Νέα

NBA - το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο!!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ]{ING_J
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 215K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

J_K

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2013
Κριτικές
41
Like
12
Πόντοι
76
ανυπαρκτος ο τζειμς στην τεταρτη περιοδο δεν το περειμενα ...αντι να παρει τις τελευταιες προσπαθειες μονος του παει και δεινει πασες στον γουεντ και στο μποσ που ειναι ντεφορμε...η σειρα εχει πολυ δρόμο μπροστά της...

Vagos The Pimp

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαρ 2009
Like
1
Πόντοι
16
το είδες το ματς τύπε??

Δεν το είδα τύπε, γιατί είμαι πάνω σε εξεταστική περίοδο και έχω αρκετή δουλειά με τη σχολή.. Είμαι στα τελειώματα και δεν μπορώ τα ξενύχτια τέτοια περίοδο.. όσο για τον Ράμος κάτω πολύ γέλιο, βλακάκος ολκής!

J_K

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2013
Κριτικές
41
Like
12
Πόντοι
76
Δεν το είδα τύπε, γιατί είμαι πάνω σε εξεταστική περίοδο και έχω αρκετή δουλειά με τη σχολή.. Είμαι στα τελειώματα και δεν μπορώ τα ξενύχτια τέτοια περίοδο.. όσο για τον Ράμος κάτω πολύ γέλιο, βλακάκος ολκής!
εγω τυπε ειδα την τεταρτη περιοδο γαμησαν οι σπυρς

Vagos The Pimp

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαρ 2009
Like
1
Πόντοι
16
εγω τυπε ειδα την τεταρτη περιοδο γαμησαν οι σπυρς

Είδα το buzzer beater του Πάρκερ τώρα σε βίντεο.. Τι κάνει ο άνθρωπος έχει ξεφύγει.. Λογικά θα πάρει και το βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου παίκτη στον κόσμο για τη σεζόν αυτή..

J_K

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2013
Κριτικές
41
Like
12
Πόντοι
76
Είδα το buzzer beater του Πάρκερ τώρα σε βίντεο.. Τι κάνει ο άνθρωπος έχει ξεφύγει.. Λογικά θα πάρει και το βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου παίκτη στον κόσμο για τη σεζόν αυτή..
!

vizolagnos6

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Like
170
Πόντοι
1
φολα σπιρουνια!απιστευτο το μπαζερ του παρκερ

J_K

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2013
Κριτικές
41
Like
12
Πόντοι
76
Paint it black
Ο Στέφανος Τριαντάφυλλος γράφει για τον Parker που έπαιξε τους Heat στα γόνατα και την τακτική δικαίωση του Popovich που προτίμησε "τους υπόλοιπους" και όχι τον LeBron James, βάφοντας... μαύρη τη ρακέτα.

Οι Spurs έκαναν το 1-0... ξεκούραστα. Και το τελευταίο δεν αφορά τον τρόπο με τον οποίο νίκησαν (άλλωστε έχαναν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα), αλλά στο γεγονός ότι εκμεταλλεύτηκαν τις έξτρα ημέρες που είχαν περιμένοντας να μάθουν τον αντίπαλο τους στους τελικούς.
Η κόπωση των Heat δεν ήταν μόνο σωματική, ακόμη κι αν λάβουμε υπόψη μας ότι το γόνατο του Wade και ο αστράγαλος του Bosh θα χρειαζόντουσαν σίγουρα κάποιες ημέρες παραπάνω, αλλά πνευματική. Δεν είναι εύκολο να παίζεις στο κόκκινο σε ένα έβδομο παιχνίδι και αμέσως την άλλη ημέρα να περιμένεις η "μπάρα" σου (μιλώντας με όρους... video games) να είναι αμέσως γεμάτη.
Πέρα από τον βαθμό της ενέργειας και από τακτικής πλευράς οι Spurs αποδείχτηκαν ανώτεροι. Μπορεί να έχασαν τη μάχη των ριμπάουντ, αλλά αποδείχτηκαν συνεπείς στην τακτική τους: είτε μιλάμε για την επίθεση pick-n-roll με τους Parker (κυρίως) και Ginobili, είτε για το παιχνίδι στο low-post με τον Tim Duncan. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο τελευταίος από τη δεύτερη περίοδο ως την τέταρτη ήταν αυτός που κράτησε την ομάδα του κοντά στο σκορ.
Μέχρι να αναλάβει ο Tony Parker, δηλαδή... Αν και κατά τη γνώμη μου η συνεισφορά του Γάλλου δεν περιορίζεται μόνο στο... γονατιστό σουτ (από την Τήνο με αγάπη) στην πιο κρίσιμη επίθεση των Spurs, ή συνολικά στα μεγάλα καλάθια που σημείωσε στο τέλος, αλλά και στον τρόπο που χειρίστηκε τη μπάλα. Στο μεγαλύτερο μέρος του ματς μοίραζε τη μπάλα με υποδειγματικό τρόπο. Δεν έκανε κατάχρηση ντρίμπλας, αλλά αντίθετα όταν ερχόταν και δεύτερος αμυντικός πάνω του λόγω της δυναμικής pick-n-roll αντιμετώπισης των Heat έβρισε αμέσως τον πλησιέστερο αμαρκάριστο παίκτη κάνοντας το κλικ στην επιθετική μηχανή της ομάδας του.

Packing the paint

Μεγαλύτερη ουσία, όμως, έχει η αμυντική προσέγγιση του αγώνα από τον Gregg Popovich. Ο προπονητής του San Antonio στο ερώτημα "να χάσουμε από τον LeBron James ή τους υπόλοιπους", αποφάσισε ξεκάθαρα "από τους υπόλοιπους". Οι Spurs έκοψαν τους διαδρόμους στον "King", ο οποίος πέτυχε τους περισσότερους από τους 18 πόντους του παίζοντας με πλάτη στο καλάθι, είτε από απομονώσεις στα πλάγια του γηπέδου κι αφού προηγουμένως χρησιμοποιούσε το μέγεθος του για να νικήσει τον Leonard. Το ίδιο έκαναν και στον Wade με αποτέλεσμα να πάρουν περισσότερους πόντους μέσα από τη ρακέτα από τον αντίπαλο τους.

Πως το έκαναν; Θέλησαν να βάζουν πέντε παίκτες πίσω από τη μπάλα. Πέρα από τον αμυντικό του LeBron, οι υπόλοιποι έβαζαν το ένα πόδι τους στο ζωγραφιστό (τακτική "pack the paint"), δημιουργούσαν ένα "μαύρο τείχος" στη ρακέτα γύρω του και τον ανάγκαζαν να σουτάρει, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι παίκτες που βρισκόντουσαν σε κοντινή απόσταση είχαν εύκολο σουτ. Όπως ο Bosh δηλαδή που σούταρε 6/16 και 0/4 από το τρίποντο.

Το ρίσκο στο μακρινό σουτ δεν ήταν μόνο επιλογή, ήταν και ανάγκη για τους Spurs που σε όλη τη διάρκεια του αγώνα "ακολουθούσαν" τα σχήματα του Eric Spoelstra βάζοντας τον Duncan στο "4" όταν έπαιζαν Haslem-Bosh και στο "5" όταν οι γηπεδούχοι κατέφευγαν σε κοντά σχήμα με τον LeBron στο "4". Μοιραία ο 37χρονος ηγέτης του San Antonio έμενε μες στη ρακέτα, δίνοντας σουτ στον αντίπαλο του. Κλασσική φάση αυτή του τελευταίου λεπτού όπου η προσπάθεια του Bosh για τρεις πόντους κατέληξε στο σίδερο. Ήταν η κρισιμότερη άμυνα που έβγαλαν τα "Σπιρούνια".

Παράλληλα οι Heat επέλαξαν πολλές φορές να παίξουν το αγαπημένο τους "small-ball" θέλοντας από τη μια να εκμεταλλευτούν τα αργά πόδια των Spurs και από την άλλη να έχουν περιφερειακούς που θα μπορούν να "τιμωρήσουν" την άμυνα των Τεξανών που άφηνε στα σουτ. Εξού και το σχήμα χωρίς αληθινό point guard ή αυθεντικό center που επέλεξε ο Spoelstra στο τέλος: Wade, Allen, Miller, James και Bosh.

Ακόμη κι έτσι οι Spurs ήταν αυτοί που δικαιώθηκαν, καθώς η μάχη της τακτικής κατέληξε στο... μαύρο. Για να δούμε ποια θα είναι η απάντηση των πρωταθλητών...

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Σίγουρα κουρασμένοι οι Χιτ-κι όχι μόνο σωματικά-και άξια το κέρδισαν οι Σπερς. Ο Λεμπρόν προσπάθησε να βάλει για λόγους ψυχολογίας στο ματς και τους άλλους δύο αλλά εκείνοι ήταν πάλι απογοητευτικοί. Ο Γουέιντ βασικά είχε καλό πρώτο ημίχρονο αλλά στο δεύτερο ήταν ανύπαρκτος.Πρέπει να πούμε πάντως ότι αυτή η ομάδα έχει τρελό φάρδος χρόνια τώρα. Της βγαίνουν κάτι φάσεις τελείως κουλές εκεί που φαίνεται ότι έχασαν την επίθεση, που αποκαρδιώνουν τον αντίπαλο. Σαν το σουτ απελπισίας του Πάρκερ τώρα. Πάντως επιμένω ότι το Γαλλάκι δεν έχει άνθρωπο να τον περιορίσει. Αν βρει απαντήσεις στο μαρκάρισμά του  ο μαυριδερός,ίσως αλλάξουν τα πράγματα.

J_K

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2013
Κριτικές
41
Like
12
Πόντοι
76
Σίγουρα κουρασμένοι οι Χιτ-κι όχι μόνο σωματικά-και άξια το κέρδισαν οι Σπερς. Ο Λεμπρόν προσπάθησε να βάλει για λόγους ψυχολογίας στο ματς και τους άλλους δύο αλλά εκείνοι ήταν πάλι απογοητευτικοί. Ο Γουέιντ βασικά είχε καλό πρώτο ημίχρονο αλλά στο δεύτερο ήταν ανύπαρκτος.Πρέπει να πούμε πάντως ότι αυτή η ομάδα έχει τρελό φάρδος χρόνια τώρα. Της βγαίνουν κάτι φάσεις τελείως κουλές εκεί που φαίνεται ότι έχασαν την επίθεση, που αποκαρδιώνουν τον αντίπαλο. Σαν το σουτ απελπισίας του Πάρκερ τώρα. Πάντως επιμένω ότι το Γαλλάκι δεν έχει άνθρωπο να τον περιορίσει. Αν βρει απαντήσεις στο μαρκάρισμά του  ο μαυριδερός,ίσως αλλάξουν τα πράγματα.
για πια ομαδα αναφέρεσαι οτι ειναι κωλόφαρδη??? 

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
για πια ομαδα αναφέρεσαι οτι ειναι κωλόφαρδη??? 

Για Σπερς. Αφού αναφέρω το σουτ του Πάρκερ μετά. Όχι ότι δεν είναι ικανοί. Αλλά τους βγαίνουν κάτι απίθανα ώρες-ώρες. Θυμάμαι τελικούς με Ντιτρόιτ, τις μεγάλες μάχες με Σανς ή Μάβερικς στην Δύση........Σα να έχουν κι έναν φύλακα-άγγελο από πάνω τους(κάτι σαν την εθνική ποδοσφαίρου μας στο Ευρωπαϊκό του 2004).

J_K

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2013
Κριτικές
41
Like
12
Πόντοι
76
Για Σπερς. Αφού αναφέρω το σουτ του Πάρκερ μετά. Όχι ότι δεν είναι ικανοί. Αλλά τους βγαίνουν κάτι απίθανα ώρες-ώρες. Θυμάμαι τελικούς με Ντιτρόιτ, τις μεγάλες μάχες με Σανς ή Μάβερικς στην Δύση........Σα να έχουν κι έναν φύλακα-άγγελο από πάνω τους(κάτι σαν την εθνική ποδοσφαίρου μας στο Ευρωπαϊκό του 2004).
οτι και να πουμε ομως ειναι λιγο για αυτη την ομαδα ειναι λιγο η καλυτερη ομαδα με τους λακειρς τα τελευταια 17 χρονια στο νβα

DON GIOVANNI

Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2011
Like
6
Πόντοι
16

Στο μπάσκετ φίλε μου άν δεν είσαι καί ικανός ή τύχη όσο κωλόφαρδος καί να είσαι δεν σε βοηθάει  :headbang: αντίθετα με το ποδόσφαιρο , ειδικά λοιπόν για τους Spurs εγώ που απο παλιά ήμουν φαν τών Pistons ( επο εποχή Isiah Thomas ! ) , λέω ότι  πραγματικά τα τελευταία χρόνια είναι  ή ΟΜΑΔΑ ! γιατί ξέχωρα απο τις προσωπικότητες ( Ντάνκαν , Πάρκερ , Τζινόμπιλι ) όλοι παίζουν για το σύνολο  :rockon: καί βέβαια αυτό κάνει το παιχνίδι τους σε μεγάλο βαθμό απρόβλεπτο εν΄αντιθέσει με τους Hit που το παιχνίδι γυρίζει γυρω απ' τον King Lebron  άρα αρκετά προβλέψιμο .

J_K

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2013
Κριτικές
41
Like
12
Πόντοι
76
Στο μπάσκετ φίλε μου άν δεν είσαι καί ικανός ή τύχη όσο κωλόφαρδος καί να είσαι δεν σε βοηθάει  :headbang: αντίθετα με το ποδόσφαιρο , ειδικά λοιπόν για τους Spurs εγώ που απο παλιά ήμουν φαν τών Pistons ( επο εποχή Isiah Thomas ! ) , λέω ότι  πραγματικά τα τελευταία χρόνια είναι  ή ΟΜΑΔΑ ! γιατί ξέχωρα απο τις προσωπικότητες ( Ντάνκαν , Πάρκερ , Τζινόμπιλι ) όλοι παίζουν για το σύνολο  :rockon: καί βέβαια αυτό κάνει το παιχνίδι τους σε μεγάλο βαθμό απρόβλεπτο εν΄αντιθέσει με τους Hit που το παιχνίδι γυρίζει γυρω απ' τον King Lebron  άρα αρκετά προβλέψιμο .
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896

Δεν διαφωνώ. Σίγουρα τα Σπιρούνια είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα της τελευταίας δεκαετίας και όχι μόνο λόγω τίτλων και ρεκόρ. Πάντα έπαιζαν πραγματικά ουσιαστικό και καλό μπάσκετ ακόμα και τις τελευταίες χρονιές που δεν έφτασαν μακριά. Τα περισσότερα εύσημα νομίζω πως πρέπει να πάνε στον μάστορα Πόποβιτς, που ακόμα κι όταν άλλαξε σημαντικά το ρόστερ κατάφερε να μην χαλάσει την χημεία. Απλά εγώ προσωπικά να πω την αμαρτία μου δεν τους χωνεύω.......

J_K

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2013
Κριτικές
41
Like
12
Πόντοι
76
Δεν διαφωνώ. Σίγουρα τα Σπιρούνια είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα της τελευταίας δεκαετίας και όχι μόνο λόγω τίτλων και ρεκόρ. Πάντα έπαιζαν πραγματικά ουσιαστικό και καλό μπάσκετ ακόμα και τις τελευταίες χρονιές που δεν έφτασαν μακριά. Τα περισσότερα εύσημα νομίζω πως πρέπει να πάνε στον μάστορα Πόποβιτς, που ακόμα κι όταν άλλαξε σημαντικά το ρόστερ κατάφερε να μην χαλάσει την χημεία. Απλά εγώ προσωπικά να πω την αμαρτία μου δεν τους χωνεύω.......
οι σπυρς ειναι ο παναθηναικος του νβα

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.297
Πόντοι
8.645
Απλά εγώ προσωπικά να πω την αμαρτία μου δεν τους χωνεύω.......

Ούτε 'γω, ειδικά αυτό το αρχίδι ο πάρκερ εδώ μου κάθεται (εδώ=λαιμός)
Μόνο ο ντάνκαν μου είναι συμπαθής

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom