Aυτή η ομάδα γράφει ιστορία............
Ζούμε μεγάλες στιγμές σαν μπασκετικοί φίλαθλοι. Εγώ και σαν Ολυμπιακός που είμαι και καταχάρηκα την ματσάρα νωρίτερα, πρέπει να πω ότι με 7ο ματς τελικών Δύσης εκσπερμάτωσα..........
Είναι πολύ χαρισματικός αυτός ο μικρούλης ο Κάρι και όχι μόνο σαν ταλέντο αλλά και σαν χαρακτήρας και προσωπικότητα. Έχει αρχίδια-καρπούζια στις δύσκολες στιγμές. Αυτά τα σουτ που έβαλε απλά δεν μπαίνουν........... Μια ομάδα μόνος του στην επίθεση.
Από τη μία όλοι παραδέχονται ότι οι Θάντερ το έχασαν με τις γνωστές τους μαλακίες, αλλά από την άλλη για να μπορέσεις να κερδίσεις πρέπει να αξιοποιήσεις τις ευκαιρίες που σου δίνουν και να τα βάλεις. Και οι Γουώριορς τα βάζουν. Ξανά και ξανά και ξανά και ξανά..........
Από την ομάδα των Θάντερ, προσπαθώ να συμπαθήσω κάποιον παίχτη, αλλά δεν τα καταφέρνω...........
Πραγματικά χάρηκα περισσότερο γιατί δεν θα ξαναδώ φέτος τα μούτρα του κομπλεξικού χιμπατζή Γουέστμπρουκ. Η αλαζονεία του επέστρεψε στην ασχημόφατσά του και του έσπασε τα μούτρα. Γελούσε σε ερώτηση δημοσιογράφων για τις άμυνες του Κάρι στο 5ο ματς στο τέλος. Ποιος γελάει τώρα ανθρωπάκι?????????
Για τους τελικούς, είναι όλα ανοιχτά. Εχω όμως την αίσθηση ότι αφού οι Γουώριορς δεν έχασαν σε αυτή τη σειρά από αυτή την καλύτερη ομάδα που δεν τους πήγαινε στα ματσαρίσματα, μάλλον θα τα καταφέρουν και με τους Καβς, εύκολα ή δύσκολα. Οι Καβς είναι φέτος πλήρεις και υγιείς και ίσως η μόνη ομάδα που μπορεί σε σύνολο να συναγωνιστεί τους πόντους σε τριποντα που βάζουν οι Γουώριορς, αλλά έχουν τρανταχτές αδυναμίες που αν βγάλουν σε κάποια ματς των τελικών, θα φάνε μεγάλες διαφορές. Πρέπει να παίξουν στο ανώτερο επίπεδο για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί.
Ίδωμεν.........
Δεν μου αρέσει να μνημονεύω τον εαυτό μου αλλά πραγματικά από αυτά που είδαμε στον πρώτο τελικό νομίζω ήταν ακριβώς αυτά που περίμενα. Νομίζω υπάρχει μεγάλη διαφορά επιπέδου. Αφού κατάφεραν και νίκησαν τους Θάντερ, οι Γουώριορς νιώθουν και πάλι ανίκητοι και αυτό βγαίνει σε κάθε κίνησή τους. Τα μάτια τους γυαλίζουν και πάλι και έχουν σιγουριά. Ξέρουν ότι εύκολα ή δύσκολα τους έχουν τους Καβς, ενώ με τους Θάντερ σκέφτονταν "μας έχουν, αλλά θα τα δώσουμε όλα κι ότι γίνει". Είναι πολύ πιθανό MVP των τελικών να είναι και πάλι κάποιος άλλος, πέραν των Κάρι-Τόμπσον κι αυτό γιατί δεν θα χρειαστεί να κάνουν τόσο μεγάλα ματς για να κερδίσουν. Μπορούν και στο ρελαντί, παίζοντας ομαδικό μπάσκετ κι έχοντας πολλούς διακριθέντες. Από την άλλη είδα πράγματα που είναι μπασκετικά σχεδόν τραγικά. Υπήρχαν ψήγματα και σε άλλα ματς ως τώρα αλλά με έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο, φαίνεται τελείως η γύμνια των Καβς. Καταρχάς δεν υπάρχει επιθετικό πλάνο. Κατά δεύτερο η άμυνα είναι πραγματικό σουρωτήρι. Να πω την αλήθεια και οι δύο ομάδες μπήκαν σαν υπνωτισμένες και το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακό σαν θέαμα. Σα να είχαν έλλειψη ενέργειας. Όλοι τους. Κι από τις δύο ομάδες. Λες και είχαν φάει μεσημέρι για Πάσχα και μετά καπάκι πήγαν να παίξουν.
Ο Λεμπρόν δεν είναι ο κυρίαρχος παίχτης που ήταν. Χάνει κάτι σίγουρα καλάθια από κοντά και από μακριά είναι ένας μετριότατος σουτέρ που δεν έχει (και καλά κάνει) εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Ο Ιγκουοντάλα του έκλεψε 5 φορές την μπάλα και διάφοροι άλλοι, άλλες 5.
Μην σας ξεγελάνε οι 26 πόντοι του Ιρβινγκ. Έφαγε πολλά καλάθια από δικές του απροσεξίες στην άμυνα, ήταν άστοχος και δεν κατάφερε να οργανώσει σωστά και να δώσει τον ρυθμό που έπρεπε στην ομάδα του, ενώ επίσης δεν μοίρασε καλά το παιχνίδι.
Ο Σμιθ είναι κλασσικός παίχτης για σίγουρες καταστάσεις. Αόρατος θα περάσει κι από αυτούς τους τελικούς. Οι Καβς σουτάραν συνεχώς τριποντά ως τώρα και τα έβαζαν γιατί ένιωθαν ότι οι ομάδες με τις οποίες έπαιζαν ήταν χειρότερες. Και αυτό όντως ίσχυε. Τώρα όμως που ξέρουν ότι παίζουν με καλύτερη ομάδα και αν χάσουν τα σουτ θα βρεθούν πίσω στο σκορ με 20 πόντους σε 2-3 λεπτά, η πίεση είναι μεγάλη. Δεν σουτάρουν καν. Προτιμούν να παίζουν στατικά και να πηγαίνουν σε ένας εναντίον ενός που είναι εύκολα αντιμετωπίσιμα και προβλέψιμα. Από την άλλη έχουμε καλή κίνηση της μπάλας και κυκλοφορία καλά κοψίματα χωρίς την μπάλα και βαθύ ρόστερ. Ο Λεμπρόν έπαιξε σε όλο το ματς και όταν βγήκε αμέσως πήραν διαφορά οι Γουώριορς. Είναι αναντικατάστατος στην λειτουργία της ομάδας, ακόμα κι όταν δεν είναι στα πολύ καλά του. Αυτό μόνο αρνητικό είναι για τους Καβς.
Μάλλον λοιπόν πάμε για τελικούς-σούπα και τελικούς-σκούπα.