Φιλε μου, αν θελεις την ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ μου γνωμη, αν δεν εχεις κατι να σε κραταει και εχεις ανοιχτο μυαλο και σου αρεσουν οι προκλησεις, κανε το. Τουλαχιστον εγω, στη θεση σου θα το δοκιμαζα. Προφανως και για να σου δινουν τετοια δυνατοτητα, εχεις καποια καλη θεση και εχεις δειξει καλα στοιχεια στο εργασιακο σου περιβαλλον οποτε δεν εχεις να φοβασαι κατι σε επιπεδο επαγγελματικο. Φυσικα στη ζωη ολα ανατρεπονται και καλα ειναι τιποτα να μη θεωρουμε δεδομενο αλλα τουλαχιστον οι καλες βασεις υπαρχουν, φανταζομαι οτι δεν προτεινουν σε ολους τους συναδελφους σου και ολες οι εταιρειες τετοιες "προαγωγες" (εντος ή εκτος εισαγωγικων).
Το σιγουρο ειναι οτι θα γνωρισεις αλλο κοσμο, αλλη κουλτουρα, αλλη νοοτροπια και τροπο ζωης και αυτο απο μονο του ειναι μεγαλη εμπειρια ζωης. Θα ζησεις σε μια χωρα με οργανωση, ποιοτητα, ευκαιριες, αλλες συνηθειες, αλλο τροπο σκεψης και συμπεριφορας. Φυσικα ολα εχουν το τιμημα τους, αλλα, ξαναλεω,για μενα αξιζει τον κοπο.
Πηγαινε οπως λες, μια εβδομαδα να παρεις, μια ελαχιστη βεβαια, "μυρωδια" του τοπου και βλεπεις.
Στα διαδικαστικα μπορεις να ζυγισεις λεπτομερως τι σου προσφερει η εταιρεια και αν υπαρχει η δυνατοτητα να διαπραγματευτεις καποια πραγματα. Παντως με ενα 80-100 k το χρονο καθαρα στην τσεπη σου, ειδικα αν εισαι μονος, νομιζω οτι ειναι ενα καλο εισοδημα για αρχη τουλαχιστον και βλεπεις. Αν υπαρχει πχ δυνατοτητα απο την εταιρεια σου να σου επιδοτησει ή να αναλαβει το ενοικιο σου (δεν αποκλειεται αυτο) ειναι ενα καλο μπονους για σενα. Και βεβαια ποτε μην αποκλειεις εντελως την περιπτωση να ανελιχθεις εκει περα και να μπορεσεις στην πορεια να κανεις μεταγραφες και προαγωγες απο εταιρεια σε εταιρεια, ευκαιριες υπαρχουν και μιλαμε για τη χωρα που ψαχνει τον ικανο και εξελιξιμο. Γενικα ειναι αυτα, δεν ειναι κανονας αλλα ουτε και απαγορευτικα.
Δε θελω να σε επηρεασω αλλα η γνωμη μου απο επισκεψεις που εχω κανει και απο φιλο που ζει πλεον μονιμα τα τελευταια 5 χρονια, ειναι πολυ καλη, τουλαχιστον για το NYC. ;)