Νέα

Νέα/κουτσομπολιά από εφημερίδες, websites, blogs

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Vanzel
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 15K
  • Εμφανίσεις 896K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Jim85

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Μηνύματα
1.258
Like
1.630
Πόντοι
216
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΝΟ
ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ, ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ (τουλάχιστον), ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΙ ΜΑΣ !!!!
"
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Καταδίωξη επιβάτη στο τούνελ του ΜΕΤΡΟ

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στο ΜΕΤΡΟ.

Επιβάτης αρνήθηκε να επιδείξει το εισιτήριό του, κατά τη διάρκεια ελέγχου, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι του ΜΕΤΡΟ να καλέσουν την αστυνομία.

Ο άνδρας σε κατάσταση πανικού πήδηξε στις γραμμές και μέσω του τούνελ, από τη στάση Χολάργος προς το Νομισματοκοπείο, προσπαθεί να βρει διέξοδο.

Η εταιρεία διέκοψε τα δρομολόγια προς αποφυγή ατυχήματος.

Άφαντος ο ριψοκίνδυνος επιβάτης του ΜΕΤΡΟ
Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ και ιδιαίτερα στο τμήμα Χολαργός-Νομισματοκοπείο, καθώς μέχρι αυτήν την ώρα δεν βρέθηκε ο άνδρας, ο οποίος πήδηξε στις γραμμές.

Το μεσημέρι, σύμφωνα με την αστυνομία, ο επιβάτης αρνήθηκε να επιδείξει το εισιτήριό του, κατά τη διάρκεια ελέγχου.

Στη συνέχεια, σε κατάσταση πανικού, πήδηξε στις γραμμές και μέσω του τούνελ, από τη στάση Χολάργος προς το Νομισματοκοπείο, προσπάθησε να βρει διέξοδο. Απ' ότι φαίνεται τη βρήκε...
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Μαρούλια και ντομάτες κατά της κρίσης
Στη δημιουργία κοινής αγροτικής καλλιέργειας, προχώρησαν μέλη της ανεξάρτητης κίνησης πολιτών του δήμου Θερμαϊκού, έχοντας ως στόχο να προσφέρουν σε κάθε πολίτη τα προς το ζην, μέσα σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, όταν και μπήκε τρακτέρ στο πρώτο χωράφι των 9,5 στρεμμάτων και έγινε η προετοιμασία του, με τον καλλιεργητή (σκάλισμα) ώστε το επόμενο διάστημα να γίνει η σπορά.

Στο πλαίσιο αυτό μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τα μέλη της πρωτοβουλίας έχουν παραχωρηθεί από 6 ιδιώτες 40 στρέμματα, σε διάφορες περιοχές του δήμου Θερμαϊκού.

Σε κάποιες από αυτές τις εκτάσεις θα σπαρθούν ρεβύθια, φακιές και άλλα όσπρια, ενώ στις υπόλοιπες θα φυτευτούν ανοιξιάτικα λαχανικά, αφού πρώτα χωριστούν σε μικρά κομμάτια των 100, 200 ή και300 μέτρων(ανάλογα με τη συμμετοχή), εκτάσεις που θα μετατραπούν σε μικρούς μπαξέδες και θα τα αναλάβουν ατομικά μέλη της Πρωτοβουλίας για την καλλιέργειά τους.

«Η πρωτοβουλία αυτή, έχει ως στόχο να υπάρχει μία κοινή αγροτική καλλιέργεια που θα ξεκινάει από εμάς και θα καταλήγει σε εμάς», λέει στο thousandnews.gr, ο Μιχάλης Κεχρής, μέλος της πρωτοβουλίας πολιτών του δήμου Θερμαϊκού.

Ο ίδιος τονίζει μάλιστα πως «το σκεπτικό στο οποίο βασίστηκε αυτή η ιδέα και ξεκίνησε να υλοποιείται είναι πως τα χρόνια δυσκολεύουν και οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να βγάζουν τουλάχιστον τα προς το ζην. Μέσα από αυτή τη κίνηση θα μπορεί ο καθένας να καλλιεργεί μαρούλια, ντομάτες και ό,τι άλλο μπορεί, ώστε να μην αναγκάζεται να τα χρεώνεται και να τα αγοράζει απ’ έξω».

Να σημειωθεί πως η κίνηση αυτή οργανώθηκε και υλοποιείται από τα μέλη της πρωτοβουλίας πολιτών του δήμου Θερμαϊκού, τα οποία θα βοηθούν παράλληλα και οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Επίσης την ίδια δυνατότητα θα έχει και ο κάθε πολίτης που έχει οικονομικές δυσκολίες και θέλει να συμμετάσχει σε αυτή την κίνηση.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Απολύσεις και μειώσεις μισθών από τον όμιλο Φουρλή
www.pixhost.org/show/806/11235547_tromaktiko.jpg] [/url]
Ένα πρωτοχρονιάτικο δώρο άνευ προηγουμένου, ετοίμαζε για το 2012 στους εργαζομένους , στις εταιρίες του ο όμιλος Φουρλής...
(INTERSPORT- ΙΚΕΑ- FOURLIS ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ-NEW LOOK-Service One).

Πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε μειώσεις μισθών 10% στους υπαλλήλους του, σε όποιον έπαιρνε καθαρές αποδοχές πάνω από το <υπέρογκο> ποσό των 1000-1100 ευρώ. Με απόλυτα <δημοκρατικές διαδικασίες> ο όμιλος Φουρλής ανάγκασε τους εργαζομένους του να υπογράψει νέες συμβάσεις εργασίας με χαμηλότερες αποδοχές από τις υπάρχουσες και σε ερώτηση συναδέλφου, εάν δεν τις υπογράψουμε τι θα γίνει….? , η απάντηση ήταν μία… <ΑΠΟΛΥΣΗ>.

Επίσης ο πρωτοχρονιάτικος μπουναμάς του ομίλου δεν σταμάτησε εκεί αλλά ήταν διπλός καθώς στην ΙΚΕΑ προχώρησαν και σε απολύσεις εργαζομένων.

Εμείς οι εργαζόμενοι του ομίλου σου κύριε Φουρλή και κύριοι μέτοχοι του ομίλου (INTERSPORT- ΙΚΕΑ- FOURLIS ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ-NEW LOOK-Service One), κατανοούμε το βαθύτατο οικονομικό πρόβλημα που έχετε αυτή την περίοδο. Είναι πολύ σκληρό ,φέτος για εσάς και τις οικογένειες σας , να μην καταφέρετε να πάτε ένα ταξιδάκι μέχρι τον Μαυρίκιο , τις Μπαχάμες ή την Ν. Υόρκη , προκειμένου να περάσετε σεμνά και ταπεινά τις γιορτινές τούτες μέρες.

Να ξέρετε κύριε Φουρλή και κύριοι μέτοχοι , ότι εμείς οι εργαζόμενοι (INTERSPORT- ΙΚΕΑ- FOURLIS ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ-NEW LOOK-Service One)
είμαστε στο πλευρό σας, σας συμπονούμε και σας κατανοούμε...

Στο μέλλον αν χρειαστεί να μας κόψετε ακόμη περισσότερο από τους μισθούς μας, αν χρειαστεί να μας κόψετε τον 13ο και 14ο
μισθό, μην διστάζετε να το κάνετε και αυτό. Εμείς οι εργαζόμενοι, τα σκουλήκια που έχετε στην δούλεψή σας, θα δείξουμε την ίδια και ακόμη περισσότερη κατανόηση. Επίσης αν χρειαστεί να απολύσετε εργαζομένους σας μην διστάσετε να το κάνετε. Γνωρίζουμε ότι κάθε απόλυση θα γίνει για το καλό του ομίλου και σας ευχαριστούμε πολύ και για αυτό όπως για την σιγουριά και την ασφάλεια που μας προσφέρετε πλέον στον εργασιακό μας χώρο.

Είναι πολύ σκληρό να σας ζητάνε τα παιδιά σας ένα χριστουγεννιάτικο ταξιδάκι στην Γαλλική Ριβιέρα και στις Άλπεις και εσείς να μην έχετε την οικονομική δυνατότητα να τους το προσφέρετε…. Κρίμα, λυπηρό και άδικο κύριε Φουρλή και κύριοι μέτοχοι του ομίλου.

Οι εργαζόμενοι του ομίλου Φουρλή κάνουμε έκκληση, προς τους πελάτες που επισκέπτονται τις εταιρίες του ομίλου (INTERSPORT- ΙΚΕΑ- FOURLIS ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ-NEW LOOK-Service One), λίγο πριν από την έξοδο τους από τα καταστήματα των εταιριών του ομίλου ,να συνεισφέρουν οικονομικά με οποιoδήποτε ποσό μπορούνε (2cents,5cents,10 cents…) προκειμένου να ενισχύσουν και αυτοί με την σειρά τους τον όμιλο Φουρλή και τους μετόχους του που τώρα σας έχουν ανάγκη και σας χρειάζονται... Επίσης μπορούνε αντί χρημάτων οι πελάτες να προσφέρουν, ρύζι ,μακαρόνια, φασόλια, ντομάτες και γιαουρτάκια. Και αυτά θα φανούν πολύ χρήσιμα στον όμιλο προκειμένου να βγει από την οικονομική δυσκολία που βρίσκεται τόσο ο όμιλος Φουρλής και οι μέτοχοι του.

Σας ευχαριστούμε κύριε Φουρλή και κύριοι μέτοχοι του ομίλου για την εκτίμηση που δείξατε στους εργαζομένους σας, που τόσα χρόνια σας υπηρετούσαν με απόλυτη αφοσίωση, με τον καλύτερο τρόπο και τους ανταμείψατε για αυτό, με μειώσεις μισθών και με απολύσεις.

Ευχαριστούμε πολύ,
Καλή χρονιά από τους εργαζόμενους Ομίλου Φουρλή
(INTERSPORT- ΙΚΕΑ- FOURLIS ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ-NEW LOOK-Service One).

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Οικολογικά βαγόνια στο Μετρό

Με αέρα οικολογικό φτάνει από την Κορέα στα τέλη του μήνα, ο πρώτος νέος συρμός του μετρό, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί αρχικά στους επτά σταθμούς προς Ελληνικό, Περιστέρι και Χαϊδάρι, που μήνες τώρα περιμένουν το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η σύμβαση με τη Siemens, να μπει το σύστημα σηματοδότησης και να λειτουργήσουν. Συνολικά, αναμένονται 17 συρμοί των έξι βαγονιών που είναι απολύτως φιλικοί προς το περιβάλλον και κινούνται και λειτουργούν με τη νέα λέξη της τεχνολογίας.

Με μέγιστη ταχύτητα των 80 χιλιομέτρων την ώρα, η τρίτη γενιά των συρμών διαθέτει έξυπνο σύστημα ελέγχου εκκίνησης, διατήρησης σταθερής ταχύτητας και επιβράδυνσης από τον έναν σταθμό στον άλλον, προκειμένου να εξοικονομείται ενέργεια.

Κύριο χαρακτηριστικό των οικολογικών βαγονιών είναι ότι έχουν βαφτεί με υδατοδιαλυτά χρώματα φιλικά προς το περιβάλλον, που σημαίνει ότι η βάση της βαφής τους είναι το νερό και όχι τα διαλυτικά, τα οποία αποτελούν χρωστικές ουσίες που επιβαρύνουν τον ανθρώπινο οργανισμό.

Ο κλιματισμός είναι ισχυρότερος και αναβαθμισμένος σε όλα τα βαγόνια τα οποία θα κινούνται με λιγότερο θόρυβο στο δίκτυο, με κινητήρες κλειστού τύπου. Οι χειρολαβές θα είναι περισσότερες, ενώ τα καθίσματα έχουν μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση, αλλά εξυπηρετώντας κατά 28 λιγότερους επιβάτες, σε σύγκριση με τα σημερινά βαγόνια του μετρό. Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί όμως, όπως αναφέρει η Realnews και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η προσβασιμότητα τους πλέον θα είναι καλύτερη χάρη στο κινούμενο σκαλοπάτι, το οποίο θα λειτουργεί για κάλυψη του κενού μεταξύ συρμού και αποβάθρας, αλλά και χάρη στον ειδικό χώρο για τα αμαξίδια των ΑΜΕΑ.
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Αχαΐα: Τη βίασαν χωρίς να το «καταλάβει»
Μια νεαρή γυναίκα από την Πάτρα έκανε μήνυση κατά αγνώστων και όλα αυτά επειδή δεν γνώριζε …τι είχε συμβεί το προηγούμενο βράδυ στο σπίτι της, όταν βρέθηκε στον ίδιο χώρο με δύο άντρες.

Στο αστυνομικό τμήμα, δήλωσε πως σηκώθηκε το πρωί έχοντας σημάδια στην πλάτη και σε άλλα σημεία του σώματός της, μεγάλους πόνους στα γεννητικά της όργανα αλλά και στην περιοχή των γλουτών, και ζήτησε από τους ένστολους να εφαρμοσθούν τα προβλεπόμενα.

Σύμφωνα με την περιγραφή της, γνώρισε τους δύο άνδρες σε χώρο διασκέδασης. Θυμάται πως την μετέφεραν σπίτι της, φαίνεται όμως ότι δεν σταμάτησαν εκεί. Οι άντρες, συνέχισαν να της δίνουν αλκοόλ με αποτέλεσμα η γυναίκα να μην θυμάται τι συνέβη!

Όταν ξύπνησε το πρωί ήταν μόνη στο σπίτι, όμως αισθανόταν πόνους στις περιοχές που αναφέραμε και αντιλήφθηκε πως ότι συνέβη τη περασμένη νύχτα, έγινε χωρίς τη θέλησή της.

Οι αστυνομικοί της εξήγησαν πως θα πρέπει να υποβάλλει μήνυση για σωματική βλάβη ή βιασμό για να προχωρήσει η σχετική διαδικασία και η γυναίκα συμφώνησε. Όμως δεν θυμόταν καν ποιοι ήταν αυτοί που την συνόδευσαν στο σπίτι της, ήθελε όμως να υποβάλει τη μήνυση ώστε ανά πάσα ώρα και στιγμή (αν τους συναντούσε ή μάθαινε κάποια πράγματα για εκείνους) να ενεργοποιείτο η σχετική διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί ρώτησαν για τον τόπο κατοικίας της κοπέλας, ενημερώθηκαν για την διεύθυνση διαμονής της και τελικά η μήνυση υπεβλήθη στο 3ο Αστυνομικό Τμήμα επί της οδού Γούναρη, καθώς εκείνο είχε την αρμοδιότητα.

Πηγή: dete.gr
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Νέο ναρκωτικό... Σκότωσε ήδη 3 νέους της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
Το ισχυρό ναρκωτικό εισέρχεται στην χώρα μας από την Βουλγαρία και την Αλβανία και θεωρείται 50 φορές πιο ισχυρό από την ηρωίνη. Το σκληρό οπιούχο, ικανό να σκοτώσει αν χρησιμοποιηθεί σε μεγάλη δόση ή σε συνδυασμό με άλλες ουσίες, εντοπίζεται πρώτη φορά στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών και έχει προκαλέσει έντονη κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, τον τελευταίο καιρό οι χρήστες τοξικών ουσιών στρέφονται στη φαιντανύλη και τα παράγωγά της επειδή έχει μειωθεί η ποσότητα της ηρωίνης που κυκλοφορεί στις πιάτσες. Οι χρήστες την προτιμούν επίσης επειδή κυκλοφορεί καθαρή χωρίς προσμείξεις άλλων ουσιών, καθώς η φαιντανύλη από μόνη της είναι πολύ ισχυρή.

Πρόκειται για συνθετικό οπιούχο, ένα νοσοκομειακό σκεύασμα που χρησιμοποιείται από τους αναισθησιολόγους και στην κτηνιατρική. Είναι πολύ ισχυρό παυσίπονο και αναισθητικό με μικρή διάρκεια. Σύμφωνα με τους ειδικούς, θεωρείται πιο καθαρή από την ηρωίνη και οι παρενέργειές της είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες καθώς τα άτομα που εθίζονται σ' αυτήν χάνουν απότομα βάρος, παρουσιάζουν υψηλή αρτηριακή πίεση και έχουν μεγάλες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή.

thrakinews.gr και  thrakistime.gr
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Απαγορεύτηκε φεστιβάλ κατανάλωσης… σκύλων στην Κίνα
www.pixhost.org/show/1901/11245313_image-ashx.jpg] [/url]
Η κυβέρνηση της Κίνας λόγω του κύματος διαμαρτυριών από ζωόφιλους απαγόρευσε το φεστιβάλ κατανάλωσης κρέατος σκύλων που φιλοξενείται παραδοσιακά στην πόλη Qianxi.

Η ανατριχιαστική παράδοσή τους δημιουργήθηκε 600 χρόνια πριν, από τη δυναστεία των Μινγκ και το φεστιβάλ επικεντρώνεται...στις σφαγές και τα γδαρσίματα σκύλων μέσα στους δρόμους της πόλης, με σκοπό να καταναλωθεί το κρέας τους.

Οι έμποροι, όπως στη… λαϊκή, ετοιμάζουν τα σκυλιά-εμπορεύματα και προσπαθούν να πουλήσουν το κρέας στους περαστικούς!

Πριν μερικά χρόνια, οι έμποροι είχαν σκοτώσει σκυλιά μπροστά στα μάτια πελατών για να αποδείξουν ότι το κρέας είναι...φρέσκο και όχι κατεψυγμένο!

Η σφαγή και η κακοποίηση που καταγγέλλουν οι ζωόφιλοι απ όλο το κόσμο και κάνει το γύρο του μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του Διαδικτύου, τελικά η κυβέρνηση αναγκάστηκε να το απαγορεύσει, μετά από 600 χρόνια!

Η παλιά παράδοση που θέλει το σκύλο ως...λιχουδιά έχει αρχίσει να ξεφτίζει στην Κίνα αφού όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποκτούν σκυλιά ως κατοικίδια.
Πηγή: adespoto.gr
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Είδος προς εξαφάνιση το ελληνικό γάλα
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία για την παραγωγή αγελαδινού γάλακτος στην Ελλάδα, με την τάση μείωσης να...
παγιώνεται την τελευταία τριετία.

Ενώ το 2010 η παραγωγή έφτανε τους 673.000 τόνους και μόλις ένα χρόνο πριν (2009) τους 720.000 τόνους, εντός του 2011 και μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε υπάρχουν στοιχεία από τον ΕΛΟΓΑΚ, το παραγόμενο γάλα δεν ξεπέρασε τους 573.000 τόνους.

Όπερ σημαίνει πως με βάση τις παλαιότερες «επιδόσεις» των μηνών από το Νοέμβριο κι έπειτα έως ότου «κλείσει» το παραγωγικό έτος, η συνολικά παραχθείσα ποσότητα δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 620.000 τόνους, στην καλύτερη των περιπτώσεων, με το ποσοστό μείωσης να ξεπερνά το 10%.

«Σε περίπτωση που η συγκεκριμένη τάση μείωσης συνεχίσει, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε πως σε πολύ λίγα χρόνια είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να ξεμείνει η χώρα μας από ελληνικό αγελαδινό γάλα», δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Πεβερέτος, Πρόεδρος στο Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας, που συμμετείχε μάλιστα σε σχετική διάσκεψη που οργάνωσε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο υφυπουργός Αστέριος Ροντούλης.

Στη συγκεκριμένη σύσκεψη ο ΣΕΚ κατέθεσε προτάσεις για «ανάταξη» του κλάδου , ο οποίος απειλείται με αφανισμό. Μεταξύ αυτών, αναφέρει ο κ. Πεβερέτος, είναι ανάγκη για:

-ισχυροποίηση συνεταιρισμών τύπου ΘΕΣγάλα

-πάγωμα χρεών για τους κτηνοτρόφους

-δημιουργία χρηματοδοτικής «γραμμής» για τους κτηνοτρόφους και μάλιστα με χαμηλό επιτόκιο

-μέτρα υπέρ της έγκαιρης πληρωμής των παραγωγών από τυροκομεία και εταιρείες, που έχουν φτάσει στο σημείο να καθυστερούν έως και 4 μήνες πλέον

-άμεση γενετική βελτίωση σύμφωνα με τις προτάσεις του ΣΕΚ, με πλειοψηφική συμμετοχή των κτηνοτρόφων, ώστε να επιτευχθεί η ανανέωση του ζωικού πληθυσμού με ιδιοπαραγόμενα είδη

Πρόβλημα και στην αιγοπροβατοτροφία

Η κρίση έχει απλώσει τα «δίχτυα» της όχι μόνον στην αγελαδοτροφία, αλλά και στην αιγοπροβατοτροφία, επισημαίνουν από τον ΣΕΚ. Έτσι, για πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια αναμένεται κάμψη της εγχώριας παραγωγής αιγοπρόβειου γάλακτος, με βάση τα προσωρινά διαθέσιμα στοιχεία.

Η τάση αυτή αποδίδεται στην ακρίβεια των ζωοτροφών, στην ανυπαρξία εργαλείων χρηματοδότησης των παραγωγών, στις καθυστερήσεις πληρωμών από πλευράς τυροκομείων και εταιρείων που απορροφούν τα προϊόντα, γεγονότα που οδηγούν τους κτηνοτρόφους σε οικονομική «ασφυξία».

Μείωση κατανάλωσης – καθυστερήσεις λιανεμπόρων

Το σκηνικό κρίσης που διαμορφώνεται στον κλάδο γενικότερα επιτείνεται από δυο επίσης παράγοντες, εις εκ των οποίων καθαρά συγκυριακού χαρακτήρα: Η μείωση της κατανάλωσης όσο περνά ο καιρός, αφού η αγοραστική δύναμη σχεδόν όλων έχει συρρικνωθεί, είναι ο ένας.

Και ο έτερος, η τακτική των περισσότερων λιανεμπόρων να πληρώνουν τους προμηθευτές προϊόντων, κτηνοτροφικών σ' ένα χρονικό διάστημα που μπορεί να φτάσει και τον ένα χρόνο!

Μέτρα από πλευράς υπουργείου

«Διάσκεψη για την Χάραξη μιας Εθνικής Στρατηγικής για την Γαλακτοπαραγωγική Αγελαδοτροφία» πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο, με πρωτοβουλία του υφυπουργού κ. Αστέριου Ροντούλη.

Στη Διάσκεψη επισημάνθηκε η πτωτική πορεία του κλάδου και διατυπώθηκαν προτάσεις για ένα στρατηγικό σχεδιασμό που θα αποβλέπει στην επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με τα προγράμματα Γενετικής Βελτίωσης, τον σχεδιασμό εναλλακτικών συστημάτων εκτροφής των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής, την αξιόπιστη τήρηση των κτηνιατρικών μητρώων και την καταπολέμηση των ζωονόσων και κυρίως της βρουκέλλωσης.

Ως επιστέγασμα της συζήτησης υπήρξε δέσμευση όλων των παρισταμένων φορέων για την επιτάχυνση και επικαιροποίηση των διαδικασιών δημιουργίας μιας ανοικτής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης στον χώρο του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων, στην οποία θα συζητούνται και θα συνδιαμορφώνονται προτάσεις των επαγγελματικών φορέων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ανάπτυξη του κλάδου.
diktionews.gr
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Ούτε καρφίτσα δεν πέφτει στον Κορυδαλλό και τη Χαλκίδα
«Ασφυξία» στις φυλακές Κορυδαλλού και Χαλκίδας, καθώς δεν υπάρχει καθόλου χώρος για την εισαγωγή νέων κρατουμένων. Οι διευθυντές των δύο φυλακών προειδοποιούν μάλιστα εγγράφως την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης για την... κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και ενημερώνουν ότι κλείνουν τις πύλες των δύο σωφρονιστικών καταστημάτων.

«Σας αναφέρουμε προς ενημέρωσή σας ότι από σήμερα, 27 Ιανουαρίου 2012, αδυνατούμε να παραλάβουμε κρατουμένους, λόγω ασφυκτικής υπερπλήρωσης του καταστήματος μας, η δύναμη του οποίου ανέρχεται σε 2.345 κρατουμένους» αναφέρει στο σχετικό έγγραφό του ο διευθυντής των φυλακών Κορυδαλλού, κ. Ιωάννης Ανέστης, ενώ ο διευθυντής των φυλακών Χαλκίδας, κ. Σπύρος Αθανασίου, υπογραμμίζει πως ο μόνος διαθέσιμος χώρος στο σωφρονιστικό κατάστημα που διευθύνει είναι στις... τουαλέτες.

«Μετά από τη σημερινή μεταγωγή-παραλαβή κρατουμένων, σας αναφέρουμε ότι πλέον δεν χωράνε πουθενά οι κρατούμενοι παρά μόνο στις τουαλέτες. Κλείσαμε. Η κατάσταση είναι τραγική. Η φυλακή είναι έτοιμη να «εκραγεί» με απρόβλεπτες συνέπειες για την ασφάλειά της. Παρακαλούμε όπως αφού λάβετε υπόψη σας τα ανωτέρω να μην φυλακίσετε άλλους κρατουμένους στο ενταύθα Κατάστημα Κράτησης. Δεν μπορούμε να παραλάβουμε άλλους κρατουμένους. Δεν υπάρχει ούτε σπιθαμή κενού χώρου για να τους τοποθετήσουμε» αναφέρει επί λέξει στο έγγραφό του ο κ. Αθανασίου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από εδώ και στο εξής οι δύο φυλακές δεν θα μπορούν να εκτελούν αποφάσεις για προφυλακίσεις, φυλακίσεις ακόμη και οι μεταγωγές κρατούμενων

Σήμερα, στις φυλακές της χώρας κρατούνται 12.703 κρατούμενοι. Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι οι δύο επιστολές βλέπουν το φως της δημοσιότητας, λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση των μέτρων που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης για την αποσυμφόρηση των φυλακών με την αποφυλάκιση ειδικών κατηγοριών κρατουμένων, στα οποία όμως αντιδρούν ΛΑΟΣ και της Ν.Δ.
protothema.gr
 

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Μηνύματα
5.510
Κριτικές
31
Like
1.444
Πόντοι
6.305
Κέρδισαν όλοι εκτός από τον... Μητσοτάκη!
Τελικά η "γκαντεμιά" έχει ονοματεπώνυμο και μάλιστα ελληνικό ακόμη και αν ψάξει να την βρει κάποιος στην Ισπανία. Εκεί στο μικρό άγνωστο αγροτικό χωριό, ονόματι Σοντέτο, με περίπου 70 νοικοκυριά που  κέρδισε το πρώτο βραβείο της ισπανικής Λοταρίας, 950 εκατομμύρια δολάρια.

Είναι το μεγαλύτερο ποσό στην ιστορία του Eλ Γκόρντο (ο χοντρός), όπως ονομάζεται η εν λόγω λοταρία. Όλοι οι κάτοικοι κέρδισαν, εκτός από έναν…

Ο Έλληνας Κώστας Μητσοτάκης, παραγωγός ταινιών, ήταν ο μοναδικός που δεν κέρδισε ούτε ευρώ!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι κάτοικοι του μικρού Σοντέτο, περίπου τρεις ώρες βορειανατολικά της Βαρκελώνης, αγοράζουν λαχνούς της Χριστουγεννιάτικης Λοταρίας προσφέροντας στήριξη στην ένωση των νοικοκυρών του τόπου τους που τα εμπορεύεται κερδίζοντας ένα μικρό ποσοστό. Ωστόσο, φέτος η οικονομική κατάσταση ήταν τόσο τραγική που κάποιοι κάτοικοι σκέφτονταν να μην συμμετάσχουν στην εθνική εμμονή της Λοταρίας. Για καλή τους τύχη, έμειναν πιστοί στις συνήθειες τους.

Οι περισσότεροι κάτοικοι του Σοντέτο είναι αγρότες ή άνεργοι εργάτες οικοδομών. Πλέον κάποιοι είναι εκατομμυριούχοι, ενώ ακόμη και οι λιγότεροι τυχεροί κέρδισαν ένα μίνιμουμ 130.000 δολαρίων.

Ο μοναδικός που έμεινε έξω από τον χορό των κερδών ήταν ο Έλληνας Κωστής Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης πήγε στο μικρό Σοντέτο, που αριθμεί περίπου 250 κατοίκους, για μια γυναίκα. Το ειδύλλιο δεν προχώρησε, όμως ο Έλληνας παραγωγός ταινιών παραμένει εκεί και δηλώνει πως παρότι δεν κέρδισε έχει ωφεληθεί από την τύχη των υπολοίπων καθώς τώρα μπορεί να πουλήσει τη γη του.
 

Αλιντισσα

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2011
Μηνύματα
4.083
Κριτικές
2
Like
15
Πόντοι
16
                                          [size=18pt]Κατάσχεση για τον Πέτρο Κωστόπουλο !!![/size]



Πραγματική θύελλα στην ΙΜΑΚΟ με τον Πέτρο Κωστόπουλο να δέχεται απανωτά χτυπήματα και να μην ξέρει κάνεις πότε θα έρθει το επόμενο τελευταίο χτύπημα αυτό από την εταιρεία...

A & G PAPER που ζητάει την κατάσχεση από το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών τόσο στην εταιρεία ΙΜΑΚΟ όσο και απο τον ίδιο τον Πέτρο Κωστόπουλο για ποσο που φτάνει το 1.700.000. Τα προβλήματα για τον εκδότη εχουν πάρει βροχή χιονοστιβάδας με τους απληρωτους εργαζόμενους να χαρακτηρίζονται απο τον ίδιο τσιμπούρι επειδή ζητάνε τα χρήματά τους.

Οι εργαζόμενοι έστειλαν επιστολή που μεταξύ άλλων γράφουν...

"Πριν από έναν μήνα περίπου χαρακτήρισε τους απλήρωτους υπαλλήλους του τσιμπούρια στον σβέρκο του και ζήτησε να δουλεύουμε ακόμη πιο σκληρά για να σώσουμε την εταιρεία του.

Άραγε έτσι δουλεύετε εσείς και η σύζυγός σας στον ΑΝΤ1, απλήρωτοι; Απολαμβάνοντας εσείς και η σύζυγός σας τη δημοσιότητα, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για το τι θα γίνει και μαθαίνουμε από διάφορες ιστοσελίδες ότι ετοιμάζετε προσφυγή στο άρθρο 99..."


 

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Μηνύματα
10.456
Like
19
Πόντοι
166
ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Έγκυος πασίγνωστη βουλευτής από κορυφαίο υπουργό
Του Βασίλη Γραμμένου

2 Φεβρουαρίου 2012
Σύμφωνα πάντα με ασφαλείς πληροφορίες που προέρχονται από πολιτικούς κύκλους, η πασίγνωστη βουλευτής της αντιπολίτευσης, που κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει τα ΜΜΕ με σχέση που διατηρούσε με γνωστό δικηγόρο διανύει τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της.

Σύμφωνα πάντα με αποκλειστικές πληροφορίες, η πανέμορφη και γοητευτική βουλευτής κυοφορεί τον καρπό του έρωτα της με κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης.

Η σχέση τους γεννήθηκε μέσα στα έδρανα της βουλής, καθώς η βουλευτής δεν περνά απαρατήρητη σε κάθε εμφάνισή της ενώ ο υπουργός πρωταγωνιστεί καθημερινά στις πολιτικές εξελίξεις του τόπου μας.

Σε λίγο περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο ειδύλλιο που όπως όλα δείχνουν η αποκάλυψη του θα προκαλέσει πολιτικές θύελλες.
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Τάμτα: Γιατί μπαινοβγαίνει στη φυλακή;

www.pixhost.org/show/818/11271066_tromaktiko163.jpg] [/url]
Είναι όμορφη, σέξι, πολυτάλαντη και δημοφιλής τραγουδίστρια. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που περνάει το κατώφλι των φυλακών. Ο λόγος για την Τάμτα, η οποία επισκέπτεται τον αδελφό της, που έχει φυλακιστεί για ληστεία σε σούπερ μάρκετ. Εξάλλου... πριν τρία χρόνια, οπότε κι έγινε γνωστή η είδηση της σύλληψης του 22χρονου, ήτο ένα σοκ τόσο για την τραγουδίστρια και την οικογένεια της, όσο και για τον καλλιτεχνικό χώρο.
Η Τάμτα, όμως στάθηκε στο πλευρό του αδελφού της, ενώ προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους στην ιστορία. Εξάλλου, μπορεί η ίδια να είναι εκτεθειμένη στα φώτα της δημοσιότητας, όμως την οικογένεια της την προστατεύει από αυτά. Ο 22χρονος δικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκισης και μέχρι σήμερα έχει εκτίσει τα τρία. Και όλα αυτά τα χρόνια η αοιδός έχει δώσει μεγάλο αγώνα και με την οικογένεια της έχουν ασκήσει έφεση για να βγει νωρίτερα από τη φυλακή.

Και μπορεί το πρόγραμμά της να είναι φορτωμένο, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, όμως, δε ξεχνά τον αδελφό της. Και με κάθε ευκαιρία τον επισκέπτεται στις φυλακές. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που την έχουν δει να περνά το κατώφλι τους και να βρίσκεται κοντά του.
womenonly.gr
 

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Μηνύματα
4.583
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Έγκυος πασίγνωστη βουλευτής από κορυφαίο υπουργό
Του Βασίλη Γραμμένου

2 Φεβρουαρίου 2012
Σύμφωνα πάντα με ασφαλείς πληροφορίες που προέρχονται από πολιτικούς κύκλους, η πασίγνωστη βουλευτής της αντιπολίτευσης, που κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει τα ΜΜΕ με σχέση που διατηρούσε με γνωστό δικηγόρο διανύει τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της.

Σύμφωνα πάντα με αποκλειστικές πληροφορίες, η πανέμορφη και γοητευτική βουλευτής κυοφορεί τον καρπό του έρωτα της με κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης.

Η σχέση τους γεννήθηκε μέσα στα έδρανα της βουλής, καθώς η βουλευτής δεν περνά απαρατήρητη σε κάθε εμφάνισή της ενώ ο υπουργός πρωταγωνιστεί καθημερινά στις πολιτικές εξελίξεις του τόπου μας.

Σε λίγο περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο ειδύλλιο που όπως όλα δείχνουν η αποκάλυψη του θα προκαλέσει πολιτικές θύελλες.

Aigeas,

Καλή η είδηση σου. Σε τέτοιες ειδήσεις όμως πρέπει να βάζουμε και καμια πηγή, γιατί πρέπει να φαίνεται που το μάθαμε.
Βρήκα λοιπόν διάφορες πηγές, να μερικές:




Και υπάρχουν κι άλλες.

Πάμε τώρα στην αστυνομική/κουτσομπολίστικη έρευνα:

Οι βουλευτίνες της ΝΔ είναι εννέα, οι εξής (από το website της βουλής):
Τσουμάνη-Σπέντζα Ευγενία
Αυγερινοπούλου Διονυσία
Κουντουρά 'Ελενα
Βόζεμπεργκ Ελισσάβετ
Πιπιλή  Φωτεινή
Ιατρίδη-Τσαμπίκα (Μίκα)
Ράπτη Ελένη
Κεφαλογιάννη ΄Ολγα
Κόλλια-Τσαρουχά Μαρία

Από αυτές βγαίνουν έξω λόγω ηλικίας (αποκλείεται να μείνει έγγυος γυναίκα που δεν έχει πια περίοδο) πέντε, άρα οι ύποπτες μένουν 4.
(Σημειώστε ότι από τις 9 είναι ζήτημα αν μια ή δυο γράφουν ημερομηνία γέννησης στο βιογραφικό τους: Λες και αν τις ψάχνουμε, τις ψάχνουμε για νύφες!)

Οι 4 ύποπτες (λέω εγώ) είναι:

Κουντουρά 'Ελενα
Ιατρίδη-Τσαμπίκα (Μίκα)
Ράπτη Ελένη
Κεφαλογιάννη ΄Ολγα

Θα άξιζε να βάλουμε ψηφοφορία εδώ, να δούμε ποια πιστεύουν τα μέλη του "bou" ότι έκατσε σε πασόκο!
Αλλά είναι δύσκολη η ψηφοφορία σε παλιό θρεντ, οπότε τα σχόλια σας εδώ...
 

Ric Flair

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2008
Μηνύματα
2.511
Like
0
Πόντοι
16
η μαμα μαλλον ειναι η ραπτη  ( αποτι λενε οι κακες οι γλωσσες εγω δεν ξερω τιποτις )

ποιος ειναι ο μπαμπας ? αυτο θα εχει ενδιαφερον ...

who's your daddy , baby ?  :grin:
 

Kavlarxis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2007
Μηνύματα
2.370
Κριτικές
4
Like
1.335
Πόντοι
216
Για "Μπαμπά" εγώ πάντως ψηφίζω , Λοβ...δο έχει το στίλ του ΓΑΜΙΚΛΑ!!!
 
Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Μηνύματα
5.818
Like
5
Πόντοι
66
www.skeftomasteellhnika.blogspot.com/2012/02/blog-post_5522.html]http://www.skeftomasteellhnika.blogspot.com/2012/02/blog-post_5522.html[/url]


.jpg


Τον επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών ζητά ο πρόεδρος των Αλβανών που ζουν στα Τρίκαλα, Iντρι  Ντίμπρα! Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τον πρόεδρο, οι λαθρομετανάστες ευθύνονται για τα χαμένα μεροκάματα…των Αλβανών !!(θράσος να σου πετύχει!) (φώτο  Ο Αλβανός πρόεδρος των λαθρο Aλβανών μαζί με τον πρώην νομάρχη τρικάλων και νυν αναπληρωτή τομεάρχη προστασίας του πολίτη  της Ν.Δ Ηλία Βλαχογιάννη και τον πρώην Δήμαρχο τρικαίων Ταμήλο Μιχάλη! σε εκδήλωση των Αλβανών )..

«Η οικονομική κρίση που περνάει η Ελλάδα μας έχει επηρεάσει όλους» αναφέρει ο Β. Ντίμπρα «χάνουμε μεροκάματα και βρισκόμαστε σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική θέση. Άνθρωποι που ήρθαμε και εγκατασταθήκαμε στην Ελλάδα, ακολουθήσαμε όλες τις Νόμιμες διαδικασίες, στείλαμε τα παιδιά μας στα σχολεία, βρισκόμαστε τώρα στο χείλος του γκρεμού και στα όρια της επιβίωσης.

Για τις ελάχιστες δουλειές που υπάρχουν πια προτιμούν όλοι τους… λαθρομετανάστες, κυρίως από Πακιστάν και χώρες της Ασίας και της Αφρικής, οι οποίοι παίρνουν χαμηλά μεροκάματα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση»!!!...

Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότερες από 40-50 οικογένειες Αλβανών οι οποίοι διαβιούσαν για 20 και πλέον χρόνια στην Ελλάδα έφυγαν τον τελευταίο χρόνο από τα Τρίκαλα. (Μαζί και τον ίδιο βέβαια γιατί και αυτός ειναι λαθρομετανάστης  να μην ξεχνόμαστε)
 

Επισκέπτης
www.skeftomasteellhnika.blogspot.com/2012/02/blog-post_5522.html]http://www.skeftomasteellhnika.blogspot.com/2012/02/blog-post_5522.html[/url]


.jpg


Τον επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών ζητά ο πρόεδρος των Αλβανών που ζουν στα Τρίκαλα, Iντρι  Ντίμπρα! Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τον πρόεδρο, οι λαθρομετανάστες ευθύνονται για τα χαμένα μεροκάματα…των Αλβανών !!(θράσος να σου πετύχει!) (φώτο  Ο Αλβανός πρόεδρος των λαθρο Aλβανών μαζί με τον πρώην νομάρχη τρικάλων και νυν αναπληρωτή τομεάρχη προστασίας του πολίτη  της Ν.Δ Ηλία Βλαχογιάννη και τον πρώην Δήμαρχο τρικαίων Ταμήλο Μιχάλη! σε εκδήλωση των Αλβανών )..

«Η οικονομική κρίση που περνάει η Ελλάδα μας έχει επηρεάσει όλους» αναφέρει ο Β. Ντίμπρα «χάνουμε μεροκάματα και βρισκόμαστε σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική θέση. Άνθρωποι που ήρθαμε και εγκατασταθήκαμε στην Ελλάδα, ακολουθήσαμε όλες τις Νόμιμες διαδικασίες, στείλαμε τα παιδιά μας στα σχολεία, βρισκόμαστε τώρα στο χείλος του γκρεμού και στα όρια της επιβίωσης.

Για τις ελάχιστες δουλειές που υπάρχουν πια προτιμούν όλοι τους… λαθρομετανάστες, κυρίως από Πακιστάν και χώρες της Ασίας και της Αφρικής, οι οποίοι παίρνουν χαμηλά μεροκάματα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση»!!!...

Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότερες από 40-50 οικογένειες Αλβανών οι οποίοι διαβιούσαν για 20 και πλέον χρόνια στην Ελλάδα έφυγαν τον τελευταίο χρόνο από τα Τρίκαλα. (Μαζί και τον ίδιο βέβαια γιατί και αυτός ειναι λαθρομετανάστης  να μην ξεχνόμαστε)
απορω γιατι σου κανει εντυπωση.εδω οι χρυσααυγητες στα επεισοδια στον αγ.παντελεημωνα ειχαν μαζι τους αλβανους και πολωνους που τραμπουκιζαν τους "λαθραιους" και φωναζανε εξω οι ξενοι!
 

rouKoun13

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2010
Μηνύματα
3.562
Κριτικές
2
Like
58
Πόντοι
16
απορω γιατι σου κανει εντυπωση.εδω οι χρυσααυγητες στα επεισοδια στον αγ.παντελεημωνα ειχαν μαζι τους αλβανους και πολωνους που τραμπουκιζαν τους "λαθραιους" και φωναζανε εξω οι ξενοι!
γτ νομιζεις οτι οι αλβανοι τους πακιστανο-αφγανους τους συμπαθουν?
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom