Επισκέπτης
Να καταλήξω απλά!!! ;)Τι ψαχνεις να βρεις δηλαδη.. ;;
Να καταλήξω απλά!!! ;)Τι ψαχνεις να βρεις δηλαδη.. ;;
Μπερδεύεις αγνωστικιστές με άθεους!!! ;)Ναι, οκ! άλλο να μην είσαι θρήσκος και κάθε Κυριακή στην εκκλησία, και άλλο να ακούω να λένε κάποιοι ότι: "ναι, υπάρχει κάτι ανώτερο, μια δύναμη, ένα ον αόρατο, αλλά εγώ δεν το λέω Θεό, ούτε πιστεύω αυτά που μας λέει η εκκλησία" και άλλες τέτοιες παπαριές!
Αυτό σημαίνει καθαρά ότι, ξέρει πως υπάρχει Θεός, αλλά δεν θέλει να παραδεχτεί ότι είναι αυτός, μια και θα νιώσει τεράστια ντροπή και ίσως και αηδία για τον εαυτό του, οπότε τον αρνείται!
Κι όμως, δεν υπάρχει κανένας λόγος να νιώθει κανείς ντροπή για αυτά που έχει κάνει. Αν νιώθει ότι έκανε κάτι κακό, μπορεί να μετανιώσει γι αυτά, να τα εξομολογηθεί και να συγχωρεθεί!
Το μεγαλείο του Θεού είναι ότι συγχωρεί πράγματα που εμείς κάνουμε, ενώ οι ίδιοι μας δεν μπορούμε να συγχωρήσουμε τον εαυτό μας! Κι αυτό βέβαια με τη σειρά του αποτελεί "απόδειξη" του πόσο πολύ μετανιώσαμε!
1.Μπερδεύεις αγνωστικιστές με άθεους!!! ;)
2.Κοίτα εμένα ο Χριστιανισμός μου φαίνεται οτί υπερβαίνει πάρα πολύ τον άνθρωπο και για αυτό κυριώς αναρωτιέμαι!!! :S
Πραγματικά όμως δεν θα ήταν πιο απλάτα πράγματα αν είμασταν τέλεια όντα,γιατί να μην πλαστούμε έτσι;!
Y.Γ.Το μόνο σίγουρο λοιπόν,αν υπάρχει θεός δεν είναι τέλειος.
Εμένα μου φαίνεται οτί o Χριστιανισμός απλά την μπλέκει την ζωή και την θέτει σε αυστηρούς περιορισμους....Άλλωστε φιλαράκι, έτσι είναι η ίδια η ζωή. Ο Χριστιανισμός απλά την "αποκωδικοποιεί" και την κάνει πιο απλή στη λειτουργία της!
Ο άνθρωπος απ τη φύση του θέλει κάποιους κανόνες για να λειτουργήσει. Όπως και σε μια κοινωνία. Απλά με το χριστιανισμό, δεν έχεις συνέπειες σ αυτή τη ζωή και είσαι ελεύθερος να κάνει ότι θες!
σε αντίθεση με μια κοινωνία που αν κάνεις παρανομία (το αντίστοιχο της αμαρτίας) τιμωρείσαι "εδώ και τώρα".(και ίσως πολλές φορές άδικα)
Αφού σου απάντησα ήδη, γιατί το προσπερνάς και δεν το εμβαθύνεις?Πραγματικά το θέμα θρησκεία δεν είναι ευδιάκριτο για κανέναν!!!
Εγώ μπορώ να κουβεντιάζω ώρες,αν και όποτε δοκίμασα κάποιος θρήσκος αρχίζει μετά από λίγο να με βρίζει!!!
Ενά μόνο ερώτημα έχω:
Γιατί να μην πλαστούμε άριστοι από έναν τέλειο θεό και να πρέπει να δοκιμαστούμε για τον παράδεισο;!
Απαντώ οτί μάλλον ο θεός δεν είναι τέλειος ή δεν υπάρχει.
Τέλειοι όταν σκοτώνουν οι Αμερικανοί για συμφέροντα,τέλειοι όταν σκοτώνονται για τα κόμματα ή τις ομάδες,τέλειοι όταν σκοτώνονται για γυναίκες,τέλειοι όταν βρίζονται όλοι και όλοι θέλουν να είναι στην κορυφή ακόμα και αν πατήσουν άλλους,τόση τελειότητα πώς να την αντέξω;!Αφού σου απάντησα ήδη, γιατί το προσπερνάς και δεν το εμβαθύνεις?
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΟΙ! Απλά ο διάβολος σου είπα μας ρίχνει παγίδες για να μας πάρει με το μέρος του!
Πρώτη απόδειξη του παραδείσσου ήταν ο Αδάμ, που τον παρέσυρε η Εύα (πουτάνες γυναίκες) που με τη σειρά της την παρέσειρε το φίδι (ηλίθειες γυναίκες), κι έτσι ο άνθρωπος έχασε τον παράδεισσο για κάποια (ελάχιστα σε σχέση με την αιωνιότητα) χρόνια.
Όλα αυτά βέβαια περί Αδάμ, μήλου κτλ είναι συμβολικά.
Τι πάει να πει "μπλέκει τη ζωή". Η ζωή είναι αυτή που είναι! Ο Χριστιανισμός βάζει απλά κάποιους κανόνες για το πώς θα πρέπει να κινείσαι μέσα σ αυτήν έτσι ώστε να την κάνεις καλύτερη!Εμένα μου φαίνεται οτί o Χριστιανισμός απλά την μπλέκει την ζωή και την θέτει σε αυστηρούς περιορισμους....
Μα έχεις συνέπεις από αυτήν την ζωή,παράδεισος ο καλός/κόλαση ο κακός(αιώνια τιμωρία κιόλας)!!!
Καταπιεζεί καλύτερη έκφραση!!!Τι πάει να πει "μπλέκει τη ζωή". Η ζωή είναι αυτή που είναι! Ο Χριστιανισμός βάζει απλά κάποιους κανόνες για το πώς θα πρέπει να κινείσαι μέσα σ αυτήν έτσι ώστε να την κάνεις καλύτερη!
Όπως πχ ο ΚΟΚ, έχει φανάρια, όρια ταχύτητας,σήματα στους δρόμους, γραμμές για τις λωρίδες κυκλοφορίας κτλ έτσι ώστε να κινούμαστε σωστά, γιατί αλλιώς θα ήταν κόλαση!
Φαντάσου το αυτό λοιπόν σε κάτι το πιο τέλειο και όχι τόσο "μικρό" όσο έναν απλό ανθρώπινο κανόνα λειτουργίας.
Τέλειοι όταν σκοτώνουν οι Αμερικανοί για συμφέροντα,τέλειοι όταν σκοτώνονται για τα κόμματα ή τις ομάδες,τέλειοι όταν σκοτώνονται για γυναίκες,τέλειοι όταν βρίζονται όλοι και όλοι θέλουν να είναι στην κορυφή ακόμα και αν πατήσουν άλλους,τόση τελειότητα πώς να την αντέξω;!
Αλλό συμπέρασμα οτί ο διάολος είναι ισχυρότερος του θεού!!!
Καταπιεζεί καλύτερη έκφραση!!!
Κανόνες θέτει και η ανθρώπινη κοινωνία και σε αρκετά κράτη αρκετά σωστούς άλλο που κανένας δεν τους τηρεί!!!
Προσθέτω χριστιανισμός=ζωή καθώς ο θεός είναι ο δημιουργός του ανθρώπου,αρά ότι υπάρχει σήμερα ως ανθρώπινο ξεκίνησε από τον δημιουργό και δεν υποστηρίζεται....
Δεν μπορώ να πω οτί έχεις αδικό έτσι όπως εκθέτεις τα επιχειρηματά σου,αλλά σαν πολύ πάτο πιάσαμε και σαν να αργεί η ημέρα της κρίσης....
Τελευταίο ερώτημα:oι πιστοί τόσων άλλων θρησκειών πού θα καταλήξουν όμως;!
Υ.Γ.Πάντως το μόνο σίγουρο για εμένα προσωπικά είναι οτί αλλό εκκλησία και άλλο πίστη και θεός και σίγουρα δεν θα είναι κρητήριο η συμμετοχή σου,εγώ προσωπικά αηδιάζω πλέον όπου βλέπω παπά!!!
Δεν θέλω να καταλήξω κάπου και δεν γίνεται κιόλας σε αυτό το θέμα είναι αρκετά πολύπλοκο για εμένα....
Χωρίς προσωπική εμεπειρία έχω ακούσει από θείους,καθηγητές και φίλους οικογενείας πρώην πιστοί κιόλας κάποιοι,να τους την έχουν πέσει μοναχοί,να τους κάνουν εξομολογήση κάθε άλλο παρά χριστιανική,μέχρι και για μοναχό υποστηρικτή του σεξ με ζώα!!!
Πάντως αρκετοί του κλήροου είναι ανάξιοι του έργου τους και το αμαυρώνουν κιόλας,ίσος και ελπίζω κατά μειοψηφία.
Λογικά εδώ εμπεριέχεται και αυτό το ερώτημα:επόμενο θέμα που έθεσες....εκκλησία και θρησκεία.
συνεχίζω.......
Πολύ φαντασία!!!
Σχεδόν ολοί σκέφτονται όλη μέρα κάθε μέρα τον εαυτούλη τους και μόνο!!!
Πάμε λίγο σε δύο ερωτήματα τα όποια παραμένουν:
Α)Γιατί να πλαστούμε καθ εικόνα και ομοιώση του θεού αλλά με τόση ροπή στην αμαρτία και να δοκιμαζόμαστε σήμερα για ένα σφάλμα του Αδάμ και της Ευάς;!
B)Οι πιστοί άλλων θρησκειών τί τύχη θα έχουν;!