Νέα

Μεταχειρισμένο μηχανάκι σκούτερ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα jim28
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 58
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
3 ευρώ = 300 λεπτά για 50 χλμ
άρα 300/50 = 6 λεπτά/χλμ ή 0,06 ευρώ/χλμ
το 0,06 λεπτά είναι διαφορετικό...

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
το ίδιο εννοούμε... άλλο λες εσύ και άλλο είναι το σωστό!!!

Soteas

Μέλος
Εγγρ.
25 Δεκ 2005
Like
0
Πόντοι
1

spirosbof

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2008
Like
2
Πόντοι
16
το εσβησα γιατι δεν ηθελα να βρισω,αλλα δε σε γαμαω αποψε :grin:

georgetsl

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2007
Like
2
Πόντοι
16
φιλαρακο..τετοια εποχη που θελεις μεταχειρισμενο σκουτερ ,ειναι πολυ δυσκολο να βρεις καποιο σε καλη κατασταση σχετικα...συνηθως την εποχη αυτην,οσοι πουλανε ,πουλανε για να ξεφορτωθουν και συνηθως ουτε λαδια δεν αλλαζουν....τα παρατανε χυμα ,κανουν λιγα χιλιομετρα ή τα εχουν παρκαρισμενα μην βγαλουν καμια βλαβη ωσπου να τα πουλησουν γιατι τα εχουν ασυντηρητα ,ειτε πας σε ιδιωτη ,ειτα ακομη χειροτερα σε εμπορο που και καλα σου εμπνεει μια αξιοπιστια...τιποτα απο αυτα δεν ισχυουν  ....ολοι κοιταζουν να σε κοροιδεψουν να τους φυγει το "κακο" απο επανω......
Στα μεταχειρισμενα σκουτερ καταρχην δεν μπορεις να δεις σε τι κατασταση ειναι ο ιμαντας κινησης,πρεπει να λυσει πολυ ψευτοκαπακο και βιδα για να το δεις ,κατι που δεν μπορει να γινει εκεινη την ωρα και ποιος θα δεχτει να στο κανει αφου εχει και ενα κοστος ?Τα τακακια των φρενων ειναι ευκολο να τα δεις αν εχουν φαγωθει πολυ ,αν ναι,τοτε εχουν κοστος και αυτα......
Για εμενα προσωπικα ,κοιταξε απο ιδιωτη καλυτερα ....σε τι ηλικια ειναι καταρχην...αμα ειναι πιτσιρικας,θα θελει ιμαντα σιγουρα γιατι θα το πηγαινει σπασμενο στις εκκινησεις σιγουρα οποτε ο ιμαντας θα εχει "μαλακωσει" με κινδυνο να μεινεις συντομα καραβοφαναρο .....αν το εχει μεγαλος ανθρωπος σχετικα,τοτε μειωνεις αυτο το ρισκο κατα πολυ.......
Μετα πρπει να το κανεις μια βολτα να δεις απο κινητηρα τι λεει,κομπιαζει?αρπαζει πολυ αργα?ακους τιποτα περιεργο μεταλλικο ηχο ?? κροταλισματα?? τα βασικα σου λεω .......
Δυστυχως τα σκουτερ εχουν αυτη την ιστορια γενικως ,οτι δεν μπορεις να ξερεις τι θα παρεις οταν ειναι μεταχειρισμενο και οι εμποροι συνηθως ,οπως του παει καποιος το μηχανακι για πωληση,ετσι το παρατανε,αντε τιποτα λαδια και πολυ σου λεω και παλι ΑΝ το κανουν και αυτο.......Αν ξερεις καποιον γνωστο σου που ξερεις οτι το εχει "διαμαντι" ,τοτε προχωρα για αγορα......αλα αμα δεν εχεις ,τοτε σκουρα τα πραγματα.
Ασχολουμαι με τα σκουτερ απο τοτε που βγηκαν στην αγορα ευρεως....πλεον οτι παιρνω , εχω την εμπειρια να τα ξεχωριζω σε τι κατασταση ειναι ,μιας και σε συνεργεια δε τα παω ποτε γιατι οι περισσοτεροι ειναι αλμπανηδες ,και παλι οσοι ειναι καλοι,σε γδερνουν.......τα ανταλλακτικα δεν ειναι ακριβα γενικως εκτος αν ειναι γιαμαχα ,χοντα και σουζουκι (ιαπωνες),δυστυχως αυτα κοπανανε στα ανταλλακτικα ...Ακριβα ειναι τα εργατικα και οι μπινιες που κανουν ειδικα με τους ιμαντες ....Απο την ημερα που αποφασισα να τα "ανοιγω" μονος μου και να τα συντηρω,καταλαβα ποσο αγυρτες ειναι εξω οι περισσοτεροι....απλα επειδη πουλανε τα σκουτερ σα τρελά πλεον,βρισκουν και κοπανανε .Απο την εμπειρια μου,θα σου προτεινα να πας σε piaggio ,κυκλοφορουν αρκετα μοντελα και εχεις μεγαλυτερες πιθανοτητες να βρισκεις ανταλλακτικα μιας και σαν εταιρεια παραγει υποστηριξη περισσοτερο απο οτι αλλες εταιριες στην παγκοσμια αγορα .

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
Εχω ακουσει για κατι 200ρες και 300ρες στα σερβις που χρειάζεται αλλαγη ιμάντα σε μερικά σκουτερ....
πολλά μου φαινονται...  :think:

georgetsl

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2007
Like
2
Πόντοι
16
Εχω ακουσει για κατι 200ρες και 300ρες στα σερβις που χρειάζεται αλλαγη ιμάντα σε μερικά σκουτερ....
πολλά μου φαινονται...  :think:

ναι πολλα ειναι...βασικα παρα πολλα...δε παιζει αυτο εκτος αν ο μηχανικος ειναι κανενας αγυρτης γδαρτης και εκοψε τον αλλον οτι ειναι ασχετος εντελως.....
Εμενα το σκουτερ ειναι 500cc piaggio και τετοια τιμη δεν παιζει ...περι τα 120 ευρω παιζει αλλαγη ιμαντα ....τωρα για 200 και ειδικα 300 ειναι αδυνατο!!!

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
Δεν ξερω ρε παιδες, μια φορα που εψαχνα και εγω για σκουτερ,
μου ειπαν κατι τετοια νουμερα  :uzi:
και κρατησα το innova για τα κοντινα εντος πόλης....

georgetsl

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2007
Like
2
Πόντοι
16
Δεν ξερω ρε παιδες, μια φορα που εψαχνα και εγω για σκουτερ,
μου ειπαν κατι τετοια νουμερα  :uzi:
και κρατησα το innova για τα κοντινα εντος πόλης....

οχι πολλα ειναι ....αυτςο που στο ειπε προφανως δε γουσταρε τα σκουτερ....καταρχην αναλογα τα κυβικα που εχεις ,ο ιμαντας εχει αλλη τιμη...το ιδιο κοστιζει ενας ιμαντας σε πεντακοσαρι με εναν ιμαντα σε 200αρι ???αλλο παχος ,αλλη διατομη .....σε 125αρι σκουτερ αλλαγη ιμαντα επαιζε στα 80 ευρω ...αν το κανεις μονος σου θα σου στοιχιζε η αγορα μονο ......εμενα στο δικο μου ζητανε οι μαστοροι στα συνεργεια 120-130 ευρω...και εγω αγοραζω μαμα ιμαντα με 75 ευρω λιανικη και τον τοποθετω μονος μου......και μιλαμε για 500cc.

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
οχι πολλα ειναι ....αυτςο που στο ειπε προφανως δε γουσταρε τα σκουτερ....καταρχην αναλογα τα κυβικα που εχεις ,ο ιμαντας εχει αλλη τιμη...το ιδιο κοστιζει ενας ιμαντας σε πεντακοσαρι με εναν ιμαντα σε 200αρι ???αλλο παχος ,αλλη διατομη .....σε 125αρι σκουτερ αλλαγη ιμαντα επαιζε στα 80 ευρω ...αν το κανεις μονος σου θα σου στοιχιζε η αγορα μονο ......εμενα στο δικο μου ζητανε οι μαστοροι στα συνεργεια 120-130 ευρω...και εγω αγοραζω μαμα ιμαντα με 75 ευρω λιανικη και τον τοποθετω μονος μου......και μιλαμε για 500cc.

Βασικά έψαχνα για κανα 250ρι τοτε η μπεβερλι, η Χ-ΜΑΧ, και αυτα που σου λεω μου τα ειπαν σε μαγαζια πριν 1,5 χρονο περιπου, δλδ το μεγαλο σερβις που αλλαζεις και ιμαντα παει τοσο....
Τωρα αν ειχαν βαλει μεσα και φιλτρα και λαδια και μπουζι και παραφλου, θα σε γελασω αδερφε,
εγω μονο που ακουσα την τιμή, δεν εκανα περαιτερω σκέψεις.. :grin:
Παρόλα αυτα αφου εχεις σκουτερ, ετσι θα ναι οπως μας λες.

Soteas

Μέλος
Εγγρ.
25 Δεκ 2005
Like
0
Πόντοι
1
Ιμάντας.
30,25 λίρες αγγλίας.
Δηλαδή 35 ευρώ.
Παραγγέλνεις 2-3 και τους βάζεις στην άκρη.

Και τους αφήνεις να κουρεύονται οι κλέφτες.
Κι αν δε σ' αρέσει ο adrenalin-pedstop υπάροχουν κι άλλοι.
Ψάξιμο θέλει.

georgetsl

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2007
Like
2
Πόντοι
16
Βασικά έψαχνα για κανα 250ρι τοτε η μπεβερλι, η Χ-ΜΑΧ, και αυτα που σου λεω μου τα ειπαν σε μαγαζια πριν 1,5 χρονο περιπου, δλδ το μεγαλο σερβις που αλλαζεις και ιμαντα παει τοσο....
Τωρα αν ειχαν βαλει μεσα και φιλτρα και λαδια και μπουζι και παραφλου, θα σε γελασω αδερφε,
εγω μονο που ακουσα την τιμή, δεν εκανα περαιτερω σκέψεις.. :grin:
Παρόλα αυτα αφου εχεις σκουτερ, ετσι θα ναι οπως μας λες.

παιζει πολυ κλεψια στα σκουτερ.....εγω για παραδειγμα εχω το piaggio X9 500cc, φοραει τον κινητηρα της piaggiο τον οποιο τον εχει δανεισει σε πολλες αλλες εταιριες και φυσικα και τα μπεβερλυ απο τα 200cc που το εβγαζε καποτε.....με 170 ευρω ,αγοραζω ιμαντα,αγοραζω ολα τα φιλτρα(λαδιου-αερα),μπουζι,λαδια 2 λιτρα ,τρια ζευγη τακακια φρενων,μπιλιες στο βαριατορ(τα αντιβαρα που λενε στα σκουτερ) και μεγαλυτερο σερβις απο αυτο δεν υπαρχει ....και τα αγοραζω λιανικη,φαντασου ποσο τα αγοραζει χονδρικη ο εμπορος που θα βγαλει κερδος και απο αυτα......για ολα αυτα το συνεργειο θα ζητησει περι τα 300 ευρω και λιγο παραπανω.....και οχι για εναν ιμαντα μονο να σου αλλαξει....

Οι τιμες ειναι ενδεικτικες με ιμαντα,μπιλιες,φιλτρο αερα απο μαμα εταιρια ,λαδια απο τα καλυτερα της αγορας,και τακακια aftermarket με 10 ευρω το καθε ζευγαρι.

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
Αφου μπορεις και τα κάνεις μονος σου, μια χαρα εισαι  ;)

georgetsl

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2007
Like
2
Πόντοι
16
Αφου μπορεις και τα κάνεις μονος σου, μια χαρα εισαι  ;)

απο τοτε που καταλαβα την κλεψια, τα κανω μονος μου...βεβαια ειμαι του επαγγελματος και το κατεχω το θεμα σε τεχνικης φυσεςως πραγματα....αλλα μια φορα να σου δειξει καποιος και να πιανουν τα χερια σου λιγο ,και βασικα χρονος λιγο να υπαρχει...τοτε το σερβις θα ειναι φθηνο σε σχεση με τα μαγαζια....και εργαλεια απλα,οχι τιποτα σπεσιαλ εργαλεια που παραμυθιαζουν τον κοσμο ......ολι βασικα κολλανε στους ιμαντες απο οτι βλεπω...οτι θα σπασουν και καλα και κα οτι πρπει να τον αλλαζεις καθε 12-14 χιλιαδες χιλιομετρα....και αυτο μυθος ειναι...τον αλλαζεις αναλογα την χρηση που κανεις στο σκουτερ(αποτομα ξεκινηματα κλπ κλπ) .......βασικα αμα διαθετει καποιος χρονο,κανει σερβις με λιγα χρηματα .....με 300 αρες που ζητανε εξω εμενα μου φτανουν για να κανω σερβις για 2-3 ετη και οχι για ενα χρονο που λενε εξω !!!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom