα σου πάει το σκατό στην κάλτσα. Που να βαστάει και κανένα στυλιάρι, που ο μέσος άνθρωπος πάει πάντα λάθος να αντιδράσει όταν το δει. Μη λέμε πράγματα που δεν πρόκειται να συμβούν ποτέ. Εκτός και αν έχουμε τίποτα κρυφούς, τύπου Σούπερμαν, που το παίζουν καθημερινοί νοικοκύρηδες ώσπου να σκάσει το έγκλημα.
Ποιός θα πλακώσει στις σφαλιάρες ποιόν; Ο καθημερινός άνθρωπος το μαχαιροβγάλτη; Τα θέλετε και τα λέτε αυτά;
Εγώ μιλάω πολύ σοβαρά, γιατί έχω περάσει από αυτά τα μέρη και ο λόγος που έκοψα είναι αυτός. Από ένα σημείο και μετά είχαν στραβώσει πολύ τα πράγματα. Και αν έκοψα εγώ, που τέλος πάντων έχω και μια υποδομή για να τη βγάλω με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, σκέψου τι πιθανότητες έχεις εσύ και ο κάθε άνθρωπος που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ.
Τα περί θρασύδειλων που θα τους καρπαζώσει ο απλός καθημερινός κόσμος είναι ονειρική φαντασίωση που θα κάψει κόσμο αθώο. Θα ήθελα πολύ να δω εκατό νοικοκύρηδες να βγουν από τα σπίτια και να βγούνε σέντρα με κάποιους καμμένους. Ειδικά ποιός θα μπει μπροστά θα ήθελα να δω. Να πάει να φάει την πρώτη χεράτος.
Και όχι, ο βιασμός και η αντίδραση σε αυτόν, δεν είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα.
Που κι εκεί αν πέσεις σε 13 καμμένους με μαχαιρια, στυλάρια, δρεπάνια και πτυσσόμενα να επιτίθενται σε μια γυναίκα, τίποτα δε θα κάνεις.
Την αστυνομία θα πάρεις και θα εύχεσαι να προλάβει.