Νέα

Μήπως ήρθε η ώρα να την κάνουμε από την Τράπεζα ΟΛΟΙ μαζί? Bank Run στην Κύπρο!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα samsung
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 110K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

-ΣΤΑ παπαρια σας????

• -ΝΑΙ...!

Ψήφοι: 33 15,8%
  • -ΟΧΙ...τα ειχα παει ολα εκει!

Ψήφοι: 8 3,8%
  • -ΔΕΝ τρεχει τιποτα!

Ψήφοι: 16 7,7%
  • -ΤΡΕΧΕΙ και παρατρεχει...θα τρεχουμε και εδω!

Ψήφοι: 58 27,8%
  • -ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ-ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΩ

Ψήφοι: 20 9,6%
  • -ΔΕΝ ΕΧΩ ΦΡΑΓΚΟ ΠΑΛΙΟΛΙΓΟΥΡΙΑ-ΚΛΑΨΤΕ ΤΩΡΑ!

Ψήφοι: 74 35,4%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    209

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
16
Γιατί κάποια ΠΑΘΗ αγαπητέ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝΤΑΙ,ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑ,ΜΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑ,ΠΑΘΗ,η ευρωπαική ένωση θα έπρεπε να μεριμνήσει εφώσων ήθελε να λέγεται ΕΝΩΣΗ,να τα γιατρέψει και να τα ξεπεράσει ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΆΝΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ.

Η ιστορία είναι αμείλικτη. Η Αμερική έκανε τον εμφύλιό της για να φτάσει εδώ που έφτασε. Εάν κέρδιζαν οι νότιοι δεν θα υπήρχαν τώρα ΗΠΑ.

Η Ευρώπη ζει το δικό της εμφύλιο τώρα. Το αποτέλεσμα μπορεί να το ζήσουμε μπορεί και όχι.

democrat

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Δεκ 2006
Κριτικές
11
Like
10
Πόντοι
2.007
Μα το ίδιο λέμε.

ΟΙ πολιτικοί μπορούν να πάρουν μια τεχνοκρατική, ή μια πολιτική αποφαση.

Στην αμερική ο τεχνοκρατισμός είναι ευαγγέλιο. Στην Ευρώπη είναι το λιβάνι για το διάολο. Εάν είχε χρεοκοπήσει όπως έπρεπε τεχνοκρατικώς η Ελλάδα δε θα μιλούσαμε για 5 χρόνια ύφεση τώρα ούτε για διαλυμμένη χώρα.

John Paulson is unrelated to former U.S. Treasury Secretary Hank Paulson.[6][15]

Πως λεμε για τον ιδιο ?

Εγω λεω για τον Paulson που εμεινε στην ιστορια απο το χρημα που εβγαλε πιανοντας την φουσκα των ακινητων.
Εκτοτε ταχει βαλει με το ευρω και τρωει ξυλο.

C4mper

Μέλος
Εγγρ.
8 Αυγ 2012
Like
0
Πόντοι
16
John Paulson is unrelated to former U.S. Treasury Secretary Hank Paulson.[6][15]

Πως λεμε για τον ιδιο ?

Εγω λεω για τον Paulson που εμειναε στην ιστορια απο το χρημα που εβγαλε πιανοντας την φουσκα των ακινητων.
Εκτοτε ταχαι βαλει με το ευρω και τρωει ξυλο.

ναι αλλα ουτε εγω ουτε ο Kurtinaitis σε παραθεσαμε στα ποστς μας, αρα δεν "απευθυνομαστε" σε εσενα :)

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
16

Πως λεμε για τον ιδιο ?

Εγω λεω για τον Paulson που εμειναε στην ιστορια απο το χρημα που εβγαλε πιανοντας την φουσκα των ακινητων.
Εκτοτε ταχαι βαλει με το ευρω και τρωει ξυλο.
το ίδιο με τoν C4mper.

όχι τον ίδιο

forest

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Κριτικές
54
Like
1.292
Πόντοι
8.225
Η ιστορία είναι αμείλικτη. Η Αμερική έκανε τον εμφύλιό της για να φτάσει εδώ που έφτασε. Εάν κέρδιζαν οι νότιοι δεν θα υπήρχαν τώρα ΗΠΑ.

Η Ευρώπη ζει το δικό της εμφύλιο τώρα. Το αποτέλεσμα μπορεί να το ζήσουμε μπορεί και όχι.
Σαφέστατα και σωστά το έθεσες,είναι τόσα πολλά τα θέματα,που έχει η Ευρώπη,σίγουρα τα οικονομικά τώρα βρίσκονται στο επίκεντρο,Αλλά αν θές και να γίνεις ένωση,των φτωχό των κόσμο θα έπρεπε να των προστατέψεις,δεν λεω για πολυτέλειες,και φινέτσες και μαλακίες,μα για σχετικά πράγματα,Δεν μπορεί κάποιος στην αρχη του δρόμου του να περπατα,με τα ρούχα του και στο τέλος του να κυκλοφορεί ξεβράκωτος,είδη ο ευρωσκεπτικισμός έχει πολυ μεγάλη πέραση,αν αποφασίζαν να κάνουν ένα πιο ήπιο σχεδιο αντιμετώπισης πιστέυω ότι θα ήταν καλύτερα τα πράγματα,η ΣΚΛΗΡΗ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΣΤΑΣΗ,με κανει να επικροτώ και να συμφωνώ σε αυτό που ανεφερες,ως προς το ότι το ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΚΛΑ ΦΤΟ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟΤΥΧΙΑ,ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

C4mper

Μέλος
Εγγρ.
8 Αυγ 2012
Like
0
Πόντοι
16
Σαφέστατα και σωστά το έθεσες,είναι τόσα πολλά τα θέματα,που έχει η Ευρώπη,σίγουρα τα οικονομικά τώρα βρίσκονται στο επίκεντρο,Αλλά αν θές και να γίνεις ένωση,των φτωχό των κόσμο θα έπρεπε να των προστατέψεις,δεν λεω για πολυτέλειες,και φινέτσες και μαλακίες,μα για σχετικά πράγματα,Δεν μπορεί κάποιος στην αρχη του δρόμου του να περπατα,με τα ρούχα του και στο τέλος του να κυκλοφορεί ξεβράκωτος,είδη ο ευρωσκεπτικισμός έχει πολυ μεγάλη πέραση,αν αποφασίζαν να κάνουν ένα πιο ήπιο σχεδιο αντιμετώπισης πιστέυω ότι θα ήταν καλύτερα τα πράγματα,η ΣΚΛΗΡΗ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΣΤΑΣΗ,με κανει να επικροτώ και να συμφωνώ σε αυτό που ανεφερες,ως προς το ότι το ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΚΛΑ ΦΤΟ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟΤΥΧΙΑ,ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

To ξερω οτι σε κανεναν δεν καθεται καλα να το ακουει, και το ξεκαθαριζω οτι δεν το πιστευω, αλλα πραγματικα υπαρχει κοσμος στην Κεντρικη/Βορεια Ευρωπη που θεωρει τους Νοτιους τεμπελιδες και βαρος. Και δεν ειναι μικρος ο αριθμος των ανθρωπων που το βλεπει ετσι. Εσυ λες προστατευσε τον φτωχο, ο αλλως σου λεει πετα το περιττο βαρος στη θαλασσα. Η διαφορα Ευρωπης/Αμερικης ειναι οτι ο Αμερικανος της Νεας Υορκης ειναι υποχρεωμενος να "κουβαλαει" τους τυπους απο το Αρκανσο που ζουν με μπενεφιτς. Ο Ευρωπαιος δεν εχει, ουτε θεωρει οτι πρεπει να εχει, την ιδια υποχρεωση απεναντι στους Νοτιους.

Α και αποθεματικα νομισματα δεν "αποτυγχανουν" ετσι στεγνα. Ο μηχανισμος πισω απο την υπαρξη του Ευρω ξεπερναει τα ορια της φαντασιας σου. Μπορει να αλλαξει δομη το Ευρω, μπορει να σε βαλουν με το ζορι σε Ευρω 2 ταχυτητων, μπορει το ευρω να ξαναγυρισει στο παριτι αλλα να παει ακλαφτο το αποκλειω.

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
To ξερω οτι σε κανεναν δεν καθεται καλα να το ακουει, και το ξεκαθαριζω οτι δεν το πιστευω, αλλα πραγματικα υπαρχει κοσμος στην Κεντρικη/Βορεια Ευρωπη που θεωρει τους Νοτιους τεμπελιδες και βαρος. Και δεν ειναι μικρος ο αριθμος των ανθρωπων που το βλεπει ετσι. Εσυ λες προστατευσε τον φτωχο, ο αλλως σου λεει πετα το περιττο βαρος στη θαλασσα. Η διαφορα Ευρωπης/Αμερικης ειναι οτι ο Αμερικανος της Νεας Υορκης ειναι υποχρεωμενος να "κουβαλαει" τους τυπους απο το Αρκανσο που ζουν με μπενεφιτς. Ο Ευρωπαιος δεν εχει, ουτε θεωρει οτι πρεπει να εχει, την ιδια υποχρεωση απεναντι στους Νοτιους.

αυτό θεωρητικά έπρεπε να έχει χτιστεί ήδη εδώ και χρόνια, αν υπήρχε πολιτική βούληση θα είμασταν πιο μπροστά σε αυτό

C4mper

Μέλος
Εγγρ.
8 Αυγ 2012
Like
0
Πόντοι
16
αυτό θεωρητικά έπρεπε να έχει χτιστεί ήδη εδώ και χρόνια, αν υπήρχε πολιτική βούληση θα είμασταν πιο μπροστά σε αυτό

Δεν ειναι μονο θεμα πολιτικης βουλησης, απλα δεν ευκολο να γινει πρακτικα. Η δικια μου γενια των τριαντακατιδων ειναι η πρωτη που σε καποιο βαθμο εχει μια πιο διεθνη συνειδηση, η πρωτη γενια που δυνητικα θα εχει "ευρωπαικη" συνειδηση ειναι ακομα στα πανεπιστημια. Οσο δυσκολο ηταν πριν 20 χρονια να πεις στον τοτε 50ρη Ελληνα θα σου βαλω 300 χιλιαρικα δραχμες εξτρα φορο φετος να τα δωσω διπλα στην Αλβανια που πεινανε αλλο τοσο δυσκολο ειναι να κανεις το ιδιο στον σημερινο 50ρη Γερμανο, Ολλανδο, Φιλανδο κλπ κλπ.

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
16
To ξερω οτι σε κανεναν δεν καθεται καλα να το ακουει, και το ξεκαθαριζω οτι δεν το πιστευω, αλλα πραγματικα υπαρχει κοσμος στην Κεντρικη/Βορεια Ευρωπη που θεωρει τους Νοτιους τεμπελιδες και βαρος. Και δεν ειναι μικρος ο αριθμος των ανθρωπων που το βλεπει ετσι. Εσυ λες προστατευσε τον φτωχο, ο αλλως σου λεει πετα το περιττο βαρος στη θαλασσα. Η διαφορα Ευρωπης/Αμερικης ειναι [size=14pt]οτι ο Αμερικανος της Νεας Υορκης ειναι υποχρεωμενος να "κουβαλαει" τους τυπους απο το Αρκανσο που ζουν με μπενεφιτς. Ο Ευρωπαιος δεν εχει, ουτε θεωρει οτι πρεπει να εχει, την ιδια υποχρεωση απεναντι στους Νοτιους.[/size]

Α και αποθεματικα νομισματα δεν "αποτυγχανουν" ετσι στεγνα. Ο μηχανισμος πισω απο την υπαρξη του Ευρω ξεπερναει τα ορια της φαντασιας σου. Μπορει να αλλαξει δομη το Ευρω, μπορει να σε βαλουν με το ζορι σε Ευρω 2 ταχυτητων, μπορει το ευρω να ξαναγυρισει στο παριτι αλλα να παει ακλαφτο το αποκλειω.

Γι αυτόν ακριβώς το λόγο έγινε φίλτατε στην Αμερική ο εμφύλιος πριν πολλά χρόνια. Και τη θέση του Νότιου τσιφλικά την πήρε ο βόρειος του Λινκολν.

Βλέπεις τα πράγματα καθαρά εξωκοινωνικά και αυτό είναι το πρόβλημα στο σκεπτικό σου το κατά τα λοιπά σωστό και λογικό.

Η λογική λέει ότι το Ευρώ θα επιβιώσει. Βεβαίως το ίδιο έλεγε και στον εμφύλιο της Αμερικής όπου οι Νότιοι τσιφλικάδες είχαν και το χρήμα και τους μηχανισμούς και παρόλ αυτά πήγαν άκλαφτοι.

Πρακτικά ακόμα και αυτό που λες για Ευρώ 2 ταζυτήτων είναι παντελώς αστείο. Είναι σα να μιλάγαμε για Δυτική και Ανατολική Γερμανία ακόμα, ενωμένη μεν με μάρκο BRD και DDR δε ακόμα.

Δε γίνονται αυτά τα πράγματα στον κόσμο. Η θα φτιάξεις δολλάριο αποδεκτό σε όλη την ήπειρο, ή θα πας σπίτι σου.

Τόσο απλό κοινωνικά είναι.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
όλα αυτά είναι σωστά αλλά σε όλα πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο.

η λογική της "Ευρώπης" ήταν πως δίνουμε ένα σκασμό λεφτά και τρόπους για να αναπτυχθούν οι ασθενέστερες χώρες με σκοπό να φτάσουνε σε ένα επίπεδο που (μετά από 10-15 χρόνια) θα είναι σε θέση και αυτές να στηρίξουνε με τη σειρά τους νέες ασθενέστερες χώρες που θα μπούνε στην ομάδα.

Το γεγονός πως εδω στην Ελλάδα μπήκαμε στο ευρώ για να έχουμε μια κάνουλα ανοιχτή να μας δίνει να τρώμε δεν συνιστά από τη δική μας μεριά ούτε ώριμη σκέψη ούτε ομαδική σκέψη - ευρωπαϊκή ούτε φυσικά και το καλύτερο δείγμα για να μας εμπιστευτεί κανείς.

Για Ιταλία και Ισπανία είναι διαφορετική η κουβέντα. Γιατί είναι διαφορετική η θέση έναρξης της κάθε χώρας.

Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
16

Αν εξαιρέσεις τα απόλυτα κατακάθια δηλαδή Ελλάδα, Πορτογαλία και από την άλλη την βιομηχνική Γερμανία δεν νομίζω ότι χώρες σαν την Γαλλία την Ισπανία ή την Ιταλία έχουν τίποτα να ζηλέψουν από χώρες όπως η Ολλανδία το Βέλγιο ή η Αυστρία.
Απλά δεν μπορείς να έχεις μια ένωση με μέλη λαούς που μιλούν άλλη γλώσσα ο καθένας και μισιούνται και είναι από διαφορετικές φυλές αναμεταξύ τους.

Ούτε υπάρχει Βοράς και Νότος, αυτά είναι σαχλαμάρες, μιλάμε απλά για τα Γερμανικά φύλα και τους υπολοίπους, δεν το καταλαβαίνει κανείς αυτό;
Μα τόσο ηλίθιοι είστε;

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
12.048
Πόντοι
2.606
Αν εξαιρέσεις τα απόλυτα κατακάθια δηλαδή Ελλάδα, Πορτογαλία και από την άλλη την βιομηχνική Γερμανία δεν νομίζω ότι χώρες σαν την Γαλλία την Ισπανία ή την Ιταλία έχουν τίποτα να ζηλέψουν από χώρες όπως η Ολλανδία το Βέλγιο ή η Αυστρία.
Απλά δεν μπορείς να έχεις μια ένωση με μέλη λαούς που μιλούν άλλη γλώσσα ο καθένας και μισιούνται και είναι από διαφορετικές φυλές αναμεταξύ τους.

Ούτε υπάρχει Βοράς και Νότος, αυτά είναι σαχλαμάρες, μιλάμε απλά για τα Γερμανικά φύλα και τους υπολοίπους, δεν το καταλαβαίνει κανείς αυτό;
Μα τόσο ηλίθιοι είστε;
-TO ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΟΣΤΑΡΙΣΜΑ- ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!!!! :2funny: :2funny: :S :S

..........Αυτα ρε μεγαλε,τα σκεφτεσαι οταν καις σταυρους ?

Δ

Διαγραμμένο μέλος 113062

Επισκέπτης

Επισκέπτης
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε στην δημόσια γερμανική τηλεόραση πως «είναι πάντα έτσι, είναι σαν μια τάξη στο σχολείο, όταν αυτός που έχει μερικές φορές καλύτερα αποτελέσματα, όσοι έχουν λίγο μεγαλύτερη δυσκολία, είναι λίγο ζηλιάρηδες».

Όταν βλέπω τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, βλέπω έναν άνθρωπο δυστυχισμένο. Όχι επειδή είναι σε αναπηρικό καρότσι. Γνωρίζω αρκετούς ανθρώπους που είναι σε αναπηρικό καρότσι και είναι ευτυχισμένοι.

Στο πρόσωπο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βλέπω τον πόνο. Πόνο σωματικό και –κυρίως- ψυχικό. Βλέπω έναν άνθρωπο που πονάει. Πολύ.

Κάποιοι άνθρωποι που πονούν θέλουν να πονέσουν και οι άλλοι. Θέλουν μια «δημοκρατία» του δικού τους πόνου.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θεωρεί πως κάποιοι ζηλεύουν την Γερμανία. Μπορεί να πιστεύει πως ζηλεύουν και τον ίδιο. Για το φωτεινό μυαλό του.

Ο κ. Σόιμπλε ας πάει σε έναν ψυχολόγο. Θα του κάνει καλό.

Ή ας έρθει στην Ελλάδα – είναι καλύτερα από ψυχολόγο. Να πάει στην Κρήτη να τον δει ο ήλιος, να πιει καμιά ρακί, να γίνει άνθρωπος. Γιατί δεν είναι.

Για χρόνια, εκατομμύρια Έλληνες πιστεύουν πως οι ξένοι τους ζηλεύουν επειδή ξέρουν να ζουν. Δεν ξέρω αν οι Έλληνες ξέρουν να ζουν, πάντως ζουν. Έντονα.

Δεν είμαι Ελληναράς –ούτε πιστεύω πως υπάρχουν λαοί που είναι καλύτεροι από τους άλλους- αλλά υπάρχει και μια αλήθεια σε όλο αυτό.

Ναι, υπάρχει ζήλια για τον τρόπο που ζουν οι Έλληνες. Όλοι ζηλεύουν την ανεμελιά και τις σκανδαλιές των παιδικών χρόνων που οι Έλληνες τις απλώνουν σε όλη τη διάρκεια του βίου τους. Αιώνια παιδιά.

Οι Γερμανοί λατρεύουν την Ελλάδα και αγαπούν τους Έλληνες επειδή είμαστε –όχι όλοι- το ακριβώς αντίθετο από αυτούς.

Οι Γερμανοί μας γουστάρουν τρελά.

Φλέγεται και των Γερμανών η ψυχή για ζωή και χαρά –όλοι οι άνθρωποι ίδιοι είμαστε- αλλά η ανατροφή τους και αυτή η απάνθρωπη προτεσταντική ηθική τους φορτώνει με ενοχές και αναστολές που δεν τους επιτρέπουν να ζήσουν ελεύθερα και να χαρούν.

Και οι Γερμανοί που επέλεξαν να ζουν στην Ελλάδα δεν θέλουν με τίποτα να επιστρέψουν στη Γερμανία. Ρωτήστε τους. Χαζοί είναι;

Δεν ξέρω αν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν ο καλύτερος μαθητής της τάξης του. Εγώ, πάντως, τον κόβω να ήταν ο ταμίας της τάξης. Και δεν θα του είχε ξεφύγει ούτε μισό μάρκο.

Σημασία έχει πως ο κ. Σόιμπλε αισθάνεται πως τον ζηλεύουν και πως είναι ακόμα μαθητής. Παιδί κι αυτός, σαν τους Έλληνες. Μπορεί να του έδεναν με λευκή κορδέλα τα χέρια για να μην αυνανίζεται και να έχει καθηλωθεί στην παιδική ηλικία.

Θυμάμαι τον καλύτερο μαθητή της δικής μου τάξης. Δεν πέρασε στις πανελλαδικές. Εμείς οι άλλοι –που μπορεί να πίστευε πως τον ζηλεύαμε- περάσαμε στο πανεπιστήμιο.

Πάντως, όταν είσαι μαθητής, υπάρχουν πράγματα που σε ενδιαφέρουν περισσότερο από τους βαθμούς.

Για παράδειγμα, το να γαμήσεις. (Συγγνώμη, αλλά έτσι το λένε οι μαθητές.)

Αφού ο κ. Σόιμπλε αισθάνεται ακόμα ο καλύτερος μαθητής της τάξης, του εύχομαι να πάει να γαμηθεί.

Μοιάζει να το έχει ανάγκη. Απελπισμένα.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 113062

Επισκέπτης
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε στην δημόσια γερμανική τηλεόραση πως «είναι πάντα έτσι, είναι σαν μια τάξη στο σχολείο, όταν αυτός που έχει μερικές φορές καλύτερα αποτελέσματα, όσοι έχουν λίγο μεγαλύτερη δυσκολία, είναι λίγο ζηλιάρηδες».

Όταν βλέπω τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, βλέπω έναν άνθρωπο δυστυχισμένο. Όχι επειδή είναι σε αναπηρικό καρότσι. Γνωρίζω αρκετούς ανθρώπους που είναι σε αναπηρικό καρότσι και είναι ευτυχισμένοι.

Στο πρόσωπο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βλέπω τον πόνο. Πόνο σωματικό και –κυρίως- ψυχικό. Βλέπω έναν άνθρωπο που πονάει. Πολύ.

Κάποιοι άνθρωποι που πονούν θέλουν να πονέσουν και οι άλλοι. Θέλουν μια «δημοκρατία» του δικού τους πόνου.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θεωρεί πως κάποιοι ζηλεύουν την Γερμανία. Μπορεί να πιστεύει πως ζηλεύουν και τον ίδιο. Για το φωτεινό μυαλό του.

Ο κ. Σόιμπλε ας πάει σε έναν ψυχολόγο. Θα του κάνει καλό.

Ή ας έρθει στην Ελλάδα – είναι καλύτερα από ψυχολόγο. Να πάει στην Κρήτη να τον δει ο ήλιος, να πιει καμιά ρακί, να γίνει άνθρωπος. Γιατί δεν είναι.

Για χρόνια, εκατομμύρια Έλληνες πιστεύουν πως οι ξένοι τους ζηλεύουν επειδή ξέρουν να ζουν. Δεν ξέρω αν οι Έλληνες ξέρουν να ζουν, πάντως ζουν. Έντονα.

Δεν είμαι Ελληναράς –ούτε πιστεύω πως υπάρχουν λαοί που είναι καλύτεροι από τους άλλους- αλλά υπάρχει και μια αλήθεια σε όλο αυτό.

Ναι, υπάρχει ζήλια για τον τρόπο που ζουν οι Έλληνες. Όλοι ζηλεύουν την ανεμελιά και τις σκανδαλιές των παιδικών χρόνων που οι Έλληνες τις απλώνουν σε όλη τη διάρκεια του βίου τους. Αιώνια παιδιά.

Οι Γερμανοί λατρεύουν την Ελλάδα και αγαπούν τους Έλληνες επειδή είμαστε –όχι όλοι- το ακριβώς αντίθετο από αυτούς.

Οι Γερμανοί μας γουστάρουν τρελά.

Φλέγεται και των Γερμανών η ψυχή για ζωή και χαρά –όλοι οι άνθρωποι ίδιοι είμαστε- αλλά η ανατροφή τους και αυτή η απάνθρωπη προτεσταντική ηθική τους φορτώνει με ενοχές και αναστολές που δεν τους επιτρέπουν να ζήσουν ελεύθερα και να χαρούν.

Και οι Γερμανοί που επέλεξαν να ζουν στην Ελλάδα δεν θέλουν με τίποτα να επιστρέψουν στη Γερμανία. Ρωτήστε τους. Χαζοί είναι;

Δεν ξέρω αν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν ο καλύτερος μαθητής της τάξης του. Εγώ, πάντως, τον κόβω να ήταν ο ταμίας της τάξης. Και δεν θα του είχε ξεφύγει ούτε μισό μάρκο.

Σημασία έχει πως ο κ. Σόιμπλε αισθάνεται πως τον ζηλεύουν και πως είναι ακόμα μαθητής. Παιδί κι αυτός, σαν τους Έλληνες. Μπορεί να του έδεναν με λευκή κορδέλα τα χέρια για να μην αυνανίζεται και να έχει καθηλωθεί στην παιδική ηλικία.

Θυμάμαι τον καλύτερο μαθητή της δικής μου τάξης. Δεν πέρασε στις πανελλαδικές. Εμείς οι άλλοι –που μπορεί να πίστευε πως τον ζηλεύαμε- περάσαμε στο πανεπιστήμιο.

Πάντως, όταν είσαι μαθητής, υπάρχουν πράγματα που σε ενδιαφέρουν περισσότερο από τους βαθμούς.

Για παράδειγμα, το να γαμήσεις. (Συγγνώμη, αλλά έτσι το λένε οι μαθητές.)

Αφού ο κ. Σόιμπλε αισθάνεται ακόμα ο καλύτερος μαθητής της τάξης, του εύχομαι να πάει να γαμηθεί.

Μοιάζει να το έχει ανάγκη. Απελπισμένα.

:thumbsup:

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.789
Πόντοι
1.206
Λέει και αρκετά σωστά ο "πιτσιρίκος" (εξ άλλου ενίοτε και ο ίδιος ο Βόλφγκανγκ λέει κάτι σωστό), αλλά εν τέλει ατυχώς πέφτει στην λογική του Πάνου.
Ειδικά προς το τέλος με τις σεξουαλικές αναφορές. Μόνο που δεν είπε ρητά πως οι Έλληνες είμαστε οι καλύτεροι γαμιάδες της Ευρώπης (τουλάχιστον!). Απλά το άφησε να εννοηθεί.

Και βέβαια υπάρχει μια αντίφαση στο "Δεν είμαι Ελληναράς (προφανώς ούτε ο Σόιμπλε αισθάνεται "Γερμαναράς", αλλά είναι!), αλλά ΕΜΑΣ μας ζηλεύουν όλοι!"
Είναι κάτι σαν το "Δεν είμαι εγώ ρατσιστής, αυτοί είναι μαύροι!" :) 

Επισκέπτης
Μόνο που δεν είπε ρητά πως οι Έλληνες είμαστε οι καλύτεροι γαμιάδες της Ευρώπης (τουλάχιστον!). Απλά το άφησε να εννοηθεί...

Δεν ξερω για σας, αλλα εμενα η Βουλγαρα μου, συνεχεια μου λεει ποσο καλα γκαμαω και τι ωραιο πουτσα εχεις και τελω κι αλλοοοο.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.789
Πόντοι
1.206
Δεν ξερω για σας, αλλα εμενα η Βουλγαρα μου, συνεχεια μου λεει ποσο καλα γκαμαω και τι ωραιο πουτσα εχεις και τελω κι αλλοοοο.

Α! Αυτό εμένα μου το λένε και οι Ελληνίδες! :grin:
Διότι με Βουλγάρες και λοιπές αλλοδαπές δεν πάω πλέον! Λες να είμαι "ρατσιστής";

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom