παιδια...για να τελειωσεις πανεπιστημιο στην Ελλαδα και ειδικα τμημα πολυτεχνειου ή τμημα της Σχολης Θετικων Επιστημων σε 4-5 χρονια πρεπει να μην σηκωσεις κεφαλι σε ολα τα εξαμηνα..π.χ.ο μεσος ορος φοιτησης στο Φυσικο Αθηνας ειναι 6-7 χρονια...και εγω σε παρομοιο τμημα ειμαι..Αλλα το να τελειωσεις ιδιωτικη σχολη τυπου (indianapolis,st.Joseph,Pierce College...klp) ειναι υποθεση 3 χρονων χωρις καμμια καθυστερηση.
Συμφωνώ και διαφωνώ. Απο προσωπική εμεπιρία είδα ότι άχρηστοι τρόμπες τελείωσαν (δύσκολη πολυτεχνική σχολή) στα 5 χρόνια κάνοντας τα άπειρα σκονάκια, τις άπειρες αντιγραφές και ότι μόντα μπορείς να σκεφτείς και αυτά τα τσιράκια (ή αλλιώς και αυλικοί , όπως εύστοχα τους είχε παρομοιάσει ένα φιλαράκι μου) έχουνε και τουπέ. Επομένως αυτό που λές ισχύει για τα παιδιά που κατεβαίνουν να γράψουν με τα @@ τους και που την σχολή την βλέπουν σαν πρόκληση για γνώση (και ευτχώς υπάρχουν και μερικά τέτοια παιδιά στη μίζερη+ ''ο θανατος σου, η ζωή μου''+
κοινωνία που ζούμε).
Γιατί άραγε; Μήπως γιατί η έρευνα του ελληνικού πανεπιστημίου βασίζεται κατά 95% στους φοιτητές (από προπτυχιακούς μέχρι υποψήφιους διδάκτορες); Μήπως γιατί όλα τα χρήματα που εισρέουν στο ελληνικό πανεπιστήμιο μέσω εθνικών/ευρωπαϊκών προγραμμάτων προέρχονται από εργασία (συχνά μαύρη έναντι ενός εκβιαστικού πτυχίου) των φοιτητών; Μήπως γιατί οι "καθηγητές" εκβιαστικά απαιτούν από τους εκάστοτε φοιτητές - για να πάρουν κάποτε το πτυχίο τους (και σίγουρα σε πολύ περισσότερο από 3 χρόνια!) - να τους βγάλουν δημοσιεύσεις, προγράμματα, να τους κάνουν όλα τα εργαστήρια/μαθήματα και αν είναι και κοπέλες να τους πάρουν και μια πίπα;...!
Και όλα αυτά γίνονται μήπως επειδή από τη βάση του το εκπαιδευτικό σύστημα είναι σάπιο; (βλέπε από Γυμνάσιο, μέχρι και διαδικασίες διορισμού των πανεπιστημιακών καθηγητών...)
+100000000000000000000000000000000000000000000000000000
+ Το πανεπιστήμιο μας το έχουνε κάνει της πλάκας πολλοί παράγοντες:
1) Καθηγητικό κατεστημένο: Τι περιμένετε οταν οι πολλοί απο τους καθηγητές είναι άχρηστοι, ανάξιοι, γλύφτες και ακτάλληλοι;;
2)Κομματικό κατεστημένο : Σίγουρα είναι καλό οι φοιτητές να διεκδικούν τα δικαιώματα τους και να συνδικαλίζονται, όμως το θέμα βγαίνει απο την πορεία όταν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της κάθε παράγκας( π.χ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) με αντίκρισμα την καλή θεσούλα....το διδακτορικοοοοό.....
3) Μαλακία της ελληνικής κοινωνίας: ''Μπήκες στο πανεπηστήμιο=>Είσαι φτασμένος"
Ένα κομμάτι χαρτί δεν σε κάνει κάτι. Απο την φοιτητική ζωή βγαίνει κερδισμένος όποιος έχει αξιοποιήσει δημιουργικά τον χρόνο του συνδιάζοντας τα όλα.
4)Δεν δίνονται χρήματα για τα πανεπιστήμια.΄
Θα είναι και άλλα για την ώρα όμως δεν μου έρχεται κάποιο άλλο στο μυαλό