You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Μεταχειρισμένο μηχανάκι σκούτερ
- Μέλος που άνοιξε το νήμα jim28
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 58
- Εμφανίσεις 4K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Kaloeros
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 27 Φεβ 2009
- Κριτικές
- 212
- Like
- 4.911
- Πόντοι
- 9.275
Από έμπορους πολλοί, αλλά αναξιόπιστοι οι περισσότεροι. Μιχαλακοπούλου, Καλλιρόης έχει πολλούς. Αλλά με τόσα χρήματα δύσκολα θα βρεις. Μόνον απευθείας από ιδιώτη, αλλά εκεί έχει ρίσκο. Μια λύση για έλεγχο είναι και τα ΚΤΕΟ, με 20 ευρώ παίρνεις μια σχετικά υπεύθυνη γνώμη. Η καλύτερη λύση για μένα είναι να πάρεις μεταχειρισμένο από ένα συνεργείο της γειτονιάς σου, για να έχεις μια πρακτική εγγύηση και υποστήριξη αν συμβεί κάτι άμεσα. Στα ανώνυμα μετά την απομάκρυνση από ταμείο έχασες. Ξεκίνα το ψάξιμο, υπομονή και ίσως βρεις κάτι καλό. Ίσως είναι καλύτερα να βάλεις κάτι παραπάνω (πχ 2.500 με 3.000) και να πάρεις κάτι καλό. Σου ξαναλέω όμως πως αν δεν σου ταιριάζει στην οδήγηση μην αγοράσεις. Τα ιταλικά έχουν ακριβά ανταλλακτικά και σέρβις. Πάρε KYMCO/SYM που είναι επίσης αξιόπιστα και πολύ φθηνότερα στην συντήρηση.
master21
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 3 Μαρ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 38
- Πόντοι
- 366
Θες σκουτερ για να πηγαινεις λαυριου,παραλιακη;Στειλε ενα πμ στον απολυτο για να σε εχει στα υποψη του για πελατηΓια οικονομιά στην βενζίνα το θέλω αμα είναι να με σκεσκίσει στο καύσιμο να πηγαίνω με την συγκοινωνία καλυτερα.
Παπί δεν παίρνω την μηχανη την θέλω για μεγάλη απόσταση σε δρόμους με κυκλοφορία (Λαυρίου, παραλιακη κτλ)
Πόσο καίει ενα σκουτερ 250 cc??
Zourlaris81
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Οκτ 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 1
- Πόντοι
- 0
Το κοιτουσα για εμενα...αλλα εχω ηδη μηχανη...δες το και εσυ...αξιζει απο πολλες αποψεις και αν του κανεις και κανενα παζαρι ισως ριξει και αλλο την τιμη
innova honda η yamaha crypton
θυμάσαι το yamaha z το συμπλεξόμενο; τρελό σκυλί!!!
matzafasoula
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Νοε 2012
- Like
- 875
- Πόντοι
- 96
Το κοιτουσα για εμενα...αλλα εχω ηδη μηχανη...δες το και εσυ...αξιζει απο πολλες αποψεις και αν του κανεις και κανενα παζαρι ισως ριξει και αλλο την τιμη
Ούτε που να το σκεφτείς. Το λιγότερο 250 με τα χιλιόμετρα που θα κάνεις κάθε μέρα
Βρες συνεργείο στη γειτονιά σου και αγόρασε από αυτούς. Ξέρουν ποιά χαλάνε, ποιά αντέχουν, κόστος ανταλλακτικών κλπ και στο φινάλε αυτοί θα το συντηρούν
Εχω παπί, μοτοσυκλέτα, αυτοκίνητο και οδηγώ πολλά χρόνια. Ενα πράγμα για το οποίο δεν χώνεψα τα σκούτερ είναι ότι δεν βρίσκεις τα πλαστικά τους άμα σπάσουν μετά από 5 χρόνια και αναγκάζεσαι σε ιδιοκατασκευές, είναι πολύ εύκολο για ένα μηχανάκι να ξαπλώσει ακόμα και σβηστό.
padelis2000
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Ιαν 2006
- Κριτικές
- 13
- Like
- 123
- Πόντοι
- 291
πειρα πριν λιγο καιρο ενα beverly cruiser 250 2009 2000 eυρω.γεμιζει με 16 ευρω και μου βγαζει 230 χιλομετρα με νορμαλ οδηγηση,αν ενδιαφερεσε υπαρχει ενα beverly 2005 σε παρα πουλ κατασταση 1700,αν θελεις σου λεω που να πας να το δεις
Μηδεν χωροι,μηδεν φρενα,μηδεν ενεργητικη και παθητικη ασφαλεια και μηδεν κρατηματα...παρε παπι,θα πας μια ωρα αρχιτερα...ακριβως ετσι ειναι
axaxouxas
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Απρ 2007
- Κριτικές
- 2
- Like
- 8
- Πόντοι
- 366
Καινουργιο ποσο εχει αυτο που θες να παρεις τυπε ?
Παρε ενα δανειο και το εξοφλας σιγα σιγα ....
Που να μπλεκεις με μεταχειρισμενα μηχανακια σκουτερ κτλ ?
Εγω θα τα φοβομουν δυο φορες να μπλεξω με τετοια πραγματα μεταχειρισμενα
Παρε ενα δανειο και το εξοφλας σιγα σιγα ....
Που να μπλεκεις με μεταχειρισμενα μηχανακια σκουτερ κτλ ?
Εγω θα τα φοβομουν δυο φορες να μπλεξω με τετοια πραγματα μεταχειρισμενα
Kaloeros
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 27 Φεβ 2009
- Κριτικές
- 212
- Like
- 4.911
- Πόντοι
- 9.275
Φίλε μου το συγκεκριμένο (PCX)είναι καλό μηχανάκι, αλλά δεν κάνει για τον φίλο μας, είναι πολύ λίγα τα κυβικά του. Και δεν έχει καλή τιμή. Αυτό κάνει καινούργιο 2.500 κάτι, γιατί να το πάρεις μεταχειρισμένο 2.300; δεν λέει. Αυτός που το πουλάει ή είναι άσχετος ή ψάχνει το κορόιδο. Είπαμε 250-300άρι minimum και με άνετη σέλα για τον φίλο.
Το άλλο σχόλιο με το καινούργιο είναι σωστό, αλλά βρε παιδιά καινούργιο σε αυτήν την κατηγορία κάτω από 4.000 δεν υπάρχει. Καλύτερα ένα μεταχειρισμένο στα 2.500 - 3.000, ή τουλάχιστον στο -30% του καινούργιου για μοντέλο max διετίας και με λίγα χιλιόμετρα. Επίσης να έχει ο φίλος υπόψη ότι τα σκούτερ έχουν υπολογίσιμο κόστος συντήρησης (ίδιο με αυτοκινήτου πρακτικά) γιατί λόγω του αυτόματου κιβώτιου θέλουν αρκετές αλλαγές εξαρτημάτων (ιμάντες κλπ) συχνά. Αν το κόστος γενικά είναι σημαντικό για το φίλο μας (αγορά, συντήρηση, λειτουργία, αλλά και αξιοπιστία) τότε να δει αποκλειστικά SYM/KYMCO, σε όλα τα άλλα όλο και θα βάζει το χέρι στην τσέπη για διάφορα. Από την άλλη το Beverly 300 είναι πολύ όμορφο, άνετο και καλό σκούτερ (ίσως το ιδανικό χρηστικά για τον φίλο μας), αλλά κοστίζει πολύ στην συντήρηση και στα ανταλλακτικά...
Μεταχειρισμενο το βρισκεις κ με 1600 τα πρωτα μοντελα και με 1900.Φίλε μου το συγκεκριμένο (PCX)είναι καλό μηχανάκι, αλλά δεν κάνει για τον φίλο μας, είναι πολύ λίγα τα κυβικά του. Και δεν έχει καλή τιμή. Αυτό κάνει καινούργιο 2.500 κάτι, γιατί να το πάρεις μεταχειρισμένο 2.300; δεν λέει. Αυτός που το πουλάει ή είναι άσχετος ή ψάχνει το κορόιδο. Είπαμε 250-300άρι minimum και με άνετη σέλα για τον φίλο.
Το άλλο σχόλιο με το καινούργιο είναι σωστό, αλλά βρε παιδιά καινούργιο σε αυτήν την κατηγορία κάτω από 4.000 δεν υπάρχει. Καλύτερα ένα μεταχειρισμένο στα 2.500 - 3.000, ή τουλάχιστον στο -30% του καινούργιου για μοντέλο max διετίας και με λίγα χιλιόμετρα. Επίσης να έχει ο φίλος υπόψη ότι τα σκούτερ έχουν υπολογίσιμο κόστος συντήρησης (ίδιο με αυτοκινήτου πρακτικά) γιατί λόγω του αυτόματου κιβώτιου θέλουν αρκετές αλλαγές εξαρτημάτων (ιμάντες κλπ) συχνά. Αν το κόστος γενικά είναι σημαντικό για το φίλο μας (αγορά, συντήρηση, λειτουργία, αλλά και αξιοπιστία) τότε να δει αποκλειστικά SYM/KYMCO, σε όλα τα άλλα όλο και θα βάζει το χέρι στην τσέπη για διάφορα. Από την άλλη το Beverly 300 είναι πολύ όμορφο, άνετο και καλό σκούτερ (ίσως το ιδανικό χρηστικά για τον φίλο μας), αλλά κοστίζει πολύ στην συντήρηση και στα ανταλλακτικά...
Δεν παθαινει τιποτα,δεν καιει τιποτα.
Ολοι τα σκοτωνουν γιατι θελουν να παρουν το 150αρι.
jim28
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 7 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 27
- Like
- 2.412
- Πόντοι
- 6.955
Εάν μπορούσα να πάρω δάνειο (δεν μπορώ διότι είμαι ήδη υπερδανεισμένος) εννοείτε οτι θα αγόραζα καινούργιο να το στρώσω εγώ.
όπως είπα και πιο πάνω μου ταιριαζει Χ max 250 , sym gts 250, kai piaggio x evo 250.
Beverly δεν θέλω, το κατάλησα και είναι μικρό για τις ανάγκες μου. Kymco people καλό αλλέ δεν με βολεύει η θέση οδήγησης οπότε το απέρριψα.
Απο οτι φαίνεται δεν υπάρχει έμπορος εμπιστοσύνης και θα δω πως θα πορευθώ.
όπως είπα και πιο πάνω μου ταιριαζει Χ max 250 , sym gts 250, kai piaggio x evo 250.
Beverly δεν θέλω, το κατάλησα και είναι μικρό για τις ανάγκες μου. Kymco people καλό αλλέ δεν με βολεύει η θέση οδήγησης οπότε το απέρριψα.
Απο οτι φαίνεται δεν υπάρχει έμπορος εμπιστοσύνης και θα δω πως θα πορευθώ.
Ψάχνω να αγοράσω μεταχειρισμένο
να μου συστήσετε κάποιον έμπορο
Γενικά δεν τους εμπιστέυομαι, παίρνουν χρέπια τα ψιλομαζεύουν και τα πουλάνε σαν να είναι σε καλή κατάσταση
Γενικώς συμφωνώ με αυτ΄απου λέει ο Kaloeros, εκτός από το «βάλε κάτι παραπάνω να πάρεις αυτό»
Άμα δεν έχει να βάλει ο άνθρωπος ρε, τι του λες?
Γενικώς επίσης για τις καταναλώσεις, τις μετράμε (αυστηρά) με λίτρα ανά 100km, και όχι με λεφτά ανά χιλόμετρο, ή «τόσα βάζω για να γεμίσει και τόσα χιλιόμετρα κάνει». Για τον απλό λόγο ότι η βενζίνα δεν έχει σταθερή τιμή.
Σας λέω λοιπόν τις 4 καταναλώσεις που έχω καταγράψει με ακρίβεια από μηχανάκια που είχα ή έχω:
Yamaha FJ 1.200. 7-8 λίτρα στα 100km. Αν ήταν αρρύθμιστη, ή την πλάκωνα σε ταξείδι, τα πέρναγε κι όλας. Σαν αυτοκίνητο.
Yamaha XT 225 Serow. Από 3,5 έως 4,1 lt/100. Παίζει ρόλο το χειμώνας-καλοκαίρι (το χειμώνα καίνε παραπάνω). Λάδια κάθε 1.000
Yamaha XT 600. Από 5 έως 5,8 lt/100km. Λάδια (4kg) κάθε 4.000km
Suzuki GSX1300R (Hayabusa του 2006): Από 7 έως 7,8 lf/100km.
Παπί δεν είχα ποτέ, αλλά ξέρω ότι είναι 2-3 lt/100.
Πάμε τώρα σε μερικές επί μέρους απαντήσεις που μου έκαναν εντύπωση:
Δεν πάει έτσι αγαπητέ. Παράδειγμα εγώ: Είχα το FJ 1200, ήταν δέκα χρόνια πριν, και κατάλαβα ότι θα το έκαιγα μέσα στην κίνηση τοων «Ολυμπιακών έργων». Γι’ αυτό, πήρα το Serow.δηλαδη εαν φτασει 10 λεπτα αργοτερα με τα μισα καυσιμα θα τον χαλασει?
Όμως, όταν ξεμπλόκαραν οι δρόμοι (και οι Αττική και η Εθνική άνοιξαν) το serow θα καιγόταν, πηγαίνοντας πλακωμένο συνεχώς επί 2 x 19 km κάθε μέρα. Γιατί τελικά δεν μπορείς να πηγαίνεις με 80-90, όταν όλοι οι άλλοι πάνε με 110-120. Κάποιος θα σε σκοτώσει από πίσω.
Έτσι πήρα το XT600.
Αυτό, με τελική 140-160 πάει άνετα με 110-120, και δεν κινδυνεύει να στα δώσει στο χέρι.
Επομένως δεν είναι θέμα «10 λεπτών», είναι ότι μερικές φορές δεν μπορείς να πηγαίνεις αργότερα από την κίνηση. Αν αυτό είναι καθημερινό, τότε το μηχανάκι σου πρέπει να κάνει γι’ αυτή τη δουλειά.
Ναι, είναι πολλά. Ναι, τόσο καίνε τα παπιά. Πόσο καίνε τα σκούτερ δεν ξέρω, αλλά λογικός ακούγεσαι.60 km την μέρα είναι πολλά.
τα 300άρια σκούτερ καίνε νορμάλ 3.5 με 4.5 lt/100km. Τα παπιά καίνε 2.5 με 3.0 αλλά δεν κάνουν για την περίπτωσή σου.
Είπαμε: Λίτρα ανά 100. Στο βενζινάδικο βγάζουμε τεφτεράκι και γράφουμε.γεμιζει με 16 ευρω και μου βγαζει 230 χιλομετρα με νορμαλ οδηγηση,
Και να με συμπαθάτε, αλλά τις προάλλες υπολόγιζα πόσα χιλιόμετρα έχω κάνει με τα διάφορα μηχανάκια μου και πρέπει να είναι πάνω από 3.000.000.
Α, και κάτι τελευταίο: Να ΜΗΝ πάρεις από έμπορο. (Εκτός κι άν πάρεις καινούριο, με εγγυήσεις, κλπ). Γενικώς έτσι παίρνεις ακριβότερα κάτι που αυτός το έχει αγοράσει φτηνότερα. Τον βοηθάς να κρατάει ανοιχτό το μαγαζί του δηλαδή. Έχεις λόγο?
Είναι αυτό που λένε «καταργήστε τους μεσάζοντες».
Απ’ το συνεργείο της γειτονιάς σου (όλοι έχουμε κάποιο συνεργείο στη γειτονιά μας), ναι, να πάρεις. Για τους λόγους που σου είπαν εδώ νωρίτερα, και γιατί μάλλον το ξέρει ο μάστορας το μηχανάκι. Πελάτη του θα ήταν.
Αυτά.
ekkrhktikos
Μέλος
- Εγγρ.
- 13 Φεβ 2007
- Κριτικές
- 7
- Like
- 369
- Πόντοι
- 21
Από έμπορους πολλοί, αλλά αναξιόπιστοι οι περισσότεροι. Μιχαλακοπούλου, Καλλιρόης έχει πολλούς. Αλλά με τόσα χρήματα δύσκολα θα βρεις. Μόνον απευθείας από ιδιώτη, αλλά εκεί έχει ρίσκο. Μια λύση για έλεγχο είναι και τα ΚΤΕΟ, με 20 ευρώ παίρνεις μια σχετικά υπεύθυνη γνώμη. Η καλύτερη λύση για μένα είναι να πάρεις μεταχειρισμένο από ένα συνεργείο της γειτονιάς σου, για να έχεις μια πρακτική εγγύηση και υποστήριξη αν συμβεί κάτι άμεσα. Στα ανώνυμα μετά την απομάκρυνση από ταμείο έχασες. Ξεκίνα το ψάξιμο, υπομονή και ίσως βρεις κάτι καλό. Ίσως είναι καλύτερα να βάλεις κάτι παραπάνω (πχ 2.500 με 3.000) και να πάρεις κάτι καλό. Σου ξαναλέω όμως πως αν δεν σου ταιριάζει στην οδήγηση μην αγοράσεις. Τα ιταλικά έχουν ακριβά ανταλλακτικά και σέρβις. Πάρε KYMCO/SYM που είναι επίσης αξιόπιστα και πολύ φθηνότερα στην συντήρηση.
συγνωμη αλλα το κτεο ειναι το μονο αναξιοπιστο για ελεγχο scooter διοτι δεν εχει ελεγχο στην μεταδοση ,διαβασα αρκετες γνωμες εδω και που σου λενε μην παρεις μεταχειρισμενο με πανω απο 50000 ,δεν ισχυει οι μηχανεσ πλεον ειναι για τουλαχιστον 200000 με 500000 χλμ αν το μηχανακι συντηρειτε σωστα και τακτικα, οι εμποροι και οι ιδιωτες μπορουν να βρουν ενα εκ. τροπους για να σε ξεγελασουν οποτε αφου δεν ξερεις τον ιδιωτη δεν αγοραζεις μεταχειρισμενο ,εφοσον εσυ δεν μπορεις να εκτιμισεις την κατασταση, αν θες μεταχειρισμενο θα παρεις ρισκο δεν γινετε να εχεις και την πιτα ακεραιη και τον σκυλο χορτατο ,αν θες πλερωνεις και παιρνεις καινουργιο και αν εισαι τυχερος μπορει να μη μπλεξεις με αντιπροσωπειες εγγυησεις κτλ η αγοραζεςι μεταχειρισμενο με το αναλογο ρισκο ,ειναι απλα τα πραγματα
speres
Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Ιαν 2013
- Like
- 6
- Πόντοι
- 16
τα σκουτερ ειναι μεν ανετα αλλα μονο αυτο εχουν σαν υπερ.
καινε πολυ,ειναι πολυ ακριβοτερα στο κοστος συντηρησης και αν θες καλο 250ρι θα πρεπει να σκασεις πανω απο 2000.το xmax ειναι μαπα,ολο βλαβες εχει βγαλει ;)
σε οτι αφορα την ταχυτητα εαν πας με πανω απο 90-100 με σκουτερ κινδυνευεις να γινεις αλοιφη κι ας εχει οσο καλα φρενα νομιζεις ο,τι εχει...εκτος κι αν αναφερεσαι σε σκουτερ τυπου Τ-MAX το οποιο εχει 10.000 να το αγορασεις καινουργιο
τα 60 χλμ που θες να κανεις καθημερινα μια χαρα τα κανεις με το παπι,πχ αν παρεις καινουργιο crypton το 135ρι μια χαρα θα πας απλως δεν εχει τοσο ανετη θεση.
οσον αφορα την ασφαλεια που επε καποιος,μονο και μονο που θα βγεις στην παραλιακη ειτε με σκουτερ ειτε με παπι ειτε με μηχανη κινδυνευεις εξισου ασφαλεια σημαινει εχω το μυαλο μου στο δρομο και παω ΣΙΓΑ.ουτε με 150 ουτε καν με 100 αν θες να προλαβεις τη μαλακια του αλλου.
οδηγαω μηχανες κοντα στα 15 χρονια ,εχω δει πολλα και κυριως πολλους μαλακες που οδηγανε σκουτερ με 130 στις λεωφορους και μετα ψαχνουν να βρουν χερια και ποδια.
ο,τι και να παρεις ο κινδυνος υπαρχει.ΑΡΑ κοιτας τι ειναι πιο οικονομικο
(τα σκουτερ συνηθως εχουν χειροτερη γεωμετρια απ τα παπια και μικροτερη ροδα οποτε ειναι και πιο επικινδυνα)
καινε πολυ,ειναι πολυ ακριβοτερα στο κοστος συντηρησης και αν θες καλο 250ρι θα πρεπει να σκασεις πανω απο 2000.το xmax ειναι μαπα,ολο βλαβες εχει βγαλει ;)
σε οτι αφορα την ταχυτητα εαν πας με πανω απο 90-100 με σκουτερ κινδυνευεις να γινεις αλοιφη κι ας εχει οσο καλα φρενα νομιζεις ο,τι εχει...εκτος κι αν αναφερεσαι σε σκουτερ τυπου Τ-MAX το οποιο εχει 10.000 να το αγορασεις καινουργιο
τα 60 χλμ που θες να κανεις καθημερινα μια χαρα τα κανεις με το παπι,πχ αν παρεις καινουργιο crypton το 135ρι μια χαρα θα πας απλως δεν εχει τοσο ανετη θεση.
οσον αφορα την ασφαλεια που επε καποιος,μονο και μονο που θα βγεις στην παραλιακη ειτε με σκουτερ ειτε με παπι ειτε με μηχανη κινδυνευεις εξισου ασφαλεια σημαινει εχω το μυαλο μου στο δρομο και παω ΣΙΓΑ.ουτε με 150 ουτε καν με 100 αν θες να προλαβεις τη μαλακια του αλλου.
οδηγαω μηχανες κοντα στα 15 χρονια ,εχω δει πολλα και κυριως πολλους μαλακες που οδηγανε σκουτερ με 130 στις λεωφορους και μετα ψαχνουν να βρουν χερια και ποδια.
ο,τι και να παρεις ο κινδυνος υπαρχει.ΑΡΑ κοιτας τι ειναι πιο οικονομικο
(τα σκουτερ συνηθως εχουν χειροτερη γεωμετρια απ τα παπια και μικροτερη ροδα οποτε ειναι και πιο επικινδυνα)
εγώ εχω ενα beverly 250cc toυ 2008 και μου καιει 0,06 λεπτα το χιλιομετρο,αν σε βοηθαει αυτο
0,06 λεπά;;; μάλλον 0,06 ευρώ...
οπως το γραφω τυπε μου,στα 50 χλμ βαζω 3 ευρω βενζινη,0,06 λεπτα του ευρω0,06 λεπά;;; μάλλον 0,06 ευρώ...