Νέα

NBA - το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο!!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ]{ING_J
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 215K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Αν το Μαιάμι πάρει από τους λοιπούς, πέραν Λεμπρόν αυτά που πρέπει και μπορούν να δώσουν, όλα τα ματς θα πάνε σε μεγάλες διαφορές. Αλλά αν όχι οι Σπερς έχουν τον πρώτο λόγο. Αυτό το κτήνος ο Λεμπρόν, τι ταπί έριξε στον φτωχο-Σπλίτερ???????????

J_K

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2013
Κριτικές
41
Like
12
Πόντοι
76
992841_10151694968584124_34684311_n.jpg

J_K

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2013
Κριτικές
41
Like
12
Πόντοι
76
Τρίποντα, “σπιρούνια” και καυτοί γκαρντ!
Οι Spurs έκαναν ρεκόρ τελικών με 16 τρίποντα και διέλυσαν το Miami με 113-77 στον τρίτο τελικό. Τρομερή εμφάνιση από τους Green, Neal, που είχαν μαζί 13/19 τρίποντα! Αποστολή Miami, Νίκος Παπαϊωάννου

Ο Tony Parker αναρωτιόταν πριν από τον τρίτο τελικό πως θα αντιδράσει η ομάδα του μετά τη συντριβή στο Miami και οι συμπαίκτες του έδωσαν στον Γάλλο σούπερ σταρ του San Antonio την καλύτερη απάντηση. Οι Spurs πραγματοποίησαν ονειρεμένη εμφάνιση στον τρίτο τελικό και έκαναν κομμάτια την άμυνα του Miami με 16/32 τρίποντα, φτάνοντας δια περιπάτου στη νίκη επί των πρωταθλητών με 113-77.

Οι Spurs έκαναν το 2-1 στους τελικούς και το έκαναν εύκολα. Πολύ εύκολα. Δεν είδαν ποτέ την πλάτη της Heat επί 48 λεπτά, προηγήθηκαν 15-7 στο 7' και με ένα ξέσπασμα στα μέσα της δεύτερης περιόδου άρχισαν να “χτίζουν” μία διαφορά 7-12 πόντων. Στο 19' τα “σπιρούνια” ξέφυγαν για πρώτη φορά με διψήφιο αριθμό πόντων (40-30) και παρά το 13-1 που έκανε η Heat και ισοφάρισε 44-44 στο 23', πήγε στα αποδυτήρια με διαφορά 6 πόντων χάρη σε δύο διαδοχικά τρίποντα από τους Parker, Neal. Κι όμως, η... καταιγίδα δεν είχε καν αρχίσει...

Τα τρίποντα έπεφταν... βροχή

Αν στο πρώτο ημίχρονο το San Antonio “έβγαλε” τον LeBron James από το παιχνίδι και είχε σταθερά τον έλεγχο χάρη στην άμυνα του, στο δεύτερο ημίχρονο “πάτησε” το Miami με την επίθεση. Με τα περιφερειακά σουτ για την ακρίβεια. Οι Spurs έβαλαν συνολικά 16 τρίποντα, σούταραν συνολικά με 49% εντός πεδιάς, κυριάρχησαν απόλυτα στα ριμπάουντ (52 έναντι 36) και μοίρασαν 29 ασίστ, κάνοντας μόνο 12 λάθη.

Οι Spurs νίκησαν τόσο εύκολα που η διαφορά στο 38' έφτασε στους 28 πόντους χάρη σε ένα σερί 15-0 και άγγιξε τη μέγιστη τιμή της στο τελευταίο λεπτό (113-76), απειλώντας ακόμα και το ρεκόρ διαφοράς για αγώνα σειράς τελικών. Εν τέλει, όμως, το 96-54 (+42) με το οποίο είχαν συντρίψει οι Bulls τη Utah στον τρίτο τελικό του 1998, παρέμεινε ακλόνητο...

Τρομερή εμφάνιση από τους Neal, Green

Οι Spurs νίκησαν τόσο εύκολα που ο Tony Parker αποχώρησε στην τρίτη περίοδο (για αδιευκρίνιστο, ακόμα, λόγο) και δεν χρειάστηκε καν να επιστρέψει στο γήπεδο, όπως και οι Tim Duncan (12 πόντοι, 14 ριμπάουντ), Manu Ginobili, οι οποίοι έπαιξαν μόνο 29 και 23 λεπτά αντίστοιχα. Κανείς τους, άλλωστε, δεν χρειαζόταν στο παρκέ στα τελευταία 17-18 λεπτά του αγώνα.

Η αιτία ήταν ο Gary Neal (24 πόντοι, 6/10 τρίποντα) και ο Danny Green (27 πόντοι, 7/9 τρίποντα), οι δύο τρομεροί σουτέρ του San Antonio, οι οποίοι έβαλαν μαζί 51 πόντους με 13/19 τρίποντα και έκαναν κομμάτια την άμυνα της Heat. Ηταν πάντως μία βραδιά που ουδείς υστέρησε για τους Spurs, πόσο μάλλον ο Kawhi Leonard (14 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα), ο οποίος έκανε πάλι καταπληκτική δουλειά στην άμυνα, πάνω στον LeBron James.

Αρνητικό ρεκόρ για τον LeBron

Μιας και ο λόγος για τον LeBron James, ο “βασιλιάς” πέρασε σχεδόν απαρατήρητος στο δεύτερο ημίχρονο. Είχε περισότερα σουτ (21) από πόντους (15) και τελείωσε το ματς με -32 στο “+/-”, το χειρότερό στα 899 παιχνίδια που έχει δώσει συνολικά στην 10ετή καριέρα του στο ΝΒΑ! Επίσης, για τρίτο συνεχόμενο ματς πέτυχε λιγότερους από 20 πόντους, κάτι που είχε να συμβεί από τους τελικούς του 2011. Στους φετινούς τελικούς, δε, μετράει συνολικά 50 πόντους, έξι λιγότερους από τον Danny Green!!!

Αν πιστέψουμε, δε, τις παραδόσεις, τότε οι Spurs θα κατακτήσουν στο τέλος και τον τίτλο, κάτι που έγινε και στις 11 από τις 12 προηγούμενες περιπτώσεις που μία ομάδα νίκησε στον 3ο τελικό, με τη σειρά στο 1-1. Εξαίρεση στην τραγική εμφάνιση που έκανε το Miami αποτέλεσε ο Mike Miller (15 πόντοι, 5/5 τρίποντα), δεν θα μπορούσε όμως να αποτρέψει τη συντριβή...

"Πήραμε αυτό που αξίζαμε"

“Πήραμε αυτό που αξίζαμε, δεν αναγνωρίζω καν την ομάδα που ήταν εκεί έξω απόψε” δήλωσε ο Erik Spoelstra μετά την τραγική εμφάνιση της ομάδας του, η οποία ηττήθηκε για 23η φορά σε 26 επισκέψεις στο San Antonio. “Δεν κάναμε τίποτα σωστό απόψε, δεν μπορούμε να παίξουμε έτσι σε καμία πλευρά του γηπέδου, εάν θέλουμε να νικήσουμε” είπε ο LeBron James.

“Ο LeBron πρέπει να παίξει καλύτερα για να νικήσουμε τη σειρά αλλά είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Πρέπει να παίξουμε όλοι καλύτερα και δεν νομίζω ότι η αυτοπεποίθηση είναι θέμα. Οι Spurs είναι εντυπωσιακοί, έκαναν ουσιαστικά ό,τι ήθελαν απόψε” είπε από τη μεριά του ο Chris Bosh. “Μας κλώτσησαν τον κ..ο αρκετά καλά” πρόσθεσε ο Dwyane Wade.

Undertow

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2008
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
0
Μεγαλειώδης νίκη, καλή απάντηση όσον αφορά τι κατάφεραν οι Heat στο 2ο ματς, αλλά...Parker.  Ενοχλήσεις-αποχώρηση και περιμένουμε σε λίγες ώρες να μάθουμε τι θα πούνε οι εξετάσεις.  ΑΝ υπάρχει τραυματισμός τότε όλη η σειρά των τελικών αλλάζει δραματικά. 

Πολύ καλή άμυνα και στον James.  Θα πατήσει γκάζια στο επόμενο παιχνίδι σίγουρα. 

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Αν λείψει ο Πάρκερ ή αν είναι.......μισός, τότε ανατρέπονται όλες οι ισορροπίες. Οι Σπερς έκαναν το καλύτερο ματς της τελευταίας πενταετίας, με εμφανίσεις που δεν πρόκειται να ξανακάνουν στην καριέρα τους οι Νιλ και Γκριν. Αυτό φυσικά δεν πρόκειται να ξαναγίνει.Μπορεί να είναι καλοί ξανά αλλά όχι τόσο τέλειοι. Από την άλλη ο Λεμπρόν πρέπει να παίξει καλύτερα, όπως φυσικά και ο Γουέιντ αλλά κυρίως ο ανύπαρκτος πουθενάς Μπος και στην επίθεση και στην άμυνα. Εχω πάντως την αίσθηση ότι το επόμενο ματς θα είναι το καλύτερο της σειράς, όποιος και να κερδίσει. Θα γίνει πραγματική σφαγή.

olotyxeros

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Δεκ 2011
Κριτικές
21
Like
2.222
Πόντοι
1.796
Νομίζω ότι μόλις είδαμε έναν απο τους καλύτερους τελικούς του ΝΒΑ.. Όποτε το παιχνίδι 7 δεν χάνεται...

Undertow

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2008
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
0
Τρελό παιχνίδι όντως.  Έτσι όπως το έχασαν όμως οι Spurs πραγματικά πιστεύω ότι δύσκολα θα επανέλθουν ψυχολογικά για το 7ο ματς.  Να έχεις τον τίτλο στο τσεπάκι σου και να το χάσεις έτσι δεν είναι εύκολο να το χωνέψεις. 

Ο Lebrom έδειξε για μια ακόμη φορά την αξία του και αντεπεξήλθε όπως αρμόζει σε έναν superstar στη 4η περίοδο.  Star της βραδιάς για μένα ο Bosh.  Πήρε το ριμπάουντ και την έστειλε στον Allen, και κυνήγησε το block στα τελευταία δευτερόλεπτα με τον Green.

Το τελευταίο παιχνίδι θα είναι κατά τη γνώμη μου ή στον πόντο ή θα το πάρουν οι Heat με ψιλοχαλαρούς ρυθμούς.  Όλα θα εξαρτηθούν πόσο γρήγορα θα καταφέρουν οι Spurs να επανέλθουν ψυχολογικά μετά από τέτοια ήττα.  Οι ψυχολογία των Heat είναι στο full έτσι και αλλιώς. 

Ginobilli + Parker χρειάζεται να παίξουν πολύ καλύτερα, αν οι Spurs θέλουν να έχουν ελπίδες.

Ίδωμεν. 

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Πω πω τι ματσάρα ήταν αυτή!!!!!!!!!Άξιζε το ξενύχτι χίλιες φορές. Αυτός ο Ρέι Άλεν είναι μεγάλη προσωπικότητα. Ο μεγαλύτερος σουτέρ στην ιστορία του παγκοσμιου μπάσκετ και στατιστικά σε αριθμούς και σε μεγάλα σουτ. Και δε νομίζω να τον ξεπεράσει κανείς ποτέ σε αυτόν τον τομέα. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι οι Σπερς το έχασαν μόνοι τους με λάθος διαχείριση κάποιων πραγμάτων από τον Πόποβιτς. Είναι γατόνι ο ξεδοντιάρης αλλά νομίζω πως έκανε σημαντικά λάθη στα τελευταία λεπτά. Παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Πραγματικά είχαν άγιο όμως οι Χιτ, γιατί στάθηκαν και τυχεροί. Στο 7ο ματς όλα μπορούν να συμβούν. Οι Σπερς δεν είναι ομάδα που μασάει ψυχολογικά από τέτοιες ήττες και νομίζω ότι θα επανέλθουν το ίδιο δυναμικά. Δεν έχει τελειώσει τίποτα, αλλά σίγουρα οι Χιτ έχουν το προβάδισμα. Παίζουν στην έδρα τους κι έρχονται από μια λυτρωτική νίκη. Βέβαια αυτό μπορεί να τους γυρίσει και μπούμερανγκ.
Μου θυμίζει λίγο η όλη κατάσταση τελικούς 1988 με τους Λέικερς πίσω 3-2 από τα Πιστόνια και τα τελευταία δύο ματς στην έδρα τους. Και στο 6ο ματς να είναι πίσω 102-99 δεπτερόλεπτα πριν το τέλος. Τελικά πήραν τη νίκη με 103-102 και κέρδισαν - αγχωτικά όμως πάλι- και το 7ο ματς. Περιμένω πως και πως για το 7ο ματς...........θα δώσουν όλοι από το υστέρημα των δυνάμεών τους. Παίζεται όλη η χρονιά σε ένα παιχνίδι.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Πω πω τι ματσάρα ήταν αυτή!!!!!!!!!Άξιζε το ξενύχτι χίλιες φορές. Αυτός ο Ρέι Άλεν είναι μεγάλη προσωπικότητα. Ο μεγαλύτερος σουτέρ στην ιστορία του παγκοσμιου μπάσκετ και στατιστικά σε αριθμούς και σε μεγάλα σουτ. Και δε νομίζω να τον ξεπεράσει κανείς ποτέ σε αυτόν τον τομέα. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι οι Σπερς το έχασαν μόνοι τους με [size=18pt]λάθος διαχείριση κάποιων πραγμάτων από τον Πόποβιτς[/size]. Είναι γατόνι ο ξεδοντιάρης αλλά νομίζω πως έκανε σημαντικά λάθη στα τελευταία λεπτά. Παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Πραγματικά είχαν άγιο όμως οι Χιτ, γιατί στάθηκαν και τυχεροί. Στο 7ο ματς όλα μπορούν να συμβούν. Οι Σπερς δεν είναι ομάδα που μασάει ψυχολογικά από τέτοιες ήττες και νομίζω ότι θα επανέλθουν το ίδιο δυναμικά. Δεν έχει τελειώσει τίποτα, αλλά σίγουρα οι Χιτ έχουν το προβάδισμα. Παίζουν στην έδρα τους κι έρχονται από μια λυτρωτική νίκη. Βέβαια αυτό μπορεί να τους γυρίσει και μπούμερανγκ.
Μου θυμίζει λίγο η όλη κατάσταση τελικούς 1988 με τους Λέικερς πίσω 3-2 από τα Πιστόνια και τα τελευταία δύο ματς στην έδρα τους. Και στο 6ο ματς να είναι πίσω 102-99 δεπτερόλεπτα πριν το τέλος. Τελικά πήραν τη νίκη με 103-102 και κέρδισαν - αγχωτικά όμως πάλι- και το 7ο ματς. Περιμένω πως και πως για το 7ο ματς...........θα δώσουν όλοι από το υστέρημα των δυνάμεών τους. Παίζεται όλη η χρονιά σε ένα παιχνίδι.

............................
Μετά το τέλος του έκτου τελικού, με τους Spurs να έχουν ηττηθεί, ένας Ιταλός δημοσιογράφος τόλμησε να ρωτήσει τον Popovich αν σκέφτηκε να δώσει εντολή για φάουλ στους παίκτες του. Η αντίδραση του έμπειρου τεχνικού όμως τα έλεγε όλα: “Αυτή είναι μία Ευρωπαϊκή ερώτηση σωστά”; Όταν λοιπόν ο Ιταλός δημοσιογράφος του είπε ότι “στην Ιταλία και στην Ευρώπη συνήθως κάνουμε φάουλ σε αυτές τις περιπτώσεις” η απάντηση του Popovich ήταν ξεκάθαρη: “Ναι, σωστά. Εμείς εδώ (σ.σ στις ΗΠΑ) δεν κάνουμε φάουλ σε τέτοιες καταστάσεις”. 

Τι να πει κανεις...

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
19
Πόντοι
5.825
είδα την φάση μετά το 3ποντο του Άλλεν, μπάσιμο των Σπέρς από Μανού ή Πάρκερ (δεν θυμάμαι τώρα)...
ο αμυντικός πήρε χέρια και μπάλλα μαζί αλλά φάουλ γιοκ... δείτε το και εσεις και πείτε μου...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom