Νέα

Μπάχαλο στην Παιδεία..

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ADMIRAL GR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 46
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
παιδια...για να τελειωσεις πανεπιστημιο στην Ελλαδα και ειδικα τμημα πολυτεχνειου ή τμημα της Σχολης Θετικων Επιστημων σε 4-5 χρονια πρεπει να μην σηκωσεις κεφαλι σε ολα τα εξαμηνα..π.χ.ο μεσος ορος φοιτησης στο Φυσικο Αθηνας ειναι 6-7 χρονια...και εγω σε παρομοιο τμημα ειμαι..Αλλα το να τελειωσεις ιδιωτικη σχολη τυπου (indianapolis,st.Joseph,Pierce College...klp) ειναι υποθεση 3 χρονων χωρις καμμια καθυστερηση.

Γιατί άραγε; Μήπως γιατί η έρευνα του ελληνικού πανεπιστημίου βασίζεται κατά 95% στους φοιτητές (από προπτυχιακούς μέχρι υποψήφιους διδάκτορες); Μήπως γιατί όλα τα χρήματα που εισρέουν στο ελληνικό πανεπιστήμιο μέσω εθνικών/ευρωπαϊκών προγραμμάτων προέρχονται από εργασία (συχνά μαύρη έναντι ενός εκβιαστικού πτυχίου) των φοιτητών; Μήπως γιατί οι "καθηγητές" εκβιαστικά απαιτούν από τους εκάστοτε φοιτητές - για να πάρουν κάποτε το πτυχίο τους (και σίγουρα σε πολύ περισσότερο από 3 χρόνια!) - να τους βγάλουν δημοσιεύσεις, προγράμματα, να τους κάνουν όλα τα εργαστήρια/μαθήματα και αν είναι και κοπέλες να τους πάρουν και μια πίπα;...!

Και όλα αυτά γίνονται μήπως επειδή από τη βάση του το εκπαιδευτικό σύστημα είναι σάπιο; (βλέπε από Γυμνάσιο, μέχρι και διαδικασίες διορισμού των πανεπιστημιακών καθηγητών...)

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
αυριο στο συλλαλητηριο παλι θα τα σπασουν οι φοιτητεσ και θα ριξουν παλι τησ ευθυνεσ στην αστυνομια ενω στην ουσια φταινε μονο αυτοι.αληθεια ομωσ πωσ θα ενοιωθε 1 φοιτητησ αν του καιγανε το αμαξι του χωρισ λογο η του σπαγανε το μαγαζι του χωρισ λογο.γιατι καλεσ οι πορειεσ αλλα οταν τα σπατε και σασ μπαγλαρωνουν να εχετε τα αρχιδια να πειτε οτι εγω το εκανα και οχι οτι για ολα φταιει η αστυνομια. :cool2:

Αυτοί οι "γνωστοί άγνωστοι" είναι απολύτως γνωστοί στον πανεπιστημιακό χώρο. Είτε ως φανατισμένα κοματόσκυλα, είτε ως αυτοαποκαλούμενοι "αναρχικοί" αιώνιοι φοιτητές που τα σπάνε όλα για να ρίξουν το κατεστημένο, χωρίς όμως να τους νοιάζει να το αλλάξουν, μόνο να το ανατρέψουν.

Το πρόβλημα και πάλι είναι στην παιδεία, ΟΧΙ στην αστυνομία ή στα ΜΜΕ. Την παιδεία της κας υπουργού (όνομα δεν λεω μην τυχόν διαγραφει το ποστ), των πανεπιστημιακών καθηγητών, των φοιτητών, και όλων εμάς που συμεετέχουμε ή όχι στο όλο πρόβλημα.

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Γιατί άραγε; Μήπως γιατί η έρευνα του ελληνικού πανεπιστημίου βασίζεται κατά 95% στους φοιτητές (από προπτυχιακούς μέχρι υποψήφιους διδάκτορες);
Μα τελικά αυτός δεν είναι και ο λόγος ύπαρξης των πανεπιστημίων? Ας μην κολλάμε σε κάποια επαγγελμάτα που χρειάζονται εξειδικευμένα πτυχία (βλέπε γιατρούς-μηχανικούς ή δεν ξερω και εγώ τι άλλο)
Το γεγονός οτι μια μέρα θα πάρεις ένα κωλόχαρτο σημαίνει οτι κατοχύρωσες κάτι για την υπολοιπη ζωή σου? Συμπαθάτε με αλλά παπάρια μέντολες...
Γνώμη μου είναι οτι εδώ έχουμε μπερδέψει ποικολοτρόπως τα μπούτια μας με τον συνδικαλισμό. Τι σκατά χρειάζεται εντέλλει μια ΔΑΠ ή μια ΠΑΣΠ ή όλοι αυτοί οι αριστεροί σε ενα πανεπιστήμιο?

moynitsokinigos

Μέλος
Εγγρ.
14 Φεβ 2007
Κριτικές
3
Like
1
Πόντοι
1
Σε όλα τα πράγματα στην ζωή η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Και όταν είναι η αλήθεια είναι στην μέση μπορεί και πολύ εύκολα να λυθεί. ʼσχετα αν δεν λύνεται. Εγώ δεν θα σταθώ στο ότι κάποια πράγματα δεν λύνονται γιατί μάλλον με τέτοιες πολιτικές είτε κυβέρνησης είτε πανεπιστημιούχων-φοιτητών δεν μπορούν να λυθούν. Εγώ θέλω να εκφράσω την γνώμη  μου για το τι πιστευω πως συμβαίνει και συνέβαινε.

Η Νέα Δημοκρατία είναι νέα σχετικά κυβέρνηση και δεν θέλει να μείνει απαθέστατη στο μπάχαλο της παιδείας.

Απλά με το συγκεκριμένο σχέδιο τα πράγματα δυσκολεύουν σε μια χώρα πολύ, διότι η συγκεκριμένη χώρα δεν είναι οικονομικά και ιδεολογικά ετοιμη να δεχτεί μια τετοια αλλαγή.  Συμφωνώ με τους άλλους που λένε πως οι περισσότερες χώρες παγκόσμια ζουν υπό της ιδιωτικοποίησης των πάντων αλλά ας σκεφτούμε πως οι Έλληνες έχουν τυρρανιστεί από 1985 και μετά πολύ, οικονομικά με εξαίρεση την εποχή του Αντρέα όπου οι πρασινοποιημένοι περνούσαν καλα.

Το νέο σχέδιο εκεί πραγματικά τυρρανιέται αν και πιστεύω πως από την απάθεια καλύτερα μια λάθος κίνηση, που μπορεί και να βελτιώσει την κατάσταση μετά από χρόνια.

Οι φοιτητές και μιλώ για τους φοιτητές και όχι για τους "φοιτητές" θέλουν να τελειώνουν στα τέσσερα χρόνια και όχι στα δεκατέσσερα. Με αυτήν την κατάσταση και με μερικά τμήματα να τελούν υπόκάτάληψη εδω και ενάμιση χρόνο(!!!) όλα παραμένουν στάσιμα.

Οι καθηγητές αυτοί που δεν βολεύονται με το παραμικρό και που δεν "υποτάσσουν" με κάθε τρόπο τις φοιτήτριες και τους φοιτητές με τα κόλπα τους για να τους έχουν "υπό" μπορούν να θέλουν δωρεάν εκπαίδευση. Οι άλλοι δεν δικαιούτο τίποτις...

Οι αναρχικοί   (συμφωνώ με τον Λαζόπουλο, εδώ) όσοι έχουν ιδεολογία μπορούν να την εκφράζουν... Θυμάμαι όταν πήγα στα Εξάρχεια για να κάνω ένα αφιέρωμα - έρευνα για τον ʼσιμο που βρήκα συναγωνιστές του Καλαιτζίδη και μου είπαν πως οι παλιοί αναρχικοί είχαν ιδεολογία. Οι καινούργιοι της τελευταίας δεκαπενταετίας είναι απλά "παρακράτος". Αυτό τα λέει όλα. όποια κυβέρνηση και αν είναι πανω δεν μπορεί να τους πιάσει γιατί είναι δικά της παιδιά. Το να σπάσεις και να κάψεις προσωπικά δεν το θεωρώ κακό από την άποψη πως λέγεσαι αναρχικός. Αλλά εδώ δεν μιλάμε για αναρχικούς αλλά απλά για undergound κύμματα που μέσα από 30,000 πλήθος ξεπροβαίνουν οι 200 και κάνουν επεισόδια.
Οι παλιοί όπως έλεγε και ο Παύλος και ο ʼσιμος και ο Πουλικάκος πρόσφατα ήταν άναρχοι και όχι αναρχικοί...

Οι Αστυνομικοί είναι όργανα και έχω πατέρα μπατσο. Το μόνο που θυμάμαι να ΄μου λεει είναι πως: "είμαστε αυτό που και νομικά ονομαζόμαστε, ΟΡΓΑΝΑ κάποιων άλλων".

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που ανήκω δυστυχως και εγώ σε αυτά κάνουν ότι έχει τηλεθέαση. Δείχνουν το δέντρο και χάνουν το δάσος. Αυτό είναι όλο.

Το άσυλο κάποτε είχε αξία λόγω της Χούντας. Σε μια χώρα που είναι χρόνια ολόκληρα δημοκρατική δεν υφίσταται λόγος να υπάρχει. Οι πιο πολλοί θέλουν να το γκρεμίσουν και καλά κάνουν. (Εδώ διαφωνώ με τον Λαζόπουλο όπως και στο θέμα ότι θα γίνουν όλα πιο ακριβά. Λες και αν γίνουν λίγο πιο ακριβά δεν θα είναι το ίδιο και το αυτό.)

Συμφωνώ με τους αγώνες και μακάρι να μην περάσει το νομοσχέδιο αλλά κάτι πρέπει να αλλάξει. Κάτι πρέπει να περάσει.  

Δεν είμαι δεξιός. Ούτε αριστερός. Είμαι ελεύθερος. Και άλλοι βλέπω είναι. Κούρασε όλο αυτό το πράγμα.

Κια δυστυχώς θα κουράζει για πολύ καιρό ακόμη.

taz1975

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Like
4
Πόντοι
6
mουνοκυνηγε αν σου σπασουν καμια μερα το αυτοκινητο η το μαγαζι σου η σου καψουν το σπιτι η αναρχικοι να τουσ πεισ και μπραβο που σου καψαν την περιουσια σου.μεγαλωσε και ωριμασε λιγακι.ολοι οι αναρχικοι ειναι ζωα,αληθεια αν χτυπησουν αυριο στα επεισοδια τον πατερα σου οι αναρχικοι και εκει μπραβο θα τουσ πεισ. :jerking: :uglystupid:

Επισκέπτης
παιδια...για να τελειωσεις πανεπιστημιο στην Ελλαδα και ειδικα τμημα πολυτεχνειου ή τμημα της Σχολης Θετικων Επιστημων σε 4-5 χρονια πρεπει να μην σηκωσεις κεφαλι σε ολα τα εξαμηνα..π.χ.ο μεσος ορος φοιτησης στο Φυσικο Αθηνας ειναι 6-7 χρονια...και εγω σε παρομοιο τμημα ειμαι..Αλλα το να τελειωσεις ιδιωτικη σχολη τυπου (indianapolis,st.Joseph,Pierce College...klp) ειναι υποθεση 3 χρονων χωρις καμμια καθυστερηση.

Συμφωνώ και διαφωνώ. Απο προσωπική εμεπιρία είδα ότι άχρηστοι τρόμπες τελείωσαν (δύσκολη πολυτεχνική σχολή) στα 5 χρόνια κάνοντας τα άπειρα σκονάκια, τις άπειρες αντιγραφές και ότι μόντα μπορείς να σκεφτείς και αυτά τα τσιράκια (ή αλλιώς και αυλικοί , όπως εύστοχα τους είχε παρομοιάσει ένα φιλαράκι μου) έχουνε και τουπέ. Επομένως αυτό που λές ισχύει για τα παιδιά που κατεβαίνουν να γράψουν με τα @@ τους και που την σχολή την βλέπουν σαν πρόκληση για γνώση (και ευτχώς υπάρχουν και μερικά τέτοια παιδιά στη μίζερη+ ''ο θανατος σου, η ζωή μου''+ :humpleg: κοινωνία που ζούμε).

Γιατί άραγε; Μήπως γιατί η έρευνα του ελληνικού πανεπιστημίου βασίζεται κατά 95% στους φοιτητές (από προπτυχιακούς μέχρι υποψήφιους διδάκτορες); Μήπως γιατί όλα τα χρήματα που εισρέουν στο ελληνικό πανεπιστήμιο μέσω εθνικών/ευρωπαϊκών προγραμμάτων προέρχονται από εργασία (συχνά μαύρη έναντι ενός εκβιαστικού πτυχίου) των φοιτητών; Μήπως γιατί οι "καθηγητές" εκβιαστικά απαιτούν από τους εκάστοτε φοιτητές - για να πάρουν κάποτε το πτυχίο τους (και σίγουρα σε πολύ περισσότερο από 3 χρόνια!) - να τους βγάλουν δημοσιεύσεις, προγράμματα, να τους κάνουν όλα τα εργαστήρια/μαθήματα και αν είναι και κοπέλες να τους πάρουν και μια πίπα;...!

Και όλα αυτά γίνονται μήπως επειδή από τη βάση του το εκπαιδευτικό σύστημα είναι σάπιο; (βλέπε από Γυμνάσιο, μέχρι και διαδικασίες διορισμού των πανεπιστημιακών καθηγητών...)

+100000000000000000000000000000000000000000000000000000
+ Το πανεπιστήμιο μας το έχουνε κάνει της πλάκας πολλοί παράγοντες:
1) Καθηγητικό κατεστημένο: Τι περιμένετε οταν οι πολλοί απο τους καθηγητές είναι άχρηστοι, ανάξιοι, γλύφτες και ακτάλληλοι;;
2)Κομματικό κατεστημένο : Σίγουρα είναι καλό οι φοιτητές να διεκδικούν τα δικαιώματα τους και να συνδικαλίζονται, όμως το θέμα βγαίνει απο την πορεία όταν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της κάθε παράγκας( π.χ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) με αντίκρισμα την καλή θεσούλα....το διδακτορικοοοοό.....
3) Μαλακία της ελληνικής κοινωνίας: ''Μπήκες στο πανεπηστήμιο=>Είσαι φτασμένος" :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: Ένα κομμάτι χαρτί δεν σε κάνει κάτι. Απο την φοιτητική ζωή βγαίνει κερδισμένος όποιος έχει αξιοποιήσει δημιουργικά τον χρόνο του συνδιάζοντας τα όλα.
4)Δεν δίνονται χρήματα για τα πανεπιστήμια.΄
Θα είναι και άλλα για την ώρα όμως δεν μου έρχεται κάποιο άλλο στο μυαλό

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom