ξαχαρμανιάζω για τι πράμα ακριβώς;
(1) για το ότι ένας τύπος και οι συν αυτώ έχουν αναγάγει την αναγνώριση του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού των μουσουλμάνων της Θράκης σε ΤΟΥΡΚΟΥΣ σε μέγιστη πράξη δημοκρατίας(4);
(2) οι οποίοι ταυτόχρονα δηλούν ότι η κατοχή στην Κύπρο αφορά τη διεθνή κοινότητα;
πλάκα κάνουμε;
(2) αφορά τη διεθνή κοινότητα η κατάλυση συντάγματος κράτους στον οποίο ΕΓΓΥΗΤΡΙΕΣ είναι πρωτίστως η ΕΛΛΑΣ, η ΤΟΥΡΚΙΑ και η Μ. Βρεττανία;
Δλδ εσύ κόπτεσαι για το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού των ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, όταν ταυτοχρόνως οι ΤΟΥΡΚΟΙ ως συνεγγυήτρια δύναμη με την ΕΛΛΑΔΑ έχουν καταλύσει κάθε έννοια τοπικού και διεθνούς δικαίου στην Κύπρο;
(3) Ποιός νορμάλ άνθρωπος μπορεί να συμπλεύσει με αυτό;
(3) Ποιός νορμάλ ΜΗ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΟΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ θεωρεί την παραπάνω κατάσταση Δίκαιο και κατοχύρωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων;
Σιγά σιγά οι αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί να σοβαρευτείτε και να αρχίσετε να βλέπετε την πραγματική διασταση αυτών που ποστάρετε και όχι την θεωρητική καταγραφή μιας άποψης που ενώ ξεκινά με τις καλύτερες των προυποθέσεων, η ίδια η πραγματικότητα την εκφυλίζει σε μέγιστη παπαριά (3).
1) Εγώ λοιπόν "κόπτομαι" για την τήρηση κάποιων δικαιωμάτων στην χώρα/κοινωνία όπου ζω και στης οποίας τα τεκταινόμενα συμμετέχω.
Ερχεσαι εσύ (και οι φίλοι σου) και μου λέτε: Όχι δικαιώματα στους τούρκους της μειονότητας διότι :
α) ευθύνονται για την άλωση της πόλης, τη μικρασιατική καταστροφή, τη γενοκτονία των ποντίων, την εισβολή στην κύπρο κλπ
β) είναι πράκτορες και μακρύ χέρι του τουρκικου εθνικισμού κλπ
σε διάφορες παραλλαγές.
ΑΠΑΝΤΩ
α)
Η υποχρέωση (νομική) του ελληνικού κράτους για την διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων των πολιτών του δεν σχετίζεται με όλα αυτά Αυτό είναι αντικειμενικό. Έτσι είναι νομικά, που να χτυπιέσαι κάτω κι εσύ κι ο Ίσιος.
β) Άν το ελληνικό κράτος ακολουθήσει την πολιτική που εισηγείσαι θα στείλει στα φιλόξενα χέρια της Άγκυρας πολλούς μειονοτικούς και η Άγκυρα θα έχει να λέει για καταπάτηση των δικαιωμάτων της μειονότητας... Αυτό είναι υποκειμενική εκτίμηση.
ΟΛΑ αυτά σε ένα νήμα στα μπουρδέλα...
Αν θεωρείς ότι η συζήτηση είναι ήσσονος σημασίας, μη συμμετέχεις και ασχολήσου με τα μείζονα.
Επίτρεψε όμως σε όσους συζητάνε να συζητήσουν.
2) Το ότι το κυπριακό είναι διεθνές και όχι ελληνοτουρκικό θέμα είναι η ελληνική / κυπριακή γραμμή από το 1974.
Αν έχεις άλλη άποψη παρουσίασέ την!
3) Αποφεύγω ακόμη να καταφύγω σε χαρακτηρισμούς, αν και όπως ξέρεις, μπορώ να το κάνω εξίσου μαλακωδώς με σένα και τους φίλους σου.
4) Επισημαίνω ότι εγώ αναφέρθηκα και σε άλλα θέματα δικαιωμάτων, όπως των ομοφυλόφιλων και εκεί η κατακραυγή που αντιμετώπισα με προεξάρχοντες τους φίλους σου ελληνάρες και χαμηλότερων τόνων δική σου συνδρομή -αν θυμάμαι καλά- ήταν αναλογη των αντιδράσεών σας εδώ.
Σκέψου το λίγο! Γιατί αντιδράσατε /νε κι εκεί; Το εθνικό συμφέρον και στους ομοφυλόφυλους; Η κύπρος, η μικρασία και ο ξεριζωμός;
Ή μήπως η ίδια σκληροπυρηνική συντηρητική γραμμή της κοινωνικής ομοιομορφίας και της δυσανεξίας του διαφορετικού;
Όσο για την ιεράρχηση των ζητημάτων, εγώ άνοιξα και άλλα νήματα για κοινωνικά προβλήματα, για το ρόλο των τραπεζών κλπ.
Αρα εγώ ανοίγω ζητήματα, τώρα αν η κουβέντα γίνεται στα τζερτζελιάρικα (που λένε κι οι φίλοι σου) δεν είναι δική μου ευθύνη...
Εσύ παρεμπιπτόντως που κάνεις τον τιμητή και σε μένα και σε άλλους σε ποιών ζητήματων την συζήτηση συμβάλλεις;
Για να δούμε και τις δικές σου ιεραρχήσεις δηλαδή...