Stories
Δεν υπάρχει καμία ιστορία αυτή τη στιγμή. Δημιούργησε μία! (click + στο avatar).
κανα 15ευρο ειναι το γεμισμα.καλα δεν ειναι κανενα τρομερο κοστος απλα δεν υπαρχει ιδιαιτερος λογος να τα δωσεις. 1 γεμισμα βεβαια=ενα γαμισι στο μεταξουργειο,οποτε διαλεγεις και παιρνεις ;)
Παντως εχω παρατηρησει στις πιεσεις των ελαστικων που οταν ειναι σε καλες συνθηες η πιεση εισαι στο 32 οταν παρκαρω καπου εξω τωρα με τα κρυα πεφτει στο 28-29 και αυτο με εβαλε στις σκεψεις για να βαλω αζωτο.φιλε μου μετα απο αρκετους αγωνες με αυτοκινητα η προσωπικη μου εμπειρια ειναι οτι αν οδηγεις γρηγορα καλυτερα θα ηταν να μην βαλεις,διοτι το αζωτο ανεβαζει μεχρι μια συγκεκριμενη θερμοκρασια.ενω με τον αερα θα ανεβαζεις την θερμοκρασια ωστε να κραταει καλυτερα το αμαξι.παντως ειναι μια καλη λυση ωστε να μην ασχολησε με την πιεση των ελαστικων για αρκετο καιρο
------------Τι προτεινετε, να βαλω αζωτο ή να παραμεινει οπωςς εχει?
Η διαφορά με το άζωτο είναι ότι η πιέση επηρεάζεται λιγότερο με τις αλλαγές τις θερμοκρασίας. Αυτό γιατί o ατμοσφαιρικός αέρας περιέχει υδρατμούς οι οποίοι δεν χρειάζονται ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες για να υγροποιηθούν ούτε πολύ υψηλές για να εξατμιστούν.
Έτσι, τα κρύα πρωινά, είναι υγροποιημένοι συνήθως (λόγω και αυξημένης πίεσης εντός του ελαστικού) με αποτελέσμα κάπως χαμηλότερη πίεση και μόλις το ελαστικό ανεβάσει θερμοκρασία, να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο και η πίεση του ελαστικού λόγω της εξάτμισής τους.
Βέβαια, όλα τα αέρια ακολουθούν την καταστατική εξίσωση (PV=nRT ή P=nRT/V), οπότε και με άζωτο ανεβαίνει η πίεση με άνοδο της θερμοκρασίας, αλλά με ατμοσφαιρικό αέρα ανεβαίνει ταυτόχρονα και ο αριθμός των μορίων/moles (n) της αέριας μάζας μέσα στο ελαστικό με αποτέλεσμα περαιτέρω άνοδο ή αντίστοιχα περαιτέρω μείωση με πτώση της θερμοκρασίας.
Όλα αυτά έχουν από λίγη εώς καθόλου σημασία για τα καθημερινά αυτοκίνητα...
λες να μας ζηταει πνευματικα δικαιωματα?φίλε Iblis όταν αντιγράφεις άρθρα από το forum των 4τροχών να λες τουλάχιστων ποιος τα έγραψε....
ο booZe !![]()
![]()
λες να μας ζηταει πνευματικα δικαιωματα?![]()
![]()
![]()
ο booZe !![]()
![]()
λες να μας ζηταει πνευματικα δικαιωματα?![]()
![]()
![]()
Είδες που ξέρεις ποιος το έγραψε???![]()
![]()