Νέα

"Ναι" στην ευθανασία λέει το 52% των Ελλήνων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kazabuburas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 116
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.789
Πόντοι
1.206
προηγουμένως αναφέρθηκες στον τελευταίο χρόνο ζωής των ανθρώπων γενικά, οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν αποκλειστικά από ανίατες (και επίπονες) ασθένειες, πεθαίνουν και από γήρας

οπότε στην ουσία είπες ότι αν από τα 70 ως τα 71 σου παίρνεις 15 χάπια την ημέρα, αλλά πονάς σε ανεκτά επίπεδα και μπορείς να συνεχίζεις την ζωή σου εσύ θα προτιμούσες την ευθανασία και θα πρότεινες το ίδιο σε όλους, για να μην θησαυρίζουν οι φαρμακευτικές και για να πιάνουν τόπο τα κονδύλια για την υγεία στα νιάτα, το 'πιασα λάθος? :think:

Δεν τό 'πιασες πολύ λάθος.
Στην οποιαδήποτε ηλικία χρειάζεσαι 15 χάπια τη μέρα για να την βγάζεις, καλό είναι να "φεύγεις" πρωτού τα 15 χρειαστεί να γίνουν 30.
Συνήθως αυτό γίνεται μετά το 80, αλλά ακόμα κι αν στα 70 σου έχεις γίνει σαν 80άρης, δεν βλέπω τι θα σε οφελήσει να ζήσεις ακόμα δύο χρόνια αντί ένα!

Και ναι! Παρ' ότι συντόμως θα είμαι κι εγώ γέρος προτιμώ τα λεφτά (που δεν περισσεύουν ποτέ τα άτιμα) να πηγαίνουν στους νέους παρά σε 15 σκευάσματα ημερησίως για γέρους.

Προχθές στο φαρμακείο ήταν ένας 80+ που φιλονικούσε με τον φαρμακοποιό γιατί δεν δεχόταν την συναγή του ΕΟΠΠΥ για κάποιο, ακριβό μάλιστα, αντιχοληστεριναιμικό φάρμακο. Το ότι η χοληστερίνη κάνει ζημιές μετά από χρόνια δεν τον ενδιέφερε φυσικά. Αυτός ήταν 82 (πες) και ήθελε να πάει 92 με ακριβά φάρμακα που όμως δεν δεχόταν να τα πληρώνει ο ίδιος!

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
Ρε παίχτη η ένοια της ευθανασίας είναι να ΜΗΝ κάθεται στο σπίτι του και να πονάει επειδή τα κόκκαλά του σπάνε από τις μεταστάσεις, ή νοιώθει να σκάει επειδή σταματάει η δυνατότητά του να αναπνέει από "Σαρκό"! ;)
Διότι τότε θα καταφύγει στα νοσοκομεία αναγκαστικά, μη μπορώντας να υποφέρει τον πόνο ή την ασφυξία!
συμφωνω ......αρα οταν αυτος θα καταφυγει στο νοσοκομειο δυσπνοωντας αντι για βοηθεια με οξυγονο και μασκα εσυ προτεινεις να του κλεινουμε τα ρουθουνια και το στομα για τρια λεπτα για να παει μια ωρα αρχυτερα στον σειριο να κανει παρεα στους αλλους προγονους του.....τοσο απλο....πως δεν το χαμε σκεφτει ολοι νωριτερα;

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
αυτο που περιγραφεις ειναι αυτοκτονια νικ που τιμωρειται και απο την θρησκεια γιατι ειναι αμαρτια.....ευθανασια νικ ειναι να γινεσαι αθορυβα απο μελμπεργκ λαιον7...... :birdman: :2funny: :2funny:
τυπε η νωντοθρησκεια ποια γνωμη εχει για την ευθανασια? :grin:

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.789
Πόντοι
1.206
συμφωνω ......αρα οταν αυτος θα καταφυγει στο νοσοκομειο δυσπνοωντας αντι για βοηθεια με οξυγονο και μασκα εσυ προτεινεις να του κλεινουμε τα ρουθουνια και το στομα για τρια λεπτα για να παει μια ωρα αρχυτερα στον σειριο να κανει παρεα στους αλλους προγονους του.....τοσο απλο....πως δεν το χαμε σκεφτει ολοι νωριτερα;

Αυτός με την Σαρκό θα "σκάσει" ούτως ή άλλως! Δεν αναφέρομαι σε κρίση άσθματος. ;)
Αν ο ΙΔΙΟΣ θέλει να βάλει τέλος στο μαρτύριό του, γιατί να μην το δεχθούμε; Επειδή "Τη ζωή την δίνει ο θεός και μόνο αυτός μπορεί να την αφαιρέσει;"
Διότι η νομοθεσία μας σε τέτοια θεοκρατική άποψη βασίζεται.

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Αυτός με την Σαρκό θα "σκάσει" ούτως ή άλλως! Δεν αναφέρομαι σε κρίση άσθματος. ;)
Αν ο ΙΔΙΟΣ θέλει να βάλει τέλος στο μαρτύριό του, γιατί να μην το δεχθούμε; Επειδή "Τη ζωή την δίνει ο θεός και μόνο αυτός μπορεί να την αφειρέσει;"
Διότι η νομοθεσία μας σε τέτοια θεοκρατική άποψη βασίζεται.
αν επιτραπεί κάτι τέτοιο θα χαθεί και κόσμος που απλώς απογοητεύτηκε από την είδηση της ανίατης ασθένειας και που στην συνέχεια αν δεν ζητούσε ευθανασία πιθανώς να είχε μετανιώσει για την αρχική του σκέψη (για να μην αναφερθώ στις σπάνιες περιπτώσεις του "θαύματος"/ ως επιστημονικά ανεξήγητες περιπτώσεις ίασης)

δεν είναι καθαρά θεολογικής ή ηθικιστικής φύσεως η προβληματική όπως λες, απλώς κάτι τέτοιο θα ωθούσε πολύ κόσμο σε βεβιασμένες αποφάσεις που δεν έχουν γυρισμό (βέβαια θα μου πεις δεν έχει και πολύ νόημα η κουβέντα σε αυτήν την βάση γιατί όποιος πεθαίνει δεν  έχει συνείδηση της ανυπαρξίας ή του λάθους του, αλλά ούτε και αυτή είναι σωστή προσέγγιση, και για να γίνω πιο κατανοητός πχ στην αντίστοιχη προβληματική της θανατικής ποινής υπάρχει το ενδεχόμενο να εκτελεστεί κάποιος αθώος από δικαστική πλάνη)

Εγγρ.
20 Νοε 2010
Like
19
Πόντοι
166
αν επιτραπεί κάτι τέτοιο θα χαθεί και κόσμος που απλώς απογοητεύτηκε από την είδηση της ανίατης ασθένειας και που στην συνέχεια αν δεν ζητούσε ευθανασία πιθανώς να είχε μετανιώσει για την αρχική του σκέψη (για να μην αναφερθώ στις σπάνιες περιπτώσεις του "θαύματος"/ ως επιστημονικά ανεξήγητες περιπτώσεις ίασης)

δεν είναι καθαρά θεολογικής ή ηθικιστικής φύσεως η προβληματική όπως λες, απλώς κάτι τέτοιο θα ωθούσε πολύ κόσμο σε βεβιασμένες αποφάσεις που δεν έχουν γυρισμό (βέβαια θα μου πεις δεν έχει και πολύ νόημα η κουβέντα σε αυτήν την βάση γιατί όποιος πεθαίνει δεν  έχει συνείδηση της ανυπαρξίας ή του λάθους του, αλλά ούτε και αυτή είναι σωστή προσέγγιση, και για να γίνω πιο κατανοητός πχ στην αντίστοιχη προβληματική της θανατικής ποινής υπάρχει το ενδεχόμενο να εκτελεστεί κάποιος αθώος από δικαστική πλάνη)

ναι προφανώς δεν θα αρχίσουν να σφάζουν κόσμο επειδή είπε " αθέλω να πεθάνω γτ έχω γρίπη" και θα υπάρχει μια α διαδικασία και ένα χρονικό περιθώριο ίσως ..

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
ναι προφανώς δεν θα αρχίσουν να σφάζουν κόσμο επειδή είπε " αθέλω να πεθάνω γτ έχω γρίπη" και θα υπάρχει μια α διαδικασία και ένα χρονικό περιθώριο ίσως ..
δε νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να μετρήσει κανείς σε αριθμούς τον πόνο, ή ακόμα και αν γίνεται σίγουρα δεν μπορεί να μετρήσει τις αντοχές διαφορετικών ανθρώπων στην ίδια ένταση πόνου

οπότε στην τελική δεν υπάρχουν ασφαλή κριτήρια και θα πρέπει να βασιστεί κανείς στην επιθυμία του αρρώστου

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.789
Πόντοι
1.206

Δεν μου λες; Αν πουν σε μια 35χρονη πως έχει καρκίνο του μαστού (που είναι συνήθως ιάσιμος) και πρέπει να χειρουργηθεί και να υποστεί χημειοθεραπεία (με ότι αυτό σημαίνει) κλπ κι αυτή αρνηθεί, γίνεται να την υποχρεώσει κανείς να το κάνει με το ζόρι;
Ουσιαστικά δεν επιλέγει η ίδια την τύχη της;

Αν όμως κάποιος ζητάει βοήθεια για να βάλει τέλος σε μια (μακρά ή σύντομη) πορεία προς τον (επώδυνο συνήθως) θάνατο, ή σε μια μόνιμη βαρειά και ανίατη αναπηρία (π.χ. τετραπληγία) γιατί την αρνούμαστε;

Φυσικά δεν υπάρχει θέμα κάποιος να συναινέσει σε "ευθανασία" για ασήμαντο λόγο, αλλά ασφαλώς και κανείς δεν την χρειάζεται. Όποιος είναι καλά μπορεί και μόνος του να τερματίσει την ζωή του...

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
ασε να κονομησουμε και εμεις κανα φραγκο ρε τυπε
κλεφτες θα γινουμε? :grin:

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Δεν τό 'πιασες πολύ λάθος.
Στην οποιαδήποτε ηλικία χρειάζεσαι 15 χάπια τη μέρα για να την βγάζεις, καλό είναι να "φεύγεις" πρωτού τα 15 χρειαστεί να γίνουν 30.
Συνήθως αυτό γίνεται μετά το 80, αλλά ακόμα κι αν στα 70 σου έχεις γίνει σαν 80άρης, δεν βλέπω τι θα σε οφελήσει να ζήσεις ακόμα δύο χρόνια αντί ένα!

Και ναι! Παρ' ότι συντόμως θα είμαι κι εγώ γέρος προτιμώ τα λεφτά (που δεν περισσεύουν ποτέ τα άτιμα) να πηγαίνουν στους νέους παρά σε 15 σκευάσματα ημερησίως για γέρους.

Προχθές στο φαρμακείο ήταν ένας 80+ που φιλονικούσε με τον φαρμακοποιό γιατί δεν δεχόταν την συναγή του ΕΟΠΠΥ για κάποιο, ακριβό μάλιστα, αντιχοληστεριναιμικό φάρμακο. Το ότι η χοληστερίνη κάνει ζημιές μετά από χρόνια δεν τον ενδιέφερε φυσικά. Αυτός ήταν 82 (πες) και ήθελε να πάει 92 με ακριβά φάρμακα που όμως δεν δεχόταν να τα πληρώνει ο ίδιος!

πολύ απόλυτα τα παρουσιάζεις τα πράγματα, λες και ξέρεις ποιά στιγμή θα είναι η τελευταία χρονιά κάποιου για να κάνει τα κουμάντα του... και αναφέρομαι στις περιπτώσεις γήρατος και όχι κάποιας ασθένειας...

όσο για το παράδειγμα που αναφέρεις, πιθανόν ο 80+ να τα έχει πληρώσει τα φάρμακα με τις εισφορές τόσων ετών...

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
τυπε η νωντοθρησκεια ποια γνωμη εχει για την ευθανασια? :grin:
η απαντηση μαν κρυβεται σε μια λεξη.....χαστουρας :rockon:
Δεν μου λες; Αν πουν σε μια 35χρονη πως έχει καρκίνο του μαστού (που είναι συνήθως ιάσιμος) και πρέπει να χειρουργηθεί και να υποστεί χημειοθεραπεία (με ότι αυτό σημαίνει) κλπ κι αυτή αρνηθεί, γίνεται να την υποχρεώσει κανείς να το κάνει με το ζόρι;

Αν όμως κάποιος ζητάει βοήθεια για να βάλει τέλος σε μια (μακρά ή σύντομη) πορεία προς τον (επώδυνο συνήθως) θάνατο, ή σε μια μόνιμη βαρειά και ανίατη αναπηρία (π.χ. τετραπληγία) γιατί την αρνούμαστε;

Φυσικά δεν υπάρχει θέμα κάποιος να συναινέσει σε "ευθανασία" για ασήμαντο λόγο, αλλά ασφαλώς και κανείς δεν την χρειάζεται. Όποις είναι καλά μπορεί και μόνος του να τερματίσει την ζωή του...
τυπε καλα τα λες εσυ.....αυτους που παιρνουν την συνταξη του παππου κλπ τους ρωτησες; :birdman:

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.789
Πόντοι
1.206
δε νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να μετρήσει κανείς σε αριθμούς τον πόνο, ή ακόμα και αν γίνεται σίγουρα δεν μπορεί να μετρήσει τις αντοχές διαφορετικών ανθρώπων στην ίδια ένταση πόνου

οπότε στην τελική δεν υπάρχουν ασφαλή κριτήρια και θα πρέπει να βασιστεί κανείς στην επιθυμία του αρρώστου

Ασφαλέστατα!
Κανένας βαρέως πάσχων δεν θα υφίσταται ακουσίως ευθανασία. Αλλά και κανείς υγιής ή ελαφρώς πάσχων δεν την έχει ανάγκη, όπως προείπα. ;)
Εξ άλλου ΑΥΤΗ είναι η ΕΝΝΟΙΑ της ευθανασίας! Θα αλλάξουμε τα δεδομένα τώρα;

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Σε πολυ ειδικες περιπτωσεις νομιζω θα επρεπε να γινεται σεβαστη η επιθυμια του αμεσα ενδιαφερομενου.

Εγγρ.
20 Νοε 2010
Like
19
Πόντοι
166

Ακριβώς ο κάθε ένας είναι σε θέση να επιλέξει αν θέλει να σαπίζει κ να έχει έναν αργό θάνατο περιμένοντας το "θαύμα" , ένας άλλος που κρίνει ότι δεν το βαστάει αυτό μληπως θα πρέπει να τον βοηθήσεις πριν έρθουν κ χειρότερα ?
Δεν έχω καταλήξει αν είμαι υπέρ ή κατά απλά σ λέω

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
μπορεί όμως ανά πάσα στιγμή να αλλάξει γνώμη και να χειρουργηθεί ;)

Εγγρ.
30 Οκτ 2008
Like
151
Πόντοι
16
Θα πρέπει να πωλείτε χαπάκι ευθανασίας στα φαρμακεία και να το χρησιμοποιείς με μια απλή δήλωση του νόμου 105 ανεξαρτήτως αν έχεις ανίατη ασθένεια  η όχι

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
Σε πολυ ειδικες περιπτωσεις νομιζω θα επρεπε να γινεται σεβαστη η επιθυμια του αμεσα ενδιαφερομενου.
τι επιθυμια εχει ενα φυτο σε αγρυπνο κωμα αραγε;και πως θα την εκφρασει; :think:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom