samsung
Μέλος
- Εγγρ.
- 24 Σεπ 2006
- Κριτικές
- 4
- Like
- 8
- Πόντοι
- 16
απ την στιγμη που παρουσιαζει τα εμπορευματα της στην τηλεοραση ειναι και τηλεπαρουσιαστρια
Να δεχτώ ότι οι έννοιες δεν είναι απόλυτα ξεκαθαρισμένες.
Έχω όμως την εντύπωση ότι υπάρχει πλέον η έννοια "τηλεπωλήσεις" (κατ' επέκταση της έννοιας "πωλήσεις")
Όπως υπάρχει και η έννοια "τηλεπαρουσιαστής" (κατ' επέκταση της έννοιας "παρουσιαστής").
Δεν έχουν την ίδια σημασία. Ο παρουσιαστής "παρουσιάζει" πράματα (όχι προς πώλησιν), και η έννοια υπήρχε πριν έρθει η TV στη ζωή μας: Σαν τέτοιον να σου θυμίσω κάποιον ονόματι Γιώργο Οικονομίδη (έχει πεθάνει τώρα).
"Παρουσίαζε" παραστάσεις, ταχυδακτυπουργούς, συγκροτήματα, σε διάφορες σκηνές θεάτρων και επιθεωρήσεων.
Το επάγγλεμα αυτό μετεξελίχτηκε στον "τηλεπαρουσιαστή", γιατί αυτή η δουλειά γίνεται πλέον (σχεδόν) μόνο μέσω της TV.
Νομίζω ότι αντίστοιχη είναι και η εξέλιξη της λέξης "πωλητής". Π.χ. "τηλεπωλητές" είναι όλοι αυτοί που εμφανίζονται και πουλάνε τηγάνια, όργανα γυμναστικής, αντίκες, κοσμήματα, ραπτομηχανές, κλπ, και οι οποίοι είναι και ξένοι συνήθως. (μεταγλωτισμένες εκπομπές).
Δεν είναι "τηλεπαρουσιαστές" με την έννοια της Opra π.χ.
Μόνο πουλάνε, απ' αυτό παίρνουν μισθό, δεν εμφανίζονται πουθενά αλλού.
Η συγκεκριμμένη μόνο χαλιά δεν πουλάει? Εκτός και αν κάνει και άλλα που δε τα ξέρω.
Άρα γιατί όχι "τηλεπωλήτρια"?