Νέα

ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ στο εξωτερικο .!γνωμες ιδεες τι χρειαζεσαι και που ?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα thomas115656
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 277
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

lagos

Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2005
Κριτικές
1
Like
13
Πόντοι
16
Για τον φίλο που ρωτάει ή και για άλλους που ενδιαφέρονται για δουλειά εξωτερικό και μετακόμιση σε σε κάποια χώρα εκτός Ελλάδος ας δει εδώ
Θα λάβεις απαντήσεις από άτομα που μένουν ήδη εκεί καθώς τα υπέρ και κατά κάθε χώρας δικαιολογητικα κτλ... Καλό κουράγιο σε όλους μας υποψήφιος μετανάστης κ εγω σε ασιατική χώρα..

blackmetalbeast

Μέλος
Εγγρ.
28 Σεπ 2015
Like
0
Πόντοι
1
Στη Φινλανδία όλοι όσοι μεταναστεύουν δικαιούνται επίδομα από τον Kela (τον εκει οαεδ) και επίδομα στέγασης όπου σου καλύπτουν το ενοίκιο μέχρι κάποιο συγκεκριμένο ποσό. Εννοείται πως πρέπει να μάθεις τη γλώσσα στα τμήματα που δημιουργούνται στα εκει πανεπιστήμια ειδικα για τους μετανάστες. Οι περισσότεροι μιλάνε αγγλικά και μπορείς να συννενοηθείς αλλά η γνώση των φινλανδικών είναι απαραίτητη. Ακριβή ζωή και τη βγάζεις σπαρτιάτικα όσο προσπαθείς να επιβιώσεις μόνο με το επίδομα. Οι άνθρωποι είναι ψυχροί και ξενέρωτοι όσο δεν παίρνει. Οι γυναίκες πολύ όμορφες αλλά πολύ δύσκολες στην επικοινωνία...όλοι γενικά οι άνθρωποι εκεί είναι πολύ κουμπωμένοι και εσωστρεφείς. Και πλέον ξέρω ότι έχει δυσκολέψει αρκετά η εύρεση εργασίας...

ass_kavlos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
27
Πόντοι
66

Φίλε μου, κανονικά αυτό έπρεπε να ήταν δωρεάν που είναι δίπλα στην "Νεβάδα" των Σοβιετικών...

Παγώνει το αίμα και μόνο που βλέπεις πόσο κοντά στον Β.Πόλο είναι.

Μόνο το πολικό σέλας και τις ξανθιές μουνάρες στα συν...

χρηστος1011

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2013
Like
2.602
Πόντοι
606
Στη Φινλανδία όλοι όσοι μεταναστεύουν δικαιούνται επίδομα από τον Kela (τον εκει οαεδ) και επίδομα στέγασης όπου σου καλύπτουν το ενοίκιο μέχρι κάποιο συγκεκριμένο ποσό. Εννοείται πως πρέπει να μάθεις τη γλώσσα στα τμήματα που δημιουργούνται στα εκει πανεπιστήμια ειδικα για τους μετανάστες. Οι περισσότεροι μιλάνε αγγλικά και μπορείς να συννενοηθείς αλλά η γνώση των φινλανδικών είναι απαραίτητη. Ακριβή ζωή και τη βγάζεις σπαρτιάτικα όσο προσπαθείς να επιβιώσεις μόνο με το επίδομα. Οι άνθρωποι είναι ψυχροί και ξενέρωτοι όσο δεν παίρνει. Οι γυναίκες πολύ όμορφες αλλά πολύ δύσκολες στην επικοινωνία...όλοι γενικά οι άνθρωποι εκεί είναι πολύ κουμπωμένοι και εσωστρεφείς. Και πλέον ξέρω ότι έχει δυσκολέψει αρκετά η εύρεση εργασίας...
αυτο που λενε για τις λιμνες ειναι στα αληθεια 1000? Και αν ναι ψαρια εχουν ? Να την βγαζουμε τζαμπα με το φαγητο..

blackmetalbeast

Μέλος
Εγγρ.
28 Σεπ 2015
Like
0
Πόντοι
1
Λένε 1000 λίμνες αλλά είναι περισσότερες...να μη σου πω ότι θα μπορούσε να λέγεται και χώρα των χίλιων νησιών με τόσα που έχει (μικρά τα περισσότερα). Τώρα δεν έχω εξετάσει τι παίζει από ψάρια στις λίμνες αλλά είναι μια καλή σκέψη! Πείνα παίδες χωρίς υπερβολή. Βέβαια όσο πιο πολύ το ψάχνει κανείς όλο και ανακαλύπτει πράγματα. Εγώ ας πούμε πήγαινα σε στεγασμένες αγορές τύπου Βαρβαάκειος λιγο πριν κλείσουν και πολλοί έμποροι (αρτοποιοί, ζαχαροπλάστες) κι εστιατόρια σκότωναν ότι τους είχε μείνει σε εξευτελιστιές τιμές.

neopas123

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαΐ 2015
Like
6
Πόντοι
1
Φιλε σε καποια απο αυτα που λες εχεις δικιο...

Απλα διαφωνω στο θεμα της πικρας..εγω πριν 1 χρονο εφυγα εξωτερικο χωρις κανενα γνωστο..βρηκα σχετικα καλη δουλεια...βρηκα φιλους..βρηκα κοπελα..κ γενικα περναω μια χαρα..

Κ δεν ειμαι αποκλεισμενος στο σπιτι με το ιντερνετ..ουτε καθε μερα κλαιω τη μοιρα μου..ισα ισα περναω και πολυ καλυτερα απο Ελλαδα γιατι οι κοπελες εδω ειναι πολυ πιο ξηγημενες..
Κ εννοειται ο μισθος μου επιτρπει κ εκδρομουλες και ταξιδακια..

Δε λεω οτι ολα ειναι πανευκολα...
Εχει κ τρεξιμο κ συσκολιες...άλλα υπαρχει ανταμοιβη κ επιπεδο ζωης..
Κ εχω και καλες παρεες...

Ο ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ έγραψε κάποια πράγματα ίσως λίγο υπερβολικά κατά την άποψη μου αλλά στην σωστή βάση.Αν δεν είσαι 100% σίγουρος για την επιλογή σου θα έχεις μεγάλο πρόβλημα.Δεν μπορείς να είσαι με το ένα πόδι στην όποια χώρα πας και με το άλλο στην Ελλάδα.Πρέπει να είσαι απολύτως σίγουρος προτού μπεις στην διαδικασία να την ψάξεις για έξω.Άρα αυτό είναι το αρχικό βήμα.

Από 'κει και πέρα όμως μεγάλο ρόλο παίζει και η ποιότητα ζωής που είχες πριν φύγεις.Άποψη μου λοιπόν είναι ότι ένας άνθρωπος στα 25-30 (και παραπάνω) που αυτή τη στιγμή κάθεται εδώ χωρίς δουλειά με 0 προοπτική για να βρει κάτι αξιόλογο,ε δεν νομίζω ότι έχει να χάσει και πολλά αν ρισκάρει.

Προσωπικά επειδή είμαι στη φάση που το έχω πάρει απόφαση ότι εδώ δεν υπάρχει προοπτική έχω ήδη ετοιμαστεί ψυχολογικά και ήδη έχω αρχίσει κάποιες επαφές για εργασία στο εξωτερικό.Αυτά  που θα συμβούλευα όποιο φίλο σκέφτεται να την κάνει για το εξωτερικό είναι τα εξής

1)Όπως έγραψα αρχικά πρέπει να είσαι 100% για το τι πας να κάνεις.Όχι γιατί δεν υπάρχει γυρισμός. Αν είσαι ανύπαντρος χωρίς χρέη κτλ. και δεν σου κοστίσει πολύ η μετανάστευση, γυρνάς στα πάτρια εδάφη χωρίς τεράστιες επιπτώσεις.Επειδή όμως ο σκοπός δεν είναι να πας και μετά από μερικούς μήνες να γυρνάς πίσω,φεύγεις μόνο όταν είσαι σίγουρος για την απόφαση σου.

2)Το ξέρω ότι ίσως ακουστεί χαζό αλλά καλό θα ήταν να σκαμπάζεις 5 πράγματα από μαγειρική και τα βασικά της καθαριότητας του σπιτιού.Προφανώς δεν είναι καμία τρομερή τέχνη ή κάτι που δεν μαθαίνεται αλλά θεωρώ ότι το να ξέρεις να μαγειρεύεις 5 φαγητά και να ξέρεις να ράψεις μια μπλούζα ή να βάλεις ένα πλυντήριο προτού την κάνεις για έξω θα σε βοηθήσει να προσαρμοστείς ευκολότερα στη νέα σου ζωή.Ξαναλέω μπορεί να ακούγεται χαζό αλλά επειδή έχει τύχει να ζήσω μόνος μου και να χρειαστεί να τα μάθω όλα αυτά και επειδή έχω δει φίλους να πνίγονται σε μια κουταλιά νερό όταν τους έτυχε να μείνουν μερικές μέρες μόνοι τους επειδή δεν μπορούσαν να μαγειρέψουν ούτε μακαρόνια που λέει ο λόγος,δεν θα ήταν κακό να τα ξέρεις αυτά εκ των προτέρων.

3)Αρκετό ψάξιμο πριν την τελική απόφαση.Γενικά τώρα με το internet μπορείς να βρεις ευκολότερα πληροφορίες.Επίσης λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια θα βρεις Έλληνες παντού.Ένα καλό site που έχω βρει είναι το numbeo.com .Εκεί μπορείς να διαλέξεις την πόλη που θέλεις και σου βγάζει ένα ενδεικτικό κόστος ζωής (από τιμές ενοικίων,ψώνια super-market,διασκέδαση κτλ.).Δεν ξέρω αν οι  τιμές είναι σωστές για όλες τις πόλεις αλλά για κάνα-δυο που έψαξα ίσχυαν γιατί τις επιβεβαίωσα με ανθρώπους που έχουν μεταναστεύσει εκεί.

4)Επειδή διάβασα κάποιους φίλους που έγραψαν για Αγγλία,Γερμανία κτλ.Είναι όντως δύσκολο να βρεις κάτι εκεί αν δεν έχεις καλή προϋπηρεσία.'Άποψη μου είναι να ψάξετε και αλλού και ίσως και σε χώρες που να μην είναι και στις πρώτες σας επιλογές.Φυσικά αυτό εξαρτάται από το τι δουλειά ψάχνεται και τι ζήτηση υπάρχει σε κάθε χώρα.

kokobikos30

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2015
Κριτικές
3
Like
528
Πόντοι
36
Τελικά στη Νορβηγία με τι ασχολείσαι;

Επισκέπτης
Οι καλύτεροι τρόποι είναι:

1. Να πας να κάνεις εκεί κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πχ μεταπτυχιακό και να μείνεις μέσω γνωριμιών που θα κάνεις σίγουρα,
2. Να έχεις δυνατό βιογραφικό που να ταιριάζει σε κάποιο επάγγελμα που θα έχει ζήτηση εκεί στο εξωτερικό.
3. Να έχεις κάποιον άνθρωπο δικό σου εκεί που να σε προσκαλέσει, να φιλοξενήσει το πρώτο καιρό.
4. Να έχεις αρκετά καλή οικονομική επιφάνεια για να αντέξεις τις δυσκολίες (οικονομικές) στις αρχές.

ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΟΛΟΙ Ή ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑν ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. Δεν είναι όμως απλό. Δεν έχουν ανάγκγ από εργάτες και γενικές ειδικότητες απλές κλπ. Έχουν από Ασία τέτοιους... Ζητάνε συγκεκριμένα πράγματα (πχ στη Γερμανία ιατρικά και παραϊτρικά επαγγέλματα) Θέλουν συγκεκριμένα πράγματα. Πάνε οι εποχές που έφευγες και έβρισκες την "υγεία σου". Πλέον παντού τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα αν δεν έχεις τις κατάλληλες διασυνδέσεις και τα κατάλληλα προσόντα. Μην ακούτε τον καθέναν τι σας λέει.

Αυτό με τις διασυνδέσεις ισχύει παντού και σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Μη φαντάζεστε ότι είναι καλά έξω. Δεν είναι. Τα κόστη είναι άλλα. Μη ακούτε και μη συγκρίνετε μισθούς. Είναι περα για πέρα για τραγικό να το κάνεις αυτό. Ειδικά αν δείτε και τον τρόπο ζωής...

Πρέπει να πάρεις "ΓΕΡΗ" απόφαση για να πεις "ΦΕΥΓΩ". Δική μου άποψη είναι ότι αν το κάνεις πρέπει να "κάψεις" τις γέφυρες.

ΕΠΙΣΗΣ ΤΡΕΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ κλπ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ
μονο απ τα 'κόστη' φαίνεται οτι γραφεις παπαριες.το κοστος δεν εχει πληθυντικο.πρωτον.δεύτερον μας λες δηλαδη οτι για να πάει κσποιος εξω πρέπει να εχει πολλα κονε,να μπορεί να κάνει αυκολα κονε,να ειναι εμφυτα καλος στο γλυψιμο,να έχει δυνατό βιογραφικο,να ειναι Νανόπουλος, πυρηνικός επιστημονας,να εχει χρήμα και να μπορεί να βγαζει πολλές  γκομενες προσθετω εγω για να μην νιώθει μοναξιά.

nordalta

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2014
Like
387
Πόντοι
36
Φίλε με τη γλώσσα πως την πάλεψες; Ήξερες Νορβηγικά ή έμαθες στην πορεία; Είναι εύκολη γλώσσα;
ποιο πανω εγραψα που δουλευω,νορβηγικα εμαθα στο σχολειο γλωσσας μεταναστων,ειναι υποχρεωτικο να πας,με το που φτασεις πας στην αστυνομια και σου δινει ενα χαρτι για να γραφτεις στο σχολειο.
η αλλη λυση ειναι να πας στο σχολειο γλωσσας στου καποδιαστριακου στην ιπποκρατους,ειναι 500 ο χρονος αν θυμαμαι καλα και 350 αν εισαι φοιτητης,
φυσικα τα αγγλικα μου ειναι σε αριστο επιπεδο κατι που ειναι πολυ βασικο για αρχη,και επισης να ενημερωσω οτι ειμαι πανω απο το 2009
ποια επειδη ο ανταγωνισμος ειναι μεγαλος καλο ειναι να ξερεις απο πριν νορβηγικα.

nordalta

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2014
Like
387
Πόντοι
36
Φίλε μου, κανονικά αυτό έπρεπε να ήταν δωρεάν που είναι δίπλα στην "Νεβάδα" των Σοβιετικών...

Παγώνει το αίμα και μόνο που βλέπεις πόσο κοντά στον Β.Πόλο είναι.

Μόνο το πολικό σέλας και τις ξανθιές μουνάρες στα συν...
ειναι finnmark,και ειναι ο ποιο βορειος νομος στην νορβηγια
ειμαι βορεια νορβγηγια
ποιο βορεια ειναι μονο το  longyearbean
αλλα εκει απαγορευονται να πανε μεταναστες για δουλεια

Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Διάβασα τις απαντήσεις εδώ,νομίζω αυτοί που δεν είναι εξωτερικό δεν δικαιούνται να μιλάνε με πληροφορίες
που παίρνουν απ τον κάθε παπάρα και απ ην κωλοτηλεόραση.

Δουλεύοντας απ τα 13 μου ως ηεκτρολόγος και όντας αυτοαπασχολούμενος στο ΤΕΒΕ απ τα 20 στην ηλικία των
34 εκλεισα τα χαρτιά μου.Ολοι οι βολεμένοι μου λέγανε,δεν πας ρε μαλάκα για δουλειά στον τάδε,μα δίνει
500 ευρώ τους έλεγα,ε και;Τι σε πειράζει;

Έχοντας πολύ καλές σχέσεις με του γονείς,οι οποίοι είχαν 5 φράγκα την άκρη για τα παιδιά τους,δεν μας κάναν
και άντε γαμηθείτε μετά,έφυγα αρχές του 2015 Γερμανία.Χωρίς ούτε έναν γνωστό,χωρίς να ξέρω το παραμικρό από
γλώσσα.Έχοντας όμως προυπηρεσία στην δουλειά μου πολλών ετών.

Βσικό πράγμα είναι να έχει κάποιος χρήματα,για τον ύπνο του και για το φαγητό του.Πρέπει να μάθει την γλώσσα.
Τα σχολεία παίρνουν από 1 ευρώ την ώρα και πάνω.Θες 600 ώρες,περίπου ένα χρόνο για να γνωρίζεις τα βασικά.

Οι λάτζες και σερβιτοριλίκια δουλειές,θα γίνουν για να αρχιζεις να τρίβεσαι με την γλώσσα-σύστημα-πάρεις τα πρώτα
φράγκα.

Την μοναξιά και τον εαυτό σου θα τον αγαπήσεις και θα του δώσεις άλλη αξία.Και γώ ήρθα εδώ χωρίς να έχω ιδιαίτερη
ανάγκη,απλά σιχάθηκα το δικό μας σύστημα.Το σπίτι μου πάντα με περιμένει βέβαια αν δεν την παλέψω,αλλά προχωράω
σιγά σιγά.

Εν κατακλείδι,για να φύγει ένας Έλληνας σήμερα,θα χρειαστεί χρήματα για να μείνει και να φάει.

Επισκέπτης
Διάβασα τις απαντήσεις εδώ,νομίζω αυτοί που δεν είναι εξωτερικό δεν δικαιούνται να μιλάνε με πληροφορίες
που παίρνουν απ τον κάθε παπάρα και απ ην κωλοτηλεόραση.

Δουλεύοντας απ τα 13 μου ως ηεκτρολόγος και όντας αυτοαπασχολούμενος στο ΤΕΒΕ απ τα 20 στην ηλικία των
34 εκλεισα τα χαρτιά μου.Ολοι οι βολεμένοι μου λέγανε,δεν πας ρε μαλάκα για δουλειά στον τάδε,μα δίνει
500 ευρώ τους έλεγα,ε και;Τι σε πειράζει;

Έχοντας πολύ καλές σχέσεις με του γονείς,οι οποίοι είχαν 5 φράγκα την άκρη για τα παιδιά τους,δεν μας κάναν
και άντε γαμηθείτε μετά,έφυγα αρχές του 2015 Γερμανία.Χωρίς ούτε έναν γνωστό,χωρίς να ξέρω το παραμικρό από
γλώσσα.Έχοντας όμως προυπηρεσία στην δουλειά μου πολλών ετών.

Βσικό πράγμα είναι να έχει κάποιος χρήματα,για τον ύπνο του και για το φαγητό του.Πρέπει να μάθει την γλώσσα.
Τα σχολεία παίρνουν από 1 ευρώ την ώρα και πάνω.Θες 600 ώρες,περίπου ένα χρόνο για να γνωρίζεις τα βασικά.

Οι λάτζες και σερβιτοριλίκια δουλειές,θα γίνουν για να αρχιζεις να τρίβεσαι με την γλώσσα-σύστημα-πάρεις τα πρώτα
φράγκα.

Την μοναξιά και τον εαυτό σου θα τον αγαπήσεις και θα του δώσεις άλλη αξία.Και γώ ήρθα εδώ χωρίς να έχω ιδιαίτερη
ανάγκη,απλά σιχάθηκα το δικό μας σύστημα.Το σπίτι μου πάντα με περιμένει βέβαια
[tr][td] αν δεν την παλέψω,αλλά προχωράω
σιγά σιγά.

Εν κατακλείδι,για να φύγει ένας Έλληνας σήμερα,θα χρειαστεί χρήματα για να μείνει και να φάει.
η αρχή είναι το ήμισυ του παντός οπως λένε. Έβγαλες λοιπον εισιτήριο προσγειωθηκες.και μετά τί; είπες γεια σας ηρθα;που έμεινες μολις εφτασες τα ξενοδοχεία είναι ακριβα.πρέπει να κουβαλα καποιοος πολυ χρημ για να μεινει ξενοδοχείο  για μηνες.βρηκες φτηνο καταλυμα;αν ναι πως που;και πως βρήκες δουλειά χωρίς να ξέρεις χριστό γερμανικα;πως ήξερες που να ψαξεις;κάποιος πρέπει να σε περίμενε και σε βοήθησε.

maniatis1940

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2010
Like
4
Πόντοι
0
εγω που ειμαι φαρμακοποιος ποσο ευκολο ειναι να βρω δουλεια εξω???βασικα τελειωσε η αδερφη μου και κατι πρεπει να κανει...

χρηστος1011

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2013
Like
2.602
Πόντοι
606
Καλησπερα. Πριν κανα 2ωρο εκει που περπατουσα βλεπω εναν πολυ γνωστο πριν κανα 3 χρονια ημασταν συνεχεια μαζι για καφε πολυ καλες σχεσεις χαβελε φουλ αλλα ενταξει δεν ηταν κολλητος τεσπα :grin: Τον λεω χαθηκες ρε συ που εισαι.. με λεει Ρουμανια.. Του λεω ρουμανια  :new_shocked:Σωπα  ρε συ και τι κανεις εκει ΤΟΝ ΛΕΩ :grin: με λεει 3 χρονια ειμαι δουλευω στην λαχαναγορα. Με λεει πολυ καλα κτλ :) :) Καναμε Πολυ χαβαλε με το παλικαρι :grin: Βλεπω πολυ κοσμο που εχει φυγει σαν μεταναστες ενω ας πουμε  δεν θα σου πηγαινε το μυαλο οτι καποιος γνωστος η φιλος  μπορει να εχει φυγει απο την ελλαδα :) Βλεπω κατι αλλους γνωστους παιδια που εχουν παει Αγγλια βασικα παρα πολλοι εχουν παει αγγλια σκωτια και γερμανια. Αλλα και ανατολικη πρωην  Ευρωπη πχ Ρουμανια σαν σημερα με τον Φιλο. Ολοι παντως με εχουν πει οτι ειναι πολυ καλυτερα απο την ελλαδα. Ιδιως ο 1 μου ξαδερφος που ειναι σκωτια Με λεει οι σκωτσεζοι πολυ καλυτεροι απο τους αγγλους σαν χαρακτηρες κτλ..

χρηστος1011

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2013
Like
2.602
Πόντοι
606
ειναι finnmark,και ειναι ο ποιο βορειος νομος στην νορβηγια
ειμαι βορεια νορβγηγια
ποιο βορεια ειναι μονο το  longyearbean
αλλα εκει απαγορευονται να πανε μεταναστες για δουλεια
πιο βορεια απο το longyearbean δεν εχει?

whois

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2007
Like
471
Πόντοι
36
Καλησπερα. Πριν κανα 2ωρο εκει που περπατουσα βλεπω εναν πολυ γνωστο πριν κανα 3 χρονια ημασταν συνεχεια μαζι για καφε πολυ καλες σχεσεις χαβελε φουλ αλλα ενταξει δεν ηταν κολλητος τεσπα :grin: Τον λεω χαθηκες ρε συ που εισαι.. με λεει Ρουμανια.. Του λεω ρουμανια  :new_shocked:Σωπα  ρε συ και τι κανεις εκει ΤΟΝ ΛΕΩ :grin: με λεει 3 χρονια ειμαι δουλευω στην λαχαναγορα. Με λεει πολυ καλα κτλ :) :) Καναμε Πολυ χαβαλε με το παλικαρι :grin: Βλεπω πολυ κοσμο που εχει φυγει σαν μεταναστες ενω ας πουμε  δεν θα σου πηγαινε το μυαλο οτι καποιος γνωστος η φιλος  μπορει να εχει φυγει απο την ελλαδα :) Βλεπω κατι αλλους γνωστους παιδια που εχουν παει Αγγλια βασικα παρα πολλοι εχουν παει αγγλια σκωτια και γερμανια. Αλλα και ανατολικη πρωην  Ευρωπη πχ Ρουμανια σαν σημερα με τον Φιλο. Ολοι παντως με εχουν πει οτι ειναι πολυ καλυτερα απο την ελλαδα. Ιδιως ο 1 μου ξαδερφος που ειναι σκωτια Με λεει οι σκωτσεζοι πολυ καλυτεροι απο τους αγγλους σαν χαρακτηρες κτλ..
μου,σου γραφουν ολες ο γραμματικες.που σκατα βρηκες τα με,σε?
ΒΟΥΛΓΑΡΟΣΚΟΠΙΑΝΟΣ εισαι?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom