ξεκινώντας από το "ουσιώδες" κατά την αξιολόγησή σου:
εξήγησα ότι η αντίθεσή μου σε κάθε εθνικσμό, δεν καταλήγει στην κατάργηση του κάθε έθνους...
αυτή είναι η θέση μου, ήταν πάντα και προκαλώ οιονδήποτε, να επισημάνει τις αντιφάσεις μου, για να τις δω κι εγώ...
αντιφάσεις στη δική μου επιχειρηματολογία, όχι στο ό,τι έχει καθείς στο μυαλό του.
η παπαριά περί γεωγραφικού προσδιορισμού είναι το γελοίο παζάρι στο οποίο έχει εμπλακεί η υπερήφανος ελλάς...
η εκτίμησή μου είναι ότι κι αν ακόμη μπει προσδιορισμός στην κρατική ονομασία, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ τέτοιος στην εθνική.
δλδ το κράτος τους μπορεί να πιεστούν να το πουν βόρεια ή άνω Μακεδονία. το έθνος και τη γλώσσα όχι.
συζητώ επί θέσεων.
συζήτηση περί των κινήτρων μου δεν κάνω. όποιος θέλει να μάθει αν είμαι πράκτορας ή εισπράκτορας, ας ποστάρει πρώτα ΑΔΤ κι εκκαθαριστικό.
σε ανάλογες "συζητήσεις" καταφεύγω όταν έχουν εξαντληθεί τα επιχειρήματα κι αρχίζει το ξεκατίνιασμα.
γι' αυτό πάω τον Τατσόπουλο.
και για να περάσουμε στα επουσιώδη...
βόηθα με να μάθω κάτι νέο... τι εννοείς με τον υπογραμμισμένο "βρόγχο"?
σε βοηθώ στα ελληνικά σου, πρέπει ν' ανταποδώσεις...
αυτά που υποστηρίζεις όμως ενισχύουν τις θέσεις και τις απόψεις των σκοπιανών πάνω στο θέμα της καταγωγής τους και όπως προανέφερα και στις κινήσεις που κάνουν με το "μακεδονία 2014".
επίσης δεν βλέπω πουθενά κάποια ουσιώδης και ειρηνική επιχειρηματολογία από μέρους σου, αντιθέτως προκαλλείς με "μακεδονικές" φράσεις και αναφορές όπως την εφημερίδα "νέα μακεδονία".
τι προσπαθείς να πετύχεις με αυτό; να προκαλέσεις την οργή κάποιων, γιατί είναι το μόνο που πετυχαίνεις.
θες να δεις την ανέχεια του κόσμου, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, σε κάτι που τους προσβάλει άμμεσα;
είναι παράλογο να απαγορεύσεις σε κάποιον να χρησιμοποιήσει κάτι από την ιστορία σου, για προσπαθήσει να αποκτήσει ταυτότητα; είναι παράλογο να προσδιοριστούν με κάτι πιο απτό, όπως την καταγωγή τους;
υπάρχουν εταιρίες οι οποίες προστατεύουν το όνομά του, αποτελεί "γελοιότητα" να προστατευτεί η ονομασία ενός ολόκληρου αρχαίου πολιτισμού.
πριν χρόνια δεν κρύβω ότι δεν με πείραζε ο "γεωγραφικός προσδιορισμός" εφόσον είναι σαφές ότι μόνο αυτός ο προσδιορισμός παραμένει. το καλό είναι ότι δεν σου αφήνουν περιθώρια με κινήσεις όπως το "μακεδονία 2014" και τις εσφαλμένες αντιλήψεις που δημιουργούν οι ξένοι πάνω στο θέμα. σε 100 χρόνια θα έχουν πειστεί η πλειοψηφία, η οποία ως γνωστόν έχει άγνοια σε πολλά θέματα, ότι οι μακεδόνες ήταν σλάβοι.έχουν χαράξει μια πορεία πάνω στο θέμα οι σκοπιανοί και οι υποστηρικτές τους και δεν κρύβονται καθόλου.
πλέον είμαι ενάντια σε όλες αυτές τις γελοιότητες από μέρους των σκοπιανών και τις θέσεις μου ενισχύουν οι απόψεις από άτομα σαν και του λόγου σου.
φυσικά και βάζεις τέτοιους αστείους όρους για να αποκαλύψεις το λόγο που υποστηρίζεις τέτοια ψεύδη, διότι εάν αποκαλύψεις και άλλες πτυχές της προσωπικότητάς σου, θα βρούμε και άλλες λαβές για σχόλια ως προς το πρόσωπό σου και τις εσφαλμένες αντιλήψεις σου.
μου φαίνεται αστείο το γεγονός ότι αναγκάζομαι να εξηγήσω το λογοπαίγνιο με τον βρόγχο.
"...ατέρμονο βρόγχο της νοσηρής..."(αν θυμάμαι καλά) ηχητικά ο βρό(γ)χος ακούγεται να πηγαίνει στην λέξη ατέρμονο, αλλά προσδιορίζει έμμεσα, και ήθελα να δώσω έμφαση, στη λέξη νοσηρής. την επόμενη φορά όλα με γκλίτερ.