damiano17
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 10 Δεκ 2010
- Κριτικές
- 9
- Like
- 9.736
- Πόντοι
- 2.280
οσο να πεις , ενα ποσοστο θανατων αθλητων σε σχετικα μικρες ηλικιες , το εχουν.Οχι οτι δεν χαπακωνονται στην Ευρωπη , αλλα εκει επειδη πουλανε show , οι απαιτησεις ειναι αυξημενες , το ιδιο και η επιστημη της ντοπας.Βλεπεις μικροσωμους παιχτες (πχ Curry , Paul , Westbrook και πιο παλια Iverson , κ.α.) να τα βαζουν σωματικα με κατι τερατωδεις τυπους , και να βγαινουν ζωντανοι.Ο τεραστιος Drazen καποτε ειχε πει , οτι οι συμπαικτες του στην προπονηση επαιζαν σαν να ηθελαν να τον φανε , και αναγκαστηκε να αλλαξει τροπο ζωης , προπονησης , διατροφης για να επιβιωσει.
Η αλήθεια είναι φίλε, πως το γεγονός ότι οι Jerry West και Bill Russel είναι ακόμα σήμερα τόσο καλοστεκούμενοι και τόσοι μεταγενέστεροι τους μας έχουν αφήσει εδώ και χρόνια, κάτι λέει για την εξέλιξη του επαγκελματικού αθλητισμού γενικότερα τα τελευταία 50 χρόνια.
Από εκεί και πέρα, είναι γεγονός ότι οι άνω των 2m έχουν καρδιαγγειακά προβληματα και χαμηλότερο προσδόκημο ζωής(πόσο μάλλον αθλητές που ζορίζουν την καρδιά τους περισσότερο). Πρόσφατα ο Bird είχε πει πως προετοίμασε τη γυναίκα του για το θάνατο του, γιατί βάση καταγωγής και ύψους θα πρέπει να πεθάνει την επόμενη 2ετία :-
Άλλωστε, αυτοί οι πρόωροι θάνατοι δεν είναι αποκλειστικό φαινόμενο Αμερικανών παικτών(μπόλικοι και στην Ευρώπη).
Αυτό που εγώ θέλω να πώ είναι ότι τα "συμπληρώματα" δεν είναι ο λόγος της υπεροχής τους. Νομίζω και τα λόγια του Petrovich που αναφέρεις το επιβεβαιώνουν. Ουσιαστικά λέει ότι χρειάστικε να αλλάξει την αντιμετόπιση του μπάσκετ από παιχνίδι σε επάγκελμα και να ξαναοργανώσει όλη του την καθημερινότητα για να ανταπεξέλθει.
Όσο για τους guards που αναφέρεις, σαφώς και έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση από τους Ευρωπαίους, αλλά η μεγάλη τους διαφορά είναι στην τελειοποίηση των βασικών(τρίπλα,πάσα,σουτ).
Άλλωστε τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη είναι που ψάχνουν όλοι γρήγορα,άμπαλα αθλητικά πεντάρια. Την ώρα που στην Αμερική ακόμα και στο 5 επενδύουν σε παίκτες τύπου Davis,Porzingis,Marjanovic δίνοντας προτεραιότητα στην τεχνική έναντι των αθλιτικών προσόντων.
Για να μην μακρυγορώ(περισσότερο ) νομίζω ότι η καραμέλα-δικαιολογία για τα ντοπαρισμένα μαϊμουνια μας κρύβει τους ουσιαστικούς λόγους της υπεροχής τους και δεν κάνει καλό στην ανάπτυξη του δικού μας μπάσκετ, που έχει κολήσει σε ένα πολύ ξεπερασμένο μοντέλο