Νέα

Νέα/κουτσομπολιά από εφημερίδες, websites, blogs

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Vanzel
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 15K
  • Εμφανίσεις 911K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Sapakias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2016
Μηνύματα
2.835
Like
1.284
Πόντοι
216
Ο πολιτισμός μας Χθες και Σήμερα!



>:(
 

ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιαν 2016
Μηνύματα
27.396
Κριτικές
49
Like
22.910
Πόντοι
24.596
Τυπε αμα κοψει τα ψωλοχυματα απο Πακι μπορει να κοψει το τσιγαρο αφοβα... :S :S :S
σκεψου τον Πακι τυπε που γαμαει τον Κραουνακη :huh:
δεν ξεπληρωνεται αυτο :zombie:
καλυτερα σε ανθρακωρυχειο στην Ναμιμπια :S :S :S
 

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Μηνύματα
26.962
Like
24.931
Πόντοι
6.256
σκεψου τον Πακι τυπε που γαμαει τον Κραουνακη :huh:
δεν ξεπληρωνεται αυτο :zombie:
καλυτερα σε ανθρακωρυχειο στην Ναμιμπια :S :S :S

Τυπε μου ετσι βγαινει απο τη κωλαθρα του Σταματη ο Πακι....

maxresdefault.jpg
 

ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιαν 2016
Μηνύματα
27.396
Κριτικές
49
Like
22.910
Πόντοι
24.596

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Μηνύματα
26.962
Like
24.931
Πόντοι
6.256

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.320
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
σκεψου τον Πακι τυπε που γαμαει τον Κραουνακη :huh:
δεν ξεπληρωνεται αυτο :zombie:
καλυτερα σε ανθρακωρυχειο στην Ναμιμπια :S :S :S
Τύπε πες μου οτι εκανες εικονα τον Κραουνακη να τουρλοκωλιαζεται
Ακομη και ο Λίλας ειναι πολυ σοφτ τελικα
Εισαι σκληρος καριολης τυπε
 

Celebc

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2017
Μηνύματα
6.389
Like
100
Πόντοι
66
:2funny: :2funny: :2funny: εσκασε κυριακατικο προωρα :headbaning1:
 

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Μηνύματα
2.658
Like
528
Πόντοι
36
Ο ταπεινωτικός πόλεμος του 1897: Οι Τούρκοι μια ανάσα από την Αθήνα
Οι βασικότερες αιτίες για την εθνική ντροπή του 1897 ήταν ο λαϊκισμός και η έλλειψη διορατικότητας από την πολιτική τάξη και το απαράσκευο του ελληνικού στρατού
Ο ταπεινωτικός πόλεμος του 1897: Οι Τούρκοι μια ανάσα από την Αθήνα | in.gr
in.gr
5 Απριλίου 2019, 11:10


Ο επονομαζόμενος «ατυχής» ελληνοτουρκικός πόλεμος του 1897 ήταν αποτέλεσμα της διαχρονικής τάσης των Ελλήνων πολιτών να εμπιστεύονται λαϊκιστές πολιτικούς, οι οποίοι τάζοντας λαγούς με πετραχήλια συχνά-πυκνά οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή.

Μια τέτοια καταστροφή παραλίγο να συμβεί το 1897, όταν με φουσκωμένα τα μυαλά η χώρα ενεπλάκη σε έναν αχρείαστο πόλεμο με στόχο να αυξήσει κι άλλο τα εδάφη της, αλλά μέσα σε έναν μήνα είδε τους Τούρκους να φθάνουν στα πρόθυρα της Αττικής.

Ευτυχώς, τότε επενέβησαν οι Μεγάλες Δυνάμεις σώζοντάς μας για άλλη μια φορά…



Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του 1896, όταν πρωθυπουργός ήταν ο Θεόδωρος Δηλιγιάννης, λαϊκιστής πολιτικός με δημαγωγικές τάσεις. Εκτός από τα μεγάλα και δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα, το Κρητικό Ζήτημα παρέμενε ένα αγκάθι.

Το νησί βρισκόταν υπό οθωμανικό ζυγό. Κυβερνήτης ήταν ο ελληνικής καταγωγής Καραθεοδωρή Πασάς τον οποίο οι Τουρκοκρητικοί ήθελαν να εκπαραθυρώσουν διαφωνώντας με την φιλελεύθερη πολιτική του. Ύστερα από εκτεταμένες ταραχές που συνοδεύτηκαν από δολοφονίες χριστιανών προκρίτων, τον Καραθεοδωρή Πασά διαδέχτηκε ο τουρκαλβανός Τουρχάν Πασάς, ο οποίος ούτε και αυτός έγινε αποδεκτός από τους ομοδόξους του.

Με προτροπή των μεγάλων δυνάμεων, τη διοίκηση της Κρήτης ανέλαβε ο χριστιανός Γεώργιος Βέροβιτς, πρώην διοικητής της Σάμου, χωρίς όμως να καταφέρει να ηρεμήσει τα πνεύματα, αφού μετά τις αλλεπάλληλες δολοφονίες οι χριστιανοί, που αποτελούσαν το 80% των κατοίκων της Κρήτης, είχαν ξεσηκωθεί ζητώντας αυτονομία.





Η Αγγλία, η Γαλλία, η Ρωσία, η Αυστρία και η Ιταλία έστειλαν από ένα πλοίο στην Κρήτη για την προστασία των υπηκόων τους. Το ίδιο ήθελε να πράξει και η Ελλάδα, αλλά εμποδίστηκε από τις πρεσβευτές των Μεγάλων Δυνάμεων στην Αθήνα. Πάντως, βοήθεια έφθανε από την Ελλάδα στην Κρήτη, χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία και συγκεκριμένα την Εθνική Εταιρεία, μια μεγαλοϊδεατική οργάνωση, με βαθιές ρίζες στην ελίτ της αθηναϊκής κοινωνίας και της ελληνικής διασποράς.

Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ, ενώ από την πλευρά τους οι Μεγάλες Δυνάμεις προσπαθούσαν να τον πείσουν να δώσει μεγαλύτερα προνόμια στην Κρήτη. Ο Σουλτάνος δέχθηκε ο διοικητής της Κρήτης να είναι πάντοτε χριστιανός και να διορίζεται με τη σύμφωνη γνώμη των μεγάλων Δυνάμεων, αλλά την ίδια ώρα ενθάρρυνε τους Τουρκοκρητικούς να γίνονται καθημερινά προκλητικότεροι.





Στις 24 Ιανουαρίου 1897 οι μουσουλμάνοι προέβησαν σε σφαγές χριστιανών στα Χανιά. Ο Δηληγιάννης, ευρισκόμενος σε δύσκολη θέση και υπό την πίεση των λαϊκών αντιδράσεων, αναγκάσθηκε να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Κρήτη, γνωρίζοντας ότι αυτό θα αποτελούσε αιτία πολέμου για την Υψηλή Πύλη. Στολίσκος πολεμικών πλοίων κατευθύνθηκε στο νησί υπό τον βασιλόπαιδα Γεώργιο, ενώ ο συνταγματάρχης Τιμολέων Βάσσος με χίλιους άνδρες αποβιβάσθηκε στον όρμο του Κολυμπαρίου (δυτικά των Χανίων), με εντολή να καταλάβει την Κρήτη εν ονόματι του Βασιλιά Γεωργίου Α’.

Στις 7 Φεβρουαρίου είχε την πρώτη του επιτυχία, όταν κατανίκησε τετραπλάσια δύναμη τουρκοκρητών και οθωμανικών δυνάμεων. Στρατιωτικά αγήματα είχαν αποβιβάσει στο νησί και οι Μεγάλες Δυνάμεις, που απαγόρευσαν κάθε περαιτέρω επιθετική ενέργεια στον Βάσσο και τους άνδρες του. Με την παρουσία ελληνικών δυνάμεων στην Κρήτη, ο Σουλτάνος δεν είχε άλλη δυνατότητα, παρά να κηρύξει τον πόλεμο κατά της Ελλάδας. Το έπραξε στις 5 Απριλίου 1897.
Ο Θεόδωρος Δηλιγιάννης





Την εποχή εκείνη, η ελληνοτουρκική μεθόριος διέτρεχε τη γραμμή από την Άρτα έως τις νοτιοανατολικές προσβάσεις του Ολύμπου. Οι Οθωμανοί συγκέντρωσαν στρατιωτική δύναμη, αποτελούμενη από 121.500 άνδρες και 1.300 ιππείς, με αρχηγό τον Ετέμ Πασά και γερμανούς συμβούλους. Οι ελληνικές δυνάμεις παρέταξαν 54.000 άνδρες και 500 ιππείς, με επικεφαλής τον διάδοχο Κωνσταντίνο.

Η πρώτη εβδομάδα των πολεμικών επιχειρήσεων (6-11 Απριλίου) αναλώθηκε σε μάχη χαρακωμάτων κατά μήκος των Θεσσαλικών συνόρων. Στις 11 Απριλίου, ο Ετέμ Πασάς και οι άνδρες του εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος από τα στενά της Μελούνας και διέσπασαν γρήγορα τις ελληνικές δυνάμεις στον Τύρναβο (12 Απριλίου).

Οι έλληνες στρατιώτες υποχώρησαν άτακτα, συμπτυσσόμενοι στα Φάρσαλα όπου αντέταξαν νέα γραμμή άμυνας. Η Λάρισα αφέθηκε στην τύχη της και καταλήφθηκε από τους Τούρκους στις 13 Απριλίου, αφού προηγουμένως είχε εκκενωθεί από τους κατοίκους της. Την ίδια μέρα, τουρκική δύναμη κατευθύνθηκε στο Βελεστίνο, όπου αντιμετωπίστηκε από τον Συνταγματάρχη Σμολένσκη και την ταξιαρχία του.





Με πεσμένο το ηθικό, οι Έλληνες υπέστησαν και νέα ήττα στα Φάρσαλα, στις 24 Απριλίου, υποχωρώντας αυτή τη φορά με τάξη. Ο Σμολένσκης διατάχθηκε να εγκαταλείψει το Βελεστίνο και να μεταβεί με τις δυνάμεις του στον Δομοκό, όπου ο Έλληνες προετοίμαζαν νέα γραμμή άμυνας. Μάταια, όμως, αφού ο υπέρτερος τουρκικός στρατός πέτυχε μια ακόμη νίκη στις 5 Μαΐου, έχοντας πλέον ανοιχτό το δρόμο για την Αθήνα. Σε μια ύστατη προσπάθεια, ο Σμολένσκης, που αποδείχθηκε ο πιο αξιόπιστος στρατιωτικός, διατάχθηκε από τον Κωνσταντίνο να κρατήσει το πέρασμα στις Θερμοπύλες. Δεν χρειάστηκε, γιατί επενέβησαν οι Μεγάλες Δυνάμεις.

Ο τσάρος Νικόλαος Β’, συγγενής εκ μητρός του έλληνα βασιλιά Γεωργίου Α’, έπεισε τον Σουλτάνο να διατάξει κατάπαυση του πυρός. Το σχετικό πρωτόκολλο υπογράφτηκε στο χωριό Ταράτσα της Λαμίας στις 8 Μαΐου 1897, με τους Οθωμανούς να έχουν ανακαταλάβει όλη τη Θεσσαλία. Στο μέτωπο της Ηπείρου η ανακωχή έγινε μία μέρα νωρίτερα (7 Μαΐου 1897).

Τα πράγματα εκεί είχαν εξελιχθεί καλύτερα για τον Ελληνικό Στρατό. Οι δυνάμεις του συνταγματάρχη Μάνου όχι μόνο κράτησαν στη γραμμή Άρτας – Πέτα, αλλά προήλασαν και μέσα στο τουρκικό έδαφος. Οι απώλειες για την ελληνική πλευρά ήταν 672 νεκροί, 2.383 τραυματίες και 252 αιχμάλωτοι και για την τουρκική 1.111 νεκροί, 3.238 τραυματίες και 15 αιχμάλωτοι.


Ο διάδοχος Κωνσταντίνος


Πώς φθάσαμε στην ταπεινωτική ήττα

Οι βασικότερες αιτίες για την εθνική ντροπή του 1897 ήταν η έλλειψη διορατικότητας από την πολιτική τάξη και το απαράσκευο του ελληνικού στρατού. Η κυβέρνηση Δηλιγιάννη, για να αντιμετωπίσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, είχε περικόψει τις στρατιωτικές δαπάνες, ενώ ο κομματισμός βασίλευε στο στρατό, με την προαγωγή στις ανώτερες θέσεις ανίκανων αξιωματικών.





Ο στρατηγός και μετέπειτα δικτάτωρ Θεόδωρος Πάγκαλος χαρακτηρίζει στα Απομνημονεύματά του «ένοπλο συρφετό» το ελληνικό εκστρατευτικό σώμα και αναφέρει σχετικά: «Η κατάστασις του στρατού μας ήτο οικτρά… Τα στελέχη του πεζικού, εκτός ολίγων, ήσαν τελείως αμαθή και ανίκανα. Η μεγίστη πλειοψηφία των ανωτέρων αξιωματικών απετελείτο από αγαθούς τύπους, των οποίων η στρατιωτική μόρφωσις περιωρίζετο εις την τακτικήν της καταδιώξεως, ληστών, φυγοδίκων και ζωοκλεπτών… Αυτός ήτο στρατός, διά του οποίου η ανεκδιήγητος εκείνη κυβέρνησις ενόμιζεν ότι θα νικήση την Τουρκική Αυτοκρατορία…».

Το οριστικό τέλος του ελληνοτουρκικού πολέμου γράφτηκε στις 22 Νοεμβρίου 1897 στην Κωνσταντινούπολη, με καταρρακωμένο το γόητρο της χώρας και την υπερηφάνεια των Ελλήνων. Ο Θεόδωρος Δηληγιάννης είχε παραιτηθεί υπό το βάρος της ήττας και τη Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης υπέγραψε ο Αλέξανδρος Ζαΐμης. Με τη συμφωνία, που επεξεργάστηκαν οι Μεγάλες Δυνάμεις, οι εδαφικές απώλειες για την Ελλάδα ήταν μικρές, αφού επανέκτησε τη Θεσσαλία, την οποία είχε χάσει στο πεδίο της μάχης.


Τάγμα του τουρκικού στρατού



Όμως, η Ελλάδα των τόσων οικονομικών προβλημάτων και του τρικούπειου «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν!» υποχρεώθηκε να καταβάλει μια υπέρογκη αποζημίωση στην Τουρκία (4.000.000 τουρκικές λίρες), ως πολεμική επανόρθωση. Αναγκάσθηκε να λάβει ένα ακόμη δάνειο και προκειμένου να ξεπληρώσει το δυσβάστακτο χρέος της τέθηκε υπό Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο. Αυτό είχε ως συνέπεια να εκχωρήσει πηγές των δημοσίων εσόδων στους πιστωτές της και να δημιουργηθούν έτσι τα περίφημα μονοπώλια στο τσιγαρόχαρτο, το αλάτι, το πετρέλαιο, τον καπνό, τα σπίρτα και τα τραπουλόχαρτα, που θα διατηρηθούν μέχρι την είσοδο της χώρας μας στην ΕΟΚ το 1981.

Το θετικό για τις εθνικές διεκδικήσεις ήταν η αποχώρηση των Οθωμανών από την Κρήτη, η οποία απέκτησε την αυτονομία της (1898), πρώτο στάδιο για την ενσωμάτωσή της στην Ελλάδα (1913). Η εθνική οργή θα απαλυνθεί με τον καιρό, η φτωχή Ελλάδα γρήγορα θα σηκώσει κεφάλι και 15 χρόνια αργότερα θα γραφτεί το έπος των Βαλκανικών Πολέμων του 1912-1913.
 

maldi

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2010
Μηνύματα
930
Κριτικές
9
Like
90
Πόντοι
6
ενας και αιωνας...σαν να μη περασε μια μερα
 

ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιαν 2016
Μηνύματα
27.396
Κριτικές
49
Like
22.910
Πόντοι
24.596

Συνημμένα

  • 396374_2794914465025_1023336072_2930827_2013353896_n.jpg
    396374_2794914465025_1023336072_2930827_2013353896_n.jpg
    63,4 KB · Εμφανίσεις: 21

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Μηνύματα
26.962
Like
24.931
Πόντοι
6.256
Στα αρχιδια του Παχυδερμου οσα λεμε τυποι... :S :S :S

URL]]
 

lefteris38

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2005
Μηνύματα
3.677
Like
843
Πόντοι
96
Κι ομως ρε πουστη μου καποιος τον γαμαει αυτον...
 

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Μηνύματα
15.126
Like
7.968
Πόντοι
1.206
Λένιν | 39 αποφθέγματα από τον ταριχευμένο Φαράω


Υπάρχουν δεκαετίες στις οποίες τίποτα δεν συμβαίνει και υπάρχουν εβδομάδες στις οποίες συμβαίνουν δεκαετίες.

Στην πολιτική, ηθική δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο σκοπιμότητα.

Στους 100 κομμουνιστές, οι 40 είναι αγύρτες, οι 59 αφελείς και ένας μόνο πραγματικός μπολσεβίκος.

Αλήθεια είναι ό,τι συμφέρει το λαό.

Η ελευθερία στις καπιταλιστικές κοινωνίες λίγο πολύ παραμένει αυτό που ήταν στις αρχαίες Ελληνικές δημοκρατίες: Ελευθερία για ιδιοκτήτες σκλάβων.

Οι ιδέες είναι σαν τα καρφιά. Όσο τις χτυπάς, τόσο βαθύτερα μπαίνουν.

Ένα επαναλαμβανόμενο ψέμα, γίνεται αλήθεια.

Όσο υπάρχει κράτος δεν υπάρχει ελευθερία. Όταν υπάρχει ελευθερία, δεν υπάρχει κράτος.

Ο κύριος εχθρός του κομμουνισμού είναι ο χριστιανικός κλήρος.

Η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας.

Μην τον φοβάσαι τον πλούσιο. Τον γιο της πλύστρας να φοβάσαι.

Οι καπιταλιστές θα μας πουλήσουν το σχοινί με το οποίο θα τους κρεμάσουμε.

Η απόγνωση είναι φυσιολογική για αυτούς που δεν καταλαβαίνουν την αιτία του κακού, δεν βλέπουν καμία διέξοδο και δεν έχουν τη δύναμη να αγωνιστούν.

Χωρίς επαναστατική θεωρία δεν μπορεί να υπάρξει επαναστατική δράση.

Πες μου ποιος σε παινεύει για να σου πω τι λάθη έκανες.

Το θέμα δεν είναι να μην κάνουμε λάθη. Όλοι κάνουμε λάθη. Το θέμα είναι να μην κάνουμε ουσιαστικά λάθη και να μπορούμε να τα επανορθώσουμε γρήγορα και εύκολα.

Είναι αλήθεια ότι η ελευθερία είναι πολύτιμη. Τόσο πολύτιμη, που μερικές φορές πρέπει να τη χορηγούμε με δελτίο.

Σε μια συμμαχία, πάντα ο ένας κάνει το άλογο κι ο άλλος τον καβαλάρη.

Ο κομμουνισμός είναι σοσιαλισμός που βιάζεται.

Οι υπερβολές στη σεξουαλική ζωή είναι ένα σημάδι της αποσύνθεσης της μπουρζουαζίας.

Ο σκοπός του σοσιαλισμού είναι ο κομμουνισμός.

Ένα άντρας με όπλο μπορεί να ελέγξει εκατό χωρίς.

Η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή.

Δώστε μας ένα παιδί 8 χρονών και θα γίνει μπολσεβίκος για πάντα.

Το έγκλημα είναι αποτέλεσμα κοινωνικής ακρότητας.

Είναι παλιά αλήθεια ότι, στην πολιτική, συχνά πρέπει να διδαχθείς απ’ τον εχθρό.

Κομμουνισμός είναι η ισχύς των Σοβιέτ συν ο εξηλεκτρισμός της χώρας.

Να δοκιμάζεις τρυπώντας με ξιφολόγχες. Αν συναντήσεις ατσάλι, κάνε πίσω. Αν συναντήσεις χυλό, συνέχισε.

Αν χρειάζεται να δώσουμε ένα σύντομο ορισμό του ιμπεριαλισμού, τότε πρέπει να πούμε ότι ιμπεριαλισμός είναι το μονοπωλιακό στάδιο του καπιταλισμού.

Ο καλύτερος τρόπος να ελέγχεις την αντιπολίτευση είναι να την καθοδηγείς.

Μόνο η αλήθεια είναι επαναστατική.

Εμείς κάναμε την αρχή... ο πάγος έσπασε… ο δρόμος χαράχτηκε

Δεν μπορείς να κάνεις επανάσταση με άσπρα γάντια.

Η μανία μας για τσιτάτα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας.

Γίνεται κανείς πραγματικός επαναστάτης στη φυλακή.

Ο κινηματογράφος είναι η πιο σημαντική απ` όλες τις τέχνες για εμάς.

Κάθε μάγειρας πρέπει να μάθει να διοικεί το κράτος.

Ο τρόμος είναι εργαλείο κοινωνικής υγιεινής.

Στους δύο μήνες που ακολούθησαν την επανάσταση, οι καπιταλιστές κατέκλεψαν όλη τη Ρωσία.

 

lefteris38

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2005
Μηνύματα
3.677
Like
843
Πόντοι
96
«Εθνικό πρόβλημα» στην Παπούα Νέα Γουινέα οι αποτυχημένες επεμβάσεις επιμήκυνσης πέους

Γιατροί στην Παπούα Νέα Γουινέα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μια νέα τάση που έχει εξελιχθεί σε «εθνικό πρόβλημα» με πολλούς άνδρες να εισάγουν σε ενέσιμη μορφή διάφορες ουσίες στο πέος τους --από λάδι καρύδας και baby oil μέχρι σιλικόνη και λάδι καρύδας--σε μια προσπάθεια επιμήκυνσής του.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Guardian», ένας γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Port Moresby δήλωσε ότι κατά την τελευταία διετία η κλινική έχει δεχτεί τουλάχιστον 500 άνδρες με παραμόρφωση ή δυσλειτουργία πέους εξαιτίας των ενέσιμων αυτών ουσιών.

«Την τελευταία διετία βλέπω πέντε νέες περιπτώσεις κάθε εβδομάδα και αυτές είναι μόνο όσες εμφανίζονται για θεραπεία. Δεν γνωρίζουμε πόσοι από αυτούς βρίσκονται εκεί έξω. Σήμερα είδα επτά» λέει ο χειρουργός στο νοσοκομείο αυτό Ακούλε Ντάνλοπ.

«Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν σε αφύσικες μάζες, όγκους που σχηματίζονται πάνω από το πέος και κάποιες φορές και στο όσχεο. Κάποιες από αυτές έχουν έλκη που κάποια στιγμή ανοίγουν. Ορισμένοι άνδρες έχουν δυσκολία στην ούρηση...» εξηγεί ο Ντάνλοπ, ο οποίος έχει χειρουργήσει περίπου 90 τέτοιες περιπτώσεις.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, πρόκειται για άνδρες από όλες τις κοινωνικές ομάδες, κυρίως από 18 ως 40 ετών, παρότι έχει αντιμετωπίσει και περιπτώσεις εφήβων, ακόμη και 16 ετών, ή ανδρών άνω των 55.

Από τη μεριά του, ο Γκλεν Μπόλα, ένας καθηγητής αναπαραγωγικής υγείας, μαιευτικής και γυναικολογίας στο πανεπιστήμιο PNG, εξηγεί ότι οι άνδρες αυτοί «εξαπατώνται» από κάποιους επιτήδειους που εκμεταλλεύονται τις ανασφάλειές τους.

Ο Μόλα λέει μάλιστα ότι συχνά τις ενέσεις αυτές κάνουν στους ενδιαφερόμενους εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας χωρίς όμως άδεια άσκησης του επαγγέλματος καθαρά για οικονομικούς λόγους. «Είναι κάτι σαν μόδα» υπογραμμίζει.

Για τον Ντάνλοπ, πάντως, τον μοναδικό χειρουργό που μπορεί να αντιμετωπίσει χειρουργικά αυτές τις περιπτώσεις στο Πορτ Μόρσμπαϊ, η κατάσταση είναι απελπιστική. «Υπάρχουν καρκίνοι, υπάρχουν άλλες παθήσεις που χρειάζονται αντιμετώπιση. Είναι απογοητευτικό να βλέπεις τέτοιες περιπτώσεις όταν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια και έπειτα αυτοί οι άνθρωποι βλάπτουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους» υπογραμμίζει.

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr/kosmos/article/e8niko-provlima-stin-papoua-nea-goinea-i-apotiximenes-epemvasis-epimikinsis-peous]εδω[/url]
 

Συνημμένα

  • 2641723.jpg
    2641723.jpg
    142,1 KB · Εμφανίσεις: 52

nickpie2008

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Μηνύματα
9.016
Like
5.257
Πόντοι
1.106
Ζητά μέσω του δικηγόρου του, τρία εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση, από τον οδηγό του μοιραίου λεωφορείου και τον οργανισμό οδικές συγκοινωνίες…

Αφού ο παρουσιαστής αναφέρεται δε θα μπορέσει ποτέ ξανά να έχει μια φυσιολογική ζωή…

«Αδυνατώ να σταθώ όρθιος χωρίς υποβοήθηση. Αδυνατώ να περπατήσω. Αδυνατώ να κινήσω πλήρως το αριστερό μου χέρι. Έχω πλήρη αδυναμία επικοινωνίας, εκτός από την ανταπόκρισή μου σε κάποια νέα νεύματα από οικεία πρόσωπα. Δε μπορώ να μιλήσω. Δε μπορώ να τραφώ» ανέφερε ο παρουσιαστής.

Ήταν ξημερώματα Χριστουγέννων όταν μέσα σε μια στιγμή όλα αλλάξαν για τον Κωνσταντίνο Αγγελίδη. Η μηχανή του καρφώθηκε σε λεωφορείο της γραμμής το οποίο κινούνταν στην κάθοδο της βουλιαγμένης, όταν ο οδηγός προσπάθησε να κάνει έναν ελιγμό.. Από εκείνο το πρωινό του 2017 ο παρουσιαστής και η οικογένειά του ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά.
«Το κέντρο αποκατάστασης έχει γίνει για εμάς ένα δεύτερο σπίτι μας. Ο Κωνσταντίνος κάθε μέρα δίνει έναν αγώνα. Το δικό του αγώνα, τον οποίο εγώ προσπαθώ να στηρίξω και ως σύζυγο  και ως μητέρα. Θα αναφέρω μόνο ότι επί ένα χρόνο προετοίμαζα το γιο μας τον Αλέξανδρο για να συναντήσει το μπαμπά του» είπε η σύζυγος του παρουσιαστή, Εβελίνα Βαρσάμη.

Η οικογένεια ζητά  2.796.000 ευρώ αποζημίωση για τον Κωνσταντίνο και 108.000 ευρώ για την ανατροφή του 8χρονου γιου τους μέχρι να συμπληρώσει το 22ο έτος της ηλικίας του.
 

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
28.037
Κριτικές
16
Like
15.081
Πόντοι
6.515
Αμα με τη μηχανη του ηταν απο πισω τι να παρει?  :think:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom