Νέα

Μπορεί ένας ΔΥ νομικά & ηθικά να ασκεί δεύτερο επάγγελμα;Τι γίνεται στην πράξη;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 58
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Ο ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ;;;;;;;

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
ολα τα συνδικαλοσκυλα γινονται βουλευτες κατοπιν και εχεις μετα τον ποντικη και τον καθε αριστερουλη να σου λεει γιατι δεν ακολουθησες τον αγωνα στην απεργια και εισαι απεργοσπαστης. καθοτι οι συνδικαλοπατερες ειναι αγιοι πατερεςκαι αποφασιζουν με αγια κινητρα  :jerking:
θαπρεπε να απαγορευεται στα συνδικαλοσκυλα να πολιτευονται μπας και γινουν ανθρωποι

SnakeSpir

Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2005
Κριτικές
4
Like
63
Πόντοι
1
Νομικά γίνεται ανάλογα την ειδικότητα και χρειάζεται αδεια από την υπηρεσία η οποία επανεξετάζεται σε 2 χρονια κτλ. Τηρείς κανονικά βιβλία, ΤΕΒΕ κτλ.
Ηθικα
1 υπάρχει πρόβλημα γιατί αφού την κάνεις για δεύτερη δουλειά μπορείς να είσαι πολύ ανταγωνιστικός ρίχνωντας τις τιμές και να ΓΑΜΑΣ την πιάτσα των άλλων που προσπαθούν να ζήσουν από αυτό.
2 από την άλλη στερείς θέσεις εργασίας από άλλους ιδιας ειδικότητας και αυτο λέγεται και διπλοθεσία: ας πούμε οι Γιατροι του ΕΣΥ που μπορούν το απόγευμα να έχουν κ ιατρειο ενώ θα μπορούσε να είχε ανοίξει άλλος γιατρός εκτός ΕΣΥ ιατρείο.

Το ερώτημα που έθεσες κανονικά δεν θα έπρεπε να υφησταται και όλοι οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να απαιτούν οι αποδοχές τους να τους εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή διαβίωση και να μήν αποζητούν δεύτερη δουλειά.

Τα πρόβληματα στην Ελλάδα όσο αφορά το δημόσιο είναι τρια
1 ότι δν εφαρμόζεται ο νόμος γενικά κ ειδικά ο υπηρεσιακός κώδικας για τους ΔΥ (οποίος είναι πολύ αυστηρός πλέον)
2 ο συνδικαλισμός είναι 20% υπερ του εργαζομενου 40% ΥΠΕΡ του εργοδότη 40% υπερ του συνδικαλιστή αντί να είναι υπέρ του συνόλου της κοινωνίας όχι μόνο των εργαζομένων.
3 Αξιολόγηση (αφορά το νούμερο 1 αλλα εξειδικεύω κ κάνω και πρόταση)

Κατάσταση:
Ενας πολύ μικρός αριθμός ΔΥ έχει διορισθεί με εξετάσεις στην ειδικότητα του, η πλειοψηφία είναι με βίσμα και κάτι προκυρήξεις που βγαίνανε παρασκευη μεσημέρι και λήγανε δευτερα.
Στόχος: Αξιολογημένο προσωπικό που θα κάνει την δουλεία του κ δν θα λειτουργεί εις βάρος του εργοδότη του (φορολογούμενος)
Τρόπος:
Ξεκινάμε από τις διευθύνσεις των υπηρεσιών και βάζουμε τους διευθυντες να γράψουν διαγωνισμό στο αντικείμενο της ειδικότητας τους αλλά και στο νομικό πλαισιο που διέπει την υπηρεσία του. Για αυτό υπάρχει μηχανισμός κ λέγεται Σχολή δημοσίας διοήκησης.
Αφού έχουμε καθαρίσει με τους διευθυντές πάμε στους υπαλλήλους οι οποίοι εάν δν έχουν γράψει διαφωνισμό θα πρέπει να γράψουν για να διατηρήσουν την θέση τους εξεταζόμενοι στην ειδικότητά τους αλλά κ σε επιμέρους θέματα όπως πχ η διδακτηκη ικανότητα τους για δασκάλους.

Με τον παραπάνω τρόπο γίνεται ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα από τα βίσματα (σε όλα τα στρώματα), και στόχος είναι οι διευθυντές να είναι δίκαιοι στον έλεγχο τήρησης των καθηκόντων και των στόχων τηνς υπηρεσίας τους

Είναι πολλά ακόμα αλλά απλά ήθελα να δώσω μια ιδέα.

Παράθεμα:
Διάλογος με συμφητητ Νορβηγό.
-Πόσο ειναι η φορολογία προσώπων
-Ανάλογα απο 50 εώς 65%
[μενω κοκαλο....]
-καλά δν τους έχετε πάρει με τις πέτρες
-όχι γιατι το ΚΡΑΤΟΣ μας παρέχει ότι χρειζόμαστε
(δεν έχω πληρώσει ΠΟΤΕ για: γιατρό, για συνεργειο από λακούβα, για μολίβια τετράδια φροντηστήρια, κτλ....

οταν έβαλα στην σούμα τι πληρώνω στα ΕΚΤΟΣ και κατάλαβα ....

pattakos

Μέλος
Εγγρ.
14 Φεβ 2010
Like
6
Πόντοι
1
εχετε συνδεσει στο μυαλο σας την λεξη δυ με τον τυπο του ταμειου που βαζει σφραγιδες.....

δημοσιος υπαλληλος ομως με την ευρεια εννοια μπορει να ειναι ενας ηλεκτρολογος ,μια μαγειρισσα,μια νοσηλευτρια,ενας υδραυλικος κτιριου ενας φυσιοθεραπευτης ,ενας παιδαγωγος κλπ........δεν ειναι ολοι μανταρινοι γραφιαδες.....οι οποιοι στην τελικη εξω στην κανονικη ζωη δεν θα βρισκαν αλλη δουλεια
Για να κανει ομως ο ηλεκτρολογος,ο υδραυλικος και οι αλλοι "μαχιμοι" ΔΥ τη δουλεια τους,ξερεις ποσες υπογραφες πρεπει να πεσουν πριν απο τους χαρτογιακαδες?Δημοσιουπαλληλισκος ειμαι και εγω τα τελευταια χρονια,δεν αντεξα στο εμποριο.Εβλεπα τοσα χρονια τους γνωστους μου που ηταν στο δημοσιο να κανουν ζωη και εγω να χανω τον υπνο μου απο το αγχος για μισο μηνιατικο δικο τους.Ενας αλλος φιλος εγραψε για 80%,εγω λεω το 99,5% ειναι ανεπροκοπα τεμπελοσκυλα που φιλησαν κατουρημενες ποδιες για μια θεση στο μπουρδελο που λεγεται Ελληνικο δημοσιο,τεμπεληδες που θα ειχαν πεθανει απο την πεινα εξω.

Υ.Γ. Εγω ασχολουμαι στον ελευθερο μου χρονο(που ειναι υπερ αρκετος)με την οικογενειακη μου επιχειρηση,ενω παρραληλα εκανα και μια φαρμα.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
2 από την άλλη στερείς θέσεις εργασίας από άλλους ιδιας ειδικότητας και αυτο λέγεται και διπλοθεσία: ας πούμε οι Γιατροι του ΕΣΥ που μπορούν το απόγευμα να έχουν κ ιατρειο ενώ θα μπορούσε να είχε ανοίξει άλλος γιατρός εκτός ΕΣΥ ιατρείο.
αυτο δεν γινεται για αλλους νομικους λογους, ξεχνα το.....μονο οι πανεπιστημιακοι εχουν αυτο το προνομιο να διατηρουν νομιμα ιατρεια εκτος νοσοκομειου......ειχε προταθει να γινει αλλα δεν περπατησε για τους υπολοιπους του ΕΣΥ

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
Για να κανει ομως ο ηλεκτρολογος,ο υδραυλικος και οι αλλοι "μαχιμοι" ΔΥ τη δουλεια τους,ξερεις ποσες υπογραφες πρεπει να πεσουν πριν απο τους χαρτογιακαδες?Δημοσιουπαλληλισκος ειμαι και εγω τα τελευταια χρονια,δεν αντεξα στο εμποριο.Εβλεπα τοσα χρονια τους γνωστους μου που ηταν στο δημοσιο να κανουν ζωη και εγω να χανω τον υπνο μου απο το αγχος για μισο μηνιατικο δικο τους.Ενας αλλος φιλος εγραψε για 80%,εγω λεω το 99,5% ειναι ανεπροκοπα τεμπελοσκυλα που φιλησαν κατουρημενες ποδιες για μια θεση στο μπουρδελο που λεγεται Ελληνικο δημοσιο,τεμπεληδες που θα ειχαν πεθανει απο την πεινα εξω.

Υ.Γ. Εγω ασχολουμαι στον ελευθερο μου χρονο(που ειναι υπερ αρκετος)με την οικογενειακη μου επιχειρηση,ενω παρραληλα εκανα και μια φαρμα.
και καλα κανεις μαν κλαιν μαιν......

το θεμα ειναι απλο......ο ιδιος ηλεκτρολογος που εχει διοριστει ενδεχομενως με πολιτικο μεσο πχ σε ενα υπουργειο για να ελεγχει ηλεκτρολογικα το κτιριο και παιρνει τον μισθο του ειναι σωστο να δουλευει τα απογευματα εκτος ;

απο αποψη ανταγωνισμου με τους αλλους ηλεκτρολογους θα ελεγε κανεις οχι.....ηθικα....

απο την αλλη μπορουμε να απαγορευσουμε ή να ελεγξουμε τι κανει αυτος στον ελευθερο του χρονο με τις γνωσεις και δεξιοτητες που εχει πανω στην δουλεια του;αν δλδ αλλαζει μια πριζα πχ

arcans82

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2012
Like
20
Πόντοι
16
κανονικα πρεπει να παραιτηθει και μετα ας κανει και βιζιτες αν θελει.
αλλα δυστηχως αυτο δεν γινετε.ισα ισα ο ελληνας θεωρει αξιο και εργατικο αν δει εναν δημοσιο υπαλληλο να κανει και 2η δουλεια και απο την αλλη κραζει οτι δεν λειτουργει στο δημοσιο τιποτα.αν θυμαστε προ κρισης εποχων,οι πουτανες οι τραπεζες εδιναν μπλοκ επιταγων σε δημοσιους υπαλληλους,λες και ηταν επιχειρηματιες.αλλα δυστηχως παραμενουν μπουρδελο.οσο λιγοτερο δημοσιο υπαρχει τοσο καλυτερα θα ειναι.

SnakeSpir

Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2005
Κριτικές
4
Like
63
Πόντοι
1
αυτο δεν γινεται για αλλους νομικους λογους, ξεχνα το.....μονο οι πανεπιστημιακοι εχουν αυτο το προνομιο να διατηρουν νομιμα ιατρεια εκτος νοσοκομειου......ειχε προταθει να γινει αλλα δεν περπατησε για τους υπολοιπους του ΕΣΥ

Ευχαριστώ για την διόρθωση

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
τύπε νομίζω ότι αυτό έχει αλλάξει πλέον και αν όχι ακόμα, σε λίγο καιρό θα έχει αλλάξει
οι υπηρεσίες ήδη έχουν αρχίσει να ερημώνουν από υπαλλήλους και αυτοί που μένουν τραβάν το κάρο.
Βλέπω ήδη κάτι υπαλλήλους σε ΚΕΠ, ΙΚΑ, εφορίες, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, να τρώνε ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΥΤΣΕΣ ΣΤΟΥΣ ΓΚΙΣΕΔΕΣ, συν νοσοκόμες, μπάτσους (μερικοί), κλπ 
και με τα μισά λεφτά...
Καιρος ηταν.... και πολυ αργησε !!!!!!!!!!

Αντε τωρα να κοπουν και αυτοι που ενω παιρνουν ολοκληρη συνταξη, συνεχιζουν να εργαζονται....

Η εισαι συνταξιουχος η εισαι εργατης.

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825

οι ΕΣΥτες δεν το θέλουν... αφού μπορούν να έχουν την πελατεία τους μέσα στο νοσοκομείο, γιατί να έχουν και τα έξοδα του ιατρείου;;;

Εγγρ.
28 Αυγ 2011
Like
4
Πόντοι
66

Αντε τωρα να κοπουν και αυτοι που ενω παιρνουν ολοκληρη συνταξη, συνεχιζουν να εργαζονται....

εργαζομενος οχι εργατης

Εγγρ.
20 Αυγ 2011
Like
0
Πόντοι
1
Νομιμα βλεπε (υπηρεσιακα)αρκετοι μπορουν να εργαζοντε και εκτος δημοσιου .ΑΥΤΟ ειναι ανηθικο

Εγγρ.
20 Αυγ 2011
Like
0
Πόντοι
1
Περιπου το 30 ο/ο των ΔΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ δημοτικου αυτους τι τους θελουν ?κομ.στρατος

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.337
Πόντοι
8.645

d5f02b5a-c4bf-464b-a6df-5f2920a62ce6

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom