Νέα

Νέα/κουτσομπολιά από εφημερίδες, websites, blogs

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Vanzel
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 15K
  • Εμφανίσεις 911K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

KRITIKOS1985

Σεβαστός
Εγγρ.
6 Ιουν 2011
Κριτικές
55
Like
371
Πόντοι
1.640
Υπερβολικοί οι πατριώτες μου...

Επισκέπτης
Τέσσερις φορές από πανελλαδικές εξετάσεις θα περνούν οι μαθητές του Λυκείου

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι μαθητές θα δίνουν εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα για την προαγωγή τους και την απόλυσή τους από το Λύκειο.

Πηγή: Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Επιτέλους! Δεν το περίμενα ποτέ ότι θα γίνει αλλά έγινε! Εισάγονται σοβαρές και σύγχρονες μέθοδοι στην παιδεία. Ελπίζω να γίνουν τα ίδια με την αξιολόγηση των καθηγητών.

Dawn

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2006
Κριτικές
141
Like
134
Πόντοι
4.215
αυτό το θέμα με τις πανελλήνιες έχει καταντήσει αιδία πια.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.457
Πόντοι
12.756

Σοκ στο Σχηματάρι - Σκότωσε το διαρρήκτη με καραμπίνα!

Mε καραμπίνα σκότωσε τον έναν από τους δύο άνδρες, που εισέβαλαν στο
εργοτάξιο του στο Σχηματάρι Βοιωτίας, ο 55χρονος ιδιοκτήτης.
Ο 55χρονος αντιλήφθηκε την παρουσία δύο αγνώστων εντός του εργοταξίου λίγο μετά τις 4.00 το απόγευμα .
Οπως γράφει το LamiaStar, οι δράστες ηλικίας 63 και 42 χρονών, κάτοικοι της Ασωπίας Θηβών εισέβαλαν στην επιχείρηση του
55χρονου με στοχο να κλέψουν.
Ο 55χρονος ιδιοκτήτης, που κατοικεί στην Αθήνα και είχε πέσει και στο παρελθόν θύμα διάρρηξης, πήρε την καραμπίνα που είχε
εκείνη τη στιγμή στο γραφείο του και πυροβόλησε τον έναν απο τους δύο δράστες στο πόδι τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.
Ταυτόχρονα ακινητοποίησε και τον νεαρότερο δράστη.
Στο σημείο άμεσα βρέθηκαν αστυνομικοί του τμήματος Σχηματαρίου που συνέλαβαν τόσο το νεαρό διαρρήκτη όσο και τον ιδιοκτήτη
του εργοταξίου που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.
Ο 63χρονος διαρρήκτης μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Σχηματαρίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του

Που ειναι ρε πουστη μου ο Λακης !!!!! τωρα που πηγε διακοπες γινονται αυτα

CCSS13

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2009
Like
2
Πόντοι
166
θα ταλαιπωρηθει λιγο αλλα θα αθωωθει ο ιδιοκτητης ;)

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.457
Πόντοι
12.756

KRITIKOS1985

Σεβαστός
Εγγρ.
6 Ιουν 2011
Κριτικές
55
Like
371
Πόντοι
1.640

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Οι απέραντες πεδιάδες με το χασίς στο Λαζαράτι
assets_LARGE_t_420_54235269_type12128.jpg

Απέραντες φυτείες με χασίς στο Λαζαράτι, μόλις 20 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, βιντεοσκόπησε και κατέγραψε από τον αέρα με ελικόπτερο η ιταλική αστυνομία.

Από την επεξεργασία των στοιχείων προκύπτει ότι για φέτος εκτιμάται πως θα παραχθούν πάνω από 1.000 τόνοι χασίς και μαριχουάνα και θα αποφέρουν σχεδόν 4,5 δισ. ευρώ. Οι κάτοικοι του χωριού με τα καστρόσπιτα και τα πολυτελή τζιπ στον αλβανικό Νότο ζουν αποκλειστικά από την? καλλιέργεια χασίς για λογαριασμό της τοπικής μαφίας και έχουν μεγάλα ετήσια εισοδήματα, που υπολογίζονται από 50.000 μέχρι και 150.000 ευρώ ανά οικογένεια.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε από κοινού με τους Ιταλούς συναδέλφους του, ο γενικός διευθυντής της αλβανικής αστυνομίας, Χίσνι Μπουργκάι, παραδέχτηκε ότι «οργιάζει» η διακίνηση ναρκωτικών και ότι «προβληματικές περιοχές για την καλλιέργεια χασισόδεντρων παραμένουν επίσης η Αυλώνα, η Σκόδρα, το Αργυρόκαστρο, το Δυρράχιο και η ύπαιθρος των Τιράνων».

Επιτελείς του Τμήματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της ιταλικής αστυνομίας (Guardia di Finanza) μετέβησαν για οκτώ εβδομάδες στο Λαζαράτι για την εναέρια παρακολούθηση της χασισοκαλλιέργειας, στο πλαίσιο συμφωνίας που υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2012 μεταξύ των δύο χωρών. Η βιντεοσκόπηση και η αεροφωτογράφηση έγιναν με τη βοήθεια ψηφιακών καμερών και αισθητήρων που έφεραν τα δύο ελικόπτερα, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Νάπολης.

Τα αποτελέσματα παραδόθηκαν στην αλβανική αστυνομία και είναι συγκλονιστικά. «Εχουμε ανακαλύψει τεράστιες εκτάσεις που καλλιεργούνται αποκλειστικά και μόνο με χασισόδεντρα. Αυτό δεν το έχουμε συναντήσει ποτέ και πουθενά», δήλωσε ο διευθυντής του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας της Guardia di Finanza, Στέφανο Μπαστόνι.

Διπλασιασμός
Φέτος η... παραγωγή έχει διπλασιαστεί, καθώς πέρυσι είχε γίνει μια μεγάλη επιχείρηση της αλβανικής αστυνομίας, στη διάρκεια της οποίας ξεριζώθηκαν χιλιάδες χασισόδεντρα. Οι καλλιεργητές έπεσαν σε απόγνωση, αφού είδαν τη? σοδειά να περιορίζεται, φέτος όμως αναμένουν πολλή και καλή παραγωγή.

«Η διπλάσια παραγωγή θα φέρει και διπλάσια κέρδη. Πέρυσι υπερίσχυσε η αστυνομία, φέτος όμως εξαφανίστηκε», όπως λένε. Αυτές τις μέρες στο Λαζαράτι έχουν σπεύσει πάνω από 700 εργάτες από την κεντρική Αλβανία, που θα απασχοληθούν στην φροντίδα των χασισόδεντρων, ενώ δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι που επιχείρησαν να κάνουν ρεπορτάζ για το θέμα κυνηγήθηκαν και απειλήθηκαν, μαζί τους και ο Αλβανός μεταφραστής τους, που μάλιστα έχει... επικηρυχθεί (!).

Οι μεγαλύτερες καλλιέργειες έχουν εντοπιστεί στα δυτικά του χωριού, εκεί όπου υπάρχουν απέραντες εκτάσεις μόνο με χασισόδεντρα και αυτές τις μέρες ξεκινά η συγκομιδή του χασίς.

Οι Ιταλοί ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τις φυτείες στο Λαζαράτι, καθώς γνωρίζουν ότι το 95-98% της παραγωγής, όπως και της αντίστοιχης του Αργυροκάστρου, διακινείται στη χώρα τους. Ενδεικτικοί είναι οι τίτλοι των ιταλικών εφημερίδων μετά την εναέρια χαρτογράφηση. Η Repubblica τιτλοφόρησε το ρεπορτάζ «Λαζαράτι, η ευρωπαϊκή πόλη των ναρκωτικών» και η Corriere della Sera «Αλβανία, ο προμηθευτής των ναρκωτικών».

Λαζαράτι, to «απαγορευμένο μήλο»
Σπίτια - οχυρά με στόματα ερμητικά κλειστά

Το Λαζαράτι είναι γνωστό στην Αλβανία ως... «απαγορευμένο μήλο», καθώς δεν είναι εύκολο να προσεγγίσει κανείς, ιδιαίτερα δε η αστυνομία.

Πρόκειται για ένα μικρό ορεινό χωριό στην επαρχία Αργυροκάστρου και οι κάτοικοί του είναι πολύ βαριά οπλισμένοι. Μένουν σε πολυτελείς κατοικίες με θεόρατους τοίχους για να κρύβουν το εσωτερικό τους από τον δρόμο, κυκλοφορούν με πολυτελή αυτοκίνητα 4Χ4, ενώ μια συνάντηση με τους άντρες του χωριού αποτελεί τρομακτική εμπειρία, αφού όλοι κρατούν στα χέρια όπλα, που απέκτησαν από την εξέγερση του 1997.

Πριν από δύο χρόνια είχε κάνει τον γύρο του κόσμου ένα βίντεο που τράβηξαν κρυφά Ολλανδοί τουρίστες -εκτιμάται ότι δόθηκε από την αστυνομία- και έδειχνε μαθητές του δημοτικού να πηγαίνουν στο σχολείο τους διασχίζοντας χασισοφυτείες.

Παντού βασιλεύει ο νόμος της σιωπής και οι βαρόνοι των ναρκωτικών αρέσκονται να λένε πως έχουν μετατρέψει το χωριό τους σε «Κολομβία της Ευρώπης».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα χρήματα από την καλλιέργεια χασίς στο Λαζαράτι χρηματοδοτούν πολιτικά κόμματα και οργανώσεις στα Τίρανα, όπου και φτάνουν μεγάλες καταθέσεις προς τις τράπεζες μέσα σε βαλίτσες, χωρίς κανείς να ρωτήσει πού βρέθηκαν τέτοια ποσά. Κάτοικοι της περιοχής έχουν επενδύσει σε ακίνητα στην Αλβανία, αλλά και στην Ιταλία, αναφέρεται μάλιστα πως Αλβανοί από το Λαζαράτι έχουν επενδύσει σε τουριστικές μονάδες ακόμη και στο Κάπρι.

Αλβανικά κυκλώματα
Δεκάδες τόνοι περνούν στην Ελλάδα

Δεκάδες τόνους χασίς, όπως εκτιμάται, προωθούν κάθε χρόνο με κάθε τρόπο τα αλβανικά κυκλώματα προς την Ελλάδα και ένα μεγάλο μέρος τους μέσω της μεθορίου στην Ηπειρο, όπου η ΕΛ.ΑΣ. μαζί και με το Λιμενικό τα τελευταία χρόνια έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους. Μόνο τον περασμένο χρόνο οι αστυνομικές αρχές στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου κατέσχεσαν περίπου 11 τόνους χασίς, ενώ άλλους 7 τόνους κατέσχεσαν οι αλβανικές αρχές πριν μπουν στο ελληνικό έδαφος.

Πάντως, τα τελευταία δύο χρόνια, όπως λένε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., τα κυκλώματα των Αλβανών ανακάλυψαν νέα περάσματα στη Θεσπρωτία για να μεταφέρουν τα ναρκωτικά. «Τα κυκλώματα των Αλβανών έχουν χωρίσει τα σύνορα της πατρίδας μας. Αυτοί που φέρνουν ναρκωτικά μέσω της δυτικής Μακεδονίας δεν μπαίνουν στην Ηπειρο. Ακολουθούν παραδοσιακές μεθόδους, με μουλάρια, με ταξιδιωτικούς σάκους, με τα πόδια. Στην Ηπειρο δρουν πιο... προχωρημένες συμμορίες. Φτάνουν από τη θάλασσα, από νέα, δύσβατα περάσματα, από μονοπάτια που άνοιξαν οι ίδιοι στη Θεσπρωτία», είπε στο «Εθνος» υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.

ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ - ΕΘΝΟΣ

Galb

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
8
Like
36
Πόντοι
16
[size=20pt]Νορβηγός θέλει να θεραπεύσει τον αλκοολισμό με θεραπεία LSD[/size]

Το LSD ενδέχεται να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στον αγώνα κατά του αλκοολισμού, υποστηρίζει ένας Νορβηγός επιστήμονας ο οποίος φιλοδοξεί να ανοίξει στο Όσλο μια κλινική όπου θα προσφέρονται θεραπείες με βάση παραισθησιογόνες ουσίες.

"Οι μελέτες δείχνουν ότι το LSD σε συνδυασμό με άλλες θεραπευτικές μεθόδους έχει καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με μια απλή θεραπεία" χωρίς LSD, είπε ο Πολ-Έργεν Γιοχάνσεν, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας του Τροντχάιμ.

Αφού ανέλυσε μαζί με τη σύζυγό του –που είναι επίσης ερευνήτρια– τις εργασίες που έχουν γίνει στις ΗΠΑ για τις επιδράσεις της παραισθησιογόνου ουσίας, ο Γιοχάνσεν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μία και μόνη δόση LSD μπορεί να μειώσει "τουλάχιστον για έξι μήνες" τον κίνδυνο υποτροπής των αλκοολικών και να τους οδηγήσει σε πλήρη αποχή από το ποτό.

Οι ενδεχόμενες ιατρικές εφαρμογές του LSD μελετήθηκαν εκτενώς μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μέχρι που η ουσία αυτή κατατάχθηκε από τους επιστήμονες στα ψυχοτρόπα.

Το θεραπευτικό σχήμα που προτείνει ο Γιοχάνσεν περιλαμβάνει τη χορήγηση μιας δόσης LSD "σε ενήμερους ασθενείς, υπό επίβλεψη" ώστε να τους βοηθήσει να αναλογιστούν σοβαρά γιατί καταναλώνουν αλκοόλ, να αντιληφθούν πλήρως την κατάστασή τους και να διακόψουν την κατανάλωση. "Τα παραισθησιογόνα ναρκωτικά δεν είναι τοξικά, ούτε εθιστικά. Για κάθε θεραπεία, εκτιμούμε τους κινδύνους και τα πλεονεκτήματα. Ο αλκοολισμός είναι μία από τις σημαντικότερες αιτίες θανάτου στο δυτικό κόσμο ενώ ποτέ κανείς δεν πέθανε από θεραπεία με LSD", τόνισε.

Ο Νορβηγός επιστήμονας παραδέχτηκε πάντως ότι κατά τη διάρκεια της θεραπείας ο ασθενής μπορεί να αισθανθεί έντονο άγχος και σύγχυση.

Για να μπορέσει να ανοίξει την κλινική του ο Γιοχάνσεν θα πρέπει να πάρει την άδεια των ιατρικών αρχών της Νορβηγίας. Θα πρέπει επίσης να παρουσιάσει "συγκεκριμένη επιστημονική τεκμηρίωση" ώστε να αρθούν οι αυστηροί περιορισμοί που ισχύουν για την ιατρική χρήση του LSD και των άλλων παραισθησιογόνων ουσιών. "Η θεραπεία αυτή σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χορηγηθεί σε μεγάλο αριθμό ασθενών, αλλά μόνο σε μεμονωμένες, ιδιαίτερες περιπτώσεις", εξήγησε ο Στέιναρ Μάντσεν, εκπρόσωπος της Νορβηγικής Ιατρικής Υπηρεσίας.

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Like
19
Πόντοι
166
Πριν αρκετό καιρό είχα βγει με τη φίλη μου και μας πλησίασε ένας τριαντάρης να μας την πέσει. Η φίλη μου ξενέρωσε γιατί έκανε αρκετά πρόστυχο πέσιμο και του είπε να φύγει αλλά η αλήθεια είναι πως εμένα μου άρεσε. Όταν πήγε η φίλη μου τουαλέτα με πλησίασε αυτός πάλι αλλά εγώ του είπα πως δε μπορώ να φύγω χωρίς τη φίλη μου οπότε απλά του έδωσα το τηλέφωνο μου.

Τις επόμενες μέρες με ενοχλούσε συνέχεια με μηνύματα και τηλέφωνα αλλά εγώ είχα γεμίσει αμφιβολίες γιατί αυτός ήθελε μόνο σεξ, μου έστελνε πολύ πρόστυχα πράγματα (με έλεγε πουταν... του, καργ... και τέτοια) και ένιωθα πως δε θέλω τελικά να κάνω μαλακία στο αγόρι μου. Στο τέλος αφού του είπα ξεκάθαρα όχι, είπε πως θα μου δώσει 100 ευρώ να με γαμ....

Παλιά είχα φαντασιωθεί πως με πηδάει κάποιος και με πληρώνει αλλά ένιωθα πως θα ήμουν πολύ χαζή αν έλεγα ναι. Επίσης φοβόμουν επειδή δε τον ήξερα και μπορεί να γινόταν τίποτα άσχημο. Η ιδέα όμως είχε μπει μέσα μου για τα καλά και όσο περνούσε ο καιρός ανακάλυπτα πως ενώ το έκανα με το αγόρι μου τον σκεφτόμουν να με γαμ....

Μετά από περίπου ένα μήνα ένω είχαμε πολύ καιρό να μιλήσουμε του ξαναέστειλα μήνυμα και είπα πως τελικά ενδιαφέρομαι. Αυτός είπε πως είχε ξενερώσει να με παρακαλάει και δεν ήθελε πια, και μου είπε αν με ενδιέφερε πραγματικά έπρεπε να κάνω κάτι για να το αποδείξω, οπότε εγώ του έστειλα MMS φωτό το μουν.... μου και δέχτηκε τελικά να πάω για 50 ευρώ.
Το ΜΥΣΤΙΚΟ της Μαρίας, 22 ετών: "To έκανα για τα λεφτά"... Διαβάστε ΕΔΩ όλη την ιστορία!

Ήταν παράξενο να κάνω σεξ με κάποιον που δε νοιαζόταν καθόλου αν μου άρεσε αυτό που κάνει και που απλά μου έδινε οδηγίες τι να του κάνω. Ήταν αρκετά βίαιος, με έβριζε πολύ και στο τέλος με έβαλε να του τα πιω, κάτι που δεν είχα ξανακάνει ποτέ. Γενικά δεν ξέρω αν μου άρεσε το σεξ ή όχι αλλά σίγουρα με έφτιαχνε η ιδέα πως με πληρώνει και άρα πρέπει να του λέω ναι σε όλα. Μου έδωσε τελικά τα λεφτά στο τέλος αλλά ακόμα δε τα έχω ξοδέψει. Μου έχει στέιλει μήνυμα μερικές φορές αλλά δεν έχω απαντήσει.

Τι να κάνω;

pestoedo.com

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.457
Πόντοι
12.756
Πριν αρκετό καιρό είχα βγει με τη φίλη μου και μας πλησίασε ένας τριαντάρης να μας την πέσει. Η φίλη μου ξενέρωσε γιατί έκανε αρκετά πρόστυχο πέσιμο και του είπε να φύγει αλλά η αλήθεια είναι πως εμένα μου άρεσε. Όταν πήγε η φίλη μου τουαλέτα με πλησίασε αυτός πάλι αλλά εγώ του είπα πως δε μπορώ να φύγω χωρίς τη φίλη μου οπότε απλά του έδωσα το τηλέφωνο μου.

Τις επόμενες μέρες με ενοχλούσε συνέχεια με μηνύματα και τηλέφωνα αλλά εγώ είχα γεμίσει αμφιβολίες γιατί αυτός ήθελε μόνο σεξ, μου έστελνε πολύ πρόστυχα πράγματα (με έλεγε πουταν... του, καργ... και τέτοια) και ένιωθα πως δε θέλω τελικά να κάνω μαλακία στο αγόρι μου. Στο τέλος αφού του είπα ξεκάθαρα όχι, είπε πως θα μου δώσει 100 ευρώ να με γαμ....

Παλιά είχα φαντασιωθεί πως με πηδάει κάποιος και με πληρώνει αλλά ένιωθα πως θα ήμουν πολύ χαζή αν έλεγα ναι. Επίσης φοβόμουν επειδή δε τον ήξερα και μπορεί να γινόταν τίποτα άσχημο. Η ιδέα όμως είχε μπει μέσα μου για τα καλά και όσο περνούσε ο καιρός ανακάλυπτα πως ενώ το έκανα με το αγόρι μου τον σκεφτόμουν να με γαμ....

Μετά από περίπου ένα μήνα ένω είχαμε πολύ καιρό να μιλήσουμε του ξαναέστειλα μήνυμα και είπα πως τελικά ενδιαφέρομαι. Αυτός είπε πως είχε ξενερώσει να με παρακαλάει και δεν ήθελε πια, και μου είπε αν με ενδιέφερε πραγματικά έπρεπε να κάνω κάτι για να το αποδείξω, οπότε εγώ του έστειλα MMS φωτό το μουν.... μου και δέχτηκε τελικά να πάω για 50 ευρώ.
Το ΜΥΣΤΙΚΟ της Μαρίας, 22 ετών: "To έκανα για τα λεφτά"... Διαβάστε ΕΔΩ όλη την ιστορία!

Ήταν παράξενο να κάνω σεξ με κάποιον που δε νοιαζόταν καθόλου αν μου άρεσε αυτό που κάνει και που απλά μου έδινε οδηγίες τι να του κάνω. Ήταν αρκετά βίαιος, με έβριζε πολύ και στο τέλος με έβαλε να του τα πιω, κάτι που δεν είχα ξανακάνει ποτέ. Γενικά δεν ξέρω αν μου άρεσε το σεξ ή όχι αλλά σίγουρα με έφτιαχνε η ιδέα πως με πληρώνει και άρα πρέπει να του λέω ναι σε όλα. Μου έδωσε τελικά τα λεφτά στο τέλος αλλά ακόμα δε τα έχω ξοδέψει. Μου έχει στέιλει μήνυμα μερικές φορές αλλά δεν έχω απαντήσει.

Τι να κάνω;

pestoedo.com

:headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

KRITIKOS1985

Σεβαστός
Εγγρ.
6 Ιουν 2011
Κριτικές
55
Like
371
Πόντοι
1.640

Τι να κάνω;

pestoedo.com
Πόσο καριόλες είστε γαμώ την ώρα που σας έπλαθε...

Επισκέπτης
Έβαλε την ανήλικη κόρη του να οδηγήσει το τρένο

Απίστευτες καταγγελίες επιβατών στη Λάρισα
Μηχανοδηγός του ΟΣΕ έδωσε στην έφηβη κόρη του να οδηγήσει τον συρμό του Προαστιακού και μάλιστα με το τρένο γεμάτο επιβάτες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας «Ελευθερία» στις διαμαρτυρίες των επιβατών που αντελήφθησαν το πρωτοφανές συμβάν δόθηκε η απίθανη απάντηση από τον ελεγκτή της αμαξοστοιχίας: «Αφού την επιτηρεί. Δεν τον βλέπετε που είναι δίπλα της;».

Σύμφωνα με την καταγγελία Λαρισαίας, που ακόμη προσπαθεί να συνέλθει από το συμβάν και η οποία κατέθεσε έγγραφη καταγγελία αμέσως μετά τη αποβίβασή της.

Εκείνοι που κάθονταν στο πρώτο βαγόνι είδαν την κοπελίτσα με το σορτς και το σακίδιο να μπαίνει στον θάλαμο του μηχανοδηγού. Κάθισε για λίγο στη θέση του συνοδηγού αλλά εν συνεχεία ο πατέρας της, της παραχώρησε το κάθισμα του οδηγού και εκείνη ανέλαβε τη διεύθυνση του τρένου μετά τον σιδηροδρομικό σταθμό Ραψάνης.

Μετά τις διαμαρτυρίες των επιβατών που κάθονταν στις πρώτες θέσεις και αντελήφθησαν τι συνέβαινε, υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει πρόωρα το μάθημα οδήγησης τρένου...

Πηγή: eleftheria.gr

εδω το λινκ :

Επισκέπτης
Ζούσε φορώντας κράνος επειδή του έλειπε το μισό κρανίο!

Ο 9χρονος Oliver είναι μαχητής
Άλλοι στη θέση του ίσως και να τα είχαν παρατήσει. Αλλά όχι ο μικρός Oliver Kirk, από τη Βρετανία. Στα εννιά του χρόνια ζει με το μισό κρανίο να του έχει αφαιρεθεί εξαιτίας… μιας ιγμορίτιδας, ωστόσο συνεχίζει κανονικά το σχολείο του και τη ζωή του φορώντας ένα… κράνος ποδηλάτη για να προστατεύσει τον εγκέφαλό του.

Η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Oliver είχε ως αποτέλεσμα το μισό του κεφάλι να καλύπτεται μόνο από ένα λεπτό στρώμα δέρματος, κι έτσι φόρεσε το κράνος επί πέντε μήνες.

Πριν από δύο εβδομάδες, ωστόσο, υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση για την τοποθέτηση υποκατάστατου στο κρανίο του για να καλυφθεί το κενό.

Έχει πλέον απελευθερωθεί από την υποχρέωση να φορά κράνος και ανυπομονεί να αθληθεί και πάλι.

Η περιπέτεια του 9χρονου άρχισε από μία κοινή μόλυνση στα ιγμόρεια που για τους περισσότερους ανθρώπους λήγει με φάρμακα ή, αν η περίπτωση είναι πιο βαριά, με αντιβιοτικά.

Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, περίπου μία στις 10.000 σύμφωνα με την Daily Mail, η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί στην περιοχή που περιβάλλει τα μάτια, τα οστά, το αίμα ή τον εγκέφαλο.

Οι γονείς του Oliver, η Liz και ο David, πρόσεξαν για πρώτη φορά πως κάτι συμβαίνει το Φεβρουάριο, όταν τα βλέφαρα του Oliver άρχισαν να πέφτουν και υπέφερε από πονοκεφάλους. Αυτό συνέβαινε επειδή η περιοχή του εγκεφάλου του πρηζόταν και πίεζε τα μάτια του. Η κατάστασή του γρήγορα επιδεινώθηκε και οι χειρουργοί αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν όλη την αριστερή πλευρά του κρανίου του.

Καθάρισαν τον εγκέφαλό του από τη μόλυνση αλλά φοβούνταν για το ενδεχόμενο βακτήρια να έχουν περάσει στο κρανίο του κι έτσι αποφάσισαν μετά την επέμβαση να μην το τοποθετήσουν και πάλι στο κεφάλι του.

Ο Oliver ανάρρωσε μέσα σε λίγες εβδομάδες αλλά έχοντας μόνο δέρμα πάνω από τον μισό εγκέφαλό του έπρεπε να φορά κρανίο για να προστατεύει το κεφάλι του. Μέχρι που υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση για την τοποθέτηση τεχνητού κρανίου.

εδω το λινκ :

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom