Νέα

Μηχανη ληψεως ταινιας 8 mm

• Μέλος που άνοιξε το νήμα erikos_E
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11
  • Εμφανίσεις 1K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

erikos_E

Σπουδαίος
Εγγρ.
16 Φεβ 2014
Κριτικές
19
Like
6.923
Πόντοι
2.646
Χαριζω Κινηματογ. μηχανη ληψεως 8 mm Chinon όπως και προβολης Chinon C-300 λογω μετακομισης

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Η λήψεως είναι 8mm ή Super8?

(Η προβολής πρέπει να παίζει και τα δύο).

nikbel2000

Μέλος
Εγγρ.
2 Απρ 2011
Κριτικές
2
Like
106
Πόντοι
1
Χαριζω Κινηματογ. μηχανη ληψεως 8 mm Chinon όπως και προβολης Chinon C-300 λογω μετακομισης

Φιλε  γεια σου .....Ειχα την Canon uc 5000 και μου επαθε  ζημια καποια στιγμη εδω  και 5 χρονια .....Την πηγα σε μαλακα μαστορα και τελικα την εχασε .....Το προβλημα ειναι πως εχω παρα πολλες κασετεσ γραμμενες που δεν μπορω να δω τι περιεχουν μεσα και εννοω τι ακριβως γιατι ειναι  οικογενειακες με τα παιδια μου απο τοτε που ηταν μικρα ....Ενδιαφερομαι πραγματι και ελπιζω να καταφερα να μου τα δωσεις ......

nikbel2000

Μέλος
Εγγρ.
2 Απρ 2011
Κριτικές
2
Like
106
Πόντοι
1
Φιλε  γεια σου .....Ειχα την Canon uc 5000 και μου επαθε  ζημια καποια στιγμη εδω  και 5 χρονια .....Την πηγα σε μαλακα μαστορα και τελικα την εχασε .....Το προβλημα ειναι πως εχω παρα πολλες κασετεσ γραμμενες που δεν μπορω να δω τι περιεχουν μεσα και εννοω τι ακριβως γιατι ειναι  οικογενειακες με τα παιδια μου απο τοτε που ηταν μικρα ....Ενδιαφερομαι πραγματι και ελπιζω να καταφερω να μου τα δωσεις ......

nikbel2000

Μέλος
Εγγρ.
2 Απρ 2011
Κριτικές
2
Like
106
Πόντοι
1
Λαθος την UC 900 Φιλε ....

Gpoint

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2008
Κριτικές
4
Like
9
Πόντοι
0
Καλησπέρα. Θα με ενδιέφερε η μηχανή προβολής μόνο γιατί έχω κι εγώ κάποιες κοπιες  οικογενειακες  κ δεν έχω  με τι να τις δω... Ευχαριστώ σε ότι αοοφασισεις κ με το φίλο παραπάνω.. 

OP
OP
erikos_E

erikos_E

Σπουδαίος
Εγγρ.
16 Φεβ 2014
Κριτικές
19
Like
6.923
Πόντοι
2.646
Καλησπέρα. Θα με ενδιέφερε η μηχανή προβολής μόνο γιατί έχω κι εγώ κάποιες κοπιες  οικογενειακες  κ δεν έχω  με τι να τις δω... Ευχαριστώ σε ότι αοοφασισεις κ με το φίλο παραπάνω.. 
Η ληψεως είναι Super 8 Chinon 674 Macro και η προβολης Chinon C-300 dual projector. Τις δινω και τις 2 μαζι. Αλλοιως θα πηγαινα  Μοναστηρακι .

godar23

Μέλος
Εγγρ.
30 Νοε 2011
Like
1
Πόντοι
0
Αν θες τηυ γνωμη μου αυτες οι μηχανες ειναι κοσμηματα.Εγω εχω ερωτικη σχεση με το super 8 Μην τις δωεις.Αμαρτια ειναι.Τοσο χωρο πιανουν?

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Αλλοιως θα πηγαινα  Μοναστηρακι.

Δεν αξίζει τον κόπο.
Δες πόσο την πουλάει, και κανένας δεν έχει ενδιαφερθεί μέχρι τώρα (κλείνει σε 9 ώρες):

Συμφωνώ με τον godar23 ως προς το να μην τις δώσεις, την προβολής κυρίως. (Λήψεις σε 8 και super8 σήμερα πια δεν έχουν νόημα, όταν το όποιο τυχόν κινητό τηλέφωνο τραβάει μια ώρα βίντεο, και υπάρχουν κάμερες που τραβάνε τρίωρα, τσάμπα, και με καλύτερο resolution).

Αλλά υπαρχόντων ταινιών-κειμηλίων (οικογενειακές 50ετίας και πλέον) σε διάφορα σπίτια, και επειδή μια τέτοια μηχανή (προβολής) είναι το μόνο μέσο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τις ψηφιοποιήσει κάποιος, θα την καθιστά όλο και περισσότερο απαραίτητη και σπάνια, όσο περνάνε τα χρόνια.

Την λήψεως χάρισε την ή πέτα την, δεν έχει αξία.
Αλλά την προβολής κράτα την. Κι αν θέλεις οπωσδήποτε να την ξεφορτωθείς, δώσ' την σε μένα.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Επί τη ευκαιρία:
Υπάρχει κανείς που να ασχολείται με εκτύπωση ασπρόμαυρων φωτογραφιών παλαιού τύπου? Εννοώ από αρνητικό σε φωτογραφικό χαρτί, με μεγεθυντήρα, μπάνια κλπ.

Βρήκα (στα παλιά μου) ένα ρολλό φωτογραφικό χαρτί πλάτους 50cm και μήκους πρέπει να είναι 3m (δεν μπορώ να το ανοίξω να το μετρήσω γιατί θα πάρει φως).
Μπορεί δηλαδή κάποιος να τυπώσει σ' αυτό φωτογραφίες 80χ50 ή 70χ50, αν έχει τα μπάνια και τον μεγεθυντήρα και ασχολείται.

Πριν το χαρίσω στο φωτογραφείο της γειτονιάς, μήπως υπάρχει εδώ κανένας που ενδιαφέρεται?
Τέτοιου τύπου
χαρτί εννοώ, αλλά σε ρολλό.

Εγώ δεν έχω πια σκοτεινό θάλαμο.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Πριν το χαρίσω στο φωτογραφείο της γειτονιάς
Ρώτησα.
Δεν τυπώνει ούτε αυτός.
Μόνο κάποιοι λίγοι στο κέντρο της Αθήνας το κάνουν πλέον, μου είπε.
Αλλά τα χαρτιά (μου είπε) έχουν ημερομηνία λήξης - όπως και τα φιλμ, και πιθανότατα δεν θα βγάζει τίποτα πια.
Ίσως έχει δίκιο.

Εγγρ.
5 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
66
Πόντοι
1
Τα φιλμ πολύ σωστά λήγουν κάποτε αν και η ζωή τους μπορεί να παραταθεί σημαντικά αν τα έχεις κατεψυγμένα.
Τα χαρτιά αντέχουν πολλές δεκαετίες χωρίς πρόβλημα αρκεί να είναι στην φωτοστεγανή συσκευασία και να μην έχουν τραβήξει υγρασία μέσα. Μερικά vintage χαρτιά μάλιστα είναι ιδιαίτερα ακριβούτσικα όταν εμφανίζονται σε καμιά δημοπρασία.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom