Νέα

MMA - Boxing & Fight sports

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Ypsolon
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 137K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.099
Πόντοι
6.796
Παρεμπιπτόντως τώρα που είδα τον αγώνα, αξιοπρεπέστατα στάθηκε ο αθλητής ΜΜΑ , τύπε!!!

Ναι αξιοπρεπέστατα στάθηκε.. το ανέβασα γιατί ο αθλητής που κέρδισε ειναι πρωταθλητής kickboxing και επαιξε πρώτη φορα ΜΜΑ και κέρδισε τον αγώνα.. οποτε ενας kickboxer με κάποια προπόνηση ΜΜΑ στέκεται στο άθλημα..

Πολλά παραδείγματα αθλητών kickboxing που πλέον αγωνίζονται σε κλουβί.. εξου και παρότρυνα τον φίλο να ξεκινήσει kick να αποκτήσει μια βάση..

Kavlarxis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2007
Κριτικές
4
Like
1.334
Πόντοι
216
Πιστευω οτι απευθειας ΜΜΑ θες πολυ δουλεια και χρονο, καλο ειναι να αποκτησεις μια βαση Kickboxing.. ειπα ενα χρονο μινιμουμ στο φιλο που ρωτησε να παει να κανει kick.. αν και ενας χρονος δεν ειναι τιποτα αλλα ok μπαινεις λιγο στο πνεύμα..

Εχω κανει σπαρινγκ με παιδια που κανουν ΜΜΑ χρονια σε μια σχολη ενος φιλου.. ενω ασχολουνται χρονια με το ΜΜΑ, καταλάβα λιγοι ειναι αυτοι που μπορούν να σταθούν πυγχμαχικά και με κλωτσιές με κάποιον που κάνει καιρό kickboxing..

Το ΜΜΑ ειναι πολυδιάστατο, οπότε και πολύ δύσκολο να τα μαθεις να τα κάνεις ολα καλά.. Το ορθιο παιχνίδι ειναι μια καλή αρχή, πιστεύω ας μάθει κάποιος χέρια/ποδια αξιοπρεπώς και μετά να κοιτάξει προς ΜΜΑ πλευρά.. γνώμη μου πάντα με οσα ξέρω..

Τα είπες όλα με μια φράση

Τύπε μου στα χρόνια που ασχολούμαι με ΜΜΑ έχω καταλάβει πώς ΌΛΑ πιάνουν κι ΌΛΑ ΔΕΝ πιάνουν, είναι πολλές οι μεταβλητές στην εξίσωση....
Όπως το υπόβαθρο του καθενός, η ξυλοχωρητικότητα, η αντοχή, ο σωματότυπος κλπ.....

Kavlarxis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2007
Κριτικές
4
Like
1.334
Πόντοι
216
Ναι αξιοπρεπέστατα στάθηκε.. το ανέβασα γιατί ο αθλητής που κέρδισε ειναι πρωταθλητής kickboxing και επαιξε πρώτη φορα ΜΜΑ και κέρδισε τον αγώνα.. οποτε ενας kickboxer με κάποια προπόνηση ΜΜΑ στέκεται στο άθλημα..

Πολλά παραδείγματα αθλητών kickboxing που πλέον αγωνίζονται σε κλουβί.. εξου και παρότρυνα τον φίλο να ξεκινήσει kick να αποκτήσει μια βάση..

Από την οπτική γωνία ενός grappler, μπορώ να σου βρω 2-3 σημεία που θα μπορούσε ο ΜΜΑ να πάρει το tap  από τον αντίπαλο...!!! Σχετικά είναι όλα  ;)

Kavlarxis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2007
Κριτικές
4
Like
1.334
Πόντοι
216
Γεγονός είναι πώς το striking έχει επικρατήσει πλέον στα ΜΜΑ γιατί προσφέρει και περισσότερο θέαμα, αντιθέτως ενας grappler που ξέρει να δεχεται χτυπήματα, δεν παίζεται γιατί απλά καταστρέφει...

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.099
Πόντοι
6.796
Τα είπες όλα με μια φράση

Τύπε μου στα χρόνια που ασχολούμαι με ΜΜΑ έχω καταλάβει πώς ΌΛΑ πιάνουν κι ΌΛΑ ΔΕΝ πιάνουν, είναι πολλές οι μεταβλητές στην εξίσωση....
Όπως το υπόβαθρο του καθενός, η ξυλοχωρητικότητα, η αντοχή, ο σωματότυπος κλπ.....

Πάρα πολύ σωστά.. αυτή η απάντηση που πες κολλάει και σε κάτι ερωτήματα, τι θα γίνει αν παιξουν ο  Mayweather με τον Mcgregor ή τι θα γίνει αν πλακωθούν στο δρόμο ένας boxer με εναν παιχτη Wing chun και πάει λέγοντας..

Kavlarxis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2007
Κριτικές
4
Like
1.334
Πόντοι
216
Πάρα πολύ σωστά.. αυτή η απάντηση που πες κολλάει και σε κάτι ερωτήματα, τι θα γίνει αν παιξουν ο  Mayweather με τον Mcgregor ή τι θα γίνει αν πλακωθούν στο δρόμο ένας boxer με εναν παιχτη Wing chun και πάει λέγοντας..

Έτσι ακριβώς φίλε.... Αυτά είναι περισσότερο στην σφαίρα του υποθετικού!!!

Εγγρ.
18 Σεπ 2014
Κριτικές
12
Like
808
Πόντοι
326
Γεγονός είναι πώς το striking έχει επικρατήσει πλέον στα ΜΜΑ γιατί προσφέρει και περισσότερο θέαμα, αντιθέτως ενας grappler που ξέρει να δεχεται χτυπήματα, δεν παίζεται γιατί απλά καταστρέφει...

Γενικα παντως οι grapplers δυσκολα συνηθιζουν να μη φοβουνται τα χτυπηματα, ασε που εχουν και πολυ λαθος στησιμο. Οι strikers, αναλογικα, μαθαινουν ευκολοτερα να αποφευγουν τις πτωσεις, αφου ξερουν και να ελεγχουν την αποσταση.

Kavlarxis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2007
Κριτικές
4
Like
1.334
Πόντοι
216
Γενικα παντως οι grapplers δυσκολα συνηθιζουν να μη φοβουνται τα χτυπηματα, ασε που εχουν και πολυ λαθος στησιμο. Οι strikers, αναλογικα, μαθαινουν ευκολοτερα να αποφευγουν τις πτωσεις, αφου ξερουν και να ελεγχουν την αποσταση.

Όσοι έχουν ασχοληθεί αποκλειστικά με το grappling ναι συμφωνώ....

Grappler όμως που έχει μάθει στοιχειωδώς να "παίρνει" χτυπήματα δεν παίζεται τύπε....

Όσον αφορά την απόσταση του striker, σε ρίψεις εσχάτως αμύνονται καλά.... Σε σωστά takedowns δύσκολα...!!!
Αν κλείσει η απόσταση ο striker συνήθως την πατάει....

Σαφώς κι ο striker βγάζει νοκ αουτ, ο grappler όμως τύπε "καταστρέφει" είναι πιο επιζήμιος..... Κι όσο μειώνεται ο όγκος του γαντιού τόσο μειώνονται κι οι πιθανότητες νοκ αουτ!!!

Εγγρ.
18 Σεπ 2014
Κριτικές
12
Like
808
Πόντοι
326
Όσοι έχουν ασχοληθεί αποκλειστικά με το grappling ναι συμφωνώ....

Grappler όμως που έχει μάθει στοιχειωδώς να "παίρνει" χτυπήματα δεν παίζεται τύπε....

Όσον αφορά την απόσταση του striker, σε ρίψεις εσχάτως αμύνονται καλά.... Σε σωστά takedowns δύσκολα...!!!
Αν κλείσει η απόσταση ο striker συνήθως την πατάει....

Σαφώς κι ο striker βγάζει νοκ αουτ, ο grappler όμως τύπε "καταστρέφει" είναι πιο επιζήμιος..... Κι όσο μειώνεται ο όγκος του γαντιού τόσο μειώνονται κι οι πιθανότητες νοκ αουτ!!!

Στη σχολη μου εχουν ερθει δυο-τρεις grapplers με μπακραουντ σε παλη και ζιου ζιτσου. Ειναι σαφως αρκετα δυσκινητοι, τους λειπει η εκρηξη. Ειμαι βεβαιος φυσικα οτι αμα με πιασουν θα με δεσουν κομπο. Το κεφαλι τους ομως δεν ξερουν να το φυλανε

Στο ufc νομιζω οτι αυτη τη στιγμη οι strikers τα πανε καλυτερα. Δεν πολυπαρακολουθω βεβαια. Φυσικα και σεβομαι το grappling, μεχρι που σκεφτομαι να ασχοληθω και με bjj.

Kavlarxis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2007
Κριτικές
4
Like
1.334
Πόντοι
216
Στη σχολη μου εχουν ερθει δυο-τρεις grapplers με μπακραουντ σε παλγ και ζιου ζιτσου. Ειναι σαφως αρκετα δυσκινητοι, τους λειπει η εκρηξη. Ειμαι βεβαιος φυσικα οτι αμα με πιασουν θα με δεσουν κομπο. Το κεφαλι τους ομως δεν ξερουν να το φυλανε

Στο ufc νομιζω οτι αυτη τη στιγμη οι strikers τα πανε καλυτερα. Δεν πολυπαραοολουθω βεβαια

Δυστυχώς τύπε η πάλη είναι κολλημένη σε πολλές αγκυλώσεις, το ζίου ζίτσου που διδάσκεται σήμερα και κυρίως το bjj είναι για κλάματα (πιάνω μανίκι και πέφτω κάτω για να πάρω πόντους  :vomit:)

Όλα είναι θέμα δασκάλου και σχολής φίλε!

Ναι, γιατί έχουν δώσει έμφαση στο θέαμα κι έχουν βελτιωθεί όλοι στο έδαφος και τις λαβές

ELLAS04

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
137
Πόντοι
1
Καλησπερίζω την παρεα!!!
Εχω διαλέξει 2 σχολες που ειναι κοντα μου κ θα παω να της δω απο κοντα κ να αποφασίσω!!!!
Θα της ανάφερα εδώ αλλα δεν ξερω εαν το παρουν σαν διαφήμιση
Η μια παντος ειναι Αιγαλεω(ειναι παλια σχολη) κ η άλλη στο Παλατάκι/Χαιδαρι(καινουργια σχολη)

Kavlarxis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2007
Κριτικές
4
Like
1.334
Πόντοι
216
Καλησπερίζω την παρεα!!!
Εχω διαλέξει 2 σχολες που ειναι κοντα μου κ θα παω να της δω απο κοντα κ να αποφασίσω!!!!
Η μια παντος ειναι Αιγαλεω(ειναι παλια σχολη) κ η άλλη στο Παλατάκι/Χαιδαρι(καινουργια σχολη)

Τι σχολές τύπε??? Τι στύλ?

bourdeliaris82

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Οκτ 2011
Κριτικές
57
Like
6.779
Πόντοι
6.030
Η μια ειναι Muay Thai στο Αιγαλεω και η αλλη ειναι στο Χαιδαρι Kickboxing-Muay Thai
Αδελφέ όποια σχολή και να διαλέξεις, κάνε muay thai και θα με θυμηθείς. Το έχω αφήσει χρόνια λόγω brazilian jiu jitsu αλλά θα ξαν'αρχίσω προπονήσεις κάποια στιγμή γιατί μου λείπει!!

ELLAS04

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
137
Πόντοι
1

dopamina

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Like
62
Πόντοι
166
το καλυτερο για αυτοαμυνα ειναι να εισαι ηρεμος κ αν δεν μπορεις να κανεις καμια ρουχλα στριφτη

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.099
Πόντοι
6.796
Καλησπερίζω την παρεα!!!

Ναι σιγά τη διαφήμιση ρε τύπε, λες να αφήσουμε τις πουτάνες να τρέχουμε για ξύλο..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom