"Ο άντρας μου έμεινε με το στόμα ανοιχτό: είχα οργασμό ενώ γεννούσα"
www.imageshack.gr/view.php?file=nb8hgikn1e188ugtg97o.jpg]
[/URL]
Οργασμός και γέννα είναι δυο λέξεις που συνήθως δεν εντοπίζονται στην ίδια πρόταση. Όσο αδιανόητο κι αν ακούγεται, όμως, όλο και περισσότερες μητέρες επιβεβαιώνουν ότι ο οργασμός κατά τη γέννα μπορεί πράγματι να συμβεί. Η γέννηση ενός παιδιού, ισχυρίζονται στους Τάιμς του Λονδίνου, εκτός από διαδικασία οδυνηρή, μπορεί να αποδειχτεί και διαδικασία εξαιρετικά ευχάριστη.
Η Ίσομπελ Πάτερσον, 31 ετών, είναι δικηγόρος από το Μπράιτον. Γέννησε το πρώτο της παιδί, την Αμέλια, τον Δεκέμβριο. Επισημαίνει πως δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η γέννηση του παιδιού της, την οποία παρακολούθησε και ο σύζυγός της, συνοδεύτηκε από αλλεπάλληλα κύματα οργασμών. Μάλιστα, λέει πως θυμάται τη μέρα εκείνη ως την πλέον "απολαυστική στη ζωή της". Γέννησε στο σπίτι της με τη βοήθεια μαμής.
"Ήταν το πιο απολαυστικό επτάωρο της ζωής μου...", λέει στους Τάιμς του Λονδίνου. "Ο σύζυγός μου έμεινε με το στόμα ανοιχτό. Δεν ήξερε τι να πει. Μου είπε αργότερα ότι ήταν φανερό τι συνέβαινε. Όταν έψαξα το θέμα στο Ίντερνετ βρήκα εκατοντάδες γυναίκες να καταθέτουν παρόμοιες εμπειρίες.
Μετά τη γέννα, ήμουν τόσο ενθουσιασμένη που ήθελα να μοιραστώ αυτό που συνέβη με τους φίλους μου αλλά οι αντιδράσεις τους μου είπαν γρήγορα ότι ήταν κάτι που θα έπρεπε να το δω ως μια υπέροχη εμπειρία και να το κρατήσω για τον εαυτό μου"
Τι λένε οι ειδικοί
Μισέλ Οντέν- Μαιευτήρας, συγγραφέας
"Ο κόσμος πίστευε πως δεν υπάρχει γυναικείος οργασμός κατά την σεξουαλική επαφή. Πιστεύω ότι μέσα στα επόμενα χρόνια, ο οργασμός κατά τη γέννα θα αποτελέσει μέρος της διαδικασίας του φυσιολογικού τοκετού. Στη διάρκεια του τοκετού, παρατηρείται μεγάλη ορμονική αλλαγή στο σώμα. Τα επίπεδα της προλακτίνης αυξάνονται και απελευθερώνονται βήτα-ενδορφίνες και οξυτοκίνη".
Σέιλα Κίτζινγκερ-Κοινωνικός Ανθρωπολόγος με ειδίκευση στον τοκετό
"Όταν μια γυναίκα γεννά και έχει γύρω της ανθρώπους που της λένε τι να κάνει και πώς να αναπνεύσει, δεν μπορεί να λειτουργήσει αυθόρμητα. Όταν όμως αυτό είναι εφικτό, ο τοκετός μπορεί να μεταβληθεί σε κάτι το εκπληκτικό και να συνοδεύεται από ζεστά κύμματα πάθους. Όταν το κεφάλι του παιδιού φτάνει στο ύψος του περινέου, ενεργοποιεί μια ερωτική αντίδραση γνωστή και ως "Ferguson's reflex". Αυτό, όμως, μπορεί να συμβεί μόνο αν δεν λένε στη γυναίκα πότε να σπρώξει και πώς".
Μάγκι Χάουελ- Διευθύντρια του κέντρου "Natal Hypnotherapy"
Για τις περισσότερες γυναίκες ο τοκετός είναι μια δοκιμασία. Σε ορισμένες, μπορεί να προκαλέσει ακόμη και οργασμό. Αν μια γυναίκα νιώθει απόλυτα ασφαλής, χαλαρή, σίγουρη και εμπιστεύεται το σώμα της, τότε η εμπειρία μπορεί να είναι ακόμη και απολαυστική.
Ο οργασμός κατά τη γέννα βρίσκεται στο επίκεντρο δύο νέων ντοκιμαντέρ στις Ην.Πολιτείες.
πηγη :
www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4508633]http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4508633[/url]
τι γινετε ρε πουστη μου με αυτες ,ακομα και στην γεννα καβλες εχουν .......
κολλημενες με την πουτσα ειναι,δεν βγαινει απο το μυαλο με τιποτα.......