Μόλις είδα το βιντεάκι στο youtybe, το οποίο δεν απόδειξε τελικά τίποτα.
Νόμιζα πως θα ήταν μια επιστημονική δοκιμασία του προϊόντος , αλλά αντιθέτως ήταν μια παρέα τριών (και γιατί όχι 2) νεαρών σε σπίτι που απλά προσπαθούσαν να το βγάλουν άκυρο.
Έχουμε και λέμε:
α) Πόσο εύκολα μπορείς να αποδείξεις στην κάμερα ότι η δύναμη που βάζει ο βοηθός στον tester είναι κάθετη ή μη? Μας λέει ότι άν η πίεση που ασκούμε είναι κάθετη/εσωτερική ο tester μένει ακίνητος. Ενώ αν πιέσουμε κάθετα/εξωτερικά, ο tester πέφτει πιο εύκολα. Μάλιστα, αυτό ισχύει, μόνο που δεν μπορεί να το αποδείξει εύκολα στην κάμερα και το βασικότερο δεν μας έδειξε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς. Δηλαδή, την εξήγηση που δίνει με την πίεση, μας την δίνει μόνο φορώντας το βραχιολάκι. Δεν το έκανε και χωρίς.
β) Στο θέμα της ευλυγισίας, παίζει μεγάλο ρόλο το πως έχεις τα πόδια σου. Στο βιντεάκι, ο tester είναι πολύ κοντά στην κάμερα και μας δείχνει μόνο το πάνω μέρος του κορμού. Κανονικά πρέπει να έχεις τα πόδια ίσια και κολλημένα και να περιστρέφεις μόνο τον κορμό. Αν το κάνετε μόνοι σας αυτό το τέστ (με ή χωρίς το βραχιολάκι) θα δείτε ότι έχετε την τάση να σηκώνεται τα πέλματα ή να στραβώνετε τα πόδια, φτάνοντας στην ακραία θέση. Οπότε, το βιντεάκι δεν είναι και το πλέον αξιόπιστο, αφού ένα σημαντικό κομμάτι του τέστ δεν το δείχνουν.
γ) Ο νεαρός υποστηρίζει κάτι τελείως αναληθές: ότι όποιος κάνει μια διάταση μετά στο καπάκι αποκτά ευλυγισία. Άρα στο μπαλέτο, στην ενόργανη, κ.λ.π. δεν χρειάζονται οι όποιες ασκήσεις για "ανοίγματα". απλά μια διάταση λίγο πρίν την παράσταση/εκτέλεση μια διάταση φτάνει για να αποκτήσει το σώμα μας την ελαστικότητα που χρειάζεται! ! ! Σας ακούγεται λογικό ? ? ? Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι η ευλυγισία αποκτάτε με μια διάταση. Υπάρχει ένα 4ο καλύτερο τέστ για αυτό, αυτό που έδειξε στον Μάκη, και έναι το μόνο που θα σας πείσει. Χέρια στην έκταση (ύψος των ώμων) και κάποιος να προσπαθεί να τα ενώσει προς τα πίσω. Κάντε το με ή χωρίς, όσες φορές θέλετε, με όποια σειρά θέλετε και πέστε μου περί ελαστικότητας.
δ) Φυσικά, για το τέλος άφησα την περίπτωση του ψεύτικου βραχιολιού. Λίγοι έχουν το copy-right, άρα τα δεκάδες άλλα φτηνά βραχιολάκια που κυκλοφορούν μπορεί να μην έχουν τις ίδιες ιδιότητες.
Συναγωνιστη, ειναι τοσο, μα τοσο λανθασμενα τα επιχειρηματα που παραθετεις που μπορουν να ισχυουν ΜΟΝΟ ΕΝΑ απο τα παρακατω για το ατομο σου
α)Ειτε εισαι βλακας.
β)Ειτε εχεις προσωπικα συμφεροντα απο το συγκεκριμενο προιον.
Με μια προχειρη-γρηγορη αναγνωση καποιος συμπεραινει ευκολα (αλλα λανθασμενα) το α.
Με μια πιο προσεκτικη αναγνωση ομως γινεται ξεκαθαρο οτι ισχυει το β.
Ε λοιπον, ειμαι στην ευχαριστη θεση να σου ανακοινωσω οτι ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΞ!!!Δυστυχως ομως για εσενα, ουτε και ιδιαιτερα εξυπνος...
Επειδη ομως βαριεμαι και ειμαι κουρασμενος δεν θα γραψω σημερα το γιατι.
Παρολαυτα, σου ευχομαι καλες δουλειες ...