Νέα

Μπάχαλο στην Παιδεία..

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ADMIRAL GR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 46
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

billaras22

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2006
Like
3
Πόντοι
1
πρεπει να κανει δουλεια η νομοθεσια,θελει αυστηρους νομους,η κυβερνηση 1993-2004 δεν πηρε κανενα πολιτικο κοστος να περασει νομους που να μας βαζουν σε μια σειρα,το κοστος αυτο το παιρνει η σημερινη κυβερνηση και γινεται μπαχαλο,γιατι η γαιδουρια εχει εδραιωθει πλεον

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Θέτεις το θέμα σε κομματική βάση. Δηλαδή η τωρινή κυβέρνηση θα μας σώσει;

billaras22

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2006
Like
3
Πόντοι
1
ο νομος εχει ενα δικιο σε καποια σημεια του και μερικες υπερβολες σε αλλα,ειναι ομως μια πρωτη κινηση να αλλαξει το κλιμα,αφαιρει καποιες εξουσιες απο τα περιβοητα τραπεζακια των κομματων στους πανεπιστημιακους διαδρομους! που αν αναφερετε την υπαρξη τους σε κατοικους του Εξωτερικου θα γελανε και θα σε κοιτανε σαν εξωγηινο

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Δηλαδή η τωρινή κυβέρνηση θα μας σώσει;

Ανεξάρτητα από κόμματα, προτιμάς να μη κάνει τίποτα? Και να διαιωνίζονται τα προβλήματα? Εγώ σε αυτό το συγκεκριμένο θέμα είμαι φανατικά υπέρ της Γιαννάκου. Καλύτερα μια κακή έστω μεταβολή, παρά αδράνεια και στατιμότητα, και διατήρηση ενός σάπιου συστήματος.

Αυτοί που δε το θέλουν απλά κοιτάνε την πάρτη τους. Γιατί να είμαι μαζί τους?

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Βασικά...

Είμαι βέβαιος ότι ελάχιστοι έχουν διαβάσει και κατανοήσει τον νόμο.

Και είμαι επίσης βέβαιος, ότι εάν τον διαβάσετε και τον καταλάβετε, θα εξοργιστείτε μεν, αλλά θα επικεντρώσετε αλλού τα πυρά σας και την επιχειρηματολογία σας.

Ειλικρινά όμως κάντε τον κόπο?.θα έχει και περισσότερο νόημα η συζήτηση.

billaras22

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2006
Like
3
Πόντοι
1
και ωραιος και δημοκρατικοτατος ο τροπος διαμαρτυριας των επαναστατων μας! να διακοπτουν την λειτουργια των πανεπιστημιακων ιδρυματων που στην ουσια καταστρεφουν ετσι την καριερα χιλιαδων φοιτητων για να κανουν χαβαλε! γιατι και εγω θυμα ειμαι με την καθυστερηση των εξετασεων..μην πει κανεις οτι το κανουν απο υπερδημοκρατικη ευαισθησια γιατι θα γελαω τρεις μερες,ειναι τα παιδια που πατανε στη σχολη μονο για συνελευσεις και φοιτητικες εκλογες!!!!

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Και είμαι επίσης βέβαιος, ότι εάν τον διαβάσετε και τον καταλάβετε, θα εξοργιστείτ ε μεν, αλλά θα επικεντρώσε τε αλλού τα πυρά σας και την επιχειρηματολογία σας.

Ειλικρινά όμως κάντε τον κόπο?.θα έχει και περισσότερο νόημα η συζήτηση.

Το θέμα με το νόμο είναι κάποιες λεπτομέρεις που αφορούν τους καθηγητές και όντως πρέπει να ξανασυζητηθούν. Γιατί υπάρχουν ανεπάρκειες. Για την αξιολόγηση και χρηματοδότηση βρίσκω σωστά κατά  βάση όσα λέει

Oι καθηγητές άντε να πω διαμαρτύρονται. Οι φοιτητές ήθελα νά ξερα τι σκατά διαμαρτύρονται και κάθονται και τρώνε ξύλο...
Παρεπιπτόντως γιτί παντού στην τηλεόραση, στα μέσα λένε "οι φοιτητές" διαδηλώνουν και δε λένε το σωστό "μικρή μερίδα φοιτητών διαδηλώνει"?

Bluevertigo

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2007
Like
4
Πόντοι
1
Όταν καταλάβουμε ότι η εξουσία, κάθε μορφής, δεν χρειάζεται ούτε εργολάβους, ούτε αυτόκλητους δικηγόρους, αλλά κριτική και λαϊκή εποπτεία, ίσως να μη χρειάζεται πια να γράφουμε λογύδρια υπεράσπισής της και ίσως να ασχοληθούμε με τις ιδέες και προτάσεις αυτών που δεν προσδοκούν στην ανταμοιβή της ψήφου, αντί να τους χαρακτηρίζουμε, αντιγράφοντας τις εκάστοτε εκφράσεις κυβερνητικών εκπροσώπων και των περί αυτών οικονομικών συμφερόντων.

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Ποιά καριέρα; Καριέρα έτσι κι αλλιώς κάνουν μόνο όσοι έχουν μέσο και είναι σε κόμματα. Οι υπόλοιποι απλώς έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα κάνουν καριέρα κι ότι τα πράγματα είναι καλύτερα έξω από το πανεπιστήμιο.

Gamaomanoules

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
26
Πόντοι
16
Ποιά καριέρα; Καριέρα έτσι κι αλλιώς κάνουν μόνο όσοι έχουν μέσο και είναι σε κόμματα. Οι υπόλοιποι απλώς έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα κάνουν καριέρα κι ότι τα πράγματα είναι καλύτερα έξω από το πανεπιστήμιο.
διαφωνω,ο καθενας σημερα μπορει να κανει καριερα.Αρκει να βρει τις καταλληλες κομπινες να χωθει.Δυστυχως οσοι ειναι καριεριστες σημερα δεν ειναι μονο μεσου και γνωριμιων εχουν και παρακρατικες,παρανομες δραστηριοτητες που τους καθιστα κατι παραπανω απο αναγκαιους απο ολα τα πολιτικα συμφεροντα.
Τωρα οσοι νομιζουν οτι τελειωνοντας το πανεπιστημιο και εχοντας ενα μαστερ η κανενα αλλο διπλωμα εχουν κατασταλαξει θα φανε ακυρο τρελο!
Ειτε με παρανομια ειτε με γνωριμιες θα καταφερεις κατι σαυτη τη χωρα δυστυχως.

Xristoss

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Θα επρεπε η κυβερνηση να εκδοσει ενα πινακα με τα βασικα αρθρα του νομου και διπλα τι ισχυει στις υπολοιπες ευρωπαικες χωρες, για να κανουμε και μια συγκριση.

Οσον αφορα το ασυλο, ισως ηταν απαραιτητο πριν απο 30 χρονια, τωρα αναρωτιεμαι τι εξυπηρετει. Στη δημοκρατια δεν πιστευω να κινδυνευει κανεις οσον αφορα "την ελευθερη διακινηση των ιδεων", ενω αν ειχαμε δικτατορια, φυσικα και δε θα σεβοταν τους νομους περι ασυλου, οποτε...

Καλα τα δικαιωματα των μερικων χιλιαδων φοιτητων στο να διαδηλωσουν, αλλα τι γινεται με τα δικαιωματα των εκατομμυριων καταστηματαρχων, εργαζομενων, τουριστων, μπουρδελιαριδων κτλ που θελουν να κινηθουν στο κεντρο της Αθηνας και δεν μπορουν.

Γιατι εχω την εντυπωση οτι ολοι αυτοι οι τριχωτοι φοιτητοπατερες που βγαινουν στα καναλια ειναι τουλαχιστον 30 χρονων? Αν το προβλημα τους ειναι το πως θα βρουν αξιοπρεπη δουλεια, οπως λενε, δε θα επρεπε να ειχαν τελειωσει το ρημαδι το πανεπιστημιο σε αντε, 5-6 χρονια?

Τελικα εγω, που εχω πτυχιο απο το Deree (οπως κι ο πρωθυπουργος της χωρας και η κορη της ΓΓ του ΚΚΕ) και ΜΒΑ απο κορυφαιο Βρετανικο Business School, εχω τελειωσει πανεπιστημιο η οχι? Στον υπολοιπο κοσμο ναι, στην Ελλαδα?

OP
OP
ADMIRAL GR

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Πάντως απ΄οτι λένε αύριο καλύτερα να αποφύγετε το κέντρο. Είναι πιθανή ακραία ενέργεια που μπορεί να είναι και προβοκάτσια όπως είπαν στον ΑΛΦΑ RADIO. Δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να την αποφύγω την κάθοδο γμτ...

edit_Duracell: Διόρθωση χρώματος χαρακτήρων...

PRESIDENT

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
1
Επίτελους κάποιοι πρέπει επιτέλους να μάθουν να σέβονται τους νόμους, και το πολίτευμα στο οποίο ζούμε. Γιατί κάθε άλλο παρά ως Δημοκράτικές μπορούν να χαρακτηρισθούν τέτοιου είδους κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες, που περιορίζουν την ελευθερία της πλειοψηφίας των πολιτών που ζούμε σε αυτή τη πόλη.
Και επιτέλους να σταματήσουν τα ΜΜΕ να λένε πως οι διαμαρτυρίες γίνονται από απλούς ανεξάρτυτους φοιτητές. Είναι ξεκάθαρο πως στην συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχονται από τον χώρο της αριστεράς όσοι κατεβαίνουν στις συγκεκριμένες πορείες,και εξυπερετούν τα κοματικά τους συμφέροντα. 

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
Παντως να ξερουμε οτι ΟΛΑ ειναι προδιαγεγραμενα σε αυτο τον τοπο..

ΟΧΙ ρε παιδιά, ΜΗΝ το βάζουμε κάτω! Ακριβώς επειδή υπάρχουν κάποια παιδιά που είναι ιδεαλιστές (έστω και λίγοι) κι επειδή όλοι μας κάπου βαθιά μέσα μας (σε μερικούς ίσως ΠΟΛΥ βαθιά!) υπάρχει αυτό που λέμε τσαγανό, φιλότιμο, αξιοπρέπεια, πιστεύω ότι αξίζει να ελπίζουμε και να αγωνιζόμαστε (γιατί μου ακούγομαι σαν κομμουνιστής;) Ο καθένας όπως μπορεί και οσο αντέχει: άλλος γράφοντας από δω μέσα μια ιδέα, μια πεποίθηση, άλλος διαδηλώνοντας στους δρόμους, άλλος μέσα από το έργο του, τη δουλειά του, άλλος μέσα από τις ιδέες και τις αρχές που μεταδίδει στα παιδιά του...

Αλίμονο αν γίνουμε μοιρολάτρες και αφεθούμε στον κάθε μαλάκα, ανίκανο, αδιάφορο πολιτικό - μπλε, πράσινο, κόκκινο ή εμπριμέ - και παραδώσουμε αυτη την ταλαιπωρημένη χώρα ακόμη πιο σκατά στα παιδιά μας!

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
...το συστημα εισαγωγης στα πανεπιστημια ειναι το χειροτερο (σε ξεθεωνει απο το πρωι μεχρι το μεσημερι σχολειο και υστερα μεχρι αργα το βραδυ φροντιστηρια) οπως και αφου μπεις(παλι σκατα)...ωρες ωρες πιστευεω οτι ειμαστε πολλυ τριτοκοσμικοι σε κατι τετια θεματα....!!!!

Εννοείται πως είμαστε! Φαντάσου ότι διαιωνίζουμε ένα ηλίθιο, απάνθρωπο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια εδώ και 10ετίες (με ποικίλες παραλλαγές και ψευτονεωτερισμούς) και το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να μεγαλώνουμε το άγχος των υποψήφιων εισακτέων, να κάνουμε πιο πλούσια τα φροντιστήρια (μήπως έχουμε ήδη ιδιωτική παιδεία;) και να υποβιβάζουμε όλο και περισσότερο το νόημα της παιδείας! Εκτός και αν όλοι μας συνηθίσαμε (εξαιτίας του συστήματος τα τελευταία 30 χρόνια) να θεωρούμε σύστημα εκπαιδευτικό την παπαγαλία, τις θεωρητικές εξετάσεις σε πρακτικά μαθήματα και την έλλειψη ερευνητικού πνεύματος!

ΔΕΝ μας φταίει η ιδιωτική παιδεία, ούτε το άσυλο...αυτά είναι η πρόφαση, αυτά είναι το οχυρό...εκατέρωθεν...

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1

Εξω από την Ελλάδα μόνο θα έλεγα!

billaras22

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2006
Like
3
Πόντοι
1
παιδια...για να τελειωσεις πανεπιστημιο στην Ελλαδα και ειδικα τμημα πολυτεχνειου ή τμημα της Σχολης Θετικων Επιστημων σε 4-5 χρονια πρεπει να μην σηκωσεις κεφαλι σε ολα τα εξαμηνα..π.χ.ο μεσος ορος φοιτησης στο Φυσικο Αθηνας ειναι 6-7 χρονια...και εγω σε παρομοιο τμημα ειμαι..Αλλα το να τελειωσεις ιδιωτικη σχολη τυπου (indianapolis,st.Joseph,Pierce College...klp) ειναι υποθεση 3 χρονων χωρις καμμια καθυστερηση.

taz1975

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Like
4
Πόντοι
6
αυριο στο συλλαλητηριο παλι θα τα σπασουν οι φοιτητεσ και θα ριξουν παλι τησ ευθυνεσ στην αστυνομια ενω στην ουσια φταινε μονο αυτοι.αληθεια ομωσ πωσ θα ενοιωθε 1 φοιτητησ αν του καιγανε το αμαξι του χωρισ λογο η του σπαγανε το μαγαζι του χωρισ λογο.γιατι καλεσ οι πορειεσ αλλα οταν τα σπατε και σασ μπαγλαρωνουν να εχετε τα αρχιδια να πειτε οτι εγω το εκανα και οχι οτι για ολα φταιει η αστυνομια. :cool2:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom